Da, radim 4 posla u isto vrijeme, iako to mnogi ne bi nazvali poslom, a ponekad se i meni tako čini. U očima države sam na birou i to već 15 mjeseci. Kad sam rekao da sam obrtnik to sam i mislio, s time da nisam vlasnik obrta. Vlasnik je moj prijatelj i do prije godinu dana smo radili zajedno. Radili smo web design i ostale prateće usluge. On je tražio i dogovarao poslove, a ja sam izrađivao web stranice kod kuće. Posao je išao loše i on je odustao prije godnu dana, ali nismo ugasili obrt, nego sam ja preuzeo i traženje posla i izradu, ukratko sve. Sve što zaradim uzimam sebi, a njemu dajem samo da plati porez na obrt. Ove godine je posao dosta dobro krenuo, jer sam se i ja usavršio tako da sada mogu napraviti web stranice kakve god klijent treba. Imam mnogo drugih ideaj i projekata koje bi započeo, ali trenutno nemam vremena.sorciere prvotno napisa
Moj drugi posao je honorarni posao za jednu kinesku tvrtku za koju prodajem njihove proizvode po cijeloj europi. Radim isključivo na proviziju. Kad sam krenuo s time sve mi je izgledalo sjajno, međutim išlo je jako teško u početku. Danas je teško prodati nešto nekome i za 10 kuna, a kamoi robe za 30-40000 USD. Tek u posljednjih 6-7 mjeseci posao je krenuo donekle i stim sam poslom zaradio oko 4500 USD u godini dana.
Treći posao je da za jednu veliku trgovinu ponekad radim "outsourcing" nekih proizvoda. Za taj sam posao bio siguran da će ići fantastično, međutim bilo je to previše faktora na koje nisam mogao utjecati. Bilo je tu nešto novaca, ali više brige.
Četvrti posao je otvaranje mog vlastitog obrta koji bi trebao kroz nekih mjesec dana profunkcionirati i moj plan je da krenem s jednim velikim internet projektom. Pošto nemam love da zaposlim par ljudi odmah u startu moram krenuti sam.
Još jedan posao koji sam često radio je i snimanje svatova subotom. To sam radi 9 godina i prestao sam prošle godie, jer sam htio subotu provesti s obitelji, a i 9 godina snimanja tuđih slavlja i veselica dopizdi.
Sve u svemu zarađujem neki novac, ali problem je što primanja nisu redovita, tako da ne mogu si ništa isplanirati koliko ću zaraditi ovaj mjesec.
Moja supruga radi u državnoj službi i ima oko 5000 kuna plać koju dobije svak mjesec. Plaća svoj kredit za auto i još jedan manji kredit (oko 1500 kn zajedno). Kućne režije uglavnom ne plaća već kupuje za sina hranu i pelene i ostalo. Kad hoće kupi si cipele, odjeću i ostalo što želi. Nikad joj to nisam branio niti želim braniti.
Za sina se stignem brinuti jer sam zapostavio sve druge stvari, umjesto da noću spavam ja radim do 2-3 sata ujutro. Radim i vikendima i praznicima. prednost mi je ta što mogu raditi od kuće ali ipak najozbiljniji posao napravim kada dođem u ured. Ona je išla raditi kad je mali imao 6 mjeseci, jer joj posao nije težak i jer porodiljni bi drugih 6 mjeseci iznosio dosta manje od njene plaće, a i zato jer je dijete imao tko čuvati.