Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dude varalice___U MODI ???

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno dude varalice___U MODI ???

kako je došlo lijepo vrijeme, odlazimo na igrališta...
    a tamo ima puno beba sa dudama varalicama... naravno da i moja Gizel gleda... šta je to za čudo?
    jučer je uzela onaj plastični dio za digitalni toplomjer za uho i počela dudati da i ona pokaže da ima dudu!
    uzela je, naravno, čisti iz kutije...
    ali...
    kako to rješavati?
    utjecaj okoline?

i kad dođemo u dućan, ona bi dudu varalicu :/
    sad, tak velika cura...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: dude varalice___U MODI ???

pa lijepo joj reci da dudu imaju samo male bebe

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

stara je 14 mjeseci :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    stara je 14 mjeseci :/
    pa 14 mjeseci nije mala beba. Ili joj možeš reć da dudu imaju djeca koja ne sike, ali.. pa normalno je da dijete oponaša i to će ju brzo proći.
    A u parkovima će uvijek bit djece i sa dudom u ustim i bez, nije to nikakva moda...naravno da joj sad nećeš kupovati dudu..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne, to mi ne pada na pamet...(kupnja) samo kako će rasti više će upijati...
    pa me zanima kako se nosite s time, možda neki čaroban recept?
    to u modi je bilo karikirano, da smo rodili prije 100 godina nebi bilo duda varalica

vidjela sam slični, gotovo isti problem na Izazovi roditeljstva... pa ću uskočit tamo.

Thanx

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Barbara je sa 18 mj. krenula u jaslice i tamo je sve bilo puno kikića sa varalicama u ustima ....Iako je do tada povremeno sretala djecu s dudama po parkicima i pokusavala ih vaditi im iz usta (da vidi što je sad to), nekoliko tjedana nakon polaska u vrtic zahtjevala je i ona svoju dudu....I što sad?

Ja sam se lomila (neću valjda djetetu od 18 mjeseci kupovati dudu, ako do tada vec nisam!) ona je trazila, tete u vrticu govorile kako stalno djeci uzima dude....i ja popustila...kupili smo dudu sa 19 mjeseci starosti :shock: :
    na kraju i nije bilo tako strasno, par dana joj je bila fora, malo je probala to nositi u ustima-i ssada toji u vrtićkom ormariću (doma ju niti nemamo, samo je za vrtićku konzumaciju). Ona ju zeli (jer ju i ostali tamo imaju), ali nije se navukla i nije da joj treba...
    nista strasno, nikakav big deal....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Barbara je sa 18 mj. krenula u jaslice i tamo je sve bilo puno kikića sa varalicama u ustima ....Iako je do tada povremeno sretala djecu s dudama po parkicima i pokusavala ih vaditi im iz usta (da vidi što je sad to), nekoliko tjedana nakon polaska u vrtic zahtjevala je i ona svoju dudu....I što sad?

Ja sam se lomila (neću valjda djetetu od 18 mjeseci kupovati dudu, ako do tada vec nisam!) ona je trazila, tete u vrticu govorile kako stalno djeci uzima dude....i ja popustila...kupili smo dudu sa 19 mjeseci starosti :shock: :
    na kraju i nije bilo tako strasno, par dana joj je bila fora, malo je probala to nositi u ustima-i ssada toji u vrtićkom ormariću (doma ju niti nemamo, samo je za vrtićku konzumaciju). Ona ju zeli (jer ju i ostali tamo imaju), ali nije se navukla i nije da joj treba...
    nista strasno, nikakav big deal....

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I prije 100 godina su imali nekakve dude! Pricala je baka da bi zene malo secera stavile u krpicu , dobro zavezale i dale djeci da se smire!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni se odavno čini da si e. želi dudu. kad god vidi dijete s dudom, kaže 'duda', posegne ručicama za njom ... uvijek joj nekako odvratim pozornost. sad smo na čuvanju kod tete čije dijete ima dudu; imaju i puno duda za igranje ... navlače ih po kući, vozaju u kamiončićima, ali ih ipak ne duda, barem mi teta nije rekla. a bilo me tako strah da će ju zgrabiti prvom prilikom. nije mi jasno odakle joj ta fascinacija dudom?! ili pretjerujem ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je imala dvije faze kad si je zaželila dudu, jednom s 2 godine, jednom s 3 godine.
    oba puta sam joj kupila dudu.
    i bila joj je zanimljiva 30 sekundi.

mislim da, ako do sada nisu usvojili naviku sisanja dude, da se ne morate bojati da će to sada usvojiti.
    i da je bolje da udovoljite njihovoj znatiželji i kupite im dude - bit će im zanimljive 5 minuta. a prestat će ih otimati djeci u parku i vrtiću

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Točno kako Lutonjica veli: mi smo još od početka dobili neke dvije dude koje su završile u kutiji za igračake. I onda kada si nešto traži od igračaka, pa dođe do dude, sav se razveseli, napravi tri cucla, pa onda ipak ugleda bager ili loptu s kojima se nastavi igrati... A duda ostane na dnu kutije, do nekog sljedećeg puta...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se slažem s gore navedenim. Naš ima 8 mjeseci i jednu dudu za igranje, koja je skroz od gume. On onda stavi u usta onaj dio koji je za držat u ruci, a onaj dio koji je za u usta rasteže kao praćku i pušta, pa ga to veseli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpuno isto kao kod Olivije S tim da se ne sjecam kad je zadnji put stavila dudu u usta.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Ili joj možeš reć da dudu imaju djeca koja ne sike
    to joj sigurno ne možeš reći. jer nije istina.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Ili joj možeš reć da dudu imaju djeca koja ne sike
    Moje dijete nikada nije dojilo.. i isto tako nikada nije imalo dudu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim da, ako do sada nisu usvojili naviku sisanja dude, da se ne morate bojati da će to sada usvojiti.
    i da je bolje da udovoljite njihovoj znatiželji i kupite im dude - bit će im zanimljive 5 minuta. a prestat će ih otimati djeci u parku i vrtiću
    potpisujem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •