-
Dugotrajno začepljen nosić
Patrik već više od 2 tjedna konstantno ima začepljen nosić. Prvo mu je curio prozirno, ali gusto bez drugih simptoma i bez temperature, to sam kapala fiziološkom i izvlačila pumpicom te naveče pred spavanje kapala Operila pa sam nakon 10 dana ipak otišla kod pedijatrice jer mi je to bilo već čudno. Već je tako grozno disao po noći, stalno kroz usta, a čim bi počeo u dubokom snu kroz nos toliko je hrkao da je sam sebe probudio. Dala nam je Efedrin sa Garamycinom i poslala nas na bris nosa koji je na kraju bio ok. Prepisala nam je i Rinolan sirup u slučaju da se radi o alergiji te Propolisan sirup kojeg i sada pije. Rekla je da on ima malo veće krajnike i taj treći krajnik, dakle da je to kod njega i inače malo veće pa mu to valjda sada i smeta. Kapala sam mu taj Efedrin i hrkanje se smanjilo, curenje prestalo no evo nakon 5 dana tih kapi nosić još uvijek nije potpuno prohodan pa i dalje većinom diše kroz usta, ali preko noći je ipak bolje. Kada digne glavu ispod vilice kod uha kao da mu se osjete blago oteknuće valjda onih limfnih čvorića ili što je to već no to je tako vjerovatno od početka bolesti jer nisam sve do nedavno ni pipala.
Stvarno mi je jako čudno da prehlada traje toliko dugo, a sada mi je bezveze opet ići kod doktorice s obzirom da je i taj nalaz brisa ok, nema drugih simptoma no prilično sam se već zabrinula zbog te dugotrajnosti jer ne sjećam se da sam ikada vidjela nekoga da toliko dugo šmrče. Otišla bih kod nje čisto da se smirim, a i Patrik je već lud od silnih kapanja fiziološke i sljeza u nos. Da se brinem ili sačekam još malo? Jel imao netko prehladu dužu od dva tjedna?
-
Baš nitko ništa ne zna?
Bili smo kod pedijatrice i ona kaže da mu je to od velikih krajnika i velikog trećeg krajnika. Sada više nema bala, možda nešto sitno, malo, ali on stalno diše na usta, a po noći hrče. Pa valjda nismo jedini? Koliko će to sada dugo trajati? Dala nam je nekakve Garason kapi od antibiotika i kortikosteroida što mu još uvijek nisam počela davati jer nam je to dala nakon što je vidjela da joj se ne dam istjerati iz ambulante jer nisam baš prezadovoljna odgovorom da je eto sve ok, ali on ne može normalno disati pa je rekla da vidimo što bi još moglo pomoći i dala te kapi. Ima netko s tim kapima iskustva? Ne želim ga šopati nećim ako mu neće pomoći, a opet dala bi mu sve samo da pomogne.
Kapam trenutno sljezov korjen pa ću za koji dan opet fiziološku itd. Kapam oko 3 puta dnevno dosta obilno.
-
Tek sada vidim tvoj post. Nemam puno iskustva sa raznoraznim kapima ali evo i moja curica od skoro godinu dana već danima diše na usta i nosić joj je začepljen. Najprije je nosić curio stalno ( vodenasto, prozirno ) a sada je kompaktno i pomalo prolazi, sve manje ima u nosiću. Bili smo kod pedijatrice i poslušala je pluća i rekla da je sve super a nakon toga je procurio nosić. Kapala sam joj fiziološku i sljez par puta dnevno ( fiziološku do 3 puta a sljez koliko god puta stignem ) ali nije bilo ništa bolje. Onda sam u ljekarni kupila Aquamaris baby kapi i odmah sam vidjela poboljšanje nakon 1 kapanja. Po danu nije mogla uopće dojiti ni piti čaj na bočicu jer nije mogla istovremeno disati. A po noći odspava cijelu noć, diše bolje nego danju. Stalno joj izvlačim pumpicom nakon kapanja kapi i onda je bolje. Mislim da je to jednostavno prehlada i to traje, ne može tako brzo proći. Davala sam joj i sljezov čaj da pije ali popila bi par gutljaja i nije htjela više pa sam odustala. A sada je i vrijeme viroza, svi su bolesni i prehlađeni oko nas tako da me to ništa ne čudi. Brzo ozdravljenje!
-
-
tak ti je i moj Patrick imao problema s nosićem pa se to odrazilo i na uha,sve dok nismo izvadili treću mandulu .....odonda smo se preporodili.preporučujem ti da mu stalno kapaš nosić sa fiziološkom i ispumpavaš nos.
-
A jel cijelo vrijeme disao na usta, mjesecima ili je bilo perioda kada se stanje malo popravilo? Kada ste izvadili treći krajnik? Jel onda odmah prodisao na nos?
Ispumpavam i kapam redovito, samo što je to mučenje za njega. Svaki dan imamo plakanje, otimanje i deranje
-
da disao je na usta,ponekad mi se čini da i danas neki put diše na usta.mandulu je vadio sa 5,5 godina ali to smo morali napraviti jer je imao tešku upalu uha zbog koje je završio u bolnici.znam da ti je teško kad dijete plače dok mu ispumpavaš nosić ali to ti je zasad jedino rješenje.i moj V. ima 11 mjeseci i sto plače i buni se kad mu ispumpavam nos ali ja mu to moram ispumpati jer bi inače dobio upalu uha.nemoj se niš uzrujavati proći će to sve.
-
e da još nešto,nakon operacije još se je povremeno žalio na bol u uhu ali to je prošlo kroz neki period.inače su dečki skloniji upalama uha.
-
Oprosti što davim, dakle neprekidno ti je disao na usta dok nije izvadio taj krajnik? :shock: Nos nije koristio za disanje? Joj pa to mi zvuči grozno.
-
da,ali mislim da ćemo morati i vaditi i ove dvije mandule.
-
Evo u nedjelju sam mu počela ipak davati one Garason kapi i odmah se vidjelo poboljšanje. Danas konačno diše na nos, s time da dok spava još uvijek hrče, no puno, puno manje. Nadam se da će mu potpuno proći. Stvarno ne mogu vjerovati da su mu te kapi tako brzo pomogle. Fantastične su.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma