Ja sa svojim privatnim gin. nisam imala nekih većih problema, znao je odkomentirati i prijeteljski mi savjetovati da velika kilaža nije dobra ni za koga - ni za mene, ni za bebu, ni za porođaj, ni za tlak - ukratko ni za što, ali nikada iz toga nije radio nekakvu preveliku galamu, iako sam ja već startala s nekoliko kila viška.
AAAAli kad sam u 36. tj došla na prvi pregled u bolnicu u kojoj ću roditi sa +16 kg, to je jednom rječju bio šok - doktorica (i sestra) su me slobodno mogu reći izvrijeđale da tko mi to vodi trudnoću jer da sam dobila previše i za dvije trudnoće jer mi je 8 kg bilo i više nego dovoljno, te da odmah sad moram na redukcijsku dijetu jer mi raste tlak (a kome ne bi narastao nakon takvog tretmana) i da me ne može pustiti doma s takvim tlakom.....nikada prije toga kod svog ginića kojem sam išla i više nego uredno nisam imala visok tlak, čak je bio i niži, doduše nakon što me ona i više nego isprepadala (MM me nije mogao prepoznati nakon tog pregleda koji sam btw čekala 2,5 sata) čitav zadnji mjesec trudnoće sam jela dijetno - bez masti, bez šećera, tlak mjerila dva put dnevno, da bih do 40.tj ostala na +16 kg, ALI kad sam došla roditi, odmah su mi uvaljali injekciju za smanjenje tlaka iako sam do dan prije poroda imala normalan tlak, beba je na kraju ispala dosta mala, tako da sam se iz rodilišta vratila sa samo 4,5 kg manje, ostatak od 11,5 kg nisam još dugo imala - sve se riješilo u pola godine, ali je ostalo sasvim drugačije raspoređeno.