Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Puhanje nosića

Početno Puhanje nosića

Pitanje je kako ste svoje dijete od dvije godine naučili ispuhivati nosić.
    Naime nama je nosić zaštopan i ne znamo ga ishuhati, a pri zadnjem odštopavnju nosića s pumpicom (kad smo zadnji put bili bubini) je to rezultiralo povraćanjem, pa se sad bojim koristiti pumpicu, jer opet ima puno šlajma.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam kak je lucija 'naucila' puhat nos i to prije svoje druge godine, al mislim da to bas i nije nacin.
    naime- mm ima konstantne probleme sa sinusima i dnevno potrosi barem tri- cetiri paketica maramica ( to kad nije 'bolestan') pa mala zivi s tim puhanjem otkad se rodila.
    ispocetka je puhala tak, iz fore, oponasajuci njega, a kad je zatrebalo onda je skuzila da kroz tu zezanciju nekaj i izadje iz nosa.

mozda da fakat probate tako ( ne tako da si vi natovarite upalu sinusa ) nego kroz igru, kad nije prehladjen.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama nikako ne ide puhanje nosića....objašnjavamo mu, pokazujemo kroz igru i šalu, za ozbiljno....i neće pa neće. Puše on, ali na unutra umjesto na van. I čim vidi da radi krivo odustane...... i kaže 'ne mogu i neću'

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Orka ispuhuje nos samo kad je na cici - tada su joj usta "začepljena". Inače, kad joj kažemo da puše, ona puše ustima - ko za svjećice na torti!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    pretpostavljam kak je lucija 'naucila' puhat nos i to prije svoje druge godine, al mislim da to bas i nije nacin.
    naime- mm ima konstantne probleme sa sinusima i dnevno potrosi barem tri- cetiri paketica maramica ( to kad nije 'bolestan') pa mala zivi s tim puhanjem otkad se rodila.
    ispocetka je puhala tak, iz fore, oponasajuci njega, a kad je zatrebalo onda je skuzila da kroz tu zezanciju nekaj i izadje iz nosa.

mozda da fakat probate tako ( ne tako da si vi natovarite upalu sinusa ) nego kroz igru, kad nije prehladjen.
    Izgleda da to stvarno ima veze sa upalama sinusa u obitelji, jer je moj lima naucio puhati nos vec negdje oko 12 mj starosti

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ditto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

možda stvarno ima veze sa upalom sinusa, luce uvijek slini, ja imam kroničnu upalu sinusa...ne znam ni sama kako se to dogodilo, ali Luce ima 15 mjeseci i počela je puhat nosić, sama.. :? Možda je vidjela nas?

sooike

Početno

Prenosim iz letka kojeg mi je dao pedijatar: kako dijete nauciti da puse nos? Stavite ispred djeteta neki lagani papir ili jedan sloj papirnate maramice ili upaljenu svijecu i recite mu da ga pokusa pomaknuti (ugasiti) zrakom iz nosa, pri cemu jednu nosnicu mora zacepiti, ili mu je vi zacepite. Eto, meni dobro zvuci, ali nisam isprobala, jer mi je bebacica jos puno premala... Sretno!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo sreću pa je Leo sa cca 15-16 mjeseci naučila puhati nosić kroz igru, zafrkanciju i nakon puuuuuno našeg pokazivanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

adrian je propuhao na nosic sa 17 miseci a sad je vec toliko ispraksiran da sam trazi papir i onda me gleda i ispuse bale ( ajme svitu :shock: sta sam ja bila prije gadljiva a sad cak :D pljescem kad izbaci balu do brade)
    nismo nista pokusavali osim sta sam mu pokazivala puno puta sda pusem kroz nos sa zatvorenim ustima.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ira isto ne zna ispuhati nos. Sva se zajapuri, pripremi i na kraju puše ustima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •