pa nasilje muskarca nad zenom pokazuje njegovu (nad)moc nad tom osobom i nad tom situacijom, koju zeli odrzati kako njemu odgovara (a nedvojbeno je da je fizicki jaci od zene). a u ovom sad konkretnom slucaju i sa svim nasiljem kojim se zena koristi ja ne vidim da ima ikakvu moc bilo sto uraditi, a kamo li promjeniti situaciju u kojoj se nalazi, a u kojoj se NJOJ ne svidja (al vidim mogucnost da muskarac prekine fizicke nasrtaje). ne opravdavam nasrtaje na njegovu majku, ni u kom slucaju, to je nedopustivo.

ja ne predlazem tati77 da spasi brak (kao sto nikom to nikad ne predlazem), nego mu pokusavam dati savjet u onome sto on zeli, a sto se mozda moze i ostvariti, a on, koliko vidim bi ipak, usprkos svemu, ostao sa svojom zenom. tako ima i zena koje usprkos svemu zele ostati sa nasilnikom. u tom kontekstu sam spomenula strucnu pomoc, i kao uvijek - bracno savjetovaliste.

inace, ne radi se tu o pitanju "laganja" il ne, nego o tome da svi mi znamo ponekad zabrazditi u nekom nasem filmu, a ne vidimo ono sto je ocigledno. recimo, u ovom slucaju tata77 konstantno kuje planove o (do)gradnji kuce, a ne vidi il ne zeli vidjeti da njegovoj zeni nije do toga. pa sad, ne mora on njoj popustiti, al tesko moze ocekivati idilu, ako i dalje tupi po necemu sto druga strana vise nije spremna prihvatiti. onda je razlaz mozda ipak najbolje rjesenje.