Citiraj ninet prvotno napisa
Citiraj Mima prvotno napisa
Citiraj Linda prvotno napisa
Citiraj mima prvotno napisa
quiche od poriluka
Može recept?
25 dag brašna
12 dag maslaca
1 jaje, sol
1 žlica kiselog vrhnja

Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.

Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.

Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.


Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.

Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.
Kako cu "odokativno" izvagati maslac i brasno? Ima li neka mjera u kasikama ili soljama?

isto to radim, ali sam zadnji put u smjesu vrhnja, jaja dodala i kravljeg sira, i nije loše