I tu se slažem s dedijem, ja mislim da je moj pristup ok (no dobro, povremeno i posumnjam

, ali da li sam u pravu??? Samo radim najbolje što znam. Mislim da ne treba pretendirati da budeš savršeni roditelj, jer postaneš opterećen.
Tako da i najbliži i najdobronamjerniji u okolini ne mogu biti savršeni, a na žalost ne mogu ni ja. I što se više trudim i picajzlim oko nekih svojih fix ideja, bojim se da zastranjujem u onom što je također bitno-opuštenost, pozitivna atmosfera, moje zdravlje i živci, odnos s mužem i obitelji...
Evo npr. mojeg bisera koji mi se obio o glavu: koliko god se trudim da ne primjenjujem kazne, omalovažavanja i sl. dijete meni kaže "dođi sad ovamo, I NEMA RASPRAVE!" I što je najgore to je čuo od mene, u trenutku kad više nisam znala što bi. A meni je baš to grozno, kao da velim djetetu da ne smije misliti svojom glavom, nego mora slušat što mu se kaže bez pitanja i pogovora. Totalno kontra onom što ga želim naučiti.
Vidim da sasvim normalni dragi ljudi imaju svaki svoje odgojne metode, a što je najgore nisam uopće sigurna da je moja do sada dala najbolje rezultate, bojim se da sam skrenula u preveliku permisivnost (
da ne kažem da je i MM već počeo debelo sumnjati u efikasnost razgovora i objašnjavanja...):