mamasch, iz mog skromnog iskustva- nema razlike vezane uz spol. više bih rekla ovisi o osobama malaca i roditelja.
ljiljana, ne mislim da si pogriješila - niste se idealno snašli, ali to nije ni lako s dvoje djece odjednom.I moji su prvi budili se 15-16 mjeseci, sve dok nismo ukinuli cicu. To je navika, nije potreba. Zato se moram složiti s curama da im sok ne daješ, ja bih ti preporučila da ga zamijeniš vodom i ne vraćaš se na sok nipošto (i zbog zubića i zbog žeđi i zato da nađete bolje rješenje, tj. da ona nauči sama se umiriti bez boce) - a onda ukineš i vodu.
Slažem se da nije nužno da ih se odvaja. treba im pomoći da se opuste i opet zaspu, ako treba i na rukama neko vrijeme, ili s dudicom ili bez.
I vidjet što se po danu može napraviti da mirnije zaspu.
Kolko puta se bude noću?

- nema razlike vezane uz spol. više bih rekla ovisi o osobama malaca i roditelja.
I moji su prvi budili se 15-16 mjeseci, sve dok nismo ukinuli cicu. To je navika, nije potreba. Zato se moram složiti s curama da im sok ne daješ, ja bih ti preporučila da ga zamijeniš vodom i ne vraćaš se na sok nipošto (i zbog zubića i zbog žeđi i zato da nađete bolje rješenje, tj. da ona nauči sama se umiriti bez boce) - a onda ukineš i vodu.
Odgovori s citatom