Vjerojatno će Lovre od jeseni u vrtić, barem na nekoliko sati. Znam da su prijave u svibnju, pa dok je još na vrijeme da prikupim korisne savjete i iskustva.
Dakle, molim mame vrtićke djece u Splitu da podijele svoja iskustva.
Vjerojatno će Lovre od jeseni u vrtić, barem na nekoliko sati. Znam da su prijave u svibnju, pa dok je još na vrijeme da prikupim korisne savjete i iskustva.
Dakle, molim mame vrtićke djece u Splitu da podijele svoja iskustva.
ukratko - idemo u montessori i zadovoljni smo :D
Moj bebač ima 2 mjeseca ali sam se već počela raspitivati za vrtiće/jaslice jer su mi rekli da bih već iza Uskrsa trebala rezervirati mjesto u jaslicama :? . Nisam znala da u Splitu ima Montessori vrtić!? Kako doći do njega?
DV MONTESSORI DJEČJA KUĆA
21 00 SPLIT
(privatni dječji vrtić, osnivač: Ligija Krolo)
Broj djece: 130/8
Viška 7
021/315-744
Ligija Krolo,
ravnateljica, pedagoginja i defektologinja
fantastičan i jako skup vrtić
što znači 'jako skup'?
imate li još iskustava za podijeliti?
skup znaci da je recimo, koliko mi se cini, duplo skuplji o drzavnih vrtica
zahvaljujem na informaciji.
i meni se čini da nije pretjerano skup jer sam se raspitivala u privatnom vrtiću u kvartu i isto je duplo skuplji od državnog.
iskreno govoreći nisam pametna šta je bolje državno ili privatno, pari mi se da svi imaju malo teta na hrpu djece :/
iskreno, malo je bitno da li je privatni/drustveni - potrazi dobru tetu (jos bolje dobar odg. par), to je najbolja investicija
Zbog toga je najbitinije bas ovo sto je Flower istakla.svi imaju malo teta na hrpu djece![]()
imamo li na Rodi neku kvalitetnu vezu koja bi pomogla pri upisu u jaslice![]()
![]()
a ima li tko kakva iskusta s državnim vrtićem na Sučidru?
ja več skoro godinu dana razmišljam u koji vrtić se pokušat upisat, i još uvijek nemam pojma.
meni je nezgodno jer radim jedan tjedan ujutro, jedan popodne, i još svaki tjedan dva dana honorarno popodne, mm nije siguran da može ostavit ili pokupit dijete iz vrtića jer može doći kući u 14 h, 16 h ili 18 h....
najbolji mi je plan da ostanem trudna i da čuvam trudnoću i Lucu kući ja, samo ipak moram prijavit dijete u vrtić jer šta ako ne ostanem trudna![]()
Pa ja bih preporučila Calimero, grupa na gornjem katu, kad me ne bi bilo strah preporučivati. Primijetila sam da ljudi na istu stvar mogu gledati potpuno drugačije. Moji su oboje tu išli u jaslice i vrtić (D. na jesen) i mi smo jako zadovoljni. Cijena je 750 kn. Mana je dosta mali prostor i nikakav okoliš, ali mislim da su tete važnije od svega.Maruška prvotno napisa
U mom kvartu imaju 4 državna vrtića i ja se mislim gdje bi. Računam, u kvartovskom vrtiću će se skompat s kvartovskom djecom, navodno i tete su ok, ali ja bih ga vrlo rado vodila u (mislim waldorvski) vrtić na dnu ulice Papandopulove. Za taj vrtić, do danas sam čula samo pohvale. Ne znam..
A kad se potrebno prijaviti ako će u vrtić u 09.2008?
pretpostavljam da je u slobodnoj izašao oglas za upis u dječje vrtiće
tražim ali ne mogu naći, ima li netko link?
u mom vrticu jos nije objesena obavijest ali teta kaze od slijedeceg tjedna ce biti, ako ti ovo sta moze pomoci...
Bok cure, nova sam ovdje i prije svega pozdravljam sve!
I mene zanima upis u vrtić, ovdje u Splitu, a nemam pojma kad su.
Znte li možda kad počinju upisi?
jooooj, zašto nitko ne piše o dooooooooobrim vrtićima i još boljim tetama :/
sad kad trebam poslat Lucu u jaslice 100 stvari mi se mota po glavi i stalno razmišljam kakve će joj biti tete i šta će tamo radit i kako će se snaći...
iako zapravo znam da će se ona dobro snaći, čak me strah za drugu djecu ako nastavi šefovat i zapovjedat kao kući![]()
tražim stare topice, ali izgleda da su izbrisani
čini mi se da ste hvalili Srečicu na Ravnim njivama, nadam se da je onda i vrtić na Sučidru (spada u iste vrtiće) dobar
iako ima veliko dvorište, ali u njemu nema ništa, odnosno ima nešto ali razbijeno
a kakve su tete? zna li tko? i može li se tražit pojedina teta?
sutra bi otišla i do pujanki, zna li netko što o njima
je li tamo i vrtić od časnih sestara?
zrinka, vidim da vi idete u montessori, ide li i Jelena jer meni su rekli da primaju djecu kad mogu sama ići na wc ???
brane, molim te je li mi možeš opet poslat popis svih vrtića, plizzzzz,(nepažnjom su mi svi stari mejlovi izbrisani)
jelenu cuva teta, nadam se barem do trece godine (kao i mislava) pa ce onda u vrtic
ja sam zadovoljna nasim vrticem i tetama![]()
curkeeeeeeeeeeeeeeeeee, gdje ste
je li tko ide u Disnyland u Getaldičevoj, jeste li zadovoljne? pRIMAJU DJECU OD 2 GOD, ŠTO MISLITE IMA LI ŠANSE DA NAS PRIME S 1 GOD I 9 MJ?
Bog svima, evo moja prva poruka ikad na nekom forumu, stalno sam bila u "sjeni"...nadam se da cu je uspjesno poslat
Dakle, htjela sam reci mami Wani za waldorfski vrtic u Papand. Mi se svaki dan vozimo s Marjana tamo i vozili bismo se i da su u Trogiru, jer rijetko da ces negdje nac takav "obiteljski" ugodjaj kao kod njih. Ne znam sto bih ti prije pohvalila, od njihove predanosti (dakle nisu tete koje marendaju i piju jogurtice po hodnicima dok dica okolo gluvare, kao sto sam imala prilike vidjeti u mnogim vrticima). Nije bitno sta je ovo privatan vrtic (waldorfske se udruge diljem svijeta, vrticke i skolske trude da ti vrtici budu na nivou drzavnih, odnosno da roditelj ima pravo birati gdje ce upisati svoju djecu i ako je slabijeg imovinskog stanja. Cijena ti je 650 bez spavanja, 800 sa spavanjem (nemaju grupu do 4 "nespavaca"), upisi su ti u tijeku. Hrane se "prilicno" zdravo, zapravo super zdravo prema ostalim vrticima. Svaki su dan u vrtu barm sat vremena, pjevaju, plesu (euritmiju), mijese kruh i svakojaka cudesa. Nije pretenciozan, "elitisticki", a daleko od toga da je "sektaski" kao sto nazalost mnogi u ovom gradu misle, a da ne govorim sto misle o skoli. Najgore je sto nitko zapravo nista ne zna o tome, ali takav je to grad, rekla-kazala, i odmah linc. Najbolje ti je da se uvjeris svojim ocima, kao sto bismo to svi i trebali. Imas jos jedan waldorfski na Skalicama, teta je profa glazbenog, sviraju klavir, sve u svemu, prekrasno, al' taj vrtic je prilicno malen. Eto, raspisala sam se za prvi post. Pozdrav svima![]()
p.s. ne primaju djecu ispod 3, odnosno one koji ne mogu sami obavljati nuzdu
upisi u DV Radost su od 07.05. do 21.05. Za upis su potrebni kopija rodnog lista djeteta,kopija radne knjižice oba roditelja ili ako neradite neka potvrda sa Zavoda za zapošljavanje,treba napisati zamolbu i popuniti jedan upitnik koji se kupi u vrtiću košta 5 kn.ja sam baš jutros predala papire.Čini mi se da su rezultati početkom lipnja.
Kardigan, hvala na detaljnom objašnjenj.
I ja imam slične informacije o tom vrtiću, jer i prijateljica vodi curicu tamo i isto je, kao i ti preoduševljena vrtićem.
On bi bio definitivni i jedini moj izbor, kad bih na posao išla autom, al ne idem, muž radi od 7...da sad ne nabrajam razloge radi kojih se dvoumim.
Hvala Bogu, mi ćemo se do upisa strpiti još godinu dana, sa 3ipo će u vrtić, al me, naravno, već sad sve interesira.
Misim, kad zaozbiljno bude vrijeme o tome odlučivati, sigurno mi moj komod i lijenost neće biti ispred interesa djeteta.
opet ja
je li tko ide u Disnyland u Getaldičevoj, jeste li zadovoljne? pRIMAJU DJECU OD 2 GOD, ŠTO MISLITE IMA LI ŠANSE DA NAS PRIME S 1 GOD I 9 MJ
Sestrin mali je iša u Waldorfski i vrtić je zadovoljio po svemu što sam ja vidila kad bi svratila, pričajući s djetetom i sestrom koja je prezadovoljna. Ja tj. D. još nije za vrtić pa se razmišljam jer mi je u kombinaciji vrtić od časnih odmah kraj kuće...
O njemu čula sve naj, naj, al da treba debela veza za upis-treba, pa se aktiviraj na vrijememakita prvotno napisa
ovako..znam da kasnim jer me nema često na forumu..
ali mi smo presretni jer idemo u vrtić Srećica na Ravnim njivama (Radost), državni, obnovljeni (izgorio), sa super tetama
inače, za časne t treba debela veza i čeka se dugo..a ja im zamjeram nedostatak topline (išla sam i sam kod časnih)
inače, hvale waldorfski vrtić na skalicama..i koliko sam uspjela vidjeti tete su dobre i puno se radi, ali sam vrtić (prostor i okoliš) o bodova
a Disnyland vrtić, znali ko šta o njemu ????
ili je toliko bezličan da nitko nije čuo o njemu ni dobro ni zlo :? :?
Napomena:
prijave u Grigor Vitez su do 18.05.!
Ma već sam ja nas bila zabilježila za 2008., al ću morat ić provjerit da to još sve štimawana prvotno napisa
mi nismo imali nikakvu vezu za vrtić "dobri" i primljeni smo. ono što mi se sviđa je zatvoreno dvorište vrtića i niko izvana ne može niti vidjeti djecu. u nekom normalnom društvu ta zatvorenost bila bi nešto loše, ali kad se navečer u vrtićkim dvorištima skupljaju raznorazni gelipteri (živim iznad jednog takvog) i kad ja moram misliti hoće li mi dijete nabasati na špricu ili komad stakla, onda ću lakše probaviti prvu soluciju.
ipak ja još uvijek dvojim oko tog vrtića, jer je očito vjerski i nisam baš za to da se dijete forsira na bilo što. doduše u razgovoru s ravnateljicom nije bilo niti spomena o tom, ali...
još smo je prijavili u državni vrtić u sklopu g. vitez i bez obzira na to što smo izričito molili da je ne stave u dotični vrtić u našoj zgradi-ubačena je baš tu. pokušavam danima doći do ravnateljice, ali ništa.
ja bih je pokušala prebaciti u vtrić "mala sirena" ispod tvrđave gripe, koji mi je ostavio dosta dobar dojam prilikom razgledavanja.
ako iko ima iskustva sa ova dva vrtića: "dobri" ili "mala sirena" neka se pliz javi i pomogne mi pravladati dvojbe.
kneja, gdje su objavljeni spiskovi primljene djece?![]()
Ja bih upisala u Dobri. Svaki dan kad je sunčan dan,tete su u šetnji sa klincima, po peškariji,Rivi, Matejuški...
Ako je vjerski vrtić ne znači da se forsira bilo što vezano uz vjeru.
Svakodnevne molitveno-meditativne aktivnosti su molitva prije ručka i spavanja, to je sve..(barem u vrtiću u kojem ja radim,isto je vjerski)
I ako je koji blagdan onda se tematski obradi, objasni značenje, približi djeci.
Mislim da u tome nema ništa loše..
Moj glas je za Dobri!
maruška, spisak primljene djece je na ulaznim vratima vrtića.
nina i., hvala na informaciji. i sama sam sve bliža odluci da je upišem u taj vrtić.
Kneja, mi smo Marka upisali u Malu sirenu (jaslice), a mala susjeda isto ide tamo u vrtić i mama joj je jako zadovoljna..........
ja sam isto za malu sirenu ?ula sve najbolje od nekih roditelja ?ija su djeca tamo, ali meni smeta onaj parking u vrti?u. auta se parkiraju doslovce kraj tobogana i to mi je stvarno spram pameti. ja sam uvjerena da tete dobro paze na sve to, ali da nikom nije palo na pamet ograditi taj dio za igru ne mogu shvatiti. ili su to opet neke "više sile?" ne kužim, kome taj parking uop?e pripada :/
ja sam isto za malu sirenu ?ula sve najbolje od nekih roditelja ?ija su djeca tamo, ali meni smeta onaj parking u vrti?u. auta se parkiraju doslovce kraj tobogana i to mi je stvarno spram pameti. ja sam uvjerena da tete dobro paze na sve to, ali da nikom nije palo na pamet ograditi taj dio za igru ne mogu shvatiti. ili su to opet neke "više sile?" ne kužim, kome taj parking uop?e pripada :/
ja sam isto za malu sirenu ?ula sve najbolje od nekih roditelja, ali meni smeta onaj parking u vrti?u. auta se parkiraju doslovce kraj tobogana i to mi je stvarno spram pameti. ja sam uvjerena da tete dobro paze na sve to, ali da nikom nije palo na pamet ograditi taj dio za igru ne mogu shvatiti. ili su to opet neke "više sile?" ne kužim, kome taj parking uop?e pripada :/
ja sam isto za malu sirenu ?ula sve najbolje od nekih roditelja, ali meni smeta onaj parking u vrti?u. auta se parkiraju doslovce kraj tobogana i to mi je stvarno spram pameti. ja sam uvjerena da tete dobro paze na sve to, ali da nikom nije palo na pamet ograditi taj dio za igru ne mogu shvatiti. ili su to opet neke "više sile?" ne kužim, kome taj parking uop?e pripada?
ja sam isto za malu sirenu ?ula sve najbolje od nekih roditelja, ali meni smeta onaj parking u vrti?u. auta se parkiraju doslovce kraj tobogana i to mi je stvarno spram pameti. ja sam uvjerena da tete dobro paze na sve to, ali da nikom nije palo na pamet ograditi taj dio za igru ne mogu shvatiti. ili su to opet neke "više sile?" ne kužim, kome taj parking uop?e pripada?
:shock: šta bi ovo!?
sori! ja sam pokušavala poslati i stalno me izbacivalo?
evo nas opet, friško s roditeljskog sastanka iz vrtića "dobri".
utisci su odlični i konačno sam odahnula. kao i leda, koja se odmah udomaćila, našla frendicu i igrala se, popiškila na "malu wc školjku" što je bio poseban gušt!
tete su krasne i o svemu smo dugo razgovarali. potpuno su otvorene za suradnju s roditeljima i ulijevaju povjerenje, kao i simpatična ravnateljica.
baš su bile dobre vibre i naša potraga konačno staje tu. idemo u "dobri" ! :D
imate i jako kvalitetnu tetu Nini na kmanu...grupa mješovita, ali je program nešto malo sati...do podne čini mi se...ali je žena stvarno famozna, topla i zna posa![]()
Na Kmanu, Popaj ili?
Disnyland - super vrtić, tete su odlične, veselo, vedro, vrlo edukativno okruženje, moje prijateljice maleni već tri godine ide u taj vrtić u Getaldićevoj, kolegica je tamo volontirala, ma fantastično nešto, tete su vrlo kolegijalne i izlaze u suret roditeljima maksimalno, moja prijateljima ima dosta grubo radno vrijeme, dan je jutro dan popodne pa tako i njen dečko dolazi u vrtić/jaslice
tete radi njih znaju doći dosta rano tako da prija stigne na posao...
ma sve za 5+
Popaj na Kmanu...moja djeca su tamo (Tino eć 5 godina, Luka 1,5g) o našim tetama, pomoćnicama, naćinu rada, usluzi, suradnji roditelji i djeca, roditelji i odgojitelji - sve samo najbolje...baš smo danas jedna mama i ja komentirale, da smo mikroskopom tražili svoje tete bolje ne bi našli...za 5+ su...svake godine naša djeca imaju bar po dva javna nastupa sudjeluju u raznim projektima, gostuju na predstavama drugih vrtića...a šta reči...sve samo naj,naj,naj...
ja radim u predivnom privatnom vrtiću, upravo smo u fazi upisa djece od jasličke do vrtićke dobi tako ako kome treba upis javite se na pp
imamo vrtiće "na sve strane"tako da će se naći mjesto za svakoga...
ako kome treba info o nekom vrtiću javite se