Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 663

Tema: Dojenje VELIKE djece (video)

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njami .

Početno

vezano uz filmić, iako 100 % podržavam dojenje, ovo je ipak previše! curicu koju još koja godina dijeli od puberteta vidjeti na cici.... nemam komentara! ne znam koja je svrha toga.... bojim se da se tako stvara jedna nezdrava ovisnost o majci. sorry, ali to mi nije normalno. znam da će mnogi graknuti na to, ali... svatko ima pravo na svoje mišljenje!
    bilo bi zapravo najzanimljivije čuti komentar nekog stručnog, poput psihologa ili psihijatra na tu temu. ipak su oni jedini kompetentni da govore kako bi se to psihički moglo odraziti na život tog djeteta kad odraste. jako bih voljela da nam se netko te struke javi sa svojim komentarom, iako, sumnjam da bude

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja prihvacam da je to nekome lijepo, ruzno, drago, odbojno...ali zaista ne shvacam usporedbe poput "stvara se nezdrava ovisnost o majci"
    naime, problem je u nama, promatracima.
    da vidimo dijete u majcinom zagrljaju, pa i sa 15 godina, to pitanje nam ne bi palo na pamet, zar ne?
    i starije dijete kada trazi zagrljaj i utjehu, omotan majcinim rukama drzi glavu na njenim grudima.

ova moja opaska se ne odnosi iskljucivo na vladimirin post, on me samo potaknuo da napisem svoje zapazanje jer ga cesto cujem kao razlog nedojenja starije djece, a pod time se misli i na dvo-tro-cetverogodisnjaka.

Početno

leonisa, iako se ovo, kao što kažeš, ne odnosi na moj post, želim razjasniti da ne tvrdim da je moj stav ispravan. to je jednostavno moje mišljenje, vezano uz koje bih voljela porazgovarati s nekim educiranim iz područja psihijatrije ili psihologije. jer osoba bilo koje druge struke meni osobno nije kompetentna da o tome nešto tvrdi. bio netko konobarica, domaćica, ekonomistica, isl. jednostavno može reći svoje mišljenje, ali smatram da nije pošteno da se postavlja kao da je to njeno područje i kao da je o tome pročitala brdo literature! isto kao što ni meni ne bi bilo normalno da me netko tko ne zna beknuti njemački ili talijanski ide podučavati kako se prevodi?! zbilja nemam namjeru nikoga vrijeđati, ali mislim da na ovom forumu, među administratorima i onima koji dijele savjete, jednostavno nedostaje stručnog osoblja za g.n. područje! možda griješim (nemam pojma što ste po struci), ali takav sam dojam stekla i znam da nisam jedina. bez uvrede!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

griješiš

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vladimira prvotno napisa
    zbilja nemam namjeru nikoga vrijeđati, ali mislim da na ovom forumu, među administratorima i onima koji dijele savjete, jednostavno nedostaje stručnog osoblja za g.n. područje!
    nisam shvatila što si točno ovime mislila reći.

ako misliš na savjete o dojenju, njih daju educirane savjetnice kojima to i stoji u potpisu.

osoblje foruma ne savjetuje ako ujedno nema i funkciju savjetnice, ali može izreći svoje mišljenje i iskustvo na bilo koju temu kao i svaki drugi član foruma.

na ovom topicu nitko ne savjetuje da bi trebalo dojiti veliku djecu.

što se tiče mišljenja psihologa, pogledaj topic Produženo dojenje - sto kažu psiholozi?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i među članovima RODE, pa čak i među moderatorima na ovom forumu, ima i psihologa i liječnika.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel postoje strucnjaci za podrucje ljubavi koji mogu reci trebas li nekog u svojem zivotu voljeti na ovaj ili onaj nacin?

ja osobno za ovaj filmic ne mogu reci niti da mi je predivno niti da mi je odbojno. ne mogu suditi o necemu o cemu tako malo znam, tesko mi se staviti u cipele te zene i tog djeteta.
    ja sam dojila do 4 i pol godine i jedino sto znam je da mi je to bilo taman, da mi je bas odgovaralo da ne traje dulje (onako kako gledam SEBE, ne bih htjela dojiti do 8 godina).
    a dok je trajalo mi je bilo predivno (a nekon drugom odbojno).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i među članovima RODE, pa čak i među moderatorima na ovom forumu, ima i psihologa i liječnika.
    ali i oni na forumu ne savjetuju nego iznose mišljenje koje je stručnije od mišljenja nas ostalih. stoga nije potrebno da se deklariraju kao psiholozi ili liječnici. vladimira se jednsotavno pogrešno izjasnila s "dijeljenjem savjeta", čini mi se.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja gornja granica dojenja je dan ispadanja mlječnih zubi , dakle oko 5g

ovo sa 8 g mi je nije baš sjelo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovaral sam na ovo:
    jako bih voljela da nam se netko te struke javi sa svojim komentarom, iako, sumnjam da bude
    jednostavno nedostaje stručnog osoblja za g.n. područje! možda griješim (nemam pojma što ste po struci), ali takav sam dojam stekla i znam da nisam jedina.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i potpis na renatu

Početno

ideš! koja bura se digla ponekad zaista mislim, uz čast izuzecima, da na ovom forumu nije poželjan onaj tko ima drukčije mišljenje! netko je pitao na koje točno područje mislim... dakle, ako nisam bila dovoljno jasna, aludirala sam na utjecaj na psihu djeteta koje je dojeno npr. do 10. godine! zanima me postoji li mogućnost da dijete ima ne daj Bože neke negativne posljedice ukoliko na pragu puberteta još uvijek vuče mamu za sisu, daje joj ime isl. opet ponavljam, meni je osobno to koma!
    ajmo sad napad, tu sam još (danas je malo zatišje na poslu )!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa pročitaj onaj topik koji ti je ms.ivy linkala, što psiholozi misle o produženom dojenju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

provociraš i onda se praviš "nevina"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš sam nedavno čitala taj topic pa vidim da se ni psiholozi baš ne slažu međusobno, jedni brane Freuda drugi ga napadaju :/
    Ja sam rekla ovdje svoje mišljenje i samo što me nisu spalili na lomači....
    Imam nekako osjećaj da se vrijednost majke ovdje temelji na tome doje li svoju djecu ili ne, ako ih ne doje i koriste pampersice automatski su lošije od ovih koje doje i koriste platnene pelene. Ja znam da sam najbolja majka svom djetetu iako sam vrlo kratko dojila, sa svojim djetetom sam 24h dnevno, stalno ga ljubim, mazim i poklanjam mu maksimum sebe, radim na sebi kako bi njemu priuštila najbolje; čitam, učim, tražim, istražujem kako bi poticala njegov razvoj a nedojenje nadoknađujem na brojne druge načine
    I baš sam danas pročitala na portalu od Rode o osjećaju krivnje i nedojenju; naravno da imam ogroman osjećaj krivnje jer svoje dijete nisam uspjela nahraniti svojim mlijekom, sve one neprospavane noći, padanje u nesvjest, drastično gubljenje na težini mog djeteta, 2 mastitisa, neprestana stavljanja na dojke nisu ništa u usporedbi sa krivnjom što danas ne dojim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vidim da se ni psiholozi baš ne slažu međusobno
    pa naravno
    kao ni pedijatri
    ni ginekolozi
    ni automehaničari

i zato je opet najbitnije dobro se informirati, a onda slušati sebe i svoje instinkte

Početno

nema draga moja o provociranju ni govora. ukoliko je filmić stavljen da se može komentirati, ja upravo to činim. iznosim svoje mišljene koje ne mora biti ispravno. i kao i neke od vas kažem da mi je to too much iako (to valjda ne moram ni napominjati) podržavam dojenje i dobro sam upoznata s time koliko je majčino mlijeko zdravo i korisno za bebu!

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je zao za svaki osjecaj krivnje jer jako dobro znam da ne bi trebao ici na teret mame koja nije uspjela. najmanje na njezin.

ali onda bar dajte malo lufta same sebi u razmisljanjima o dugackom dojenju, jer neke osjecaje je tesko zamisliti ako ih nisi sam dozivio, npr. uz pogled svojeg 4-godisnjeg djeteta na sisi. iz perspektive kad je tvoja sisa i tvoje dijete koje to radi zadnjih par godina svaki dan - beskrajno normalno i na mjestu.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stalno kasnim par postova
    valjda se kui kome odgovaram

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedno je reci da ti se ne svidja, da se ne vidis u tome...evo ja se npr. ne vidim definitivno u tome, iako sam u zivotu naucila "nikad ne reci nikad".
    ali drugo je vrijedjati ili omalovazavati nesto sto ne poznajes, nesto sto nisi iskusila, sto ti je strano.
    uocavate razliku?
    maajo, uocavas li i ti?

vladimira, ti si recimo moj post osjetila kao napad, koliko shvacam (a bio je daleko od toga).
    a recimo, nisi krenula putem da mi odgovoris na pitanje.
    zbog cega ti je uopce palo na pamet postaviti takvu tezu?

Početno

Citiraj maaja prvotno napisa
    Baš sam nedavno čitala taj topic pa vidim da se ni psiholozi baš ne slažu međusobno, jedni brane Freuda drugi ga napadaju :/
    Ja sam rekla ovdje svoje mišljenje i samo što me nisu spalili na lomači....
    Imam nekako osjećaj da se vrijednost majke ovdje temelji na tome doje li svoju djecu ili ne, ako ih ne doje i koriste pampersice automatski su lošije od ovih koje doje i koriste platnene pelene. Ja znam da sam najbolja majka svom djetetu iako sam vrlo kratko dojila, sa svojim djetetom sam 24h dnevno, stalno ga ljubim, mazim i poklanjam mu maksimum sebe, radim na sebi kako bi njemu priuštila najbolje; čitam, učim, tražim, istražujem kako bi poticala njegov razvoj a nedojenje nadoknađujem na brojne druge načine
    I baš sam danas pročitala na portalu od Rode o osjećaju krivnje i nedojenju; naravno da imam ogroman osjećaj krivnje jer svoje dijete nisam uspjela nahraniti svojim mlijekom, sve one neprospavane noći, padanje u nesvjest, drastično gubljenje na težini mog djeteta, 2 mastitisa, neprestana stavljanja na dojke nisu ništa u usporedbi sa krivnjom što danas ne dojim.
    ma Majo dala si sve od sebe i po stoti puta - svaka ti čast na tome!!! ukoliko se nađe itko tko misli drukčije, ignoriraj! ti znaš da si najbolja majka svom djetetu i to je najbitnije. a što misli netko koga nikad nisi vidjela i možda nikada ni nećeš.... je li to uopće bitno? i tko uopće ima pravo suditi o tome kakva si majka svome djetetu?! ti znaš da si najbolja, tvoju ljubav bez sumnje osjeća i on i to je ono jedino bitno. uživaj s njim u svakome trenutku, a za ovo ne brini. uostalom, nema pravila da će dojena djeca imati savršen odnos sa svojim majkama i da će biti savršenog zdravlja, isto kao što ne možemo tvrditi ni suprotno. sigurno kao i ja znaš mnogo različitih primjera i mnogo različitih priča kada gledaš ljude oko sebe koje dobro poznaješ!
    žao mi je samo što na ovom forumu, ukoliko se nečiji stav ne slaže s onim što promiče udruga Roda, odmah nastaje paljba na dotičnu/dotičnog! :? toliko je divnih i pozitivnih stvari vezanih uz udrugu Roda, ali mnoge ljude odbija upravo to jednoumlje i spremnost na napad čim se misli drukčije. ne možeš ni komentirati i izreći svoje mišljenje, a da te se ne prozove da provociraš. evo, upravo to mi se ne sviđa. ukoliko se ovdje mogu dopisivati i međusobno komunicirati samo osobe koje isto misle, onda to odmah na početku naglasite, a mi ostali koji imamo drukčije mišljenje isto možemo razmjenjivati i na nekom drugom forumu gdje je način komunikacije potpuno drugačiji.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad god se pojave ovakva razmišljanja dođe mi da predložim postrojavanje svih članica udruge (ne forumašica) koje nisu dojile, nisu koristile platnene pelene, nisu koristile nosiljke, rodile su carskim rezom... 8)

ja ću prva:

1. plastičnjača iz komocije

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vladimira prvotno napisa
    ma Majo dala si sve od sebe i po stoti puta - svaka ti čast na tome!!! ukoliko se nađe itko tko misli drukčije, ignoriraj! ti znaš da si najbolja majka svom djetetu i to je najbitnije. a što misli netko koga nikad nisi vidjela i možda nikada ni nećeš.... je li to uopće bitno? i tko uopće ima pravo suditi o tome kakva si majka svome djetetu?! ti znaš da si najbolja, tvoju ljubav bez sumnje osjeća i on i to je ono jedino bitno. uživaj s njim u svakome trenutku, a za ovo ne brini. uostalom, nema pravila da će dojena djeca imati savršen odnos sa svojim majkama i da će biti savršenog zdravlja, isto kao što ne možemo tvrditi ni suprotno. sigurno kao i ja znaš mnogo različitih primjera i mnogo različitih priča kada gledaš ljude oko sebe koje dobro poznaješ!
    ovo je moglo izaći iz tipkovnice bilo koje savjetnice za dojenje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

žao mi je samo što na ovom forumu, ukoliko se nečiji stav ne slaže s onim što promiče udruga Roda, odmah nastaje paljba
    aaaaaaaaaaaaaaa
    dakle ovo je jedini forum na kojem te napadnu kad nisi u večini?

ma zamisli, onda mora da sam bila čorava kad sam mislila da me napadju i spaljuju na drugom roditeljskom forumu jer sam se usprotivila dohrani s 3,5mj, davanju čajeva dojenim bebama, ostavljanju bebe da dušu isplače

ma moram da sam čorava

paljbe i spaljivanja se dešavaju samo na Rodi

ne, ne provociraš, "samo si rekla"

Početno

[quote]
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    jedno je reci da ti se ne svidja, da se ne vidis u tome...evo ja se npr. ne vidim definitivno u tome, iako sam u zivotu naucila "nikad ne reci nikad".
    ali drugo je vrijedjati ili omalovazavati nesto sto ne poznajes, nesto sto nisi iskusila, sto ti je strano.
    uocavate razliku?
    maajo, uocavas li i ti?

vladimira, ti si recimo moj post osjetila kao napad, koliko shvacam (a bio je daleko od toga).
    a recimo, nisi krenula putem da mi odgovoris na pitanje.
    zbog cega ti je uopce palo na pamet postaviti takvu tezu?
    prvo, ja nikoga ne vrijeđam. nisam iskusila da me dijete od 11 godina vuče za sisu i tvrdim da to niti neću! ukoliko je vrijeđanje ako kažem da mi nije normalno da dijete na pragu puberteta majčinim sisama daje ime i još uvijek sisa, ok, onda vrijeđam!
    što se tiče toga da nisam odgovorila na tvoje pitanje, duboko se ispričavam! toliko je reakcija bilo na mojih nekoliko rečenica, da uz sve što trenutno obavljam, nisam uočila spomenuti propust. dakle, još jednom ponavljam, jedno je zagrliti dijete od 15 godina, pružiti mu primjerenu nježnost i ljubav, a drugo je dojiti to isto dijete 15 godina! pa normalno mi je da me sin jednom u toj dobi upozna sa svojom simpatijom, a ne da mene vuče za sisu i da mojim sisama daje ime!!
    i možda će netko sada pomisliti da tako razmišljam jer sam imala određene poteškoće oko dojenja. jest, imala sam ih, ali znam da sam od početka hranila svoje dijete i svojim mlijekom, još uvijek to činim, Bogu hvala zdrav je, neizmjerno smo vezani i ja sam beskrajno sretna i ispunjena zbog toga! i Bogu zahvalna ako smijem dodati! vjerujem da je za zdravlje i imunitet dobio i još uvijek dobiva ono što je bitno, a međusobno povjerenje, privrženost, ljubav... mogu se graditi na tisuću drugih načina!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maaja prvotno napisa
    Imam nekako osjećaj da se vrijednost majke ovdje temelji na tome doje li svoju djecu ili ne, ako ih ne doje i koriste pampersice automatski su lošije od ovih koje doje i koriste platnene pelene.
    A ja mislim da se takav dojam može dobiti u trenucima u kojima nisi baš sasvim siguran u sebe, pa si preispituješ vrijednost na temelju onoga što netko deseti misli i napiše, ponekad u sasvim desetom kontekstu. A ako ne, ako netko zaista misli da sam luda/neodgovorna/loša/gora/nastavite niz mama jer sam dojila dugo/dojila kratko/nisam dojila, imam dva uha, na jedno nutra, na drugo van. Tko sam ja da ti suuuuudiiiiim....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vladimira

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vladimira, bilo je epiteta poput fuj, odurno, odvratno itd... na njih sam mislila.

vidis, nekoc bi rekli da majka nema sta grliti sina jer on mora biti jak, mora nauciti ne pokazivati osjecaje i neke od njih ni ne osjecati.
    i to sincica, ne sina od 15 god.

danas je najnormalnije da muskarac place, da je u zagrljaju i da treba i dobije utjehu.

a međusobno povjerenje, privrženost, ljubav... mogu se graditi na tisuću drugih načina!
    ovo je tako tocno.
    i ni jedan nije vrijedniji od drugog niti ima univerzalan rok trajanja

uz to potpisujem ms. ivy u svemu te nastavljam

2. plasticnjasi iz neznanja i komocije, trenutno kombinirani gascasi, platnenasi i plasticnjasi uz to rodila CR

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    žao mi je samo što na ovom forumu, ukoliko se nečiji stav ne slaže s onim što promiče udruga Roda, odmah nastaje paljba
    aaaaaaaaaaaaaaa
    dakle ovo je jedini forum na kojem te napadnu kad nisi u večini?

ma zamisli, onda mora da sam bila čorava kad sam mislila da me napadju i spaljuju na drugom roditeljskom forumu jer sam se usprotivila dohrani s 3,5mj, davanju čajeva dojenim bebama, ostavljanju bebe da dušu isplače

ma moram da sam čorava

paljbe i spaljivanja se dešavaju samo na Rodi

ne, ne provociraš, "samo si rekla"
    pogledaj, ako ćemo na toj razini razgovarati, u redu! prvo želim ponoviti da cijenim mnoge djelatnosti udruge Roda i cijenim mnoge osobe s kojima sam imala priliku komunicirati u ovih par mjeseci. ali, osobe koje komuniciraju poput tebe kvare reputaciju jedne takve udruge!

i ovo je definitivno moj zadnji odgovor, jer se nemam namjeru prepucavati s polupismenim osobama poput tebe! pogledaj malo svoje postove, daj ih na lekturu pa onda dijeli "savjete"!
    i nemoj naprezati svoje moždane vijuge odgovarajući mi bilo što, jer zbog ovdje prisutnih osoba nalik tebi za minutu zatvaram zauvijek ovu stranicu! i nažalost znam dosta osoba koje su se kao i ja svojedobno željele pridružiti Rodama, pomoći na više načina isl., ali kad vidim ovakav neukusan način korespondencije, želja me prođe!

i ponavljam, takve kao ti odbijaju ljude od jedne udruge koja bi ih trebala privući, educirati, ali u isto vrijeme i znati prihvatiti tuđe mišljenje i komunicirati na drugačiji način... jer ukoliko naglašavam po stoti put da podržavam dojenje i svoje dijete hranim svojim mlijekom, ali također i kažem da je meni osobno neprihvatljivo dojiti dijete do 10. - 15. godine i da se zato digne tolika "prašina", onda stvarno vidim da sam na krivom mjestu. i tek sada shvaćam zašto se nekim ljudima koje poznajem želudac diže na spomen imena Rode. upravo zbog takvih kao što si ti!
    i takve kao ti zasjenjuju one pristojne i kulturne članice udruge kao što je npr. Anchie!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova mama je dojila 7 godina, tj. skoro 8, ne 10 ili 15. Djevojčica od tih 7,5 godina pretpostavljam još nije dobila menstruaciju niti ušla u spolne odnose, tak da ne znam zašto se to isto poteže kao argument.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wooow cure.. halt... ajmo polako. MGrubi i Vladimira - dosta prepucavanja, razmjestam vas da malo sjedite s drugom djecom u klupi

Dosta prepucavanja. Idemo dalje konstruktivno. Nema potrebe za ovim niskim udarcima. Pisana komunikacija je dovoljno teska i bez ovih kratkih/nedorecenih/uvredljivih recenica.

Tako da sada obje pokrenite sve vjestine diplomacije koje imate i nastavite dalje raspravljati lijepo

Dakle, tema je...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dok sam ja nakucala svoj post, uletila mi Vedrana

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Ova mama je dojila 7 godina, tj. skoro 8, ne 10 ili 15. Djevojčica od tih 7,5 godina pretpostavljam još nije dobila menstruaciju niti ušla u spolne odnose, tak da ne znam zašto se to isto poteže kao argument.
    Stovise, jos ni u skolu nije krenula
    Definitivno je prestala dojiti nesto prije osmog rodjendana.
    Definitivno ne na pragu puberteta.
    Ako je svjetski prosjek prestanka dojenja oko 4. godine, tada ovo zvuci kao nekakav obican slucaj necega sto je iznad prosjeka.

(Mama je upravo izdala knjigu Drinks are on me)
    Mislim da joj prijeti optuzba da ima laktoopsesiju...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne mislim da je vladimira provocirala, ali isto tako ne mislim da su jedini kompetentni govoriti na ovu temu psiholozi i psihijatri. (bas me zacudilo kakva se prasina odjednom digla na ovom vec pomalo zaboravljenom topiku.)

to bi bilo otprilike kao da su jedini kompetentni o porodu govoriti ginekolozi i opstetricari, a znamo koliko je to daleko od istine..

po meni, ako je mala zadovoljna, ako mami ne smeta.. vozi misko. nemam se ja kaj puno mijesati ni pametovati o tome. mene recimo vise iznenadilo da netko tako dugo sisa, nego sto mi je to bilo groozno (fuj, uskoro ce pubertet) ili suuper (eee, mogla bi i ja ovoliko).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Mislim da se proteže kao argument zato jer je obitelj iz V. Britanije a najviše maloljetničkih trudnoća dolazi upravo od tamo. Ma to je sad totalno nebitno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj nisu ovi finci?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam se dosla postrojiti medju dugodojece neplatnenjace...

i vidim, opet sirove strasti oko tudjeg dojenja...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je ovo i dalje strašno.Isto ko da raspravljate o tome jeli super da 20-godišnjak spava s mamom i tatom u krevetu ili da ta ista 8 godišnjakinja nosi pelene pa joj ih mama mijenja.Ljubav je ljubav,godine nisu važne,jel tako?Iskreno,ja uopće ne mislim da je to njeno dojenje izraz nekakve silne i duboke ljubavi prema toj maloj jer da je to tako nebi je izložila javnoj sramoti ovakvom reportažom.Jer drugi klinci neće sigurno u tome viditi ništa dobro nego sramotno,bez obzira na to što neke od vas u tom dojenju vide nešto duboko,prekrasno i štojaznam što ne..Pa možete vi polemizirati koliko oćete ali sa mamom sigurno nešto nije OK

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U njihov dojilački odnos ne ulazim, nisu ni prve ni jedine koje su toliko dugo dojile, niti je meni njihovo dojenje fokus, ali meni nitko nije odgovorio niti potvrdio moju opservaciju da su djevojčice predebele.

E, tu ipak nešto ne štima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    slažem se
    kao i u svemu drugom uvijek postoje extremisti

moja gornja granica je poćetka ispadanja mlječnih zubi , a 8g je daleko iznad te granice

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    slažem se
    kao i u svemu drugom uvijek postoje extremisti

moja gornja granica je poćetka ispadanja mlječnih zubi , a 8g je daleko iznad te granice
    Pa i nije tako daleko.Mliječni zubi ispadaju sa nekih 6,5 - 7 godina.Znači ti misliš do prvog osnovne?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U njihov dojilački odnos ne ulazim, nisu ni prve ni jedine koje su toliko dugo dojile, niti je meni njihovo dojenje fokus, ali meni nitko nije odgovorio niti potvrdio moju opservaciju da su djevojčice predebele.

kak mislis predebele?
    pa postoje razne konstitucije djece i ljudi.
    Ja sam ih vidjela uzivo prije par godina i nisu izgledale uopce predebelo.
    Samo nemaju konstituciju tijela kao, recimo, moja Shantana
    Za koju neki misle da je takva jer joj ne dajemo meso i mlijeko.

Bdw, i ove dvije su veganke.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dozvolite individualne razlike, sto se ispadanja zubi tice, a i opcenito.
    Kako rastu individualno, tako i ispadaju individualno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na video prilogu mlađa ima popriličan višak kila.

a koliko znam to je i trigger ranijeg puberteta kod nekih.

meni ta cjelokupna obitelj nije sjela, ne zbog dojenja, nego zbog cijele atmosfere koja prožima film.

A iskreno neki dječiji crteži su poprilično čudni na tom filmu, ne oni gdje crtaju mamine dojke, već jedan drugi.

Ja sam samo promatrač sa strane. komentiram ono što sam vidjela i preko tog gledanja emocionalno doživjela.

Ponavljam meni njihov dugodojilački staž uopće nije u fokusu.

Početno

pozdrav ekipi... napisala bih samo svoj komentar na ovo. i možda općenito vezano uz dopisivanje na ovom forumu. nisam baš pročitala sve, ali puno jesam... i vidim jedno - kad se netko dijelom slaže s rodama ili se eventualno ne slaže, nastaje jedna napeta atmosfera, tu osobu se proziva da provocira, izaziva ili ne znam ni ja što.... šteta, jer su rode napravila dosta dobrih stvari. ali, brate mili, imate ekstremista, "sirovih" i nekulturnih članica jako puno (s nekima sam se nažalost i osobno susrela ). žao mi je da među sobom ne riješite na koji način (po mogućnosti kulturan i s argumentima) reagirati na komentare drugih. neću spominjati ničije ime, ali vezano uz jednu temu vidjela sam da neki pišu o negativnim vibrama, nekulturnom komuniciranju..... i ja se, kad ovako sa strane gledam, slažem s tim. slažem se s puno stvari koje promičete, s nekima se ne slažem....ali ovdje se prije svega osvrćem na vibre na ovom forumu. i kažem, ne vidim nikakve provokacije vezane uz ovu temu. žena je rekla što misli, netko se s tim može slagati, netko ne... njegov/njen problem! ali ne može se nekog prozivati da provocira zato što misli drukčije. mislim, ovo zaista pišem u dobroj namjeri, u ime svih dobrih stvari koje ste napravile za trudnice, mlade majke,obitelji..... ali - opet dobronamjerno - dovedite u red neke svoje članice, naučite ih pristojno i argumentirano komunicirati, bilo pismeno, bilo usmeno. čini mi se da tu "na razini" komuniciraju osobe koje su u vašoj udruzi ili se s njom gotovo u svemu slažu... a ostale jednostavno tjerate odavde nekim svojim izjavama i lošim vibrama. pretpostavljam da se mnoge neće složiti sa mnom, ali.... zbog NEKIH imate nažalost pretežno negativan "image" među ljudima. u svom se poslu susrećem s velikim brojem upravo novopečenih mama i kad čujem reakcije mnogih, bude mi žao.... upravo zbog dobrih stvari koje su NEKE od vas pokrenule i realizirale. jer vjerujem da i same shvaćate da se dobar glas daleko čuje, loš još i dalje! razmislite o tome...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razmislit cemo

Ajmo sad natrag na temu "dojenje velike djece"

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Iskreno,ja uopće ne mislim da je to njeno dojenje izraz nekakve silne i duboke ljubavi prema toj maloj jer da je to tako nebi je izložila javnoj sramoti ovakvom reportažom.Jer drugi klinci neće sigurno u tome viditi ništa dobro nego sramotno,bez obzira na to što neke od vas u tom dojenju vide nešto duboko,prekrasno i štojaznam što ne..
    kako možeš biti tako sigurna?
    ti znaš kako "diše" njihova okolina, ili isključivo sudiš iz svoje perspektive, svojeg sociološko kulturalnog backgrounda, svoje sredine, svojeg mentaliteta?
    od kuda ta sigurnost da njihova okolina to vidi sigurno kao sramotu?

ja razumijem da ovo može djelovati čudno i prečudno, ali samo zato što je nešto nama čudno, jer to nikad nismo vidjeli u svojoj sredini, ne mora automatski značiti da je samo po sebi svima i svugdje čudno, tj. loše.
    zar ne bi bilo poštenije ostaviti malo prostora za to da naša "lokalna istina" nije uvijek i jedina the istina?

ono što meni u ovakvim raspravama padne na pamet je kako bi lijepo bilo kada bismo se ježili na neke druge, očigledno loše stvari i pojave, sveprisutne oko nas, a koje nam zbog te svoje sveprisutnosti na žalost s vremenom postanu normalne i sve manje zanimljive za zgražanje...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovo što mamaJu kaže je za razmisliti...

Naime, znam kako se okolina čudi meni što JOŠ UVIJEK dojim S. A dijete tek napunilo jednu godinu!!!

I kako se naša okolina tek čudi dojenju u javnosti...

Sjećam se užasnute poglede u turiste ljetos, kad je mama na klupi dojila prvo bebu a onda djetešce od kojih 2.5-3 godine. Gledali su ju osuđivački što zbog toga što doji vani (zamislite "užasa"!) te zbog toga što doji "veliko" dijete...

Puno toga je uvjetovano našim društvenim kontekstom, mentalitetom koji teško prihvaća različitosti, i sklon je osuđivati bilo što što odudara od onog što je "uobičajeno, normalno".

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

na video prilogu mlađa ima popriličan višak kila.

a koliko znam to je i trigger ranijeg puberteta kod nekih.

meni ta cjelokupna obitelj nije sjela, ne zbog dojenja, nego zbog cijele atmosfere koja prožima film.

A iskreno neki dječiji crteži su poprilično čudni na tom filmu, ne oni gdje crtaju mamine dojke, već jedan drugi.

Ja sam samo promatrač sa strane. komentiram ono što sam vidjela i preko tog gledanja emocionalno doživjela.

Ponavljam meni njihov dugodojilački staž uopće nije u fokusu.

Iako ne sudjelujem u raspravi maltene od zacetka topica, gdje sam izrazila svoje misljenje, procitah ove nove komenatre i potpisujem ovaj Marijin post od A-Z.

I jos nadodajem - ukoliko ta majka smatra kako je njezino mlijeko jos uvijek najbolje za njezinu djecu, moze se izdajat pa nek mlijeko piju iz case, a svoju ljubav bi za njihovu dobrobit mogla prikazivati na socijalno prihvatljiviji nacin, i ne dokazivati svoj bunt protiv drustva na djecjoj kozi...

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •