Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: podno grijanje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno podno grijanje

Ima li netko iskustava s konkretnim firmama iz Zg koje ugrađuju podno grijanje?

Cijene, termini, kvaliteta... Sve informacije su dobrodošle.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svatko tko radi grijanje ti može to napraviti.Malo je skuplje od običnog ali ne značajno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: podno grijanje

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ima li netko iskustava s konkretnim firmama iz Zg koje ugrađuju podno grijanje?

Cijene, termini, kvaliteta... Sve informacije su dobrodošle.
    Nemoj ga stavljat u stan u kojem zivis .... ja ga imam i nije nikada paljen i nece bit iz puno razloga a u firmi mi je muka od njega i uzasno dize prasinu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali je u kupaonici mraaak 8)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Wedding prvotno napisa
    nije nikada paljen i nece bit iz puno razloga
    Zašto?

Ozbiljno pitam, jer fakat razmišljamo o podnom, ali samo u dnevnoj sobi, pa me zanimaju i loše strane.

Naši razlozi za podno zasad su sljedeći: djeca bi se mogla bez beda igrati na podu i oslobodili bismo zid čiji veći dio je trenutno zauzet radijatorom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Citiraj Wedding prvotno napisa
    nije nikada paljen i nece bit iz puno razloga
    Zašto?

Ozbiljno pitam, jer fakat razmišljamo o podnom, ali samo u dnevnoj sobi, pa me zanimaju i loše strane.

Naši razlozi za podno zasad su sljedeći: djeca bi se mogla bez beda igrati na podu i oslobodili bismo zid čiji veći dio je trenutno zauzet radijatorom.
    za kupaonu je to spas :D , ali za parket smrt.....
    1. Ako ga i mislis stavljat trebaju ti obavezno ovlazivaci stana i to ne bilo kakvi nego profesionalni jer ce ti ce u protivnom parket rasušit a pogotovo ako je neki egzoticni. Ovlazivaci su zdravi i zbog male djece i jako skupi a bas nisu ukras doma
    2. Podno grijanje jako dize prasinu ( fizika- topli zrak je laksi od hladnog i dize se u zrak ) i ne preporuca se alergicarima. Imat ces prasine svaki dan po policama

Njemci sad podno grijanje masovno vade van iz stanova dok je kod nas ekipa pipiz... za tim .... evo sta da ti kazem mi ga upalili na dva dana i odustali. I sad mi zao bacenih novaca i 20 cm nizeg stana.

Radje napravite dobru izolaciju poda

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti na mišljenju, svakako ćemo ga uvažiti pri vaganju za i protiv.

Ovlaživače već ionako koristimo i to neke bijesne, tako da po tom pitanju nema beda, a parket tek trebamo izabrati, stari bi išao van. Još ostaje pitanje zida koji je sad preko pola prekriven radijatorom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala ti na mišljenju, svakako ćemo ga uvažiti pri vaganju za i protiv.

Ovlaživače već ionako koristimo i to neke bijesne, tako da po tom pitanju nema beda, a parket tek trebamo izabrati, stari bi išao van. Još ostaje pitanje zida koji je sad preko pola prekriven radijatorom.
    Posavjetuj se sa dekoraterima stanova a ne sa trgovcima jer ce ti oni za razliku od trgovaca reci pravu istinu.
    Kod podnog grijanja moras smanjivat visinu stana tj. dizat pod cca 20 cm pa si razmisli bolje o ugradnji konvektora za grijanje ( one resetkice u podu recimo ispod prozora) a ako imas dobru izolaciju u stanu nemas brige za djecicu i njihovu igru na podu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, dat ću mm-u ovaj topic da pročita, nisu mi tih 20 cm ni pali na pamet, a dosta je to prostora. I još prašina i sve drugo...

Kod nas je izolacija i sad ok, klinke se uredno igraju na parketu, a podno grijanje smo zamislili samo kao dodatni bonus što se tiče njihove komocije.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo podno u kupaoni - fenomenalno.
    a u dnevnoj imamom nekoliko cijevi isto mi je super, a laminat je gore. što se tiče prašine - to mi i nije neki minus, jer radi male svakako brišem pod svaka 2-3 dana.
    prašine ima svugdje, sad da li na podu ili na namještaju, treba je obrisati....

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

evo moje iskustvo. mi smo doma stavili keramiku svud osim u spavace sobe (na moru i u sobama ). naravno da je mali non stop na podu i odlucili smo se za podno grijanje. ali to je ono grijanje na mrezicu, znaci vise sluzi kao dogrijavanje. i dalje imamo radijatore jer to na podu ni u snu nije dovoljno samo. ono nam sluzi ne da bi pod bio topao nego da ne bi bio hladan. i savrseno je. kupuje se mrezica na kvadrate a postavljao nam ga je keramicar. tj samo je odvrtio te mrezice kad je lijepio plocice a ovo drugo je radio strujic.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kod nas je u trpezariji, kupatilu i hodnicima. Ja sam preeeezadovoljna. O uštedi ove zime se baš i ne može govoriti ali kažu da je do 30 %. Kad se Ivona igra na podu- nema brige.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a mene muči ono da se rasuše parket....majstor za podno mi dolazi sljedeći tjedan.....

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nije svaki parket pogodan za podno grijanje!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    Koji je najbolji?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

morat ću pitati MM ima li takav parket kakvu oznaku on se time bavi, javim!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    uz podobne ovlazivace podno grijanje moze na ama bas svaki parket pa tako i na egzoticni

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima li smisla staviti podno grijanje u kupaonicu površine 3,6 kvadrata?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    mi smo već stavili priključak, jer su nas nagovorili i onda se to meni učinilo bez veze, jer nam je kupaonica mala

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    kad bosi tapkate po pločicama, a one tople, kako da ne!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

obican parket podnosi podno, egzoticni ne. tako nam je rekao covjek koji nam je prodao podno grijanje.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imam podno odavno-u cijeloj kući niti jednog radijatora-svi zidovi slobodni.
    Jedan jedini kombi bojler zagrijava sve.

Ušteda energije velika-radijatori se griju do 90 C, za podno je potebno postići u cijevima maksimalno 40C.

S prijateljicom sam usporedila cijenu grijanja-za istu površinu grijanu klasičnim radijatorima ona potroši skoro 40% više novca, a prostor u kome boravim je i znatno viši od njezinoga (zbog galerije skoro 7 m na najvišem mjestu).

Nikakvo dodatno zagrijavanje nije potrebno, ni kad je najveća zima (a zimogrozna sam).

Prašina? A zamislite samo one silne "mačke" koji se skupljaju oko radijatora...

Iako se grijemo na plin, krečimo samo reda radi. Ništa ne pocrni. No dobro, pocrni, ali znatno manje nego u prostoru grijanom grijačim tijelima postavljenim u sobi. To sigurno znači da se zrakom uz podno grijanje raznosi manje štetnih čestica.

Na pločicam funkcionira savršeno, na lamel parketu savršeno, na mramoru savršeno.

Dobro je i s tepihom i bez tepiha.

Alergičar sam, ali najmanje kišem i šmrcam doma.

Ovlaživač zraka s ionizatorom dobro dođe, no zrak je jednako suh i u prostorima grijanim na radijatore.

No jako treba paziti na ugradnju, SVE ovisi o proračunu postavljanja cijevi i iskustvu stručne osobe koja vrši ugradnju.

Na žalost, ne mogu nikoga preporučiti. Kad sam ugrađivala grijanje, postojala je samo jedna tvornica koja je proizvodila cijevi i opremu-"Totra" Ljubljana, a ugradnju mi je izvršio njihov ovlašteni majstor, g. Jukić, odavno u mirovini-god bless him!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gost 1 i svi ostali, puno vam hvala na mišljenjima.

Ovo posljednje zvuči jako optimistično.

Inače, imaš li u podu cijevi ili mrežicu? Nedavno sam na nekom inozemnom programu gledala postavljanje podnog grijanja i arhitekt koji je vodio cijeli projekt je tvrdio da je mrežica dovoljna za grijanje cijele prostorije bez dodatnih radijatora, a gore je netko napisao da je mrežica samo dodatno grijanje. To me sad malo zbunilo.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U vrijeme kad sam postavljala grijanje, mrežice nisu postojale. Imam cijevi.

O mrežicama znam samo informativno-vidjela sam sistem u "Bauhausu" i pobrala prospekt, jer me zanimalo.

Postoje toplinski izračuni prema kojima je grijanje s "mrežicama", tj. na mrežicu postavljenim žicama koje provode toplinu dovoljno i radijatori navodno nisu potrebni.
    U hladnoj Švedskoj su izračunali da je podno grijanje na struju najjeftiniji i najčišći način zagrijavanja...No mislim da sve to treba isprobati.

U svakom slučaju, prednost mrežice je u tome što se bez problema može ugraditi i u starije objekte, tj. ne mora se, zbog visine stropa, unaprijed planirati, jer se pod diže samo cca 5 cm.
    Kod podnog sa cijevima se zbog pripreme poda (dizanje i do 20 cm) treba to uzeti u obzir još u projektu (ako baš nemate tri i pol metra visok stan u centru grada, pa nije bitno)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za podno sa cijevima cini mi se treba glazura a mrezica se postavlja samo ispod ljepila za plocice.
    mi smo npr ove zime jer je bila zaista topla grijali vise manje samo sa podom, radijatore jedva da smo i palili (samo navecer). mrezica moze zagrijati i puno jace ali sam ja citala da je nezdravo zbog krvih ugrusaka i svasta nesto :? pa drzim na 17-18 stupnjeva max.
    a inace mi je logicno da pod bolje grije od radijatora, ipak je to jedna ogromna povrsina koja ravnomjerno isijava toplinu pa makar i manje stupnjeva, nego radijator koji zari ali se toplina teze rasporedjuje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

snaga jednako sigma puta površina puta temperatura na 4 potenciju

sigma je konstanta
    Stefan-Boltzmanov zakon

veća površina,veća snaga

dokaz u hladnu prostoriju pustiš 30 ljudi,nakon sat vremena je toplo

em su svi na 36 C tj 309 K a prosječna površina im je oko 1,8 m2

pa računaj snagu......

ako pomnožiš sa vremenom evo ti i energije

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria daj prestani pričati kineski.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja navijam za podno grijanje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa tako reci.

Thanks.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi imamo samo tamo gdje su pločice (kupaone, hodnik) ... o itekako ima smisla staviti i u malu i u veliku kupaonu (MM ne mora brisati pločice kad pošprica, on se kupa u maloj ).
    Mi smo to stavili kao dogriajvanje, dakle imamo i radijatore (sasvim bi bila dovoljna i mala rešetka, čisto za sušenje ručnika). Nije koštalo nešto puno, kojih par sto eura više. Radi tog komfora smo išli razbijati glazure u kupaonama (da ostane isti nivo), zamisli ono šogor i MM lupe macolom od 20kg u glazuru, a ono ništa se ne dogodi. Onda 2 hiltijevke, a ono samo se prašina malo digne (ovi prije nas su sami cement stavili valjda dok su radili kuću). No nismo odustali

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam zagovornik podnog grijanja!

Godinama ga imaju moji roditelji a i ja sam ga uvela kad smo si MM i ja uređivali kuću. Moram napomenuti da je moj brat alergičan na prašinu i da nikakvih problema nema u kombinaciji s podnim grijanjem.

Podno grijanje najbolje ide na keramiku ili tome sl. (mi imamo cijeli stan u keramici) ali može ići i na panel parket i egzotični, ali nikako na klasični! Pri tome moram napomenuti da temperatura poda može biti maksimalno 29 stupnjeva (u cijevima do 55).

Ako se dobro napravi proračun podnog grijanja uz njega ne trebaju radijatori (koji inače poružnjuju prostor i ponekad smetaju) a ušteda energije je oko 40-tak posto.

Sve ovo govorim iz provjerenih izvora od čovjeka koji se godinama bavi time i slobodno mogu reći da je profesionalac!

Najbolje ga je nazvati i on će ti apsolutno sve reći bez obveze i pretjerivanja.

Kome treba broj samo neka mi se javi!

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vazno je da parket bude ljepljen. I da nema visoki toplinski otpor.

ovdje ima nekoliko savjeta u vezi parketa i podnog grijanja.

A ima li netko od vas zidno grijanje? Ili kombinaciju podnog i zidnog? O tome ja razmisljam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imamo mi: u kupaonama i hodniku podno (pločice) + radijatori na zid, a ostale prostorije samo radijatori na zid.
    naravno: treba voditi računa u tom slučaju da radijatori budu manji nego standardno tamo gdje je i podno, inače će vam biti sauna (kao kod nas u kupaonama, ali tako otprilike smo i htjeli).

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao prvo, treba razlikovati podno i zidno grijanje. Zidno NISU radijatori! Radijatori spadaju u klasično grijanje, a podno i zidno su noviji trendovi. Isto tako ima i podno toplovodno (to je sistem se cijevima) i električno. I nisu svi sistemi isti, među podnim ili zidnim ima milion razlika i vrsta. Za svaki pojedini slučaj bio bi potreban savjet stručnjaka, ovisno o željama i potrebama.
    Istina je da nisu svi parketi dobri za podno grijanje. Ima čak i egzote koje se mogu primjenjivati u kombinaciji s podnim grijanjem, pa čak i klasični parket. Naziv egzota ili klasični odnosi se na njegov vanjski izgled, a ne na način proizvodnje koji je bitan za to da li je moguće položiti parket na podno grijanje.
    Moj skroman savjet: ukoliko želite isključivo podno grijenje, pokušati izbjeći parket ili laminat. Ukoliko je podno samo radi osjećaja ugode, može i parket, ali to je onda totalno drugačiji sustav podnog od ovog prije. Postoje i varijante električnog podnog isto za čisto grijanje i za dogrijavanje. U kupaonama svako podno je dobrodošlo, bili elektr. ili toplovodno, ali teško da bi moglo postići zadovoljavajuću temp. prostorije bez dodatnog radijatora koji osim grijanja služi i za sušenje ručnika. I nije istina da klasično grijanje s radijatorima troši temp. vode od 90 stupnjeva. To je nakad bilo tako. Danas je to max. 80, ali to se više ni ne koristi već sustav 60/40, ali to vas ne treba zamarati. Ukoliko se upuštate u nešto takvo, svakako potražite savjet nekog stručnjaka (ne prodavača jer on će hvaliti svoj proizvod) jer varijanti ima mnogo. A izabrati najbolju za vas i još k tome financijski adekvatnu, nije baš lako. Znanost o grijanju svakim danom napreduje, pa čak i meni koja sam u toj struci ponekad je teško sa svim biti dobro upoznata.
    Podno ima svoje ZA i PROTIV. Kao i klasično radijatorsko grijanje.
    Ispitivanja su pokazala da čisto podno grijanje nije zdravo. Logika: najtopliji dio ljudskog tijela je u razini srca. Klasičnim grijanjem radijatorima, toplina struji od radijatora koji su uz zid prema gore i vrtloži oko prostorije. Kad ta toplina dođe do tijela, ona je na neki način raspoređena i nešto niža od polazne i dolazi s gornje strane. Kod podnog, ta se toplina diže u svakom djelu prostorije i direktno vam grije noge što kompletno mijenja toplinski raspored u vašem tijelu. Posljedice nisu trenutne, ali se nakon dugo godina izloženosti primjetilo povećanje bolesti krvožilnog sustav i problem s venama. Slijedeće, problem prašine. Gost1, žao mi je ali svi tvoji argumenti nisu točni. Kod podnog grijanja opet je problem da je svaki dio poda grijan i DIŽE prašinu po cijeloj prostoriji. Kod radijatorskog, ta ista prašina vrtloženjem dospije ispod radijatora i to se zadržava zbog "džepa" koje strujanje zraka napravi. Količina prašine je ista i u jednom i u drugom slučaju, samo što se kod podnog ona raspršuje po cijeloj prostoriji, a kod klasičnog se većinom zadržava na jednom mjestu.
    Svatko mora odvagnuti svoje razloge za i protiv. Ionako sam već odužila, a mogla bih još danima....
    Još nešto. Što se tiče mjesta, danas stvarno ima radijatora koji su uski i visoki, dakle zauzimaju manje mjesta, i nisu svi radijatori isti. Za isti učin oni najslabiji mogu imati dva metra, a duplo su kraći neki od nekog drugog proizvođača.
    Prihvaćam nove proizvode i nove tehnologije i to objeručke, ali u ovom slučaju ipak sam sklonija klasičnom grijanju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Podno ima svoje ZA i PROTIV. Kao i klasično radijatorsko grijanje.
    Ispitivanja su pokazala da čisto podno grijanje nije zdravo. Logika: najtopliji dio ljudskog tijela je u razini srca. Klasičnim grijanjem radijatorima, toplina struji od radijatora koji su uz zid prema gore i vrtloži oko prostorije. Kad ta toplina dođe do tijela, ona je na neki način raspoređena i nešto niža od polazne i dolazi s gornje strane. Kod podnog, ta se toplina diže u svakom djelu prostorije i direktno vam grije noge što kompletno mijenja toplinski raspored u vašem tijelu. Posljedice nisu trenutne, ali se nakon dugo godina izloženosti primjetilo povećanje bolesti krvožilnog sustav i problem s venama. Slijedeće, problem prašine. Gost1, žao mi je ali svi tvoji argumenti nisu točni. Kod podnog grijanja opet je problem da je svaki dio poda grijan i DIŽE prašinu po cijeloj prostoriji. Kod radijatorskog, ta ista prašina vrtloženjem dospije ispod radijatora i to se zadržava zbog "džepa" koje strujanje zraka napravi. Količina prašine je ista i u jednom i u drugom slučaju, samo što se kod podnog ona raspršuje po cijeloj prostoriji, a kod klasičnog se većinom zadržava na jednom mjestu.
    Svatko mora odvagnuti svoje razloge za i protiv. Ionako sam već odužila, a mogla bih još danima....
    Još nešto. Što se tiče mjesta, danas stvarno ima radijatora koji su uski i visoki, dakle zauzimaju manje mjesta, i nisu svi radijatori isti. Za isti učin oni najslabiji mogu imati dva metra, a duplo su kraći neki od nekog drugog proizvođača.
    Prihvaćam nove proizvode i nove tehnologije i to objeručke, ali u ovom slučaju ipak sam sklonija klasičnom grijanju.

eto, mi imamo elektricno podno grijanje, i mogu ti reci da ni jedna o tvojih navedbi nije tocno...

istrazivanja su pokazala da je toplina nogu potrebna za normalnu cirkulaciju krvi u tjelu, pitaj savjet bilo kojeg polmologa, ako su disni putevi i pluca na bar nekoliko stupnjeva nizoj temperaturi (od temperature centralnog grijanja, gdje znamo da je najvisa temperatura u visini pluca, glave i stropa) postoji cak za neki 15% manja mogucnost prehlada i bolesti disnih organa, samim time je i ljeti preporucljivo klimu drzati nekoliko stupnjeva nize od vanjske....

sto se tice vena...pod kod podnog grijanja ne prelazi 28°, sto je nize od normalne tjelesne temperature, vene su problem danasnjice, ali ponajvise problem metropola, gdje ljeti temperatura asvalta zna biti i preko 50°.... najveca koncentracija ljudi koji imaju probleme sa venama je u gradovima, a ne u stanovima sa podnim grijanjem...

prak se ne dize...kod podnog grijanja je temperatura raspodjeljena po citavom podu, posto je fizika toliko svima poznata, da se topli zrak dize a hladni zrak sposta, nastaje barijera potiskivanja toplog zraka dole, a hladnog gore na cca visini izmedju 1000-1400 mm, a najlakse je vidljivo, kad za vrijeme suncanih zimskih dana pogledate prema prozoru, nema onog lelujanja praha u zraku, a u stanu se prasina puno vise skuplja na nizim povrsinama, i na podu.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

istrazivanja su pokazala da je toplina nogu potrebna za normalnu cirkulaciju krvi u tjelu, pitaj savjet bilo kojeg polmologa, ako su disni putevi i pluca na bar nekoliko stupnjeva nizoj temperaturi (od temperature centralnog grijanja, gdje znamo da je najvisa temperatura u visini pluca, glave i stropa) postoji cak za neki 15% manja mogucnost prehlada i bolesti disnih organa, samim time je i ljeti preporucljivo klimu drzati nekoliko stupnjeva nize od vanjske....
    Toplina nogu DA, ali ne viša od one na kojoj je srce jer bi se prema toj teoriji vene i arterije širile prema krajevima udova, a ne sužavale kako to je u organizmu. Prehlada i bolesti dišnih putova imaju više veze s tima da ljudi griju na 24 i više stupnjeva, a optimalno bi bilo oko 20 u sobama gdje se boravi, a 18 i niže u sobama gdje se spava.

sto se tice vena...pod kod podnog grijanja ne prelazi 28°, sto je nize od normalne tjelesne temperature, vene su problem danasnjice, ali ponajvise problem metropola, gdje ljeti temperatura asvalta zna biti i preko 50°.... najveca koncentracija ljudi koji imaju probleme sa venama je u gradovima, a ne u stanovima sa podnim grijanjem...

ovo bi se moglo usporediti s dugotrajnim i učestalim boravkom u prostorijama s isključivo podnim grijanjem. Opet naglašavam da je velika razlika da li je podno grijanje jedini izvor topline ili služi samo za dogrijavanje.

Mišljenja o ovoj temi su razlišita. Kako se bavim time već više od 7 godina i znam mnogo stanova u kojima su ljudi stavili podna grijanja, mišljenaj ljudi su stvarno podjeljana. Neki su oduševljeni, a neki uopće ne koriste.

[/quote]

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imamo električno podno u cijeloj donjoj etaži stana i super smo zadovoljni, gornju etažu nemamo potrebe grijati.
    U jednom zidu kupaonice imamo i zidno kao i jednom dijelu dnevnog boravka.
    U svakom slučaju super.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne kužim se u ove detalje, ali bih napomenula da su kod nas pločice u kupaonama gdje je podno plinsko tako jako tople da niti u kom slučaju ne bih voljela imati to u prostoriji gdje sjedim npr za kompjuterom.
    to je super ugodno u kupaoni poslije kupanje, i sve se fino odmah posuši, ali da me grije ispod nogu 8 sati, i to ne mlako grije, nego grije / grije ... to ne bih voljela.

Voljela bih da bude mlako, ali u tom slučaju sigurno ne bi dovoljno zagriajlo prostoriju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kod nas temperatura poda nikad ne prelazi 28°..

u stanu je uvijek cca 24°...

imamo samo podno grijanje...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naše pločice uopće nisu tople jer smi uzeli gres koje su nam preporučili ali pod nam nije niti hladan, taman.
    Temperatura u stanu nam je 22-23.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Voljela bih da bude mlako, ali u tom slučaju sigurno ne bi dovoljno zagriajlo prostoriju.
    cure su gore već navele da toplina poda ne smije prelaziti 28/29 stupnjeva što znači da je pod mlak, to je dovoljno da bi zagrijalo prostoriju, naravno uz uvijet da je dobro napravljen proračun podnog grijanja.
    Već sam gore napisala, imam iskustva s podnim grijanjem preko 10 godina, oduševljena sam s njim, a brat alergičar nema nikakvih problema.

Ako je dobro napravljen proračun i ako se pravilno koristi, podno grijanje dovoljno zagrijava prostorije i ne stvara zdravstvene probleme.

Najbolje se savjetovati o grijanju (radijatorskom, podnom...) sa stručnjacima koji ga ugrađuju a ne sa prodavačima, no to se već zna...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

podižem
    ima li kakvih movih saznanja, iskustava??
    hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi također imamo isključivo podno grijanje po cijeloj kući: ispod pločica i ispod hrastovog parketa.
    ovo nam je sad treća zima i prezadovoljni smo.
    ne koristimo ovlaživače i za sad ništa nije rasušeno niti popucalo.
    mjesečni račun za plin za grijanje kuće od 140 kvadrata nam je manji nego onaj koji smo imali za stan od 60 kvadrata...
    s tim da moram napomenuti da imamo i iznimno dobru izolaciju, pa je i to dio priče.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala Lutonjice
    ak možeš još mrvu
    cijena, proizvođać, vrsta??
    grijete 0-24h?
    na koliko C?
    i što je s tim "nesretnim" parketom? ima li kakav limit??, jer se govori - nikako drvo na podno grijanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nipošto ne grijemo 0-24, obzirom da imamo dobru izolaciju i tromi sistem. grijanje zapravo radi vrlo mali dio dana.
    evo recimo, prve zime nam je nešto zaštekalo sa sistemom (imamo "pametnu kuću", što je veći dio vremena super, ali kad ode neka elektronička sitnica, svašta se zna desiti ha ha), i prestalo je raditi grijanje. nama je trebalo 3 DANA da skužimo da grijanje ne radi. dakle, pazi, 3 dana i noći, usred zime, je nama bilo lijepo i toplo iako grijanje uopće nije radilo. mislim da nema boljeg načina za opisati kako nam je super grijanje

e da, kuća nam je u prosjeku zagrijana na cca 22 C, iako to varira od prostorije do prostorije.

parket može na podno grijanje, ali treba naći pametnog i dobrog majstora koji zna što radi i kako to napraviti.
    e sad, ja nisam puno sudjelovala u tome, MM mi je pričao detalje ali ja na jedno uho unutra, na jedno van. znam samo da nam je glazura dosta deblja nego bi inače bila, i znam da smo prije postavljanja parketa, a dok su parketi već bili u kući, zagrijavali kuću danima na visoku temperaturu, tako da se sve dobro posuši i da se parketi isuše ako im je do toga prije nego su postavljeni

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel bi mogla koju nabacit o izolaciji?'
    koliko cm vanjske??
    il što sve...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma, mene ti to ništa ne zanima pa ni ne znam
    btw kuća je montažna

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bilježim temu

zmaj, ti ćeš toplovodno ili električno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, naše je toplovodno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    nemam pojma, mene ti to ništa ne zanima pa ni ne znam
    grozna si

prima, ja bi to (jednog dana, jednog lijepog dana, lol) toplovodno
    ne znam zaš mi to zvoni kao bolja solucija??!
    najs avatar
    Posljednje uređivanje od zmaj : 14.02.2012. at 19:18

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •