Zorana, thanks na iscrpnom odgovoru - a sad da ja odgovorim tebi.

Meni se isto cini da totalno "kuzim" svoju bebu i nisam sigurna jesam li si to samo umislila ili smo se stvarno povezale. Ja sam jos prije trudnoce u mnogim aspektima postala svjesna svog tijela i njegovih funkcija, pa je mozda i to razlog da ovako rano mogu osjetiti bebu.

Najcesce se to dogadja, isto kao i kod tebe, pri jelu i prilikom odmora. Npr. totalno sam svjesna da to malo bice sve sto dobiva, dobiva preko mene i da nece moci pravilno rasti i razvijati se ako ja jedem junk food, ako konzumiram nesto sto je stetno i slicno. I sad, kad jedem nesto fino i korisno, odmah si zamislim da beba uziva i imam totalno super feeling u trbuhu. S druge strane, kad pojedem cokoladu, nemam tako dobar osjecaj.

Slicno je i s "razgovorima" preko trbuha. Ja sam tek u 18. tjednu i u svim knjigama pise da je to jako, jako rano za osjetiti bebu - i da to uspijeva samo zenama koje su vec rodile. Sad, moja beba se vec jedno deset dana mice i ja ju i te kako osjecam, iako mi je ovo prva trudnoca. Fora mi je kako reagira kad vjezbam jogu - ja se pokusam opustiti, a ona organizira aerobic ili mi bas tada odluci napraviti razmjestaj unutarnjih organa. :shock: :D

Ne znam kako da ti objasnim. Jednostavno, imam neki feeling za stvari koje pasu ili ne pasu mojoj bebi, pa kad skuzim da joj nesto ne pase, odmah i ja postanem nemirna i nervozna.

Jesam li ja normalna? :D