Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Količina kašica?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Količina kašica?

Evo moj Fran ima 7,5 mjeseci i nedavno smo uveli i drugi obrok. Međutim on oba obroka, voće ili povrće ( ponekad s mesom ) pojede količinski oko 200 do 300 ml. Ne znam da li je to previše, međutim ja mu dam koliko hoće, ponekad pojede 300 ml kašice ( npr. palenta s tikvicama ) i nakon sat i pol do dva traži sisati. Moram priznati da bez obzira što jede da sisa nakon dva sata osim kada mu priredim gris s voćem onda sisa najčešće nakon tri sata. Moram priznati da i kaka po pet puta na dan. Zanima me koliko vaše bebice pojedu kašica i da li je to što Fran pojede previše ili da mu jednostavno dam koliko hoće. Evo jučer za ručak je pojeko kašicu od piletine, krumpira, karfiola i tikvice oko 200 ml, i za sat i pol je tražio sisati. Nakon svakog obroka ponudim vode, tako da pretpostavljam da nije žedan, i kada sisa nakon kratkog vremena vidim da to nije maženje već da fino sisa. Fran je oduvijek bio beba koja je sisala ( dok je samo sisao ) svakih sat do sat i pol najviše dva. Ne mogu reći da je jako bucmast s obzirom da je s šest mjeseci imao 7910g i 75 cm. Sada mi se čini da je možda dobio oko kilogram. Koja su vaša iskustva, i koliko vaše bebice pojedu kašica?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma to je super. Mi već dugo papamo i voće i povrće. I to u punoooo.
    Popapamo mi i skoro dvije velike ****-ove bočice (naravno skuhano doma). To zna bit preko 300 ml. I za ručak i ujutro voće i navečer neku mliječno žitnu kašicu. I sisamo još barem dva do tri puta dnevno. I sve voće i povrče volimo. I ja si mislim da je to puno , al 8 mj i 8 kg. Mislim da je to ok.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vi nas šišate u klopanju, a mi vas u kilama :D

I. ima dva obroka dohrane, i to voće, povrće i žitarice, trudim se da je skuhano doma, i pojede u svakom naletu jednu punu veliku hipovu staklenku, nekad i manje, kao npr danas. Al' imamo 10 kg. Sve ostalo - cicica 8)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se isto pitam koliko je dohrane dovoljno.

Mi smo poceli jucer s jednom staklenkom kasice od jabuke. Danas je pojela dvije, jednu oko jedan i drugu za veceru. :shock: Nakon obje je imala podoj koji se ni pocemu nije razlikovao od uobicajenih podoja i ja se pitam u di joj sve to stane?!

Uglavnom, s pet i pol mjeseci je imala vec skoro osam kila, a sve iskljucivo od dojenja.

Mene isto malo muci ta kolicina - vidjela sam da je danas, nakon sto je pojela cijelu staklenku, mogla jos, da je bilo. :?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja isto količine ne kužim, pripremim mu obično količinu manje **** staklenke i to uglavnom pojede...i da, naravno da nakon toga navali na cicku ko da ništa nije pojeo..
    Vid također spada u "tešku kategoriju", tj. u male buckiće; sa 4 i pol mjeseca imao je 8 200 g i 68 cm, ko zna kolki je sad /izgleda da će Irminim stopama 8) /, tak da se meni s nekim "šopanjem" baš i ne žuri, samo polaaako i sa što manje šećera....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    samo polaaako i sa sˇto manje sˇec´era....
    Mi papamo skroz bez secera, a doktorica nam je preporucila i sto manje banane (ionako jos nismo stigli do nje).

kiga

Početno

Moji duplici (7 i pol mjeseci) jedu isto dosta i to voce ujutro, povrce + nekad meso za rucak i navecer gris ili keksice sa mlijekom a izmedu i po noci mlijecne obroke. Mene bas zanima ta kolicina mlijeka. Vidim da vi sve dojite pa neznate tocno koliko vam klinci popapaju, a zanima me ako ima tko koji bi mi tu mogao pomoci. Ja se svojima izdajem i jos dobe umjetnog mlijeka i to 80 ml mojega i 60 ml umjetnog 4 puta dnevno. I to onda nikako ne ispada 600-1000 ml koliko sam citala da bi sada jos trebali popiti, a oni stvarno ne mogu vise osim toga su dobili po 400 g u zadnjih 2 i pol tjedna a decko vec ima 9,7 kg pa spada u hiper tesku kategoriju. Dal da onda smanjim kasice (sad znaju pojesti po obroku i vise od jedne velike (kršitelj koda)ove bocice)? A i nikako se ne mogu rjesiti tih nocnih flasica.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo sa dohranom poceli prije desetak dana, i odmah smo smazali oko 120 ml jabukice- nije nam trebalo nekakvog privikavanja na nove okuse. Prosli smo jabukicu i kruskicu i sad smo na kombinaciji sa zitaricama. Pretpostavljali smo da ce Luka biti mali zdero, jer je sa 6 mj. iskljucivo na ciki natukao 9700 :D :D :D i izduzio se do 71 cm :D :D :D , pa nismo jako iznenadjeni, samo sam ja malo zalosna, jer su cike prepune, a on vise zainteresiran za sve oko sebe nego za mlijekeco.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam, i mislim si gdje su ta lijepa vremena kad ti bebač pojede gotovo sve što mu ponudiš, i još uz to ciki!
    Vidjet ćete nakon godinu dana, i meni su govorili a nisam vjerovala, prestat će toliko klopati.Ja sad Frana molim,naganjam po stanu samo da bi malo pojeo.Nekad pojede super a nekad koma-ništa.Zato uživajte u"šopanju" a ako se bojite da su predebeli,bez brige, potrošit će oni to čim počnu više i češće trčati!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

skidam prasinu, puf puf

za sada smo papali samo tikvice, spremljene na pari s malo mm. mene zanima koliko treba pojesti. sta je malo, sta dovoljno, sta puno. mi smo tek poceli (ovo je treci put). ona veli kad je dosta, ali nakon toga trazi dojiti, sto mislim da je ok i da tako treba biti. no fakat nemam pojma koliki zalogaji trebaju biti i koliko treba pojesti

(samo da ne dobim odgovor- oliko pojede, pojede )

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

leonisa, ja bi bila zadovoljna s tri. četiri žličice u početku, poslije joj ponudiš ciku i to je to! Za tjedan, dva možeš računati 50tak ml - mislim da je to ok.
    Ja nikad ne mjerim, pa ne znam, vidjet ćeš sama, neke i veće bebe malo pojedu žlicom, al dok je cika u pripremi, nemaš brige

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo uveli dohranu 10ak dana prije 6 mj, do onda je isključivo cicao i natukao 8,5kg. budući ja radim, F je sad na 3 obroka dohrane - izdojeno mlijeko sa žitaricama ~120-130gr ujutro, povrtna ili mesno/povrtna kašica za ručak ~100-190 gr (vikendom kuhano, kroz tjedan kupovna da tati bude lakše), i popodne/predvečer voćna ili voćna sa žitaricama ~120-190gr.
    neke dane pojede sve skupa 200 gr, a druge dane 450gr kašica. cica je od 17-07, s tim da popije još i oko 120 ml izdojenog mlijeka prije podne... i uz svu ovu silnu hranu, prošli mjesec je dobio bijednih 30 grama :/ istina, izdužio se i nije sekundu na miru...

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mene to izluđuje. Ponekad smaže i do 300-400 gr kašica dnevno + cica + dodam u flašici oko 1 dl Neocate. To bi bio idealan dan - ujutro voće+žitarice, ručak povrće+meso+žitarice, popodne voće+žitarice. Sisanje kroz dan i pred spavanje. Međutim, sve više zeza, nemiran je, jako žilav, sitan i aktivan. Danas jedva da je pojeo 200 gr kašice i sisa non stop. Kad vidi bocu histerizira (odbija!!). Zubi??? Dobio u mjesec dana bijednih 350 gr s time da bi trebali nadoknaditi zaostatke. Ima preko 8 mj a ne vjerujem da ima više od 7500 gr (porođajna 3680). Dermatologica savjetuje da ga pregleda gastroenterolog. Osjećam se kao nemajka, stalno trčim za malim sa žličicom a on jednostavno nema vremana jesti (niti spavati, ne razumijem od kuda mu ta silna energija, samo što nije prohodao :? ???).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

srećom je F u prvim mjesecima nakupio dovoljno kg (porođajna 4000gr i 53 cm, pred 2 tjedna 9310gr i 74 cm), pa nije mršav, dapače, izgleda bucmasto ... tješi me što je na cici cijele noći, i što hoće papati, mada već jako dobro zna što hoće a što ne 8) (ništa od kuruze ne dolazi u obzir, kao ni razna Lina, jedino od Humane Apfelbrei instant pahuljice)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, kada čitam koliko vaši malci pojedu ostanem :shock:

Moja Dora pojede od svega 3-4 žličice i to je pitanje...

Malo bolje joj ide kada joj dam u ruku , ali niti onda više ne pojede...jednostavno joj ništa nije fino...samo cica

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

spooky, i ja ostanem :shock: . nama je rekord 100 ml voća+riže. još smo na jednom obroku. no, dobila je 600 g u mjesec dana, što će reći da mi mlijeko nije slabo he he 8)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kak zate da je 100ml? stavite na vagu prje nego jede? u menzuru?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja nikada nisam mjerila koliko pojede, sve je to bilo odokativno a na njemu se vidjelo kad mu je dosta (iako bi i dalje, onako lijeno, otvarao usta).
    Nisam se zamarala mjericama!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Mislim da se to odokalno može izmjeriti po količini papice u onoj najmanjoj ****-ovoj staklenci.

Meni je jučer Lea pojela pola te staklenke (staklenka je 125g.), pa pretpostavljam da je pojela oko 50ml,ak dobro računam , a mogla je još jest,al se nisam usudila dat joj više,tek smo tjedan dana na dohrani,pa kontam da treba postepeno jest sve više,a ne odma, možda griješim????

A zamislite prasicu,2 put sam joj kuhala i miksala domaću (iz bakinog vrta) mrkvu i to neće jest!! Radi takve gadljive face

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne...L. ne pojede toliko. juce je pojela zlicicu i pol suhih rizinih pahuljica (kad se natope i skuhaju bude puno vise)
    ma, valjda ona zna

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

juce je pojela zlicicu i pol suhih rizinih pahuljica (kad se natope i skuhaju bude puno vise)
    leonisa, ne kužim, kak misliš da je pojela SUHE rižine pahuljice??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Meni je jučer Lea pojela pola te staklenke (staklenka je 125g.)(
    Kaleb pojede dvije. :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

india, izvadila sam 2 zlicice pahuljica i stavila u prokljucalu vodu, pa jos kuhala (po uputi )

zato sam napisala- juce je pojela zlicicu i pol suhih rizinih pahuljica (kad se natope i skuhaju bude puno vise)

mislim da meni L. nije toliko gladna. ona i dalje ciki barem svka 3h. dajem joj u pola 8 za veceru (nakon toga ide cika i uspavljivanje uz ciku) ali ciki i oko pola 6-6. jedino da joj dam tada, ali me onda frka da nece htjeti cikiti u 8 za spavanje. a koliko sam citala nakon dohrane moram uvijek ponuditi ciku (dehidracija, glad, blagodati mm-a)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

menzuru, odmjernu tikvicu, a vodu i mlijeko dokapavam graduiranom pipetom

imam one (kršitelj koda)ove posudice za zamrzavanje mlijeka, pa u njima radim kašice, a kako su graduirane, znam koliko pojede...
    profesionalna deformacija

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Meni je jučer Lea pojela pola te staklenke (staklenka je 125g.)
    Hej, Luna , Kaleb stvarno voli papati...

I F. pojede kašice količine pola staklenke. Od početka je tako.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tako ti je to, kad djetetu odgađaš dohranu, pa se malac raspameti
    moj F otvara usta čim vidi žličicu

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kupi veće pakiranje,jeftinije je

Šalu na stranu, ko prvo stariji je od Leice, vjerujem da će i ona kroz par tjedana progutat cijelu staklenku i tražit još, a ko drugo, dečko je (nije neki argument, al lijepo zvuči). Samo nek papa, nisam stručnjak, al mislim si, bolje da hoće nego da neće papat.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

india, izvadila sam 2 zlicice pahuljica i stavila u prokljucalu vodu, pa jos kuhala (po uputi )

Leonisa po čijoj uputi? Nisam to nigdje pročitala,jel koristimo iste pahuljice, (kršitelj koda) bio?
    Ja 2 žlice pahuljica prelijem kipučom vodom,dobro promješam i kad se ohladi do sobne temperature,onda joj poslužim. :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

po uputi indie i anite

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iki, mislim da leonisa koristi pahuljice iz bio bio a ne milupine.

leonisa, tak mi i treba kad nabrzaka čitam postove... ajd sad mi je lakše jer sam cijelo popodne dumala kako si ju uspjela nahraniti suhim rižinim pahuljicama imam mali overload, ali to je za drugi topic

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eva ima prijepodne voće+žitarice, a poslijepodne povrtni ili mesno-povrtni obrok (najbolje prolazi ako i u njemu ima žitarica). Oba su oko 200 ml i oba uglavnom pojede do zadnje žlice. Navečer kad tata dođe s posla zijeva u njegov tanjur pa joj skuham žgance ili griz na vodi i dodam malo ribane mrkvice ili nešto slično, ali rijetko pojede više od par žlica. Čini mi se da zadnjih dana malo više. Noću cica 2-4 puta, nemam pojma o čemu to ovisi, ali nekad spava do 4 ili 5, a nekad se budi već u ponoć.
    I uvijek ciki 1-2 sata nakon kašice, a ako joj dam cikiti i pola sata iza kašice (jer se uspavljujemo na ciki ) i onda cica puno.
    Inače, svi moji strahovi kako će prihvatiti dohranu su nestali jer jede sve što stavim pred nju (dobro, nečeg više, nečeg manje, ali još uvijek u nekoj zadovoljavajućoj količini).
    Od rođenja je jela svako malo, valjda joj je ljubav prema hrani na mene.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

isuse...pa kad ste vi poceli?

mi se jos uhodavamo. juce je pjela samo par zalogaja.

najteze mi je sto nema ritam dojenja pa ne znam kadbi joj poudila dohranu.

zasto ne mogu biti iskljucivo dojeni do prve godine?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi dmo poceli dohranu prije mjesec dana (s punih 6 mj), ali bas nije prigrlila hranu koja nije cika.... par zlica i onda gurne sve jezikom van...
    Imate li kakav dobar recept ili namirnicu koju vase bebe pbpzavaju da šrobam i ja
    :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tipkam u mraku, pa radim tipfelere:
    " obozavaju" i "probam" sam krivo napisala....

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah vi žderonje
    mi pojedemo jednu žlicu mixa mrkva jabuka minus ispljunemo pola.
    započeli prije tri dana

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi prije tjedan dana.
    mozda nije spremna?

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Leonisa, mi smo počeli ranije nego smo trebali o čemu sam pisala na drugom topicu.http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28650
    Da sam znala da će Eva ovako dobro prihvatiti dohranu, ne bi počela tako rano, ali bojala sam se što će biti kad odem na posao. Sad me još više peče savjest nego kad smo počinjali, ali nema povratka. Zato se bar ne žurim s uvođenjem namirnica, pa smo još na mrkvi, korabici i tikvici, kruški i jabuci, malo bijelog pilećeg mesa, a od žitarica kukuruz(žganci), proso(uglavnom pahuljice, onaj u zrnu se duže kuha), riža, i polako smo počeli s pšeničnim grizom, zbog preporuke da se gluten uvede dok dijete još intenzivno doji, a nakon 01.11. cicolino neće biti cijeli dan na raspolaganju, nego prelazimo na režim 17-07.

Devotion, Eva obožava proso s voćem, pa probaj. Čak se jaaako svidjelo i njenom bratiću, koji je mjesec dana stariji, ali manje voli papati nego ona. Samo je njemu mama skuhala na adaptiranom, slično kao griz na mlijeku. Mi se dojimo, pa ne dodajem mlijeko u kašice.
    Skuham jušnu žlicu prosenih pahuljica u cca 1,5 dl vode i dodam u to ribanu jabuku ili krušku ili oboje.
    Ili prokuham voćku narezanu na kriške, pa u to ukuham proso i izgnječim gnječilicom za krumpir. Eva ne voli miksano, draži su joj komadići i malo gušća kašica koju onda žvače kao da su joj puna usta zuba, a nema još ni jedan. I još je to sve popraćeno glasnim njam-njam-am-njam.
    Mislim, nije što je moja, ali milina ju je gledati(i slušati) dok jede.
    Dobre su joj i druge žitarice, i kombinacija s povrćem, ali proso+voće je pun pogodak.
    Drugi par rukavica je što je malenoj genetski predisponirana ljubav prema hrani

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zaboravih reći da ni se prvih par dana i kod nas sve svodilo na par žlica. Prvo što je probala bile su rižine pahuljice na vodi (nemajka joj je napravila bez mlijeka jer mi izdajanje baš ne ide :/ ), nakon toga mrkvica(već je to išlo malo bolje), pa žganci, pa smo onda prešli na jabuku...
    Nakon desetak dana jela je 100-120 ml, a trebalo nam je duže da dođemo do količine koju sad papa.
    Uživajte dok možete, jer lako je smisliti jedan obrok, a što kad treba tri (dva su joj pravi obroci, a treći je više zafrkancija, iako svakim danom sve više pojede).

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi prije tjedan dana.
    mozda nije spremna?
    Probaj s ****-ovom mrkvom, pa da vidiš!
    Daj joj žličicu točno uspred usta, a na vrh žličice stavi papicu, i bude si srknula

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jesam danas...1/4 staklenke
    sad u nosu ima i mrkve...koja se vratila s mlijekom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isuse, koji topic iz naftalina....

Samo da se nadovežem na drugi post ovdije, Mirta je skroz različita.
    Kao 1. nema 10 već 8 kila
    i kao 2. obožava jesti sa žlicom.... njoj ne kupujem kašice već radim tak da neznam koliko u staklenkama smaže ali svaki put imam ovakvu :shock: facu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dora je prije 7 dana navršila 9 mj. i NE VOLI NIŠTA osim cice...Prije jedno tjedan-dva je još i jela voćne kašice, ali sada više niti to neće. Povrće sam joj uvaljivala tako da sam joj davala u komadićima direktno u usta, ali sada ništa....meso ne moram niti sanjati da jede... :?

Pa kada će već početi jesti...sada sam se lagano počela brinuti...vrijeme prolazi, a ona neće jesti...pa kako će to izgledati kad počnem raditi?

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Spooky, i ja imam tih problema, jedino što Andrej jede voće i voćne kašice sa žitaricama, kruh, peciva. Počinjem raditi za 2 dana, ali nekako si mislim da će, kad vidi da mu sika nije na raspolaganju, prihvatiti i nešto drugo. Barem se nadam da će sad početi mlatiti i po povrću, mesu, ribi...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jesam danas...1/4 staklenke
    sad u nosu ima i mrkve...koja se vratila s mlijekom.

, poznato mi je! Ja sam još navečer u nosu znala nać mrkve

Mi imamo jednu staklenku dva dana. Staklenku izvadim sat vremena prije da se stemperira. Prvi dan izvadim pola mrkvice u staklenu čašu koju uvalim u zdjelicu sa kipućom vodom i mješam dve minute pa poslužim, a drugi dan ostatak...
    Eto to je naša formula koja za sad funkcionira.
    Pitala si kad joj dat, ja joj dajem sat vremena nakon što "otvorim " punu ciku, pa mrkva, pa opet ista cika.
    Pusa curke, samo polako.

Probala bi s tikvicama dalje, jel netko zna (pisalo se o tome), gdje kupiti tikvicu iz eko uzgoja dok ih još ima? Ostalo mi je ime sever u pamčenju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iki...jutros sam se probudila i imala sam sta vidjeti- narancasti bodic u kojem spava. ali to nije sve! oko 10h izbljuvala je ponovo narancastu smjesu!

tikvicu (tikvetinu, ogromnu, za narednih 4 mjeseca - nije bilo manje) sam uzela u zrnu (kraj nacionalne), a ima i u bo-bio u jurisicevoj

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Leonisa :shock: , ajme ribica mala. A da joj probaš davat ujutro (mi gablamo između 11-12h svaki dan), možda joj je preteško sjedne kad papa naveće?
    Moja Lea je imala prekjučer naranđastu kakicu! Prva drugačija stolica... Da mi je neko prije reko da ću se takvim stvarima veselit...

A za tikve ću morat nać nešto bliže (znaš da smo nas dvije još u zlatnom kavezu). Raspitujem se zasad. tnx za informacije

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iki, dala sam joj ranije...u 13h!
    ja sam primjetila da vise nije ona rijetka kakica. nije cisti proljev.

a za tikvu....ocete doci na bundek? mogu ti ja uzeti pa ti donesem kad se nadjemo. a imam jos veeeliki dio veeelike koju sam kupila L. prosli tjedan

inace juce je pojela vise od pola flasice mrkve! danas smo bili cijeli dan vani pa nismo nista jeli. samo cikili.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A joj, bože dragi...koliko ta vaša djeca jedu!
    Hana ima 7.5 mjeseci i pojede maksimalno 2-3 velike jušne žlice kašice. Spooky, niste jedini koji ne papate
    Ona se više igra sa hranom, kao da ne kuži da se time može napuniti želudac. A i ništa ne voli posebno, sve je ok prvih par žlica, dalje samo zatvori usta.
    I problem imam s tim što ne znam kad joj ponuditi obrok, kad često ciki i nikad nije baš gladna-gladna.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Karla će za tjedan dana navršiti 7 mjeseci i trenutno je na mrkvici s jabukom (prošle smo mrkvicu, jabuku, krušku) i svaki put pojede oko 190 gr (velika (kršitelj koda)ova staklenka) s tim da bi ona pojela i više al joj se bojim dati s obzirom da smo s dohranom krenuli prije tri tjedna. Da li joj mogu davati toliku količinu kašice ili je to previše ? :?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bas mi je drago da je netko podigao ovaj topic iz prasine
    ja sam bas mislila pisati o tome

mi popapamo recimo:
    pola banane sa 2 velike zlice rize ili
    1 jabuka sa pola banane ili
    2 zlice prosa sa 1 mrkvicom i pola jabuke
    ja ne znam koliko je to u ml

jede recimo pola sata prije nego bi trebao mlijeko (papa svaka 3 sata)
    i obicno bude opet gladan za nekih sat vremena
    zanima me: puna sam pitanja
    1. kako i kada zamjeniti 1 mlijecni obrok (na adapt. smo) dohranom
    2. kada uvesti drugi obrok
    3. ako nije zainteresiran u tom trenutku, dal mu nuditi opet recimo za 2-3 sata
    4. ako nije odusevljen novom namjernicom koju uvodim, dal mu ponuditi taj dan nesto sto voli jesti od prije ili mu ne davati
    5. dal novu namjernicu nuditi samu ili umjesati jos nesto unutra

hvala na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •