Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 663

Tema: Dojenje VELIKE djece (video)

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    .....stoga možemo zaključiti da s tom familijom stvarno nekaj nije ok....ma koliko svi liberalni bili
    bubimirko, ja nisam liberalna a nije mi sick

kod mene je isto kao i kod anchie npr. nisam se bas zamisljala kako dojim dijete od cetri godine, ali mi se evo opasno priblizava dan po dan ta strasna odvratna ideja

uopce se nisam mogla zamisliti kako dojim dvoje djece odjednom, mislila sam kako to nikako ne moze biti za mene. Pa su me djeca razuvjerila .

uopce ne mogu zamisliti kako dojim dijete od osam godina. I toplo se nadam da mi to nece prirediti.

A ova mama je urednica jednog magazina i zena koja promovira spontan prestanak dojenja, zato je izlozena kamerama.

Ona utire put da se "mi koji se nismo mogli zamisliti...", lakse zamislimo

bubimirko

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Citiraj bubimirko prvotno napisa
    .....stoga možemo zaključiti da s tom familijom stvarno nekaj nije ok....ma koliko svi liberalni bili
    bubimirko, ja nisam liberalna a nije mi sick

kod mene je isto kao i kod anchie npr. nisam se bas zamisljala kako dojim dijete od cetri godine, ali mi se evo opasno priblizava dan po dan ta strasna odvratna ideja

uopce se nisam mogla zamisliti kako dojim dvoje djece odjednom, mislila sam kako to nikako ne moze biti za mene. Pa su me djeca razuvjerila .

uopce ne mogu zamisliti kako dojim dijete od osam godina. I toplo se nadam da mi to nece prirediti.

A ova mama je urednica jednog magazina i zena koja promovira spontan prestanak dojenja, zato je izlozena kamerama.

Ona utire put da se "mi koji se nismo mogli zamisliti...", lakse zamislimo
    ma o kojem ti spontanom prestanku pričaš....njima su sise jedini i najbolji prijatelji ...imaju imena....cijeli im se život vrti oko mamine sise.....kaj misliš da se toga one mogu sam tak spontano odreči......a taj put koji ona utire......čuj nadam se da bu brzo zarasel tak da ju nitko nemre slijediti.....osim toga ak ti je to ok-zakaj se onda toplo nadaš da se to ne bu tebi desilo :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubimirko, ne zelim zvucati bezobrazno, ali stvarno ne znas o cemu pricas.

bubimirko

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Bubimirko, ne zelim zvucati bezobrazno, ali stvarno ne znas o cemu pricas.
    daj prosvijetli me

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

filmić mi je jako sladak i nježan.

mi ćemo uskoro prijeći brojku 4 i nedavno sam počela s Leom pričati lagano o prestanku. Prije je govorila da će dojiti do škole i da će onda prestati, a sad kaže da će do rođendana .
    Gledajući ovaj filmić, mao me peče savjest što je na neki način nagovaram da lagano prestane, ali mislim da je i meni polako dosta

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne znam jel zena spomenula (negdje), kada prema njenom "strucnom" misljenju (kao zene koja promovira spontan prestanak dojenja) je dosta dojenja ?!? ako se granica stalno pomice, tj. pomice se toleratnost javnosti prema "produzenom dojenju" (sto je svakako za pohvalu), pitam se, postoji li (ipak) ikakva zdravorazumska granica dojenju ? il sto vele strucnjaci ? cisto ono, teoretski. u kojem slucaju bi se covjek/zena (liberalne ili ne) trebali zabrinuti ?

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sad sam off topic, no eto...
    Branka1, bas je tako i kod nas. Kaze Fiona da ce prestati za cetvrti rodjendan, koji je za 4 dana, no po intenzitetu njezinih trazenja sve mi se cini da to nece biti tako.
    Istina, kozice i zadnja viroza su je jako iscrpile.
    Meni je OK, no ponekad (obicno za vrijeme PMS-a) si mislim: pa dosta vise!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i meni je uglavnom ok, ali ponekad mi se čini da mi je dosta
    a ja još nemam kao izliku pms

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    pitam se, postoji li (ipak) ikakva zdravorazumska granica dojenju ? il sto vele strucnjaci ? cisto ono, teoretski. u kojem slucaju bi se covjek/zena (liberalne ili ne) trebali zabrinuti ?
    to je i mene jako zanimalo.
    Ovdje na forumu spominjala se antropologinja K. Dettwyler, prema cijim je istrazivanjima prirodan prestanak dojenja za ljudsku vrstu izmedju 2,5 i 7 godina.
    Na pitanje o tome treba li se zabrinuti ako dojenje potraje duze, trebali bi odgovoriti psiholozi. No znanstvenih radova na tu temu bas i nema, bar ih ja nisam uspjela naci.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla da zdravorazumska granica jednostavno ne postoji, barem ne neka opcenita. Vjerujem da to ide eventualno case-to-case basis.

Jer AAP (Americka Pedijatrijska Akademija) je prije par godina promjenila svoje preporuke (do tada su zagovarali dojenje do godinu dana, a poslije im je bilo problematicno). I sada su im preporuke da se doji godinu ili dvije (fakat sad neznam), i duze koliko god to majka i dijete zele, jer nema dokaza o stetnosti dugog dojenja. A sad jel su oni tu ipak imali u vidu neku granicu, tesko je reci, jer nisu napisali

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ne kužim jednu stvar; većina mama koje su se javile, a koje doje oko 4 godine, spominju i rečenicu : " nekad si mislim da je i meni dosta "
    e sad, ako je vama dosta, tj. očito se više ne osjećate ugodno, za zdravlje djece sigurno nije neophodno, u čemu je problem? kaj vam treba neko znanstveno uporište za prestanak dojenja? neka studija di bu pisalo smijete prestati?
    ja osobno mislim da je djetetu od 4 godine to više navika nego potreba, "maženje i nježnost" mi je neprihvatljiv izgovor, a djetetu od 8 godina cica je već opsesija :/

8 godina, pa to je već drugi razred osnovne škole! ja gledam curke koje idu u razred s mojim sinom...pa one već imaju mobitele, lagano kreću šetnjice po parku, nekad nažicaju mame da ih malo našminkaju, odlaze na putovanja sa zborom, ritmikom, nekim sportom....dakle sve to lagano kreće ka nekom osamostaljivanju. po meni je to nekakav prirodni tijek. i sad da takva curka dođe i žica cicu; da se malo utješi :/

mislim da je dotična mama u silnoj želji da dokaže nešto sebi i svijetu otišla ipak malo predaleko, u patologiju; iskoristila vlastitu djecu za eksperiment....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sve je to stvar izbora ali meni osobno je ovo malo previše.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Joj, nekako mi je ovo fuj. za dojenje sam, ali ovo stvara nekako ovisnost i čudnu naviku. Ma nikako mi se ne sviđa. :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Na pitanje o tome treba li se zabrinuti ako dojenje potraje duze, trebali bi odgovoriti psiholozi.
    Psiholozi koje svakodnevno srećemo u školi, vrtiću, neobaveznom druženju, vrte glavom na spomen 30-mjesečnog dojenja koje nema tendenciju zaokruživanja priče.
    Vjerujem da su i oni podijeljeni, ali bojim se da ništa u prilog ovom osmogodišnjem dojenju ne bi rekli. :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Na pitanje o tome treba li se zabrinuti ako dojenje potraje duze, trebali bi odgovoriti psiholozi.
    Psiholozi koje svakodnevno srećemo u školi, vrtiću, neobaveznom druženju, vrte glavom na spomen 30-mjesečnog dojenja koje nema tendenciju zaokruživanja priče.
    Vjerujem da su i oni podijeljeni, ali bojim se da ništa u prilog ovom osmogodišnjem dojenju ne bi rekli. :/
    zapravo nisam mislila na pojedine psihologe, nego na psihologiju kao znanost. Samo sto nema bas istrazivanja o tome kako dojenje 8-godisnjaka ili 9-godisnjaka (ili starijih) utjece na njihov psiholoski razvoj. Ne moze ih ni biti, jer je takvih slucajeva izuzetno malo. Ne samo na iskvarenom zapadu, nego cak i u 'primitivnim' plemenima - djeca koju se pusti da se sama odviknu, obicno to ucine do otprilike pete godine.
    Dakle, ono sto ce pojedini psiholog nacelno reci o dojenju 9-godisnjaka (znaci ne netko tko poznaje konkretnu situaciju, nego netko tko ocjenjuje situaciju poput nas) nece biti bas znanstveno utemeljeno. Tako bar ja gledam na to.
    U tom smislu se slazem s tobom: ova majka eksperimentira.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ja ne kužim jednu stvar; većina mama koje su se javile, a koje doje oko 4 godine, spominju i rečenicu : " nekad si mislim da je i meni dosta "
    e sad, ako je vama dosta, tj. očito se više ne osjećate ugodno, za zdravlje djece sigurno nije neophodno, u čemu je problem?
    Nije to tako jednostavno. Evo povuci cu paralelu s brakom. U braku budes jer zelis. Bude i cupavih trenutaka i lijepih. I kad je cupavi trenutak pomislis "joj najradije bih se razvela", a ne znaci da to zaista zelis napraviti. Jer da zelis, razvela bih se. No to je trenutak, tako se osjecas.. sutra bude bolje i ni na kraj pameti ti nije razvod. Isto tako je s dojenjem. To sto je u odredjenom trenutku mami too much, ne znaci nuzno da je spremna i da zeli prekinuti dojenje u potpunosti (pogotovo ako zna da je djetetu jako stalo da doji). Puno je tu emocija u igri (i maminih i djetetovih) da bi prekid bio tako jednostavan kako se cini na prvi pogled.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    zapravo nisam mislila na pojedine psihologe, nego na psihologiju kao znanost. Samo sto nema bas istrazivanja o tome kako dojenje 8-godisnjaka ili 9-godisnjaka (ili starijih) utjece na njihov psiholoski razvoj.
    Ja bih rekla da vjerojatno postoje istrazivanja i da su ih radili, jer AAP je promijenio svoje kriterije. Prije su bili uvjerenja da je dugo dojenje stetno, a sada su preporuke u stilu "dokle god to majka i dijete zele, jer nema dokaza da dojenje negativno utjece na psihu djeteta" (morala bih pronaci sto tocno pise). Da su imali ikakve sumnje da utjece negativno nakon neke dobi, ja sam sigurna da bi Ameri tu granicu debelo spomenuli.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam taj dokumentarac doma, cijeli. Dokumentarac kao takav mi je izvrstan. Ovaj isjecak s jutubija - meni to jest zaista too much, ali tko voli - nek izvoli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie, dobar ti je primjer.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    zapravo nisam mislila na pojedine psihologe, nego na psihologiju kao znanost. Samo sto nema bas istrazivanja o tome kako dojenje 8-godisnjaka ili 9-godisnjaka (ili starijih) utjece na njihov psiholoski razvoj.
    Ja bih rekla da vjerojatno postoje istrazivanja i da su ih radili, jer AAP je promijenio svoje kriterije. Prije su bili uvjerenja da je dugo dojenje stetno, a sada su preporuke u stilu "dokle god to majka i dijete zele, jer nema dokaza da dojenje negativno utjece na psihu djeteta" (morala bih pronaci sto tocno pise). Da su imali ikakve sumnje da utjece negativno nakon neke dobi, ja sam sigurna da bi Ameri tu granicu debelo spomenuli.
    psiholoska istrazivanja o tocno toj temi ne postoje (o tako dugom dojenju), pretrazivala sam relevantne baze i nisam nasla (a znam to raditi).
    Postoje neka istrazivanja dugog dojenja, ali se to onda odnosi na slucajeve od preko 1 godine, pa do 2,3, max. 5.
    Sad moze netko reci da je isto, bilo da se radi o petogodisnjaku, bilo da se rado o devetgodisnjaku, ali ja mislim da to ni jedan razvojni psiholog ne bi potvrdio. Odvikavanje od dojenja u trecoj, petoj, osmoj ili dvanaestoj godini sigurno nema jednak utjecaj na buducu psihu djeteta.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja osobno mislim da je djetetu od 4 godine to više navika nego potreba
    mene jako zanima kako ostali shvacaju razliku izmedju navike i potrebe. naime, ja imam poprilicnih problema kad pokusavam shvatiti sto je nekome potreba, a sto navika.
    i da li je dojenje cetverogodisnjeg djeteta navika ili potreba.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sam našla temu od prije godinu dana u kojoj se komentirao isti ovaj dokumentarac:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...onika+robinson

Evo dijela njenog clanka "Full-Term Breastfeeding: letting your childe determine the best time to wean"

EVERY child has its own needs and has its own unique way of choosing to have those needs met. Not all children will chose to breastfeed for several years. The human body is biologically programmed to breastfeed from its mother for anything up to about seven years. It is no coincidence that around the world, regardless of culture or social class, children are having their milk teeth replaced around this age. Where did the term milk teeth come from? Certainly not from children drinking cow’s milk! The world wide average age for weaning from mother’s milk is four years. An average like this does not come from people weaning their children at six months of age! Clearly the majority of people around the world, who choose to live more natural lives, are allowing their children to self-wean. What can we learn from this?
    i njen savjet je:

follow your heart rather than societal pressure

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja osobno mislim da je djetetu od 4 godine to više navika nego potreba
    mene jako zanima kako ostali shvacaju razliku izmedju navike i potrebe. naime, ja imam poprilicnih problema kad pokusavam shvatiti sto je nekome potreba, a sto navika.
    i da li je dojenje cetverogodisnjeg djeteta navika ili potreba.
    Ja ti mogu reci samo o svom osobnom iskustvu: dojenje mog skoro cetverogodisnjeg djeteta je njoj potreba.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam vidila da sam vec stavila isti ovaj link na prvoj stranici
    oprostite, dugo dojenje nas mozda cini zaboravljivima

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Obrisala sam bubimirkov post u kojem se kopira privatna poruka (bez dopuštenja autora), što je neprihvatljivo i krši pravila Foruma.

Molim da se to više ne radi, pa ni u najboljoj namjeri!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anki (napisa):
    e sad, ako je vama dosta, tj. očito se više ne osjećate ugodno, za zdravlje djece sigurno nije neophodno, u čemu je problem?

Nije to tako jednostavno. Evo povuci cu paralelu s brakom. U braku budes jer zelis. Bude i cupavih trenutaka i lijepih. I kad je cupavi trenutak pomislis "joj najradije bih se razvela", a ne znaci da to zaista zelis napraviti. Jer da zelis, razvela bih se. No to je trenutak, tako se osjecas.. sutra bude bolje i ni na kraj pameti ti nije razvod. Isto tako je s dojenjem. To sto je u odredjenom trenutku mami too much, ne znaci nuzno da je spremna i da zeli prekinuti dojenje u potpunosti (pogotovo ako zna da je djetetu jako stalo da doji). Puno je tu emocija u igri (i maminih i djetetovih) da bi prekid bio tako jednostavan kako se cini na prvi pogled.
    anchie76, krasno si ovo opisala. tnx

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da se u slučaju braka radi o jednom sasvim drugom odnosu koji nije baš za usporedbu sa odnosom dijete-roditelj :/

k tome, cure koje spominju prestanak imaju dogovor sa svojom djecom - do rođendana - znači svjesno žele povući granicu i prestati, ne radi se o trenutku slabosti;zato mi ta usporedba baš i nema smisla ... :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se u slučaju braka radi o jednom sasvim drugom odnosu koji nije baš za usporedbu sa odnosom dijete-roditelj :/

k tome, cure koje spominju prestanak imaju dogovor sa svojom djecom - do rođendana - znači svjesno žele povući granicu i prestati, ne radi se o trenutku slabosti;zato mi ta usporedba baš i nema smisla ... :/
    Ma ok.. naravno da ne mozes doslovce usporediti brak s produzenim dojenjem.. no dovoljno je dobar primjer, jer sta god da usporedimo uvijek mozemo detaljno analizirati razlike.

To povlacenje granica nije bas tako lako kako se cini. Svi mi roditelji zelimo najbolje ciniti djetetu. I poprilicno je tesko povuci granicu kad znas da time zalazis u njegov prostor, u njegove potrebe, i kad znas da mu dojenje cini dobro. Nije uopce lako reci zauvijek "dosta", kad nisi jedini u toj prici koji se broji, i svjestan si svih pluseva koje oduzimas djetetu s tom odlukom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

usporedba je loša upravo zato jer odnos roditelj-dijete nije ravnopravan tj. roditelj je djetetu uzor, dijete ga sluša, kopira i radi onako kako ga se odgaja. pogotovo u ranom djetinjstvu. problem nastaje kada roditelj počne manipulirati djetetom u svrhu ostvarenja nekih svojih ciljeva; da se razumijemo, to je većinom u najboljoj namjeri; zapravo pitanje je da li je ova 8godišnja djevojčica htjela možda prestati cicati sa npr. svoje dvije godine, ali ju je mama poticala da nastavi? i s vremenom joj je to prešlo u naviku, pa onda u opsesiju...mislim da ti niti jedan doktor ni psiholog neće potvrditi da je cicanje u 8oj godini potreba! jer ako ćemo sada banalizirati onda je cicanje potreba samo dok dijete ne počne samostalno jesti; i cica je samo izvor hrane za bebu; to što smo mi evoluirali, pa nam je cica i više od "tanjura", to je sad druga priča...ali ekstremi mi u svakom slučaju nisu prihvatljivi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas me zanima kako bi se to moglo jedno dijete izmanipulirati da protiv svoje volje doji godinama. A mislim stvarno da je to odlazak u krajnosti......Znaci, cim je neuobicajeno odmah je nastrano, bolesno i tko zna kako...
    Osim toga, sisanje je oduvijek bilo vise od "tanjura". Osjecaji topline, ljubavi i bliskosti sasvim sigurno nisu nesto sto spada u luksuz modernog doba. O nekim stvarima nam je ovisio opstanak, a pun trbuh je bio samo jedna od njih.
    .Preporucujem da pazljivije citate dijanine postove.. Mozda vam malo prosire vidike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anki, a jel onda manipulacija djetetom i prisilno odvikavanje od sisanja? Jer svako dijete koje odbija prestati znaci da to ne zeli, a roditelj itekako manipulira djetetom kako bi postigao ono sto smatra ispravnim.
    Tko je onda vise manipuliran, dijete koje se odvikava ili dijete koje se pusti da samo prestane?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I treci po redu A ekstremi ti nisu prihvatljivi zato sto te tjeraju na promisljanje, preispitivanje sebe same i vlastitih granica.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam mislila manipulacija u tom smislu na koji ti aludiraš.... radi se prije o poticanju;
    u ovom slučaju se ne radi o tome da mama tjera kćer da radi nešto što izričito ne želi - godinama! ali od kud ti znaš da curica ne bi već odavno prestala da joj mama nije u datom momentu nudila cicu možda malo više nego što je trebala? i naravno nije svako dijete isto, na neku djecu se lakše utječe, neka su tvrdoglava...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja susjeda ima četvero djece.
    Troje je dojila 1-2 godine, 1 dijete, kći, je dojila do 5. rođendana.
    Mala ni tada nije bila spremna da sama prestane, ali ju je mama potakla i dogovorile su se da će tada prestati.
    To pišem glede&unatoč majčinoj manipulaciji.
    Zašto bi manipulirala jednim djetetom, a ostalima ne.
    To je dijete 2. rođeno, znači nije prvo, pa da je probala dugo dojiti pa joj je na kraju bilo previše pa nije ponavljala sa ostalima, nije ni zadnje pa (pa, pa, pa, nisam nikad imala talenta za pisanje) da je htjela taj osjećaj dojenja što dulje zadržati, nije ni jedino žensko dijete. Kaže da su jednostavno ostalo troje sami ranije prestali, ta curica je imala potrebu duže dojiti.
    I to dijete ima sad 15 godina, tada nije bilo RODE, niti se promoviralo produžno dojenje, sigurno da to nije napravila ni pod čijim utjecajem ni nagovorom, jednostavno je slušala potrebe svog djeteta.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Anki, a jel onda manipulacija djetetom i prisilno odvikavanje od sisanja? Jer svako dijete koje odbija prestati znaci da to ne zeli, a roditelj itekako manipulira djetetom kako bi postigao ono sto smatra ispravnim.
    Tko je onda vise manipuliran, dijete koje se odvikava ili dijete koje se pusti da samo prestane?
    je, i to je vrsta manipulacije.
    ...ili dijete koje se potiče da još ne prestane?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I treci po redu A ekstremi ti nisu prihvatljivi zato sto te tjeraju na promisljanje, preispitivanje sebe same i vlastitih granica.
    ne, nego mislim da ekstremno u ničemu nije dobro zato što se obično iza toga krije nešto treće, neko dokazivanje, potreba za isticanjem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anki, ne mogu tvrditi da znam sigurno. Ali, imam kcer koja jos uvijek doji. Ima preko cetiri i po godine. I jedno mogu reci: nema te sile koja bi nju natjerala na dojenje kad ona to ne zeli. ne znam kako si to zamislila....Sta, da je mama moljaka i naganja sisom, a ova kao njoj za ljubav pristane dojiti ili sta? Tesko mi je, da ne kazem nemoguce, to zamisliti.
    Anki, mozes li ti shvatiti da neko dijete stvarno prestane imati potrebu za dojenjem sa dvije, a neko je ima jos sa sedam godina?
    kad potreba nestane, potreba nestane. I stvarno ne znam o kakvim psiho slucajevima bi mi sada trebali pisati pa da raspravljamo o dojenju u tom kontekstu koji ti spominjes.
    Daj se osvrni na forumski primjer Samaritanke i njezine Anne koja je dojila sedam godina. Zasto odmah pretpostavljati da nesto ne stima i razmisljati o krajnostima? Samo zato sto ne vidis to svaki dan?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znas kako se kaze.....drugi su nase ogledalo. Pa kad nam nesto smeta kod drugih, ustvari se trebamo zapitati sto nije u redu s nama.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

aleksandra, ne kažem ja da svaka mama koja dugo doji manipulira svojom djecom; samo mi se čini da je to slučaj na ovom filmicu; i jedna i druga kćer su izrazito dugo dojile; slučajnost?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel zapisano negdje u zvijezdama koliko djece u obitelji bi trebalo koliko dugo dojiti? Zasto ne bi bila slucajnost i jedna najobicnija normala kod majke koja djecu ne naganja da prestanu sa sisanjem?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zorana, gle, nikoga ja ne napadam niti prozivam psihopatom. svatko od nas ima neke osobine/navike ili nešto treće kaj je drugima, u najmanju ruku čudno, da ne kažem neprihvatljivo, pa se nikoga ne kamenuje.

istina, teško mi je za shvatiti da neko dijete ima potrebu dojiti i u 8oj godini; da li bi razmišljala drugačije da svi oko mene doje osmogodišnju djecu i da se to smatra "normalnim" , ne znam; možda bi. nazvati to ekstremnim nije bezobrazno jer ekstremno je sve što nije uobičajeno, a htjeli mi to priznati ili ne, ovo je neuobičajen slučaj.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mozes li ti shvatiti da neko dijete stvarno prestane imati potrebu za dojenjem sa dvije, a neko je ima jos sa sedam godina?
    evo ja mogu, al bih onda rado cula i koji je (odredjen) razlog nagnao dvogodisnje dijete, tj. bolje reci, sto je uticalo na osmogodisnje dijete da toliko dugo doji ??? (posebice kad pogledamo recenice tipa:"The human body is biologically programmed to breastfeed from its mother for anything up to about seven years.") al neki suvisli razlog a ne floskule tipa: neko dijete vise, neko dijete manje doji.

Daj se osvrni na forumski primjer Samaritanke i njezine Anne koja je dojila sedam godina. Zasto odmah pretpostavljati da nesto ne stima i razmisljati o krajnostima?
    inace, ne znam po cemu bi sad samaritanka trebala posluzit kao svjetli(ji) primjer, ako ova zena sa filmcica vec nije?

btw, koji slucaj, koje godine bi za tebe - il za sve kojima ova sad osma godina nije sporna - (konacno) predstavljale krajnost koju ne bi mogla/e razumijeti ? :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anki, ja nisam čula ni za koga tko dijete potiče da nastavlja sisati - ako to smatraš manipulacijom

Znaš od kad smo mi na principu " ne nudi - ne odbij"? Negdje od godine dana. Pa vidi dokle smo dogurali

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aleksandra, ne kažem ja da svaka mama koja dugo doji manipulira svojom djecom; samo mi se čini da je to slučaj na ovom filmicu; i jedna i druga kćer su izrazito dugo dojile; slučajnost?
    Pa imaju iste gene, ne?

I da, nema šanse da natjeraš dijete da doji ako to samo ne želi. Pa čak ni ovo moje malo od 8 mj

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ali mama bi mogla razgovarati sa djetetom i objasniti da možda i nije pametno i normalno kad imaš 8 godina i papaš sisu A s 8 mj to ne možeš.I ne trebaš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta, da ide uvjeravati dijete da je nenormalno jer ima potrebu za dojenjem?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Mala ni tada nije bila spremna da sama prestane, ali ju je mama potakla i dogovorile su se da će tada prestati.
    Prema ovom gornjem, donji citat ne stoji.

jednostavno je slušala potrebe svog djeteta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa meni se čini da je ta koincidencija zgodno došla u promidžbene svrhe.
    Ipak je majka urednica jednog magazina i zena koja promovira spontan prestanak dojenja, bilo bi stvarno vrlo dosadno da je dojila samo do pete godine, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Znaš od kad smo mi na principu " ne nudi - ne odbij"? Negdje od godine dana.
    Ajme, nemoj mi ovo pisati. :shock:

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ipak je majka urednica jednog magazina i zena koja promovira spontan prestanak dojenja, bilo bi stvarno vrlo dosadno da je dojila samo do pete godine, zar ne?
    adiomare, imas zle misli!
    ali, moram priznati da je i meni to palo na pamet :/

Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •