Ja se neću opravdavati radi svog mišljenja, kao što se ni tata77 nije morao zbog svoje odluke da se rastane od supruge. Meni ne. Niti bilo kome drugom ako to nije želio.

Čak sam prekasno shvatila da je tata77 već donio odluku o odvojenom životu, a savjet traži samo za prava oko djeteta.
Ispričavam se ako sam povrijedila nečije osjećaje nazvavši gospođu majku 'bakica' - iz ni malo zlih niti podrugljivih namjera.

Nadam se da neću ispasti još veća bešćutnica ako kažem da moja svekrva ima 60 godina, nema nikakvih svojih prihoda, također živi na selu, čisti i preživljava sa 900 kuna na mjesec, živi pored muža alkoholičara koji joj svakodnevno otežava život koliko god više je moguće, a niti jednom joj nije palo na pamet doći živjeti sa sinom i njegovom obitelji ili kćeri i njenom - koliko god je mi zvali da to učini.

Na drugoj strani, moj otac je tragično preminuo u neuobičajenim okolnostima, također ostavivši mojeg devetogodišnjeg brata i majku koja je bila izuzetno vezana uz njega, gotovo nesposobna živjeti i funkcionirati sama. Kako biste to bolje razumjeli, moram dodati da je u mladim danima pogođena velikim šokom doživjela živčani slom, pa otada pati od raznih strahova i tata joj je bio zvijezda vodilja.

Vjera u Boga mojoj je majci dala snage da se za sebe i sina bori nadljudskim naporima, i nikada od svog sina ne napravi taoca njihove tragedije.

Smatram da svi nosimo svoje križeve u životu, ali jednako tako mislim da se moramo trgnuti kako bismo našli ono zbog čega se vrijedno boriti. Tu mislim na majku tate77.

Zašto sam ovdje pisala?
Jer mislim da se za brak vrijedi boriti. Ovaj brak traje tek godinu i pol, zar je baš sve ispucano?
Ne znam što mi je bilo da se javljam na ovu temu. NIKADA u životu to nisam činila koliko god da su me pitali za savjet, onaj koji se pod bilo kojim okolnostima umiješa u zajednicu dvoje ljudi (pa makar i virtualno) neminovno ostane po*ran.
Mene bi zato supruga tate77 stavljala na lovorike . Šalim se.

Zar sam ga zaista razapela? :shock: :/

To je bilo moje mišljenje i gotova sam na ovu temu.