Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Čuvanje mjesta u vrtiću

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Čuvanje mjesta u vrtiću

... Do sada se to moglo. Dijete bi se upisalo u vrtić ali ako ga neko vrijeme ne bi pohađalo, roditelj bi mjesećno plaćao nekih cca 80ak kuna za "čuvanje mjesta".
    Upravo sam razgovarala sa odgajateljicom iz jednog DV koja mi je rekla da misli da to više nije moguće. Navodno je donesen nekakav zakon koji to brani te će se navodno čak provjeravati dali i koliko dijete pohađa vrtić.
    Odgajateljica nije sigurna dali je zakon već stupio na snagu.

Zna li netko možda nešto više o tome? :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam baš od pomoći sa friškim informacijama ali samo ću spomenuti da je prošle godine pred upise meni to isto rečeno u jednom vrtiću a u drugom i trećem da se može. Ovaj prvi je doduše stvarno imao gužve na upisima i duge liste čekanja a tamo gdje smo upisani puno se "lakše disalo". Ne znam da li je u međuvremenu donešen neki novi pravilnik...Mi smo čuvali mjesto do zime i plaćali 80kn (to smo i najavili odmah kod upisa). U našoj grupi ima i djece koja su išla prvih 2-3 mjeseca, bila konstantno bolesna pa su roditelji par zimskih mjeseci odlučili ih ostavit doma i samo su čuvali mjesto.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam onda valjda jedina koja zbog toga što mi je dijete bilo dosta često bolesno i bilo više doma nego u vrtiću, odlućila ispisati ga iz vrtića i ne čuvati mu mjesto, jer za to vrijeme možda nekom drugom djetetu treba to mjesto i nebi bilo fer da ga mi imamo i ne koristimo, a nekom je jako potrebno.
    Samo me zanima koliko će sada biti ostali fer prema meni i mome djetetu jer ga ovog proljeća ponovno upisujem (od jeseni je predškolarac) i dal ćemo ga uopće uspjeti upisati.
    Nadam se da neću požaliti zbog svoje odluke i doći do zakljućka da sam možda ipak trebala plaćanjem čuvati to mjesto. Vidjet ćemo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

rinama, može li se dijete na proljeće upisati u vrtić?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

joj sori, krivo sam te shvatila :/ - mislila sam da kreće od proljeća.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene zanima, ako ja nju ne zelim dati odmah u rujnu u jaslice, da li to kazem na razgovoru ili je to nesto sto se "presutno" radi....?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razumijem to što netko ostavi dijete kod kuće (ako može), nakon što je djetetu narušen imunitet. ali ne razumijem da netko samo "čuva" mjesto koje je nekom drugom od životne važnosti. :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a ako dijete navrsava 3 godine u pola "skolske", kad ga se treba, molim te, upisati, ako se majka tada treba vratiti na posao, a prijave i upisi su sada i onda opet za godinu dana?
    ili ako ima priliku ne ici s adaptacijom u rujnu kad ce guzva vec u listopadu?

da nastavim nabrajati?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    mene zanima, ako ja nju ne zelim dati odmah u rujnu u jaslice, da li to kazem na razgovoru ili je to nesto sto se "presutno" radi....?
    u našem vrtiću se kod upisa ispunjava formular u kojem između ostalog treba staviti datum kada planirate krenuti u vrtić. Ja sam bila stavila 11. mjesec, i napomenula da će možda biti i kasnije, ovisno kako procijenimo njezinu spremnost za polazak u vrtić. Nikakvih problema nismo imali, naprotiv, tete su mi rekle kako je i njima bolje da im odmah svi ne nahrupe u 9. mjesecu na privikavanje. Ako te pitaju za datum, reci im otvoreno, njima je važno da znaju kada i koliko djece mogu očekivati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    u našem vrtiću se kod upisa ispunjava formular u kojem između ostalog treba staviti datum kada planirate krenuti u vrtić. Ja sam bila stavila 11. mjesec, i napomenula da će možda biti i kasnije, ovisno kako procijenimo njezinu spremnost za polazak u vrtić. Nikakvih problema nismo imali, naprotiv, tete su mi rekle kako je i njima bolje da im odmah svi ne nahrupe u 9. mjesecu na privikavanje. Ako te pitaju za datum, reci im otvoreno, njima je važno da znaju kada i koliko djece mogu očekivati.
    Anvi, hvala, to sam bas htjela cuti

(o kom se vrticu radi?)

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Maksimir.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako dijete navrsava 3 godine u pola "skolske", kad ga se treba, molim te, upisati, ako se majka tada treba vratiti na posao, a prijave i upisi su sada i onda opet za godinu dana?
    ili ako ima priliku ne ici s adaptacijom u rujnu kad ce guzva vec u listopadu?

da nastavim nabrajati?
    ne trebaš. kikica je krenula u vrtić u travnju, obzirom da je tada navršila 3 godine. tada smo se i upisali.

mislim da i sada postoje iznimke tog tipa.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su ive godine rekli da nema čuvanja mjesta jer sam ja rekla da i ako upadne 1.3. kad navrši godinu koji je smisao da 3 mjeseca ide pa 2 ne ide pa opet navikavanje :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni šogorica koja je 'teta' u vrtiću kaže da se može upisivati i kroz godinu. Mi opet Leu nismo upisali u vrtić jer ju ne mislim slati na jesen kad kruže opaki respiratorni virusi, ali mislim d abi na proljeće mogla ići.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Ja sam onda valjda jedina koja zbog toga što mi je dijete bilo dosta često bolesno i bilo više doma nego u vrtiću, odlućila ispisati ga iz vrtića i ne čuvati mu mjesto, jer za to vrijeme možda nekom drugom djetetu treba to mjesto i nebi bilo fer da ga mi imamo i ne koristimo, a nekom je jako potrebno.
    Samo me zanima koliko će sada biti ostali fer prema meni i mome djetetu jer ga ovog proljeća ponovno upisujem (od jeseni je predškolarac) i dal ćemo ga uopće uspjeti upisati.
    Nadam se da neću požaliti zbog svoje odluke i doći do zakljućka da sam možda ipak trebala plaćanjem čuvati to mjesto. Vidjet ćemo.
    Eto primili su ga bez problema. Znaći ipak se može i na naš način.
    Nismo imali vezu.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni niš' nije jasno,
    kako primaju u toku godine ako sada nema mjesta odnosno ako su sada na na listi čekanja 15-20tero djece

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

S obzirom da su ovo gore prilično stari postovi, zanima me kako sada stoje stvari. Naime, mali će tek najesen imati godinu dana pa bismo s vrtićem krenuli od proljeća jer računam da će onda biti manje boleština u zraku. Do tada teškom mukom mogu zakrpati situaciju baka+slobodni dani od G.O. Ako dobijemo mjesto sada možemo li krenuti u vrtić tek od proljeća?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Više se to ne može. Ako dijete izostane više od 3 dana treba donjeti ispričnicu od pedijatrice, odnosno potvrdu da je dijete bilo bolesno a sada je zdravo. Ako ne dolazi cijeli mjesec plaća se 120 kn. Ako ne dolazi dulje od 2 mj. ispisuju ga. Načula sam i priče da su mame provjeravali i ako nisu zaposlene djecu ispišu iz vrtića. Ne znam da li je to istina :/
    Tako je u gradskim vrtićima, u privatnima se vjerojatno sve može dogovoriti.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala na odgovoru!
    Ma jasno je meni da je glupo da vrtići čame prazni dok istovremeno masa roditelja nema kuda sa svojom djecom. Moj problem je što od proljeća zaista više neću imati opcija osim vrtića, s druge strane, nadala sam se da je u proljeće ipak barem malo zdraviji zrak u vrtiću, a mali će do onda biti i malo stariji. Naime, krajem 8. mjeseca tek će napuniti godinu dana.
    Ima li netko možda iskustvo s DV Medvešćak u Voćarskoj? Ima li ikakve šanse da tamo u proljeće bude mjesta ako sada odbijemo upis?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DV Medveščak u Voćarskoj je genijalan vrtić Ali je prepun kao i ostali zagrebački vrtići i puno djece ostane neupisano i na listama čekanja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni je proljece uvijek gore s bolestima, nego zima...

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I meni. Moj je najbolesniji od veljače do travnja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj s onima koji tek tad pune godinu, ili malo više,frendica mi je imala klinku koja je sredinbom 9 napunila godinu, a mala išla tek od 10. mjeseca u vrtić, nisu ništa plačali

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moji su najviše bolesni u proljeće.
    Kod nas (Gajnice) ni ne uzimaju papire onih koji još neće imati godinu dana u 9. mj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •