.. da isproba ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/raffaello-torta
Nekak si mislim da bi to mogla biti najfinija torta ikad isprobana, ali mi treba da je netko napravi prije mene pa da mi kaže tips&tricks
anek?
Dolega?
wewa?
itko?
.. da isproba ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/raffaello-torta
Nekak si mislim da bi to mogla biti najfinija torta ikad isprobana, ali mi treba da je netko napravi prije mene pa da mi kaže tips&tricks
anek?
Dolega?
wewa?
itko?
ja ti mogu probati, mislim - jesti, ako želiš![]()
samo da ovo ne pročitaju moje montijevke
vidi ti mudrijašice.
ajte,cure,probajte pa ako ne valja neću je ni raditi![]()
izgleda mi primamljivo.možda je i napravim za uskrs.
uh torta je genijalna!
ne smijem obecati, ali mogla bih se aktivirati za vikend, ako ne budemo isli na svadbu.![]()
ma nije, časna riječ!dolega prvotno napisa
ja sam SIGURNA da je torta za umrijeti od ljepote, ali ja ti baš nisam od tih krema, pomada i 4 kore.
furam se na jednostavnost i "sve-u-jednom-loncu" recepte.
pa mi treba netko tko će mi pomoći da i ovo bude "iz jednoga lonca".
znaš ono: umutiš bjelanjke, pa u njih odmah možeš dodati orahe, pa šećer... a ne trebaš posebno umiješati ovo i ono...
buby prvotno napisa
slaba sam ti ja montijevka, odmah sam vas nanjušilameni ste se mislile sakriti, a ne, ne
![]()
Pa čak bi i ja imala snage i hrabrosti isporbati ovo napraviti jer izgleda fantastično i fino, a kokos, a badem, auuuuuu. A kalorija :D .
Samo dok ja skupim hrabrosti netko će ju sigurno već napraviti....![]()
i ja takođerapricot prvotno napisa
![]()
sigurno je torta božanstvena, ali previše pimplanja za moj ukus..jedino ako me nešto ne primi pa se ipak uputim u ferrero avanturu![]()
ok.
u petak pečem kore,a u subotu filam.
umjesto badema ću upotrijebiti lješnjake jer ih imam doma.
đizs - 4 sata pripreme i još kad pomislim da je to ženinih 4 sata, a sigurno se izvještila u pravljenju. dakle, kad je radiš prvi put to je cca 5 sati.
osobno, i po Plitvičkim jezerima mi je tlaka šetat 5 sati![]()
Dolega, čekat ćemo izvještaj s nestrpljenjem :D
I meni je na coolinarici upao u oči taj recept, ali nisam se odvažila, a i treba biti neka posebna prilika za to praviti.
ma to ti je 4 sata zajedno s pečenjem!Andora prvotno napisa
pa nećeš stajati ispred pećnice i gledati kako se peče!
dok su kore unutra, ti se tavali i... drži dijetu!
upravo to: s obzirom da sam na dijeti 8) ja bih stajala pored i gledala i vonjala dok se peče. ništa drugo i ne dolazi u obzir.
a kad već cijepamo dlaku: jesu plaćena prava na spominjanje raffalla?
ma kakva 4 sata.Andora prvotno napisa
kod mene ide sve po kratkom postupku.
ipak se odlučih za bademe jer će biti ukusnije.dolega prvotno napisa
jedino što ne mislim raditi rafaelo kuglice.čini mi se da je to previše uz ionako puno kalorija u torti.
npr.dok se peče biskvit,radiš kreme koje prisilno hladiš u ledenoj vodi itd. vrijeme skratiš na max. 2 h s tim da u međuvremenu stigneš i ručak skuhati.
Ja ću biti dobra duša pa došetati do dolege na degustaciju: ona će biti subjektivna prema svome djelu...![]()
Torta stvarno djeluje![]()
Otkako sam danas vidjela ovaj recept, sve mi se više čini kako će mi to biti uskršnja torta![]()
![]()
ja sam prošle godine radila jednu rafaelo tortu (čak je isto bila ukrašena - s kuglicama - imam i fotke kao dokaz!)
Nije bila nešto posebno ... Toliko neposebna da se uopće ne mogu sjetiti okusa i reakcije degustatora :/ No, mislim da su kuglice planule u sekundi ... i kokosa je previše ...
samo naprijedbauba prvotno napisa
![]()
da vidimo dokaz 8)Vrijeska prvotno napisa
Samo za Nevjernu Doli!dolega prvotno napisa
![]()
http://public.fotki.com/Drijenka/torta/
Prošlogodišnji MM-ov rođendan, otpuhali ga Iva i MM kod sveki ...
Joj pa to moja mama radi![]()
Nagovorit cu je opet za uskrs na napravipa cu vam poslati komadic sms-om
![]()
Torta zaista djeluje privlačno.
Ja sam radila sa ovog Foruma rafaelo tortu - morala bih usporediti racepte ( znam da sam nešto tada izmjenila i dodavala mljevene bademe )
Ja sam sve pripremila za Havana tortu, pa sam sad u nedoumici, jer kod nas prolaze kolači sa kokosom, badem i sl.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakalimero prvotno napisa
anchie ide kući za Uskrs, jel tako![]()
Svakako, pa to je obiteljska tradicija . :D
Ja bih samo pitala - jel se ti bademi moraju ljuštiti nakon što se prepeku u pećnici?? Jel se uopće za ovaj kolač moraju ljuštiti bademi??
i ja sam radila rafaelo tortu lani za pričest , isto mi nije bila baš nešto,
a puno posla...
i ja imam dokaz![]()
http://images22.fotki.com/v754/free/...jpg?1175837275
Ovak, ja radila danas... nisam je još probala (predviđena je za Uskrs), ali mi se čini da je više neću nikad raditi jer mi omjer posla (trebalo mi je oko 2 - 3 h izuzetno sporog rada) i krajnjeg rezultata nije povoljan.
Kao prvo kore - ako izmiksam cijelu smjesu bjelanjaka i pečem jednu po jednu, to sa stajanjem hlapi (moje neiskustvo s takvim korama je tu prevagnulo). Jedva su mi ispale tri tanke korice, s tim da sam stavila 6 bjelanjaka, a ne 4. Ne znam jel to trebalo ispasti tvrdo ko beze ili ne, ali meni nije ispalo (ak je trebalo, onda nije dosta 20 minuta).
Krema s bademima mi isto nije baš ispala, mada je fina. Kokos krema mi se čini jako tvrda, vjerojatno treba manje grisa.
Izrada kuglica mi je bila komplicirana i nisu mi baš nešto.
Tortica je debljine nekih 5-7 cm što mi je premala količina za tak puno posla.
Eto, nek sad drugi koji su radili napišu svoja iskustva.
Ja upravo spekla kore,uspjela sam napraviti 4,ali su tanke,tanke.I tvrde su ko beze.
Sutra radim ostatak,pa javim.
ja imam jedan sličan recept, zove se Šljunak torta, isto se prave kokos kuglice, čini mi se jednostavniji od ovoga. Ne znam jesam li ga skinula ovdje na forumu ili negdje s neta.
ja sam se sad mislila baciti na posao ali iz vaših iskustava ne znam da li mi se isplati :?
ja sam upravo skuhala kreme,ali u strahu da ne ispadne premalo,skuhala sam duplo.
ma sve je fino,nema kaj ispasti loše.
Jedino neću raditi kuglice,potrošila sam bademe a neda mi se više ići u dućan.
moja torta je gotova i za sada nisam oduševljena-vidjet ćemo sutra.
uspjela sam dobiti 4 kore, ali na jedvite jade.u smjesu sam ubacila i jedan pec.prašak,nek se nađe 8)
pekla sam ih dve po dve i ispale su ok.
dalje-griz krema je dosta tvrda i ima je malo.
badem krema je malo vodenasta pa sam je morala procijeditii ima je premalo da bi se uopće mogla cijela torta premazati.
fakat mi se više nije dalo do dućana po šlag pa sam je izvana obilato posula kokosom da se baš ne skuži da mi je usfalilo kreme.
i još ovo:malo sam smanjila količinu margarina,a za badem kremu bi bilo dobro i smanjiti količinu šećera.
trebalo mi je cca 1,5 h od početka do kraja,ali nisam radila kuglice.
I moja je gotova.
Meni je duplo kreme bilo taman.Ajde lakše mi je kad vidim da nisam jedino ja cijedila kremu![]()
S mojom bademovom kremom je bilo sve ok dok nisam umiksala maslac,onda mi se počela sva odvajati.Ocijedila sam,smiksala drugi šlag i samo ručno sve pomiješala.Ustvari mislim da toj kremi uopće ne treba maslaca.
za umiksati maslac krema treba biti skroz ohlađena , inače sa maslac
rastopi i odvoji od smjese
najprije se maslac smiksa i onda mu se dodaje malo po malo ohlađene kreme
![]()
Prijavljujem jedan jako neuspjeli pokusaj izrade gorespomenute torte!
Ili moj kucni Jamie nikak nema slasticarsku zicu (a nemam je ni ja, s obzirom da sam uspijela unistiti onu jako hvaljenu Truffle Ganache :/ ) ili autorica ovog recepta nije navela tocne i potrebne "tips and tricks"!
Sve u svemu, kore tanke, tvrde i nismo ih uopce uspijeli odlijepiti u komadu s papira za pecenje (a jedna se jos od cetvrtka cvrsto drzi TEFLONSKOG dna lima za tortu!). Da je ispala torta, nemam pojma kak bi takve tvrde uopce izrezali?
Inace, po okusu su OK, podsjecaju me malo na one Kraseve kekse od kokosa!
Kad je MM dosao do bademove kreme isto mu se pri dodavanju putra sve zgrudalo i s obzirom da su vec bili sitni jutarnji sati petka, poslao je sve "k vragu" i otisao spavat! Ja sam ju takvu "sfusanu" degustirala i moram priznati da mi po okusu nije bila nesto (bezukusna s malo arome ruma).
Razocaran neuspjelim eksperimentom, kremu od kokosa nije ni radio (sacuvao ga je za kokos kiflice i cupavce, to mu uvijek dobro ispadne, "pomlatimo" ih pola dok su jos topli, mljac!)
da,draga.dalmatinka prvotno napisa
sve je upravo tako odrađeno.
e, al na origigi receptu ne piše takodolega prvotno napisa
tamo se sve miksa TOPLO![]()
prijavljujem i ja neuspesnu uskrsnju tortu..
i tako, malo sam spominjala apri, malo coolinarku![]()
recept uopste nije lepo objasnjen tako da sam zaboravila da stavim kokos u koru ...i sva sreca jer su tada nemoguce za odlepiti.
stavila sam 6 belanaca umesto 4 i ispalo mi je za 2 tanke kore.
filovi su mi uspeli i jako su ukusni. naravno, smanjila sam kriz na 30 gr. umesto 50 gr.
u svakom slucaju, torta je ispala jako tanka.
kora, fil sa bademima, kora, fil sa kokosom i to je to..
uglavnom, nije za javnost, hi hi hi
tako je mojoj pokojnoj babi njena strina uvijek davala polovične recepte i
baba je znala preplakati pol blagdana u kuhinji zbog neuspjelih kolača,koji
su kod strine izgledali mrak!
zato kod mene kolače peče mm ! :D
A gdje nam je Marelica![]()
vidiš da sam se ušutila ko trn u g***ci![]()
ja rekoh da tražim dobru dušu...
i opet ispade da je dobar = ...
cure, žao mi je...
meni je tako dobro zvučalo!
svima koje se osjećaju prvarenima, šaljem iskreni poziv ili za provjerene kolače kod mene ili slastičarnicu po izboru.
datum i vrijeme birajte!
Sretan Uskrs!
![]()
![]()
mene nisu uspjele zastrašiti, planiram ju napraviti dragom za ročkas, idući vikend. sigurna sam da će biti njami![]()
to je onaj vikend koji smo i mi TREBALI biti u Rijeci?!