Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: kad doktori mrko gledaju na vagu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sa svojim privatnim gin. nisam imala nekih većih problema, znao je odkomentirati i prijeteljski mi savjetovati da velika kilaža nije dobra ni za koga - ni za mene, ni za bebu, ni za porođaj, ni za tlak - ukratko ni za što, ali nikada iz toga nije radio nekakvu preveliku galamu, iako sam ja već startala s nekoliko kila viška.
    AAAAli kad sam u 36. tj došla na prvi pregled u bolnicu u kojoj ću roditi sa +16 kg, to je jednom rječju bio šok - doktorica (i sestra) su me slobodno mogu reći izvrijeđale da tko mi to vodi trudnoću jer da sam dobila previše i za dvije trudnoće jer mi je 8 kg bilo i više nego dovoljno, te da odmah sad moram na redukcijsku dijetu jer mi raste tlak (a kome ne bi narastao nakon takvog tretmana) i da me ne može pustiti doma s takvim tlakom.....nikada prije toga kod svog ginića kojem sam išla i više nego uredno nisam imala visok tlak, čak je bio i niži, doduše nakon što me ona i više nego isprepadala (MM me nije mogao prepoznati nakon tog pregleda koji sam btw čekala 2,5 sata) čitav zadnji mjesec trudnoće sam jela dijetno - bez masti, bez šećera, tlak mjerila dva put dnevno, da bih do 40.tj ostala na +16 kg, ALI kad sam došla roditi, odmah su mi uvaljali injekciju za smanjenje tlaka iako sam do dan prije poroda imala normalan tlak, beba je na kraju ispala dosta mala, tako da sam se iz rodilišta vratila sa samo 4,5 kg manje, ostatak od 11,5 kg nisam još dugo imala - sve se riješilo u pola godine, ali je ostalo sasvim drugačije raspoređeno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene je oj ginić dobro izribao radi kila. Sa 14 tje sam bila +2,5kg a sada na pregledu 17+5 sam dobila još 4 kg. Stavio me na dijetu i to je napisao sa !!!. Ja stavrno ne znam šta ću. Jedem samo kuhano, nikakve slatkiše i jedem tri obroka dnevno, u međuvremenu samo voće. Nekad čak i preskočim večeru jer je prevruće a sad??? Nemam pojma.
    Inače, ja nosim blizance.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kada sam ja prošli puta išla roditi sa + 30 nisam dobila nikakvo deranje ni packe nego se svi grohotom nasmijaše!!! :shock: i to je bilo to!

nikada mi nitko nije rekao da moram na dijetu ili ovo ili ono...

kada smo već kod dijeta postoji li kakva trudnićka?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći dobila 20kg, bilo je prepouka za dijetu od doka u bonici,a moj soc.gin. nije niš govorio, ali me doc na zamjeni po ljetu poslao na ogtt, naravno da je sve bilo ok. I skinula sam svih 20+još 2.
    Sada sam u 37. tjednu i opet na +20. A kaj da radim...Bum i to skidala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

doktora ima stvarno svakakvih. Ono sto je mene smetalo kod moje, koja me stvarno svaki puta gledala ubojitim pogledom kad bih stala na vagu, je to sto mi se cinilo da joj je to najvazniji dio pregleda. Ostalo je bilo sve nabrzake.

Uostalom ne razumijem doktore koji tako gledaju na dobivene kile a da sami nisu na pocetku trudnoce upozorili trudnice kako treba jesti - dijeta napismeno. Moja ginicka je meni uvijek zbrda-zdola rekla usmeno kaj mogu jesti, sto je bilo premalo. Savjetovala sam se sa dva druga ginekologa koji su rekli da pretjeruje i da nikako nije dobro gladovat u trudnoci.

Sve je zavrsilo tako da sam joj objesnila sto mislim o takvom njezinom vodjenju trudnoce i rekla dovidjenja. Na njeno pitanje "i da li se vidimo opet" ja sam kratko rekla "ne, hvala".

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a dobivene kile za sada ... 30 tjedan + 11 kg

ne smatram to kriticnim kilama iako su mogle bit manje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

iiii? je li netko bio na trudničkoj dijeti i kako to izgleda?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    iiii? je li netko bio na trudničkoj dijeti i kako to izgleda?
    ja nisam bila na klasičnoj dijeti niti mi je itko, bez obzira što mi je doc u nalaz upisala da se moram podvrći "redukcijskoj dijeti", rekao niti nedajbože napisao, što to zapravo podrazumijeva. Na moje pitanje što onda i kako trebam jesti, doc mi je odgovorila da treba jesti kuhano povrće i meso, odnosno pečeno bez ulja i masti na teflonu, puno svježeg voća i potpuno izbaciti šećer.
    Sva sreća ja sam se toga "morala"(?) pridržavati samo zadnjih mjesec dana, ali da sam tako s "rupom u želucu" morala jesti većinu trudnoće, zaista ne znam kako bi to izgledalo i s kojom težinom bi se tek onda patrik rodio (2.600 g).
    Iako moj ginić mi je rekao da količina kalorija koju ja unesem pogotovo zadnji mjesec trudnoće nema neke veze s težinom djeteta jer on će sebi uzeti onoliko koliko mu je potrebno, da bih neki dan, doduše na TV, čula kako je beba rođena male porođajne težine zbog majčine loše ishrane u trudnoći. E sad što to točno znači "loša ishrana", to nisu rekli.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mozarela trudnicka dijeta po meni je ustvari samo nacin prehrane a ne dijete u smislu skidanja kilograma.

kako mi je rekao jedan ginekolog, ono sto dobijes u pocetku ili dijelu trudnoce "vuces" do kraja... trudnickom "dijetom" mozes samo usporiti na dobivanju buducih kila do kraja ali ne i gubiti vec dobiveno.

primjetila sam u par slucajeva da su ginekolozi u HR davali ovu dijetu kao dobar nacin ishrane trudnice:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../05_dijeta.asp

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, slažem se sa sibell, meni naravno zadnji mjesec trudnoće nikako nije bila namjera skinuti kilograme, nego zaustaviti daljni prirast i to ne toliko zbog puno dobivenih kila, koliko zbog tlaka.
    i moram priznati da mi je na taj (gore opisani) način uspjelo, s tim da sam pod zadnje dosta i hodala iako sigurno ne tim tempom koji bi mogao pridonijeti nekakvoj regulaciji kilaže , međutim još uvijek nisam saznala može li se patrikova manja porođajna težina povezati s tim ili ne.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pošto sam sa Dinom bila oooogromna, a do sada sam možda uspjela skinuti jedno pola od nakupljenih kila (ne vagam se, vjera mi ne dozvoljava ), sada me je dr. onako značajno pogledao i rekao, bogami se moraš pripaziti, nema ovoga i onoga i ovoga itd itd. Evo ja se iskreno trudim da ne ubacujem u sebe kao mahnita, najjači obrok mi je doručak i onda sitno nešto ubacim do ručka, ne večeram (pojedem voće), ali mi se jede slatko, koje ranije nisam ni gledala

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moj gin. mrko glada na vagu, ali zato što uopće ne surađuje samnom od početka trudnoće. Do sada sam dobila jedva 6 kg u 34 tj i svaki puta kada idem doktoru me je sve više strah stati na to čudo. Doktor u početku nije ništa govorio, ali sada je i on :/ . Nemam baš nešto zaliha od prije trudnoće, a sada mi je sve otišlo u trbuh, ni bokova, ni guze, nigdje me nema. Susjeda je komentirala da odostraga uopće ne izgledam trudno. Doktor kaže : Više jesti, pa jedem stalno je nešto u kljunu i žvaćem. MM je već prokomentirao da stalno jedem ovoliko da bismo bankrotirali , a kile neće gore. Evo između zadnja dva pregleda nisam dobila ni dekicu, a ipak je to 3 tj. Više ne znam što da radim i brinem za bebu da li dobiva dovoljno iako doc kaže da si ona uzme što joj treba od mene.

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sada trudna 24+4 i dobila sam do sada 12 kg ali sam prije tog bila mršava. Sad imam 64 kg i ne znam kolko ću se do kraja udebljat ali kad ja dok krenem jesti, ja jednostavno ne znam stati nego se napucati do kraja

A šta ću, ne znam za riječ - dijeta. Znat ću nakon poroda!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    mozarela trudnicka dijeta po meni je ustvari samo nacin prehrane a ne dijete u smislu skidanja kilograma.

kako mi je rekao jedan ginekolog, ono sto dobijes u pocetku ili dijelu trudnoce "vuces" do kraja... trudnickom "dijetom" mozes samo usporiti na dobivanju buducih kila do kraja ali ne i gubiti vec dobiveno.

primjetila sam u par slucajeva da su ginekolozi u HR davali ovu dijetu kao dobar nacin ishrane trudnice:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../05_dijeta.asp

jasno da ne smijem gubiti kg meni je u interesu zaustaviti nako naglo gomilanje kg.

proučavala sam malo tu dijetu ali ja se nikada nisam mogla pridržavati tih pravila!
    previše je to mjerkanja i vaganja!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •