Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 69

Thread: tražim dobru dušu...

  1. #1
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default tražim dobru dušu...

    .. da isproba ovaj recept:

    http://www.coolinarika.com/recept/raffaello-torta

    Nekak si mislim da bi to mogla biti najfinija torta ikad isprobana, ali mi treba da je netko napravi prije mene pa da mi kaže tips&tricks

    anek?
    Dolega?
    wewa?
    itko?

  2. #2
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    ja ti mogu probati, mislim - jesti, ako želiš
    samo da ovo ne pročitaju moje montijevke

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    vidi ti mudrijašice.

    ajte,cure,probajte pa ako ne valja neću je ni raditi


    izgleda mi primamljivo.možda je i napravim za uskrs.

  4. #4
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    uh torta je genijalna!
    ne smijem obecati, ali mogla bih se aktivirati za vikend, ako ne budemo isli na svadbu.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    ajte,cure,probajte pa ako ne valja neću je ni raditi

    ma nije, časna riječ!
    ja sam SIGURNA da je torta za umrijeti od ljepote, ali ja ti baš nisam od tih krema, pomada i 4 kore.
    furam se na jednostavnost i "sve-u-jednom-loncu" recepte.
    pa mi treba netko tko će mi pomoći da i ovo bude "iz jednoga lonca".

    znaš ono: umutiš bjelanjke, pa u njih odmah možeš dodati orahe, pa šećer... a ne trebaš posebno umiješati ovo i ono...

  6. #6
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by buby
    ja ti mogu probati, mislim - jesti, ako želiš
    samo da ovo ne pročitaju moje montijevke

    slaba sam ti ja montijevka, odmah sam vas nanjušila meni ste se mislile sakriti, a ne, ne

  7. #7
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Pa čak bi i ja imala snage i hrabrosti isporbati ovo napraviti jer izgleda fantastično i fino, a kokos, a badem, auuuuuu. A kalorija :D .
    Samo dok ja skupim hrabrosti netko će ju sigurno već napraviti....

  8. #8

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja ti baš nisam od tih krema, pomada i 4 kore.
    furam se na jednostavnost i "sve-u-jednom-loncu" recepte.
    i ja također

    sigurno je torta božanstvena, ali previše pimplanja za moj ukus..jedino ako me nešto ne primi pa se ipak uputim u ferrero avanturu

  9. #9

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ok.

    u petak pečem kore,a u subotu filam.

    umjesto badema ću upotrijebiti lješnjake jer ih imam doma.

  10. #10
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default


  11. #11
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    đizs - 4 sata pripreme i još kad pomislim da je to ženinih 4 sata, a sigurno se izvještila u pravljenju. dakle, kad je radiš prvi put to je cca 5 sati.

    osobno, i po Plitvičkim jezerima mi je tlaka šetat 5 sati

  12. #12
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Dolega, čekat ćemo izvještaj s nestrpljenjem :D
    I meni je na coolinarici upao u oči taj recept, ali nisam se odvažila, a i treba biti neka posebna prilika za to praviti.

  13. #13
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Andora
    đizs - 4 sata pripreme i još kad pomislim da je to ženinih 4 sata, a sigurno se izvještila u pravljenju. dakle, kad je radiš prvi put to je cca 5 sati.
    ma to ti je 4 sata zajedno s pečenjem!
    pa nećeš stajati ispred pećnice i gledati kako se peče!
    dok su kore unutra, ti se tavali i... drži dijetu!

  14. #14
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    upravo to: s obzirom da sam na dijeti 8) ja bih stajala pored i gledala i vonjala dok se peče. ništa drugo i ne dolazi u obzir.

    a kad već cijepamo dlaku: jesu plaćena prava na spominjanje raffalla?

  15. #15
    Mayaa's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Split
    Posts
    654

    Default

    Quote Originally Posted by Andora
    osobno, i po Plitvičkim jezerima mi je tlaka šetat 5 sati
    dobaaaaar

  16. #16

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Andora
    đizs - 4 sata pripreme i još kad pomislim da je to ženinih 4 sata, a sigurno se izvještila u pravljenju. dakle, kad je radiš prvi put to je cca 5 sati.

    osobno, i po Plitvičkim jezerima mi je tlaka šetat 5 sati
    ma kakva 4 sata.
    kod mene ide sve po kratkom postupku.

  17. #17

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by dolega

    umjesto badema ću upotrijebiti lješnjake jer ih imam doma.
    ipak se odlučih za bademe jer će biti ukusnije.
    jedino što ne mislim raditi rafaelo kuglice.čini mi se da je to previše uz ionako puno kalorija u torti.

  18. #18
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    ma kakva 4 sata.
    kod mene ide sve po kratkom postupku.
    doma te zovu Hobotnica?! :shock:

  19. #19

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    npr.dok se peče biskvit,radiš kreme koje prisilno hladiš u ledenoj vodi itd. vrijeme skratiš na max. 2 h s tim da u međuvremenu stigneš i ručak skuhati.

  20. #20
    bauba's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    399

    Default

    Ja ću biti dobra duša pa došetati do dolege na degustaciju: ona će biti subjektivna prema svome djelu...
    Torta stvarno djeluje

  21. #21
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Otkako sam danas vidjela ovaj recept, sve mi se više čini kako će mi to biti uskršnja torta

  22. #22

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,769

    Default

    ja sam prošle godine radila jednu rafaelo tortu (čak je isto bila ukrašena - s kuglicama - imam i fotke kao dokaz!)

    Nije bila nešto posebno ... Toliko neposebna da se uopće ne mogu sjetiti okusa i reakcije degustatora :/ No, mislim da su kuglice planule u sekundi ... i kokosa je previše ...

  23. #23

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by bauba
    Ja ću biti dobra duša pa došetati do dolege na degustaciju: ona će biti subjektivna prema svome djelu...
    Torta stvarno djeluje
    samo naprijed

  24. #24

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska
    ja sam prošle godine radila jednu rafaelo tortu (čak je isto bila ukrašena - s kuglicama - imam i fotke kao dokaz!)

    Nije bila nešto posebno ... Toliko neposebna da se uopće ne mogu sjetiti okusa i reakcije degustatora :/ No, mislim da su kuglice planule u sekundi ... i kokosa je previše ...
    da vidimo dokaz 8)

  25. #25

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,769

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    Quote Originally Posted by Vrijeska
    ja sam prošle godine radila jednu rafaelo tortu (čak je isto bila ukrašena - s kuglicama - imam i fotke kao dokaz!)

    Nije bila nešto posebno ... Toliko neposebna da se uopće ne mogu sjetiti okusa i reakcije degustatora :/ No, mislim da su kuglice planule u sekundi ... i kokosa je previše ...
    da vidimo dokaz 8)
    Samo za Nevjernu Doli!
    http://public.fotki.com/Drijenka/torta/

    Prošlogodišnji MM-ov rođendan, otpuhali ga Iva i MM kod sveki ...

  26. #26

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default


  27. #27

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,137

    Default

    Joj pa to moja mama radi
    Nagovorit cu je opet za uskrs na napravi pa cu vam poslati komadic sms-om

  28. #28
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Torta zaista djeluje privlačno.
    Ja sam radila sa ovog Foruma rafaelo tortu - morala bih usporediti racepte ( znam da sam nešto tada izmjenila i dodavala mljevene bademe )
    Ja sam sve pripremila za Havana tortu, pa sam sad u nedoumici, jer kod nas prolaze kolači sa kokosom, badem i sl.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    Ja sam sve pripremila za Havana tortu,
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    anchie ide kući za Uskrs, jel tako

  30. #30
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Svakako, pa to je obiteljska tradicija . :D

  31. #31
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja bih samo pitala - jel se ti bademi moraju ljuštiti nakon što se prepeku u pećnici?? Jel se uopće za ovaj kolač moraju ljuštiti bademi??

  32. #32

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    i ja sam radila rafaelo tortu lani za pričest , isto mi nije bila baš nešto,
    a puno posla...
    i ja imam dokaz



    http://images22.fotki.com/v754/free/...jpg?1175837275

  33. #33
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ovak, ja radila danas... nisam je još probala (predviđena je za Uskrs), ali mi se čini da je više neću nikad raditi jer mi omjer posla (trebalo mi je oko 2 - 3 h izuzetno sporog rada) i krajnjeg rezultata nije povoljan.

    Kao prvo kore - ako izmiksam cijelu smjesu bjelanjaka i pečem jednu po jednu, to sa stajanjem hlapi (moje neiskustvo s takvim korama je tu prevagnulo). Jedva su mi ispale tri tanke korice, s tim da sam stavila 6 bjelanjaka, a ne 4. Ne znam jel to trebalo ispasti tvrdo ko beze ili ne, ali meni nije ispalo (ak je trebalo, onda nije dosta 20 minuta).

    Krema s bademima mi isto nije baš ispala, mada je fina. Kokos krema mi se čini jako tvrda, vjerojatno treba manje grisa.

    Izrada kuglica mi je bila komplicirana i nisu mi baš nešto.

    Tortica je debljine nekih 5-7 cm što mi je premala količina za tak puno posla.

    Eto, nek sad drugi koji su radili napišu svoja iskustva.

  34. #34
    Lea L.'s Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    73

    Default

    Ja upravo spekla kore,uspjela sam napraviti 4,ali su tanke,tanke.I tvrde su ko beze.
    Sutra radim ostatak,pa javim.

  35. #35
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ja imam jedan sličan recept, zove se Šljunak torta, isto se prave kokos kuglice, čini mi se jednostavniji od ovoga. Ne znam jesam li ga skinula ovdje na forumu ili negdje s neta.

  36. #36

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam se sad mislila baciti na posao ali iz vaših iskustava ne znam da li mi se isplati :?

  37. #37
    Lea L.'s Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    73

    Default

    ja sam upravo skuhala kreme,ali u strahu da ne ispadne premalo,skuhala sam duplo.
    ma sve je fino,nema kaj ispasti loše.
    Jedino neću raditi kuglice,potrošila sam bademe a neda mi se više ići u dućan.

  38. #38

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    moja torta je gotova i za sada nisam oduševljena-vidjet ćemo sutra.


    uspjela sam dobiti 4 kore, ali na jedvite jade.u smjesu sam ubacila i jedan pec.prašak,nek se nađe 8)

    pekla sam ih dve po dve i ispale su ok.

    dalje-griz krema je dosta tvrda i ima je malo.

    badem krema je malo vodenasta pa sam je morala procijediti i ima je premalo da bi se uopće mogla cijela torta premazati.
    fakat mi se više nije dalo do dućana po šlag pa sam je izvana obilato posula kokosom da se baš ne skuži da mi je usfalilo kreme.

    i još ovo:malo sam smanjila količinu margarina,a za badem kremu bi bilo dobro i smanjiti količinu šećera.

  39. #39

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    trebalo mi je cca 1,5 h od početka do kraja,ali nisam radila kuglice.

  40. #40
    Lea L.'s Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    73

    Default

    I moja je gotova.
    Meni je duplo kreme bilo taman.Ajde lakše mi je kad vidim da nisam jedino ja cijedila kremu
    S mojom bademovom kremom je bilo sve ok dok nisam umiksala maslac,onda mi se počela sva odvajati.Ocijedila sam,smiksala drugi šlag i samo ručno sve pomiješala.Ustvari mislim da toj kremi uopće ne treba maslaca.

  41. #41

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    za umiksati maslac krema treba biti skroz ohlađena , inače sa maslac
    rastopi i odvoji od smjese
    najprije se maslac smiksa i onda mu se dodaje malo po malo ohlađene kreme

  42. #42
    nelitza77's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije
    Posts
    239

    Default


    Prijavljujem jedan jako neuspjeli pokusaj izrade gorespomenute torte!
    Ili moj kucni Jamie nikak nema slasticarsku zicu (a nemam je ni ja, s obzirom da sam uspijela unistiti onu jako hvaljenu Truffle Ganache :/ ) ili autorica ovog recepta nije navela tocne i potrebne "tips and tricks"!
    Sve u svemu, kore tanke, tvrde i nismo ih uopce uspijeli odlijepiti u komadu s papira za pecenje (a jedna se jos od cetvrtka cvrsto drzi TEFLONSKOG dna lima za tortu!). Da je ispala torta, nemam pojma kak bi takve tvrde uopce izrezali?
    Inace, po okusu su OK, podsjecaju me malo na one Kraseve kekse od kokosa!
    Kad je MM dosao do bademove kreme isto mu se pri dodavanju putra sve zgrudalo i s obzirom da su vec bili sitni jutarnji sati petka, poslao je sve "k vragu" i otisao spavat! Ja sam ju takvu "sfusanu" degustirala i moram priznati da mi po okusu nije bila nesto (bezukusna s malo arome ruma).
    Razocaran neuspjelim eksperimentom, kremu od kokosa nije ni radio (sacuvao ga je za kokos kiflice i cupavce, to mu uvijek dobro ispadne, "pomlatimo" ih pola dok su jos topli, mljac!)

  43. #43

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by dalmatinka
    za umiksati maslac krema treba biti skroz ohlađena , inače sa maslac
    rastopi i odvoji od smjese
    najprije se maslac smiksa i onda mu se dodaje malo po malo ohlađene kreme
    da,draga.
    sve je upravo tako odrađeno.

  44. #44

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    Quote Originally Posted by dalmatinka
    za umiksati maslac krema treba biti skroz ohlađena , inače sa maslac
    rastopi i odvoji od smjese
    najprije se maslac smiksa i onda mu se dodaje malo po malo ohlađene kreme
    da,draga.
    sve je upravo tako odrađeno.
    e, al na origigi receptu ne piše tako
    tamo se sve miksa TOPLO

  45. #45

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    planeta zemlja
    Posts
    284

    Default

    prijavljujem i ja neuspesnu uskrsnju tortu..

    i tako, malo sam spominjala apri, malo coolinarku

    recept uopste nije lepo objasnjen tako da sam zaboravila da stavim kokos u koru ...i sva sreca jer su tada nemoguce za odlepiti.

    stavila sam 6 belanaca umesto 4 i ispalo mi je za 2 tanke kore.

    filovi su mi uspeli i jako su ukusni. naravno, smanjila sam kriz na 30 gr. umesto 50 gr.

    u svakom slucaju, torta je ispala jako tanka.
    kora, fil sa bademima, kora, fil sa kokosom i to je to..

    uglavnom, nije za javnost, hi hi hi

  46. #46

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,951

    Default

    tako je mojoj pokojnoj babi njena strina uvijek davala polovične recepte i

    baba je znala preplakati pol blagdana u kuhinji zbog neuspjelih kolača,koji

    su kod strine izgledali mrak!

    zato kod mene kolače peče mm ! :D

  47. #47

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    A gdje nam je Marelica

  48. #48
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    vidiš da sam se ušutila ko trn u g***ci

    ja rekoh da tražim dobru dušu...
    i opet ispade da je dobar = ...

    cure, žao mi je...
    meni je tako dobro zvučalo!

    svima koje se osjećaju prvarenima, šaljem iskreni poziv ili za provjerene kolače kod mene ili slastičarnicu po izboru.
    datum i vrijeme birajte!

    Sretan Uskrs!

  49. #49
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default


    mene nisu uspjele zastrašiti, planiram ju napraviti dragom za ročkas, idući vikend. sigurna sam da će biti njami

  50. #50
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    to je onaj vikend koji smo i mi TREBALI biti u Rijeci?!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •