Jednostavna, odlična, ukusna torta![]()
Tijesto:
10 jaja
310 gr tamne čokolade (po receptu s min,70% kakaa, ja koristila Dorina čok za kuhanje)
200 gr tamne čokolade za glazuru.
Umutiti posebno bjelanca, posebno žutanjka (po želji se u žutanjke može dodati malo šećera - ja jesam)
Na pari otopiti čokoladu i u otopljenu čokoladu polako dodati umućene žutanjke. Lagamu pomiješati i dodavati laganu snijeg od bjelanjaka - polako miješati dok ne dobijete jednoličnu masu.
Zagrijati pećnicu na 250C. Uliti smjesu u oblik za tortu na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći točno 7 min (NE DUŽE!!!)
Izvaditi, pola sata hladiti vani i onda staviti u frižider na nekoliko sati (ja radila navečer i tort alijepo prenočila u frižideru).
Čokoladni preljev od ostatka čokolade možete napraviti sutradan i ukrasiti šlagom (ja stavila na još topli čokoladni preljev, svježe jagode i na to šlag).
MM i ostatak gostiju se oduševili i tražili repete za sljedeći tjedan.
Nadam se da će se i ostalim čokoljupcima svidjeti![]()