Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: cijepljenje pred školu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zar nemaju priorix i infanrix manje zabilježenih nuspojava, ili sam u krivu?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Bez obzira na to, ovako je: Ako se radilo o alergijskoj reakciji, ne smije se više cijepiti niti jednom komponentom (jer se ne zna na koji sastojak cjepiva je alergičan).
    moje je dijete imalo lokalnu reakciju na infanrix, pedica je pretpostavila da je u pitanju pertusis jer on najčešće izaziva reakciju i rekla da će idući put cijepiti bez njega. ti dakle misliš da uopće nije pametno dalje cijepiti?
    Ne. Ovo što sam pisao se odnosilo na alergiju na MoPaRu.
    Ako je nakon Infanrixa bila jaka lokalna reakcija, može se nastaviti samo sa TD, bez pertusisa, jer najvjerojatnije jaka lokalna reakcija je od pertusisa u Infanrixu. Ali, ovisi o kojoj je dozi bila riječ. I koliko je reakcija bila jaka. Jer ako se radi o prvoj, drugoj, ili trećoj dozi, bolje jaka reakcija nego hripavac u dojenačkoj dobi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala

reakcija je bila jaka, na treću dozu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Navodno imaju. Ali u to sve više sumnjam. To jako ovisi o tome kako se sakupljaju nuspojave i koliko su oni koji šalju prijave spremni povezati nuspojavu sa određenim cjepivom. A ta spremnost opet ovisi o tome kojim je informacija ta osoba - promatrač "podvrgnuta".
    A s druge strane, nije učestalost nuspojava jedino na što treba misliti kod cjepiva. Djelotvornost domaćih cjepiva je koliko znam, nešto viša od djelotvornosti Priorixa i Infanrixa.
    Eto. Ukratko.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jao, zachatasmo topic.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.......tako ispada, kad se nitko drugi neće javiti.
    bismo li se trebali zabrinuti zbog toga?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Navodno imaju. Ali u to sve više sumnjam. To jako ovisi o tome kako se sakupljaju nuspojave i koliko su oni koji šalju prijave spremni povezati nuspojavu sa određenim cjepivom. A ta spremnost opet ovisi o tome kojim je informacija ta osoba - promatrač "podvrgnuta".
    A s druge strane, nije učestalost nuspojava jedino na što treba misliti kod cjepiva. Djelotvornost domaćih cjepiva je koliko znam, nešto viša od djelotvornosti Priorixa i Infanrixa.
    Eto. Ukratko.
    Bravo, mujice, stvarno cijenim što ovo pišeš.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja kći je danas cijepljena Priorixom i cijena je 112kn,a ne 200kako je netko prije napisao

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavili danas pregled. B ne bi bio cijepljen niti onako jer ima promijenjen nalaz mokraće (je li tko zna što znače bilirubini u mokraći?). Kada sam kazala da bi ja Priorix žena mi je ljubazno objasnila da su i oni pokušali dobiti odobrenje za njega ali nisu dobili dozvolu a kod donošenja roditelja je problem sa tzv. "hladnim lancem". Isto tako me upozorila da mi pediojatrica nije dužna cijepiti dijete (jer da je to posao školskog dispanzera). Moja mi pedijatrica nije htjela dati niti uputnicu za laboratorij za ovaj pregled za školu pa ogu očekivati poteškoće Onda nam preostale Sabol koji, vjerojatno, neće imati probleme sa ničim U svakom slučaju, trebali bi to obaviti do jeseni.
    nastavak priče: posjetila danas pedijatricu, ponovila joj riječi školske liječnice kako bi ona rado ali nesmije cijepiti s priorixom, kada objasni mi ova: ne smijemo niti mi. :shock: Reko: cijepivo je registirano u RH, legalno se može nabaviti u svim lijekarnama, a ispada da nitko ne smije cijepiti s njime: kako je to moguće? Eto, moguće je, oni kao liječnici isto rade pritisak prema HZZO-u ali naputak niej povučen, za manju djecu oni ipak preuzmu odgoovrnost i cijepe ih ali za veću neće jer su oni ipak odgovornost školskog (ovo je moja slobodnija interpretacija), a i tako nije veliki pritisak jer sam ja tek drugi roditelj ove godine koji ju pita za priorix.

Dakle, ići ćemo privatniku, on sigurno neće imati niti moralnih niti inih dilema, ali sigurno ću pisati HZZO-u (zna li netko, odgovaraju li na mailove?) pa da vidimo što će oni reći.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovaraju.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, ići ćemo privatniku, on sigurno neće imati niti moralnih niti inih dilema
    Kao sto je smucka na Zdravlju djece spomenula za Priorix, a ja provjerila i za MoPaRu cjepivo, na papiricu-deklaraciji-sastavu pise posebno upozorenje: Ne preporucuje se cijepljenje od 01. lipnja do 30. rujna.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ozbiljno :shock: , a meni na dispanzeru rekli da imam fore do početka škole??? Zašto?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno je veca mogucnost pojave meningitisa uzrokovanog cjepivom.
    Iako, mujica to sad opovrgava na Zdravlju djece, tvrdeci da takva posebna upozorenja stavljaju kukavice, ali mene zbunjuje kako to da imunoloski zavod odlucuje biti kukavac u slucaju MPR cjepiva pa stavi ovo upozorenje, dok na DTP cjepivu odlucuje ne biti kukavac pa ne stavi ovakvko upozorenje.

Jos jedan zbunj u slucaju cjepiva. :/

Početno Ne-cijepljenje pred školu

Lijepi pozdrav svima, pišem prvi post, pa nije čudno ako nešto krivo napišem.

Rado bih da ne cijepim dijete pred polazak u prvi razred. Pitao sam liječnicu što ako ga ne cijepim. Veli da moram potpisati i onda ići kod suca za prekršaje i da je to kažnjivo po zakonu i da je to problem i svašta. Nisam znao puno informacija, pa smo ga ipak cijepili prvim cijepivom. Prije upisa bi mu po pravilima trebali dati još jedno.

Čitajući ovaj forum, dobio sam dojam da zapravo nema nikakvih problema. Da treba samo potpisati i to je to.

Jesam li dobro shvatio? Nema suca za prekršaje, problema s upisom u školu i tko zna čega drugog?

Ako je tako, ja ga više uopće ne bi cijepio.

Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj babyblue prvotno napisa
    dedi, evo ni ja nemam namjeru cijepiti svoje dijete nikako, pa ni prije upisa u skolu (mada me to ceka tek za 4 godine, ali sam sigurna u svoju odluku).
    Je, dobro si shvatio - ti ces morati potpisati izjavu kod lijecnice da ne zelis da ti se dijete cijepi. Nakon toga ti ne ides na sud jer je takva procedura, nego tek ukoliko te lijecnica tuzi za nemar, zapostavljanje ili sto ti ja vec znam sto bi mogla smisliti ne bi li dokazala da si ugrozio dijete i svekoliko pucanstvo takvom svojom odlukom. Ukoliko do suda i dodje, prema Kaznenom zakonu si kriv jedino ukoliko se dokaze da si izbjegavanjem redovitih mjera za prevenciju od zaraznih bolesti doveo u opasnost druge ljude, sto mi fakat nije jasno kako bi izveli (osim ako Kafku ne dignu iz groba). I ukoliko se to dokaze, prijeti ti novcana kazna ili zatvor do godine dana.
    Ja cu da vam javin sto ce se meni desiti, ako i uopce sto, jer cu otvoreno reci da ne zelim vise cijepiti dijete. Ako ste pratili moje postove, moja dva djecaka su cijepljena, mladji samo do 15 mjeseci i ima veoma nepotpunu listu cijepiva i trebao bi se cijepiti prije vrtica i vjerovatno prije skole. Sad me samo strah za vrtic, jer vas mogu ne primiti u vrtic, a u skolu moraju. Ja bih s gustom otisla na sud i sa svim mojim znanjem i literaturom dala malo informacija ljudima koji jos uvijek vjeruju da je cijepljenje najveca dobra strana sto nam se je desila u ovom proslom stoljecu. Prvo, mislim da s doktoricom treba fino razgovarati i da svaka normalna osoba moze shvatiti nase strahove. Do sada smo zivjeli u USA i tamo su doktori dosta diskretni i postuju svaciju privatnost.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čitam i sablažnjavam se. :shock: :shock:
    Hvala cure, dobro je znati.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako ste uspjeli odgoditi MMR?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo na dan kad je imao pregled i trebao se cijepiti rekli da je prehlađen i da ne damo. Nismo se više pojavili. U školu su ga normalno primili. Evo sad još uvijek izmišljamo svašta nešta, nismo ničim cijepili ni od onog što ide u školi.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 06.02.2011. at 22:55

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niste cijepili ni sa dite polio?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nop.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    niste cijepili ni sa dite polio?
    To su dvije injekcije, svaka posebno u jednu ruku. Već sam pisala koliko me je to iznenadilo. Dva puta bodu!

Mi smo odgađali radi alergije u proljeće, pa prehlade. Na kraju smo primili sva cjepiva koja su obavezna. Nije bilo reakcija, osim lokalno bol i malo temp. Nekako mirnije spavam sada, jer sam odradila sva ta cijepljenja. Nekako sam sigurnija, jer polio je i danas silno teška bolest i ostavlja nepopravljive posljedice. I tetanus.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ja opet razmišljam da sve ono od sastojaka koje cjepivo sadrži ne može biti dobro i zbog toga nisam sigurna. Ili bolje reći sam uplašena. Pa radije ne želim cijepiti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da cjepiva sadrže svašta, i hrana koju jedemo i zrak koji dišemo, svagdje je svašta. No, zdravim razumom odvagnem koristi i štete.
    Mi i putujemo, i u dalje krajeve gdje još ima bolesti i ne želim da dijete bude uskraćeno za doživljaj putovanja, sada ili bilo kada u budućnosti, zato što nije cijepljeno.
    Naravno, pored toga što znam da su posljedice nekih zaraznih bolesti daleko teže od ( mogućih) posljedica cijepljenja. A rizik je cijeli život, život je lutrija, to, na žalost, jako dobro znam.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •