Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Misljenje ili savjet

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Misljenje ili savjet

Probat cu srociti ovo sto krace i razumljivije, zanima me dali radim nesto krivo.
    ovako, od pocetka mlijeka ima :D , no dojili smo samo na desnoj ciki tako da je lijeva s vremenom ostala prazna tj. iz nje bi mozda sada uspjela izdojiti mozda tek dvije kapi.
    Dojim dakle samo na desnu i to na zahtjev, ali mi se cini da beba ne isprazni ciku do kraja a ja se ne izdajam jer me stah da beba nebi opet trazila ciku a ja joj nemam sto dati .
    Broj mokrih pelena je dobar,stolica je uredna, prirast tezine na zadnjem Vaganju (prije 3 tj.) je bilo u granicama normale
    1. mogu li ikako vratiti mlijeko u lijevu ciku?
    2. dali je bebi dovoljno mlijeko samo iz jedne cak i ako ju ne isprazni do kraja?

mladoj mami svaki je savijet dobrodosao...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

haj suzana

dojis li na zahtjev, i broj popisanih/pokakanih pelena je dobar, to znaci da beba ima dovoljno mlijeka. dokaz tome je i dobar prirast, tako da se s tim ne moras zamarati.
    mnoge majke cijeli dojilacki staz hrane bebu iz samo jedne dojke bez ikakvih problema.

drugi dio pitanja je kompliciraniji, i tu ce se morati javiti savjetnice, a ja cu poceti...
    zbog cega ste dojili iz samo jedne dojke?
    ako bi sada bebi ponudila tu "praznu" dojku, bi li pokusala dojiti?

molim odgovori na pitanja, pa cemo dalje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

na otpustu iz bolnice pedice je rekla da beba ima vecu porodajnu oteklinu s desne strane pa da joj s toga probamo okretati glavicu na lijevu stranu,
    i tako jednim dijelom zbog toga cicali vise na desnoj ciki a drugim dijelom mojom krivicom jer se nisam izdajala, a sada mi je tako krivo, mislila ja pametna da ce joj biti dosta jedna cika i tako ostali bez mlijeka...
    davala sam joj da doji, vuce ali brzo odustane, pocne se vrpoljiti a onda i plakati,pa smo odustali i vratili na desnu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da bi svaki put trebala ponuditi lijevu dojku pa neka sisa dokle ide. Kada ti postane nervozna, prebaci ju na desnu, a ti onda poslije izdajaj lijevu pa makar i na prazno. Na taj češ način potaknuti stvaranje miljeka u lijevoj dojci.

2. dali je bebi dovoljno mlijeko samo iz jedne cak i ako ju ne isprazni do kraja?
    Bebici je dovoljno mlijeko iz samo jedne dojke ako ju dojiš na zahtjev i mislim da je nepotrebno izdajanje .

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Mislim da bi svaki put trebala ponuditi lijevu dojku pa neka sisa dokle ide. Kada ti postane nervozna, prebaci ju na desnu, a ti onda poslije izdajaj lijevu pa makar i na prazno. Na taj češ način potaknuti stvaranje miljeka u lijevoj dojci.
    ovo potpisujem. znaci u svakoj prilici ponudi tu dojku. ako te frustrira da je nudis kad je beba gladna jer se odmah unervozi, nudi kad joj treba utjeha ili mazenje. svaka stimulacija ce dobro doci.

ali inace, uopce se ne brini sto dojis samo na jednu dojku. ako beba napreduje dobro, a napreduje jer ima dovoljan broj popisanih i pokakanih pelena i dobar prirast, nema razloga za brigu.

ja sam dojila samo na jednu dojku, sest mjeseci iskljucivo i do 19-og uz dohranu. dobivao je na tezini puno i bio sretan i zadovoljan

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mlijeka ce i u toj jednoj dojci biti dovoljno za bebu. vazno je dojiti na zahtjev, i iskljucivo dojiti do 6 mj starosti bebe. hoce li se beba hraniti putem jedne ili dvije dojke, nije toliko vazno.
    probaj svaki podoj zapoceti na lijevoj dojci, pa kada se beba pocne buniti, prebaci na desnu. mozda ti nece uspjevati svaki put jer ce beba biti nestrpljiva, pa ju nemoj gnjaviti. probaj joj izmedu obroka ponuditi tu prazniju dojku, pa nek povuce gutljaj-dva...
    za vece povecanje stvaranja mlijeka trebala bi se izdajati sto cesce iz lijeve dojke.
    sada je pitanje - zelis li dojiti iz obje dojke ili ti je svejedno, sada kada znas da tvoja beba dobiva dovoljno mlijeka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •