cure drage, hvala vam na podršci!Ma ne očajavam ja, znam da je još prerano za to, ja sam ustvari ponosna na sebe što sam se uopće ponovo odvažila sjesti za volan. Ali opet mi se javlja taj stari problem "gubitka kontrole" koji me ustvari živcira.
to s gašenjem auta-i meni se u početku stalno dešavalo..-mislim da je stvar u baratanju s kvačilom,jel'da?..hmm..-savjet iskusne vozačice he he..-moraš ga polako otpuštati kad kočiš a ne naglo,auto se onda zaguši.Meni npr. kad imam neke cipele debelog đona tipa škarpone se to i dan danas dešava jer ne osjećam dobro papučicu gasa....Hvala na dobrim savjetima!
znam, znam sve te fore sa kuplungom, ali meni se obično problem dogodi u nekom križanju kad treba napraviti više radnji odjednom, i kad koncentracija treba biti najveća... tad, da bih sve što brže napravila počnem griješiti. I da, znam nije poanta da sve to što brže napravim, nego da vozim sigurno i prema svojim mogućnostima, ali u tim trenucima imam osjećaj da gubim kontrolu. Taj me problem prati od početka vozačke karijere, i zbog njega nikad zaista nisam "provozila".
A i tu foru sa cipelama znam i mislim da je jako važno da se vozi u ugodnim i mekim cipelama u kojima se može osjetiti jačina pritiska. Jedno ljeto sam probala voziti u japankama...ajme užas!
spora sam ja, ali onda mi se događaju situacije da mi se frajer nalijepi i jedva čeka trenutak da me pretekne, a kad još počnu trubiti,Međutim u svemu pomaže i uvijek je pomagalo "biti spor" i to je ono čega sam se ja držala, sve dok se prirodno vremenom ne ubrzate...![]()
U biti to me najviše smeta i dekoncentrira. A ovo je mali grad sa previše auta i stalno i svugdje se događaju takve situacije.
Zasad nema šanse da bih sjela u auto s ikim osim MM i ili instruktorom vožnje, baš zbog tih komentara, pa bili oni i totalno dobronamjerni. A MM stvarno ima sa mnom puno strpljenja i lijepo i pažljivo objašnjava. S njim sam naučila masu više nego u autoškoli. A u autoškolski auto ne bih željela iz još jednog razloga: ako mi instruktor ispravi pogrešnu radnju na duplim komandama, nema učenja ni pomaka, a pogotovo ne razbijanja ove moje "blokade". A ja moram naučiti da mi "ne bude bitno" 8) , nego da bez obzira na sve idem dalje... mislim da meni treba psiholog a ne instruktor vožnjeProblem su i "dobronamjerni" savjetnici koji veličaju sami sebe ili nemaju živaca. Otkrijte ih u svojoj neposrednoj blizini i nemojte se voziti s njima. Bolje to radite sami.
Sama još ne usudim, ali, znam da je to dobro, jer sam prije sa starim autom to znala napraviti i stvarno se činilo lakše. Kad odvozim još koji sat, opet ću probati i sama.