Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Kada muzevi nisu prisutni porodu...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kada muzevi nisu prisutni porodu...

Ovaj sam topic zapravo zamislila u funkciji pitanja za one kojima muzevi nisu bili prisutni porodu, a pitanje je:

kako se nosite s tim?

Moram ovo napokon izreci na velika vrata, mozda mi bude lakse, jer me vec neko vrijeme mori, iako je proslo dvije i pol godine od poroda, a nikako se ne mogu pomiriti s tom cinjenicom da nije kao princ na bijelom konju, obucen u zelenu kutu, usetao u radjaonu i rekao: Ipak te nisam mogao ostaviti samu...

Mi smo dosta razgovarali o tome, i od mojeg inzistiranja na pocetku trudnoce sam dosla do tog stadija da sam mu dala da sam odluci, jer je meni bilo svejedno. U tom trenutku zaista i jest. U boxu nije. On je iznio svoj razlog kako jednostavno ne moze i nikako ne moze. Dogovor je bio da ne mora. Al doista obostran dogovor.

Nakon poroda (koji je zavrsio carskim) sam mu rekla da mu nikad u zivotu necu oprostiti sto nije bio sa mnom. Iako sam bez prisile usla u dogovor da ne mora. Sad se lomim s tim osjecajem kako jos uvijek to ne mogu zaboraviti, a opet kako nije fer da se ljutim jer sam pristala na "pakt".

Ma, eto, samo hocu cut razmisljanja...
    Imam viska vremena pa razmisljam....
    Meni je taj cin vrhunac vrhunca necije ljubavne veze, pa cak i prijateljske, vrhunac bliskosti, , vrhunac razumijevanja, vrhunac podrske.... A rezultat sam dozivjela kao da sam iznevjerena.

Mislim, ja MM-a naravno i dalje neizmjerno volim, al mi fali to nesto sto je propustio, i to svjesno propustio.
    Mori me to da ja to ne mogu oprostiti :/

anchie, nemoj sad rec: vracaj se na posao, puknut ces od tolkog razmisljanja

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Potrudite se ponovit...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj vrhunac ljubavi prema sebi je što ne želim da MM bude sa mnom. Kada vadi krv za analizu bude mu zlo. Još mi samo fali da se onesvjesti i padne u sali, pa da me i to sekira u momentima kad nemam drugog posla do misliti na MM. Jedan naš ljekar je pri porodu supruge pao u nesvjest i sav se polomio na pločicama. Od šta mi je to, a treba mi neko da mi pomogne oko bebe. Ima jedna divna m. sestra koju sam upoznala pri prvom porodu (koji je, do duše, bio na carski) koju planiram zamoliti da bude uz mene jer se nadam VBAC-u. A nisam još ni trudna

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MM nije bio na porodu. Naravno da sam ja htjela da bude, ali nisam ga forsirala.
    i Dan danas nisam na čistu da li mi je žao zbog toga ili nije. OK, kad čitam iskustva drugih koji su bili i koliko im je to značilo, onda me uhvati neki blues i žao mi je. ali kad krenem realno razmišljat, nije mi žao. bila sam u boksu od jutarnje vizite do 4 popodne i vrijeme je nekako prošlo. nisam nešto posebno razmišljala gdje je sad, da je barem tu. ne. bila sam više skoncentrirana na bebu i trudove.
    jednostavno, on nije tip za tako nešto. imamo frendove gdje je muž ono san svake žene, uključen u sve, totalno u sve i nije ništa manje muško ili što, radi poslova koje obavlja u kući ili oko djece.
    MM jednostavno nije tip za to. valjda sam se pomirila s tim, iako me još uvijek puno puta iznervira. al ok.
    što pametnoga reći tebi?
    porazgovarajte otvoreno o svemu što te muči. ponekad izgovaranje, odnosno da se naglas čuju tvoje misli, rješava stvar.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    porazgovarajte otvoreno o svemu što te muči. ponekad izgovaranje, odnosno da se naglas čuju tvoje misli, rješava stvar.

Da je bar samo jednom cuo moje misli

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vjerujem, zato sam i rekla što pametno reći? ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da ima jos sto mogucnosti za dosezanje vrhunca bliskosti, i da tu temu jednostavno trebas zatvoriti...

razumijem da je prilika propustena, porod je prosao i to je to, ali puno je previse situacija 'sto bi bilo da je bilo' kojima se previse zamaramo.

zahvali mu na iskrenosti, na priznavanju vlastite slabosti, i priznaj samoj sebi da ti je toliko blizak i drag i oslonac u toliko drugih stvari...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A da mu kažemo da porazgovara s MM.
    Ja sad neću iznositi svoje iskustvo jer je MM svojom voljom bio na porodu i bit će i sada.
    Mony, možda se durgi put predomisli. A koji su njegovi argumenti protiv?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ja mislim da ima jos sto mogucnosti za dosezanje vrhunca bliskosti, i da tu temu jednostavno trebas zatvoriti...

razumijem da je prilika propustena, porod je prosao i to je to, ali puno je previse situacija 'sto bi bilo da je bilo' kojima se previse zamaramo.

zahvali mu na iskrenosti, na priznavanju vlastite slabosti, i priznaj samoj sebi da ti je toliko blizak i drag i oslonac u toliko drugih stvari...

Hmmm.... definitivno cu o ovome razmisliti.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mm nije bio na porodu spletom okolnosti iako sam ja to jako željela a on je ipak pristao bez puno nečkanja iako je bio spreman da se sruši u nesvjest Volim ga zato što je želio ugoditi meni više nego sebi
    Ali...taj splet okolnosti je želio da on ipak ne bude uz mene, i moram priznati da i mene ponekad, ali samo ponekad boli što nismo bili zajedno u tom prekrasnom trenutku, i zaista se nadam da ćemo sljedeći put biti zajedno, iako mi se to ne čini fer prema našem sadašnjem djetetu, ajme, grozno...
    Hoću reći Mony, razumijem te...
    Ne znam zašto nas takve stvari opterećuju ali nas opterećuju
    I moram naglasiti da uopće ne mogu razumjeti one muškarce koji ne žele biti na porodu, zapravo, ne razumijem to da uopće ne žele niti probati Gle frajeru, uvijek možeš odustati, a ti ipak ne želiš niti probati, to mi je presebično

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni moj nije prisustvovao...ali zato što se sve dogodilo naglo i brzo, starci su me furali u bolnicu kasno navečer, a kad su me primili nitko nije spominjao da bi mogla roditi te noći, dapače to su osporavali. malo mi je glupo bilo ujutro kad sam rodila slanje porukica, kao da šaljem nekom znancu, a ne ocu svog djeteta. nazvala sam ga s bolničkog telefona pet minuta nakon poroda, i nisam znala što da kažem, niti on nije znao kako reagirati. totalno bezveze. trebao mi je u tom trenutku, i kroz cijelu noć trudova, i pri samom porodu, da me čvrsto drži za ruku. jer nekako me cijelu trudnoću prati feeling da ili premalo sudjeluje ili jednostavno kao da ga zaobilaze prilike za sudjelovanjem. a naše je dijete nešto najviše zajedničko nama dvojema od svega što smo ikada imali i što ćemo ikada imati. žalosno da sam sve prošla sama, jer niti trudnoću niti porod smatram "ženskim poslom" u doslovnom smislu riječi. treba to proći zajedno.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Podrška MM u oba poroda mi je bila jako važna, ali da nije mogao, tj. da mi je rekao da on to ne može, da ima fobiju, ne bih tražila da bude sa mnom. Možda bi mi bilo žao da nije sa mnom, ali bih prihvatila činjenicu da je priznao svoju slabost i da je bio iskren. U svakom slučaju sretni smo, jer smo zajedno dočekali i vidjeli našu djecu od prvog trenutka.
    Ipak, draga Mony, važnije je da TM sudjeluje i pomaže ti oko djeteta nakon poroda. Vrlo je važno za bebu i za vas oboje da ga/ju pazite i mazite zajedno.
    Postoje i drugačije situacije, tj. moja prijateljica ni u kom slučaju nije željela da joj M bude na porodu, a on se izjasnio da želi. Treba prihvatiti činjenicu da se međusobno razlikujemo. Što je nekome jednostavno, drugome se čini komplicirano i obratno.
    Razumijem tvoje osjećaje, a ivana7997 je lijepo napisala da se ne treba zamarati s razmišljanjima "što bi bilo da je bilo", pa ti lijepo zagrli SM i uživajte u roditeljstvu zajedničkim snagama!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja znam dosta žena koje baš NE žele da MM bude s njima...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    .
    Htejla sam napisati NJM.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

.
    Htejla sam napisati NJM.

I ja ih znam. I nazalost, vecina i same smatraju da je porod bljak, pa sta ce onda jos i on TO gledat.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije baš tema (jer jer MM bio na porodu), ali moram napisati naše iskustvo.

MM nije baš bio oduševljen idejom da bude na porodu, bilo mu je tako-tako, da je sam birao vjerojatno ne bi prisustvovao porodu. Ali meni je to jako puno značilo, i pristao je (znajući da može odustati u bilo kojem trenutku poroda). Nakon poroda bio je najprije euforičan, onda od šoka nije 3 noći spavao (sanjao rađaonu), a sad je totalno oduševljen činom poroda i ženama općenito, i jako je sretan što je bio tamo.

Vidio je sve, nije mu bilo muka, a od svega ga je najviše oduševio izlazak glavice (kosti preklopljene u trokut, dan-danas se čudi kako je priroda to uredila).

Da je izričito bio protiv ideje da bude na porodu, ne bih ga prisiljavala.

Ali definitvno nije to najvažnije, puno je važnija pomoć muževa po dolasku doma, u tih prvih nekoliko tjedana (a naravno i nakon toga).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na oba poroda MM nije bio sa mnom nije mi ni trebao jer sam u rodilište stigla u zadnji tren.bio mi je super podrška dok sam doma imala trudove držala ga za ruku bolje reći stiskala,disao je sa mnom...a i nisam imala baš veliku želju da bude sa mnom na porodu,da jesam najvjerojatnije bi pristao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ali definitvno nije to najvažnije, puno je važnija pomoć muževa po dolasku doma, u tih prvih nekoliko tjedana (a naravno i nakon toga).
    potpisujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mony, samo za info: mm nije bio sa mnom na porodima. visa sila, bili su carski. ali zbog bliskosti koju gotovo mogu opipati uopce ne dvojim bih li mu oprostila da slucajno nije htio.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam od početka trudnoće znala da želim MM na porodu, a on nije bio baš za to jer kao kako će on to, problijedi kad vidi krv i slično.
    Al kako je on znao da ja to stvarno želim pa smo i dosta pričali o tome, na kraju smo se dogovorili da će ići pa ako ne bude mogao izdržat, izaći će van i gotovo.
    Ali, on je bio uz mene od početka do kraja, čak je i presjekao pupčanu vrpcu!
    Kako sam ja rodila u kadi, neznam što bih bez njega jer me cijelo vrijeme pridržavao da ne potonem i za vrijeme trudova me hladio nekim jastučićem jer mi je bilo užasno vruće. Ali i da mi nije trebala takva pomoć, stvarno mi je bio potreban i neznam kako bi bilo bez njega.
    Rekao je da sljedeći put ide sa mnom bez razmišljanja.

Jedino nije mogao gledat i tu je okrenuo glavu, kad sam dobila inekciju.

A što se tiče pomoći kod kuće, i tu je bio .

Ne osjećam da smo nešto posebno bliži zbog njegovog prisustva na porodu, ali da nam je drago zbog toga što smo to prošli skupa jest.
    I nadam se da ćemo opet jednog dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivanna, drago mi je zbog tebe, ali ovo bi trebao biti utjesni topic za one kojima muz nije bio na porodu

u funkciji pitanja za one kojima muzevi nisu bili prisutni porodu, a pitanje je:

kako se nosite s tim?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma da, skužila sam kad sam bolje pročitala prvi post.
    Ispričavam se Mony i ostalim curama!

Onda želim Mony da što prije ponovi porod al ovaj put sa mužem!

I slažem se sa ivanom7997 u vezi propuštene prilike. Što je bilo bilo je i nema više natrag! Nema smisla sad razbijati glavu s tim!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam na oba poroda htjela da MM ide sa mnom, ali nisam forsirala(makar da sam ga malo jače pristisnula, vjerujem da bi pristao ).

prvi put je došao odmah kad se Jani rodio i vidio bebu kroz staklo 10 minuta nakon poroda preko stakla, još onako krvavog i ljepljivog kad sam ja još mirovala u rađaoni. inače živimo u kući odmah do bolnice, doslovce vidimo rodilište s prozora, pa je odmah stigao i bilo mi je neizmjerno drago da je odmah vidio Janka. ali MENI je taaaako falio, tako sam ga htjela vidjeti uživo, razmjeniti dojmove... a ne preko mobitela:" jesi ga vidio, kak je mali, kak je lepi..." nikome još nisam nikad rekla, pa ni njemu, (ali ću sada eto obznaniti javno ) kad sam ležala na stolu, Janko je bio pored mene, a ja sam plakala i zamišljala kako bih htjela da je i MM s nama...

drugi put, MM opet nije htio ići, ali je došao k meni u rađaonu čim sam rodila. znači ona dva sata kad smo ja i Štefek bili na promatranju jedan do drugoga u rađaoni, i MM je stalno bio s nama. to mi je bilo toliko prekrasno, smijali smo se i zezali, ljubili, zurili u bebu i divili mu se zajedno . on se meni divio kako super izgledam, prije bi rekao da sam se upravo lijepo naspavala nego da sam rodila... jedino se zabrinuo kad je vidio krvavu spavaćicu, pa je malo ustuknuo na vratima. no doktor ga je skužio pa mu je rekao da nije to ništa, da je to ostalo kad su mi stavili bebu na prsa. a kad je vidio mene u totalnoj euforiji odmah se opustio.

kako se on nosi s tim: sad kad je vidio da porod nije "bad" situacija, da nije to nikakva patnja (to ga je mučilo, da me neće moći gledati kako se mučim, a on mi ne može pomoći), rekao je da bi htio ići slijedeći put...

kako se ja nosim s tim: sad kad gledam unatrag, žalim jedino da nije bio s nama poslije prvog poroda. drago mi je da na porodima nije bio, i makar sam mislila da mi je krivo, sad mi je tako draže. tijekom samih poroda više sam bila skoncentrirana na ono što se događa, nisam stigla misliti na njega. ne znam kako bi bilo da je on bio tamo, al ne vjerujem da bi mi nešto olakšao. slijedeći put isto idem sama, ali da nam on odmah dođe!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM nije bio niti na jednom od dva poroda, iz različitih razloga. Prvi sam put rodila u Sarajevu, a tada tamo muž nije mogao prisustvovati(on je odahnuo, pozli mu od krvi). Meni je prvi porod bio jako dug, ostavljena sam doslovce sama , bila u rađaoni 9 sati ( još drip) i fakat me bilo strah za drugi put. Razgovarali smo i on je ipak odlučio biti samnom, makar pao u nesvjest...
    Opet sam morala na indukciju i kako je išlo lagano poslala sam ga da ode nešto pojesti, pa ću mu javiti kad postane žešće...Nakon nekih 2 sata dripa je postalo dosta bolno i zvala sam ga da polako krene, ali bez žurbe, vodeći se prvim iskustvom kad su takvi trudovi trajali satima. On taman stgao do rađaone, a bebač je već izlazio vani :D zapravo sam shvatila da mi nije trebao, divna babica i dokica na SD su bile takva podrška da nisam osjetila da nema MM!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam imala planirani carski, a na Sv. Duhu ne omogucuju da tata bude prisutan. Tako da sam prihvatila cinjenicu da cu biti sama.

No, moram priznati da mi je drago da nije bio. Znam da ne bi zelio ici, prema komentarima kada su neki prijatelji bili, on je uvijek govorio da ne bi mogao ici. Zasto forsirati nesto sto ne zeli? Osim toga, bas imam osjecaj da upravo zato sto sam sve prosla sama, da sam "porasla" u njegovim ocima. Jer ja sam napravila nesto sto se on nije usudio ni gledati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj, deaedi, nije bas da si imala izbora

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    cuj, deaedi, nije bas da si imala izbora
    Pa mogla sam u Postojnu . A mogla sam i odabrati da rodim vaginalno

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Kada muzevi nisu prisutni porodu...

[quote="Mony"]...Nakon poroda (koji je zavrsio carskim) sam mu rekla da mu nikad u zivotu necu oprostiti sto nije bio sa mnom. Iako sam bez prisile usla u dogovor da ne mora. Sad se lomim s tim osjecajem kako jos uvijek to ne mogu zaboraviti, a opet kako nije fer da se ljutim jer sam pristala na "pakt".

Sve i da je htio nije mogao prisustvovati porodu obzirom da je na kraju bio carski. Neka te to tješi i ne ljuti se na njega. Nadam se da će imati još koju priliku da se dokaže.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

MM nije sa mnom bio na porodu, on se rusi u nesvjest kad vidi iglu a ja cmizdrim kad me nesto boli a on je u blizini Porod mi je bio prekrasno iskustvo zahvaljujuci iskusnoj, toploj babici i ginekologa koji je bio prisutan ali se nije mjesao u porod kad to nije bilo potrebno Za vrijeme poroda, fokusirala sam se na babicu koja mi je tocno govorila kako da disem i kako da se izmedju trudova opustam a brojila sam trenutke kada cu zagrliti nasu malenu principessu .... Nakon poroda i sivanja, izveli su me na hodnik da se izljubim i izgrlim sa suprugom a popodne smo se vec u troje mazili ... Za nas osobno, bila je dobra odluka da muzic nebude prisutan na porodu i zaista mi nije zao sto nije bio

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj je bio sa menom ali eto mislim da svatko ima pravo izbora ,ja sam bila više nego uvjerena da nema šanse da moj muž ide sa menom,jer kao šta će mi tamo,šta će me takvu gledati i još masu toga....ali stvari su krenule drugim tokom moja trudnoća je krenula drugim tokom,morala strogo mirovati.... vidio je moju silnu zabrinutost pa je sam rekao da nema šanse da me pusti samu da želi biti uz mene u dobru i zlu pa tako i po pitanju poroda,i sada mi je drago zbog njegove odluke.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    .
    Htejla sam napisati NJM.

I ja ih znam. I nazalost, vecina i same smatraju da je porod bljak, pa sta ce onda jos i on TO gledat.
    Ima i komentara da se boje da ih njm-ovi neće htjet ni pogledat ni keksat se s njima zato jer su bili na porodu

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

svaka cast svima kojima je MM bio na porodu, ja svoga nisam htjela na porodu. onako znojna i izmucena trudovima sigurno nebi bila bas neki lipi prizor. svatko ima pravo izbora i divim se onim muzevima koji to zele (neznan bi li moj to tio, nikad ga nisan pitala - u makarskoj ta mogucnost i ne postoji, koliko ja znam)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima različitih vrhunaca ljubavne veze, nije to samo jedan trenutak. I ne trebaš to tako gledati. Što je s vremenom prije ili poslije.
    Recimo meni će ostati zauvijek u sjećanju naša 2 mjeseca nakon poroda koje smo proveli nas troje usmjereni samo jedni na druge.
    MM nije bio na porodu, jer ima problema s prihvaćanjem kombinacije krvi, operacijske dvorane i uniformi. Ali ja sam znala da je tu ispred rađaone i da zajedno sa mnom to sve proživljava.
    Daleko od toga da sam željela da bude sa mnom, ali jednostavno on to nije mogao.
    Sigurna sam da bi bio sa mnom kad bi se porod odvijao u prirodnijem okruženju, a ne kao da ideš na operaciju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja ne želja da MM bude sa mnom na porodu zaista nema veze sa tim da mi je porod "bljak" (vi ste učinile da ni jednog trenutka ne pomislim da je takav), niti se bojim da neću izgledati tiptop. Pa za Boga, ustanemo u jutro zajedno iz kreveta. Sigurna sam da ima malo gorih slika Stvarno mislim da to nije za njega, mada više nisam sigurna nakon nekih težih trenutaka koje smo prošli zajedno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM nije bio na porodu i to zato jer je rekao da on to ne može.
    Sad kako mi je bilo? Grozno! Pogotovo nakon što smo razgovarali o tome i kad je kao iz puške rekao NE, osjećala sam se iznevjereno i jadno.
    Razmišljala sam kako bi bilo lijepo podjeliti taj trenutak s njim, a i da mi bude podrška, jednostavno da nisam sama tamo među ljudima koje nikad do tada nisam vidjela.
    Puno sam razmišljala o tome i nisam mogla shvatiti zašto, ali me nakon nekog vremena pustilo i rekla sam sama sebi: ok, ako on nema želju prisustvovati takvom velikom događaju za našu obitelj, onda niti ne mora.
    I nije bio ni na prvom ni na drugom. On i moja mama su me doveli u trudovima u bolnicu i tamo smo se izljubili na vratima i poslala sam ih doma. I naravno otišli oni doma. . Ono kao da su me dopeljali u kino, pa aj ti stara, vidimo se kad film završi.Grozno! Nisam plakala, rekla sam svojoj bebi u trbuhu, ajmo sad nas dvoje sinko i to obaviti pa da se napokon upoznamo. sad kad se sjetim tih dana i dalje nemogu vjerovati kako sam ostala sama samcata, pa da su barem bili negdje ispred vrata na hodniku, ne, otišli doma spavat.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad dodje do toga mislim da nece biti o tome price dali ce on ici s mnom ili ne .. odgovor je NE .. on nemoze gledati onu seriju rezi me cak nekad ni dr. haus. ... ja se posjecem malo on bubne u nesvjest
    Nemam srca ni da ga pitam jadnog da ide s mnom voljela bi da bude prisutan i bit ce u hodniku to ce mi biti dosta bolje nego da moram skakati njemu po vodu i secer dok beba viri vani

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

draga mony, moj MM nije bio ni na jednom porodu i ne bih rekla da mi je žao.. odnosno to bih izrazila kao prilično dvojan osjećaj, jer bi mi s jedne strane bilo drago da je bio tamo, ali s druge mi je drago i da nije bio jer sam se ja skoncentrirala i nisam mislila na patnju i bol, nego samo kako da to brže odradim. a čini mi se da je on bio sa mnom da bih se prepustila očaju i da bi mi bilo teže.ovako sam ja to brzo odradila..možda s trećim,hi,hi...

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sve one vrhunce koje si spomenula (da ne ponavljam ) - u potpunosti se slažem. Da nije MM išao sa mnom (da plovi ili ima neki drugi razlog tog tipa, da nije u gradu), sa mnom bi išla prijateljica (od prvog razreda osnovne škole) koja bi i inače za mene, kao i ja za nju učinila apsolutno sve. Naravno da je MM imao prednost , ali sam pristanak (bolje rečeno želja) njih oboje znači mi strašno puno!
    Možda kod svih nije tako, ali mi nikad nije bilo jasno kako netko tko je želio svoje dijete i ima mogućnost prisustvovati njegovu dolasku na svijet, to svjesno odbije :? . Zbog krvi ili zato jer mu je to fuj??? Mislim da, na kraju, to puno govori o zrelosti svakog muškarca. Ali, to je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam je li ovakva slicna tema vec bila na ovom forumu, al se sjecam da sam vec pisala o tom.

moj nije bio. nije htio. nije imao nikakve opravdane argumente, osim one nevoljkosti "ici cu ako TI to zelis"i olaksanja kad bih ja rekla "ne, trebao bi ici zato sto ti to zelis, a ne jer imas feeling da meni moras napraviti uslugu".

inace je bio zainteresiran za trudnoce, visio na svakom utz, kao otac se pokazo odlicnim, da ne ispadne nekakav macho-supak.

ja nisam inzistirala i iskreno mi je svejedno. ne patim, ne raspravljamo o tome, da idem roditi 3. put, znam da bi i onda cekao pred vratima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    Možda kod svih nije tako, ali mi nikad nije bilo jasno kako netko tko je želio svoje dijete i ima mogućnost prisustvovati njegovu dolasku na svijet, to svjesno odbije :? . Zbog krvi ili zato jer mu je to fuj??? Mislim da, na kraju, to puno govori o zrelosti svakog muškarca. Ali, to je samo moje mišljenje.
    Jasno mi je da je to tvoje mišljenje, ali zato smo ovdje da učimo jedni od drugih i da ponekad vidimo i drugu stranu.
    Vjerojatno si čula za fobije, pa to ti je to. Zaista ne vidim svrhu prisustvovanja MMa porodu kad on to psihički ne može podnjeti.
    On je znao izaći iz kina, kad bi u filmu bila scena operacijske dvorane. Kod nas se Hitna služba nije gledala. Ili kad smo L vadili krv, morala sam ga traziti po domu zdravlja i nasla ga u drugoj cekaonici kako lezi na onim plastičnim klupama.
    S tim da on nema fobiju od krvi, bez problema gleda filmove gdje ima krvi. Nego kombinacija doktor, operacijska dvorana, krv. A razlog tome je vjerojatno što je kao malo dijete morao ostati na operaciju bruha, naravno sam bez roditelja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nisam imala puno šanse da mi muž bude na porodu, jer se cijelo vrijeme znalo da će biti carski, ali kad sam zatrudnila shvatila sam da to uopće niti ne želim - nisam htjela niti da ide sa mnom na preglede.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš čitam ove postove, mene porod uskro čeka... MM će biti, završili smo tečaj... Međutim dva tjedna prije termina ima jedano putovanje poslovno od tjedan dana, pa ako se baš tad desi znam da ću prezivjeti ali bit će mi žao :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ni moj muž nije bio na porodu. Niti sam ja to željela, niti bi on mogao i htjeo. Prvo se sigurno nebi mogla opustiti, bilo bi mi neugodno jer porod izgleda stvarno bljak i jedino lijepo je kad ti stave bebu na trbuh. Ali i ona je toliko krvava da bi se moj dragi srušio koliko je dug i širok. Ja ne mislim da te je muž iznevjerio što nije bio s tobom. Ne može to svatko gledati. Svaka čast pojedincima koji to mogu.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM je bio samnom na porodu. A to je ispalo ovako. Kada su ga prvi puta pitali da li ce ici, on je spremno rekao DA.
    Posto smo obavili tecaj i dobio je potvrdu, vise nije mogao odustati. Ja sam mu rekla kako slobodno moze izaci ako osjeti mucninu.
    Petak ujutro, 05:30, 2 tjedna prije termina, puknuo mi vodenjak. Sat i po mi je trebalo da shvatim kako su bolovi koje osjecam, zapravo trudovi, a ne pomicanje bebe za dolje!!! Njezno sam ga probudila i rekla da me odvede u rodiliste da provjerimo da li je sve u redu.
    Kada su i tamo potvrdili da se radi o trudovima, poslala sam ga da popije par kava iz aparata i da popusi koju cigaru, dok sam ja isla na brijanje i klistir.
    U 9:15 sam bila u boxu kada sam cula gromoglasan smijeh iz hodnika. MM je na glavu, umjesto kape, stavio papucu i krivo obukao kutu, pa su se babice valjale od smijeha.
    Bio je sav uzbudjen, i dok su me lovili trudovi, on i doktorica su mi govorili kako moram plitko disati zbog bebe, i cijelo je vrijeme navijao za mene. Znam da je to bilo vise od euforije, nego drugo.
    Da stvar bude jos gora, u najvecim trudovima (cca u 11:40) izgorila je i zarulja u boxu, pa ju je on spremno, drhtavim rukama, promijenio.
    Tocno u 12:00 rodio se nas Jan, kojeg je sav sretan i ponosan drzao 45 minuta dok me doktorica sivala.
    Uglavnom, bio je euforican tri dana i gotovo da nije ni spavao. I bilo mu je drago sto je bio samnom, pa me od onda gleda drugim ocima.
    A meni je bilo jako drago sto je bio uz mene :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Porod NIJE bljak - nego je nesto najljepse inajintimnije sto se moze dogoditi jednom paru. Uz to se ja bas nesto ne sjecam da se djeca rode okupana u krvi- malo su roskasta istina.

Datum pristupanja
    Jan 2006

U životu će biti toliko prilika da bude uz tebe u različitim situacijama.
    Moj isto ne želi biti na porodu, a ja mislim da nije potrebno ni da bude.
    Bi li ti gledala tuđi porod? To su teški trenuci i nisu za svakoga.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Uh...
    Ja nikada sebi neću oprostiti što sam nagovorila MM da bude na porodu. On nije htio, a ja ga nisam shvaćala zaozbiljno. Kao, kad bude tamo, shvatiti će da zapravo želi biti tamo...
    I bio je na porodu zbog mene, jer sam ja to željela. Možda bi sve sada i bilo u redu da moj porod nije katastrofalno završio. Bilo mi je na kraju baš svevjedno da li je MM tamo ili ne, dapače, osjećala sam njegov strah i užasnutost, i baš to mi nije trebalo. Žao mi je što nisam poštovala njegovu želju...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Potrudite se ponovit...
    potpisujem + kada te slijedeci put uhvate trudovi, ne idi u bolnicu. cekaj doma sto dulje mozes i onda krenes u rodiliste kada su ti trudovi jaki i redovni. i da ne mozes hodati, vec da ti on mora pomoci. i tako mozda ostane uz tebe, ponesen entuzijazmom...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bi li ti gledala tuđi porod? To su teški trenuci i nisu za svakoga.
    moram se osvrnuti na ovo - porod u kojem zena radja nikako ne moze biti tudji i stran covjeku cije dijete ona radja.

slazem se sa curama da muzeve ne treba siliti.
    no, treba ih pripremiti. na jedan lijep, suptilan i neprijeteci nacin.
    ja sam mjesecima pokazivala segmente jednog dokumentarca '9 mjeseci' (izrada national geographic-a) MM. nekada je bio zainteresiran, nekada ne.

takodjer, bitno je prepoznati da kod muskaraca, mozda, postoji iracionalan strah... strah od krvi, udaljavanja od zene itd...
    MM ne voli vidjeti krv. cak se desilo da padne u nesvijest kada mu vade krv.
    na porodu je bio prisutan i odusevljen.
    tek sutradan, kada smo gledali slikice u foticu, on je uzviknuo "gle, pa tu ima krvi, ja to nista jucer nisam vidio!"

dakle, samo polako i stalozeno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    Porod NIJE bljak - nego je nesto najljepse inajintimnije sto se moze dogoditi jednom paru. Uz to se ja bas nesto ne sjecam da se djeca rode okupana u krvi- malo su roskasta istina.
    Zavisi iz koje perspektive gledaš. Dok glavica ne iziđe izgleda užasnoČmar se napinje, izlazi ponekad stolica, i ponekad puuuno krvi. Tek kad se rodi beba to je najljepši trenutak. Muževe nebi trebalo siliti da gledaju baš sve u detalje. Dovoljno je da su uz ženu i da pogledaju kada je beba vani. To je stvarno lijepo. A krvi ima dosta i za onoga ko to ne podnosi nije baš lijepo. A kako bi se žena osječala da u tom najsavršenijem trenutku njen dragi trosne na pod?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •