Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Posvajanje drugog djeteta

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Posvajanje drugog djeteta

Ne znam da li nas se još sjećate. Mi smo nakon par godina MPO i godinu dana čekanja na posvajanje, prošle godine posvojili malog anđela. E sada, mi bi još jednu bebicu. Raspitali smo se za proceduru, nije ništa strašno, samo što sam čula da se do drugog djeteta dolazi jako teško. Zanima me da li itko zna nekoga tko je posvojio više djece (ne odjednom), a da to naravno nije nitko "slavan"?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:D ..ma-baš sam i ja htjela otvoriti baš identičan topic..ali,eto-drago mi je da si ga ti otvorila...i mi smo počeli polako razmišljati o drugom posvajanju samo nas trenutno brinu isti razlozi kao i vas....a uz to,i -strah me ( mene) npr. da ako odmah krenemo na slijedeće posvajanje da se nećemo moći u potpunosti posvetiti Karlu kao sada......-ali,opet-vrijeme ide....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je ivančica iz topica ispod ovoga posvojila dvoje djece, ne znam je li ona celebrity .

Gost

Početno

Kakva divna vijest :D

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Mislim da je ivančica iz topica ispod ovoga posvojila dvoje djece, ne znam je li ona celebrity .
    Ivančica je posvojila biološku sestricu prve curice - u takvim slučajevima posvojitelji prvog djeteta imaju prednost. Mnogo je teže posvojiti drugo dijete koje nije u rodu s prvim. Chris, ja želim drugo dijete i čekam već 2, 5 godine.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zna li netko za kakav slučaj drugog posvojenja a da drugo dijete nije bilo u srodstvu s prvim?
    Jeli Centrima olakotna ili otežavajuća okolnost ako se ima već jedno posvojeno dijete?
    :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko znam, otegotna je okolnost ako već imaš jedno dijete jer prednost imaju parovi koji nemaju niti jedno. To su mi rekli u Centru (ne direktno, ali čitaj između redova). U principu je i logično, ali ja želim pokušati pa što bude.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, ja se uzaludno borim za drugo dijete već više od 2,5 godine i mogu vam reći da se Centri redovito opredjeljuju za one koji nemaju dijete.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi ćemo krajem godine pokušati ponovo. Poslati ćemo molbu.. i nadati se proširenju obitelji.
    Znala sam ja da je lijepo biti mama, al ovo što mi moja Zvjerka pruža svaki dan, skroz mi je neopisivo.. i zbog nje se ne "žurim" sa sljedećim djetetom. Nekako se ne želim dijeliti..

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...da...pretpostavljala sam uvijek da je to tako....a što ako se u molbi navece " zdravo dijete do neznam 3,4,5 godina"?...-isto problem?... :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    I mi ćemo krajem godine pokušati ponovo. Poslati ćemo molbu.. i nadati se proširenju obitelji.
    Znala sam ja da je lijepo biti mama, al ovo što mi moja Zvjerka pruža svaki dan, skroz mi je neopisivo.. i zbog nje se ne "žurim" sa sljedećim djetetom. Nekako se ne želim dijeliti..
    ..ja i sanja slično razmišljamo...i ja bi odmah drugo ali nekako..kao da mi je malcice prerano..zbog karla..neznam...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zna li netko kakva su iskustva s dovođenjem "starijeg" djeteta u obitelj?

Mene ne bi smetalo da nam je sljedeće dijete "starije", ali me zanima da li bi trebalo slijediti "prirodni" put i posvojiti dijete mlađe od onog u obitelji, ili.. ?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...da...pretpostavljala sam uvijek da je to tako....a što ako se u molbi navece " zdravo dijete do neznam 3,4,5 godina"?...-isto problem?... :?
    Ja sam upravo tako navela.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poznajem ljude koji su posvojili dvoje djece, obadvoje su bili male bebe kada su došli u obitelj.
    Definitivno nisu celebrity, sasvim su obični ljudi, ali ne znam da li su djeca u krvnom srodstvu :?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Poznajem ljude koji su posvojili dvoje djece, obadvoje su bili male bebe kada su došli u obitelj.
    Definitivno nisu celebrity, sasvim su obični ljudi, ali ne znam da li su djeca u krvnom srodstvu :?
    A kad je to bilo? Ja isto poznam ljude koji su posvojili dijete, a imali su biološko, ali to je bilo onda kad je posvojitelja bilo manje, a djece više.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene ne bi smetalo da nam je sljedeće dijete "starije", ali me zanima da li bi trebalo slijediti "prirodni" put i posvojiti dijete mlađe od onog u obitelji, ili.. ?
    ..uh.ma znaš da nikad nisam zapravo o tome ni razmišljala-do tvog posta 8) ..ma..šta ja znam..karlo će u 12 mj imati pune 3 godine..bilo bi idealno jedna curica od kojih 2 godine ili čak 4 godine.kažem idealno.
    ...a u stvarnosti-we shall see.....
    p.s. mislim da dosta sve ovisi o starosnoj dobi posvojitelja...znam iz vlastitog iskustva i samog postupka dobivanja karlita.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da to ovisi o djetetu i o situaciji. Moj M. bi teško podnio takav redoslijed - njemu je prirodno da drugo dijete bude mlađe, s tim što on želi zapravo vršnjakinju, malo mlađu od sebe. Ali, nije rečeno da se ne bismo prilagodili, samo kad bi se pružila prilika.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Citiraj Snjeska prvotno napisa
    A kad je to bilo? Ja isto poznam ljude koji su posvojili dijete, a imali su biološko, ali to je bilo onda kad je posvojitelja bilo manje, a djece više.
    Prvo dijete je posvojeno negdje 1992, a drugo 1997.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, samo da se javim. Poslali smo zahtjev za obradu za posvojenje drugog djeteta. Kad prođemo obradu, moramo opet slati molbe u sve centre, a onda slijedi čekanje.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj chris prvotno napisa
    Evo, samo da se javim. Poslali smo zahtjev za obradu za posvojenje drugog djeteta. Kad prođemo obradu, moramo opet slati molbe u sve centre, a onda slijedi čekanje.
    Sretrno!...mi ćemo ipak malo pričekati da Karlo "stasa"...-sretno još jednom.Mi smo eto lani,na sutrašnji datum,poslali naše molbe...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...razmišljajući o posvajanju drugog djeteta gledam TV o bebama u Sarajevu, u sirotištu.ma koma,čuli?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...razmišljajući o posvajanju drugog djeteta gledam TV o bebama u Sarajevu, u sirotištu.ma koma,čuli?
    Da grozno. Suze su mi došle kad sam čula. Jadna mala stvorenja

E da, sretno sa posvojenjem drugog djeteta.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da se i ja javim redovito vas čitam ali nemam vremena baš pisati.
    Što se tiče posvojenja drugog djeteta moram reći da sam i ja razmišljala kako će Nika prihvatiti Emu pošto neće biti u centru ali sve je tako super da ne može biti bolje prekrasno ih je gledati kako rastu, kako se maze zajedno spavaju smiju se jedna drugoj ma prekrasno i mogu reći da sam i ja bolja mama Niki ne visim tolko nad njom što je sigurno za nju a i za mene puno bolje. Nika izvodi neku predstavu skače i pjeva a ja u krilu držim Emu mala joj se smije ko velika cura ma nešto prekrasno za vidjeti
    Zato samo u navalu posvojenja drugog djeteta biti će svima puno lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •