-
mliječni zubići bez cakline
Ima li tko sličnih iskustava?
Sinu su zubići počeli izbijati sa 6 mjeseci, ali rastu jaaako sporo. Jedinice su mu velike po milimetar, a dvojke po dva. Sad su izbili i donji kutnjaci. Svi zubići su mu žučkasti. Bili smo i kod zubarice (koja nije dječji zubar, a ne znam da li takav uopće i ima u Zadru), i njena dijagnoza je bila da nemaju cakline. Što znači da su podložni trošenju, kvarenju i slično. Mogu li još nešto učiniti osim pojačane higijene?
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:43
-
Moj sin nije imao caklinu na 80% gornjih dviju jedinica. Ne mogu se sjetiti u kom trenutku točno mu se "nagrizla" caklina, ali znam da nije bilo od početka nicanja već kasnije i nije bio karijes, već zaista oštećenje cakline.
Kao što rekoh, ne znam ni kada ni kako, ali za tvoju utjehu trajni zubi nemaju nikakve veze s tim. Ne preostaje vam drugo, nego uobičajena higijena i savjetovanje sa zubarom.
I da, nisu bili pokvareni kada su ispali. Od karijesa ni traga, samo žućkasto-smećkasta boja zuba.
-
ninaxy, u Zd imaš 4 (čini mi se) dječja stomatologa. jedan ili dva su u ambulanti OŠ Stanovi, to sigurno znam... a što se tiče (pomanjkanja) cakline, to sam i ja primijetila kod Jakova i baš sam malo tužna zbog toga...
-
Ledi su takve izasle sve cetvorke kad je imala godinu i nesto.
Danas (5 godina) su to smedje rupe, a ne zubi, uzas. Ostali su joj zubi ili potpuno zdravi ili vrlo malo naceti.
-
NatašaM, ovo baš nije utješno :/ Više mi se sviđa scenarij od AdioMare.
džez, jesu ti stomatolozi za školsku djecu, ili i za ovako male? Jer, ne možeš djetetu od godinu i pol reći da otvori usta, a mali je tamo urlao u ordinaciji dok smo mu samo pokušali vidjeti gornje zubiće. Od dječjeg zubara očekujem da zna zabaviti dijete nekom pričom i sl. da mu skrene pažnju.
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:43
-
nažalost (ili na sreću), ne znam. Laura je imala upravo savršene mliječne zube i do nedavno nisam pojma imala da u ZD imamo stomatologe za djecu. u idućih 10-ak dana morat ću je odvesti da mi daju nekakvu potvrdu o stanju šestica koja se traži za upis u školu, pa ti mogu javiti dojmove...
a u nekakve posebne vještine specijalista u zabavljanju djece ne uzdam se previše :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma