Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Marica kolač od sira

  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno Marica kolač od sira

    Ima li netko recept za kolač od sira Marica kakav rade u slastičarni Ivica i Marica?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno

    podižem jer i mene zanima

    dakle, molimo nekog znalca da se smiluje...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno

    Evo, nakon 3-tjedne potrage suforumašice s Foruma.hr su se potrudile.
    Dakle, recept glasi:

    Biskvit: 5 jaja
    15 dag šećera
    15 dag brašna
    1 vanilin šećer
    1 dcl ulja
    Krema: 80 dag svježeg sira
    0,75 l slatkog vrhnja
    2 vanilin šećera
    15 dag šećera
    sok od

  4. #4
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ja imam sličan recept:

    KOLAČ OD SIRA I ŠLAGA

    Tijesto:
    5 jaja
    5 žlica brašna
    5 žlica ulja
    5 žlica šećera
    1 prašak za pecivo
    korica od limuna

    Krema:
    1/2 kg svježeg sira
    1/2 l šlaga ili sl. vrhnja
    korica i sok od 1 limuna
    5-6 žlica šećera
    1 vanilija


    biskvit ispeći, kad se ohladi prerezati napola, nafilati kremom, poklopiti drugom polovicom biskvita i posuti šećerom u prahu.
    Za kremu sve zajedno mikserom izmiješati.


    Za ovu količinu koristim tepsiju 40x22 cm

  5. #5
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Nisu li to Bečke kocke? Barem ih ja tako radim. Ja stavim koliko jaja, toliko žlica šećera i ista količina brašna, jedan prašak za pecivo i naribana korica limuna, pečem, raspolovim i filam sa pola kg svježeg punomasnog sira u koji umiješam jedno slatko vrhnje, vanilin šećer, šećera po želji i dodam malo korice limuna.

  6. #6
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    to je valjda to

    Tita zanima jedino dimenzija kalupa za ovu količinu

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    294

    Početno

    da li se slatko vrhnje izradi pa se doda kolaču ili se doda onako tekuće?

  8. #8
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Ja ga dodam tekuće pa miksam sve zajedno.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno

    E ovako...uzela sam tepsiju 25 X 35 i radila sve prema receptu osim kod slatkog vrhnja jer mi se krema, dok sam miksala, činila sve mekšom, pa sam na kraju stavila 3 čašice Megle slatkog vrhnja (5,4 dcl). Vrhnje nisam prethodno radila, već sam direktno dodavala u sir.

    Kolač je ispao jako dobro. Malo mi je rezanje biskvita ispalo neravno, ali to su valjda početničke nespretnosti. Nisam koristila smeđi šećer niti integralno brašno, ali idući ću to uvesti.

    Inače to je originalni recept iz Ivice i Marice.

  10. #10
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Ja ga dodam tekuće pa miksam sve zajedno.
    a ja obrnuto

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno

    Kako prerezati biskvit? Vodoravno, kao za tortu ( to mi nikad ne uspijeva), ili peći tanko u velikom plehu iz štednjaka, pa onda prerezati na pola? Ne znam koliko je pitanje jasno, ali ne znam napisati jasnije

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    463

    Početno

    Biskvit se prereže na način da se prvo malo zareže nožem okolo, a potom se proreže koncem (konac se polako vuče kroz biskvit lijevo desno)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •