Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: kad doktori mrko gledaju na vagu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno kad doktori mrko gledaju na vagu

Znam da ste (smo) puno pricale o temi kila. No, mene zanima kada vam je ginic rekao da ste dobile previse?
    Koliko ste dobile viska po ginicu i u kojem tjednu?
    Sto vam rekao za hranu, sto izbaciti?
    Kakva je bila njegova reakcija?
    I na kraju kako se osjecate sa viskom dobivenih kilograma?

Ja sam danas 16+1, sa kilama +4.2 kg. Jucer mi je ginekologica rekla da sam dobila previse.

Rekla je da moram dnevno jesti dorucak, rucak i veceru sa vocem u medjuobrocima - ok. No max 60 g paste ili 30 g kruha :shock:
    A ja sam stalno sada gladna, osjecam se jako dobro i stalno bi nekaj papala... :/

Odoh odmah po jednu bananu sada

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma daj... ja idem danas (15+1) na vaganje i baš me briga kaj će mi reći... (zadnje je bilo +2kg). i ja sam stalno gladna i ne mislim trpiti glad... jedino što pazim je da ne pojedem baš 3 čokolade, nego da više jedem voće i slično...
    ok, vjerojatno postoji granica debljanja koja je baš štetna za bebu, ali ne smatram da je tvoja ta. mislim, ak si gladna, i tvoja beba osjeća da nekaj nije u redu i zakaj bi to morala trpiti???

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad smo kod kila, moja G je nešto mrmljala za kile prošli tjedan i šalje me na ogtt za dva tjedna. Nije mi davala nikakve upute što jesti, nije me ni pitala štop jedem.
    Btw, čitam da se ta kontrola radi rutinski u ovom periodu T, u kojem sam sada, znači do 24. tjedna.
    Moja G je prava štreberica: sve školski.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni je moj uvijek brundao kad bih dobila 2 kilograma umjesto 1 koliko se njemu činilo pravilno.

e, a onda sam ja:

1. malo slagala i rekla medicinskoj retuširanu verziju moje kilaže,

2. pustila ga da iskomentira i uz smješak mantrala da je njega ipak plaćam i da ipak idem pojest ćevape kad izađem iz ordinacije.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam u 15. tjednu a stigla sam do +4kg. Međutim, kako sam startala a trudnoćom kao mršavica dopušteno mi je dobiti i malo više kila...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kad te mrko pogleda ti se okreni i zareži na njega grrrrrrrrrrrrr

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U prvoj trudnoći sam dobila oko 22 kile
    Vodila sam ju kod privatnika koji je uvijek bio cool, nikad nije komentirao moju kilažu.
    Kad bi ga ja pitala on bi samo rekao: ma vi ste još mladi (tada 27 :/) sve će biti ok...
    i onda kad sam u 41 tjednu zaprimljena u bolnicu zbog lošeg ctg-a, tamošnji dr je skoro pao u nesvjest kad sam mu rekla koliko kila sam dobila i da nisam radila ogtt.
    I rekao je naravno da sutra ujutro prvo radimo ogtt ali do sutra ujutro ja sam rodila

Sada vodim trudnoću kod socijalne ginićke i već vidim da će mi na pregledu za 2 tjedna uvaliti uputnicu za ogtt.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sjećam se da sam u 1. trudnoći startala sa 54 kg, srednje visine, dakle mršavica
    na drugom pregledu negdje u 12 tjednu dolazim na pregled sa + 3 i već mi sestra kaže da sam dobila previše, ne znam jel me dobro pogledala, samo je gledala u brojke, ja sam i dalje bila mršavica koja se baš onako fino popunila
    do kraja trudnoće sam nakupila 13 kg i bez više problema izgubila gotovo sve

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zasto bi to bilo prevec? U prvom tromjesecju oko 3 u drugom i do 6 a u trecem jos recimo 4 - to je skroz ok. Mislim da je tvoj dr. malcec paranoican. Ajde da si dobila 10 kila, ali 4?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma koga briga šta ginić kaže, sve dok su kile ukupno u granicama normale. U prvom tromjesečju više od prosjeka, u drugom manje ili obrnuto, ili koju kilu ukupno u trudnoći više - BAŠ ME BRIGA! Ponajmanje ću se žderati što mi ginić jedan dan ima malo manje takta pa mi za pol, dvije ili tri kile kaže - niste trebali. Nisam, al' jesam. Pa šta?!
    Uopće, besmisleno mi je to minuciozno studiranje trudničke debljine. Ma bilo čije debljine! Nitko neće umrijeti zbog par kila više. To su moje kile, moja briga i moja odgovornost.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mojoj prijateljici (koja je inače normalne kilaže, nije imala ništa viška kad je ostala trudna), dr je užasno prigovarao i špotao je jer je dobila "čak" 14 umjesto 12 kg koliko je on zamislio da bi ona trebala dobiti .

Ako se dobro osjećate, ne brinite.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je ginić sa 16 tjedana vagnuo +6, i komentirao je lakše malo s tim kilama, prvo sam se malo zamislila, ali nastavila sam dalje po starom, sva sreća apetit mi se malo unormalio...

Sad sam u 37. tjednu, i do prije 10 dana sam imala +10, a sad se nekim čudom skupilo još +3 (+13)...

...pokušat ću sad malo stat na loptu, da baš ne zeznem stvar na kraju...

:/

100 puta sam rekla, da me nastavio držati apetit iz prvog dijela trudnoće sigurno bi skupila 20-30... stvarno se teško borit protiv trudničke gladi

Hrpa cura skupi dosta kila, i mislim da to nije neki bed, ali koma mi je kad čujem frednicu da se grozi sljedeće trudnoće kad se sjeti kak je izgledala u prošloj....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U prvoj trudnoči sam dobila 33 kg. :/ puno znam, al toliko sam povracala i jos vise jela..da je bilo pre strasno... doktor me mrzio radi toga, dok su svi testovi bili ok..
    Drugo trudnoća jos vise sam jela, stalno sam bila glada..dobila 11 kg.. i doktorica je bila odusevljena kakos e pridrzavam zdrave hrane i umjereno jedem... a ja sam jela 24 sata dnevno ...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zoza u 10 dana 3 kile nije normalno ako nisi abnormalno puno jela, javi taj porast dr-u, mozda ti se skuplja tekucina ali to treba motriti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Zoza u 10 dana 3 kile nije normalno ako nisi abnormalno puno jela, javi taj porast dr-u, mozda ti se skuplja tekucina ali to treba motriti.
    ...budem se sutra pohvalila dokrotici...
    ali mislim da je ipak uzrok taj da sam dosta jela, više nego ranije, inače ne primjećujem nikakve promjene, nisam napuhnuta, ne naotičem... :/

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u 1. trudnoći dobila 20 kg i doktorica je rekla da je previše i tak, ali ja ti mogu reći da mi je nakon poroda sve isplasnulo i vratila sam se nakon 2 mj na staru kilažu. Dakle, sve u meni je težila sama voda,voda i voda!
    Ne brini. Jedi kolko ti paše,jer to treba i bebici.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u prvoj trudnoći u jednom mjesecu ne sjećam se kojem dobila sam tri kila.
    odmah je doktor to komentirao a ja mu kažem doktore stvarno sam puno
    jela.on se na to nasmijao i rekao napokan da je netko rekao da su mu kile
    od hrane.i na kraju sam završila sa +18 a u drugoj +10

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uh! U prvoj trudnoći sam dobila 20 kg i doktor je stalno nešto brundao i opominjao me da pazim da mi dijete ne bude teže od 4 kile, jer 'ko će to rodit'... Beba je bila 3650, je sam izašla iz bolnice 10 kg lakša, a drugih 10 izgubila kroz godinu dana.
    Rekla sam sebi da si neću dopustiti toliko debljanje u drugoj trudnoći i evo me sad sa 38+0 tjedana i +19 kila! Sutra je kontrola i već mi je postalo grozno što me kod svake kontrole brine što će dr. reći na kilažu, a ne je li s bebom sve u redu! Zadnji put je vikao na mene i objašnjavao sve o zdravoj prehrani, a kad sam ja govorila znam, znam, on mi je rekao da onda sigurno ne funkcionira neka veza između moga uha i moga mozga Spominje mi EPH gestoze, a meni je tlak stalno 120/70, nemam niti malo edema, laboratorijski nalazi urina u redu. Beba napreduje do sada po propisima. Organizam mi je takav da je sklon debljanju, a narav takva da volim jesti ono što deblja.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Curke vidim da nas je bilo vise pod takvim reakcijama.. Al eto najela se ja opet

ma i ja vjerujem da treba pripazit sta jesti al bas sad za razne dijete i glad nisam. Ovo 30 g kruha - pa to je manje od jednog peciva dnevno!!! Mislim da vjerojatno svaka trudnica dobije kile i zavisno o svom tijelu i sklonosti debljanju..

Odlucila sam vise pripazit sto stavim u usta, ali ako moje tijelo i beba kazu da su gladni, ja cu i opet ravno u kuhinju

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj ginić, privatnik i jako cijenjen i hvaljen, kaže da nema potrebe raditi ogtt ako su krvna slika i urin uredni, te ako je veličina bebe u skladu s trajanjem trudnoće.
    Tim slijedom nije me ni upućivao na taj test, a nije ni previše gunđao na mojih 22 natučene kile u drugoj trudnoći.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Moj ginić, privatnik i jako cijenjen i hvaljen, kaže da nema potrebe raditi ogtt ako su krvna slika i urin uredni, te ako je veličina bebe u skladu s trajanjem trudnoće.
    Tim slijedom nije me ni upućivao na taj test, a nije ni previše gunđao na mojih 22 natučene kile u drugoj trudnoći.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pošto sam jučer bila na kontroli, desila mi se slična situacija...
    Do sada sam od pregleda do pregleda dobivala oko kilu, neki put i malo manje i zato mi je doc gunđao da bih trebala dobiti više.
    Sad sam u tri tjedna natukla 2,5 kg i naravno da je doc gunđao da sam "opet puno dobila"...
    Kad imam mali prirast-ne valja; kad dobijem koju kilu-opet ne valja!!
    Ne razumijem ja to...
    Slali su me na OGTT sa 22 tjedna zbog veće bebe i naravno da je sve bilo b.o.

Ulazm u 26-ti tjedan sa 7 kg i papam sve šta mi se hoće :D

Odoh uživati u siru i vrhnju sa kukuruznim kruhom i naravno
    špekom

Pusa svima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A, što je s nakupljenom kilažom ne od hrane već od zadržavane tekućine. Ja sam sada 10+2, a već imam +2 kg, i to ne od jela, već sam toliko natekla da ne mogu skinuti prstenje, noge su mi u promjeru dobile sigurno 2 cm, i da ne nabrajam.
    U prvoj trudnoći skupila sam ukupno 16 kn, s porodom skinula 8 kg, a ostatak u roku 3-4 tjedna i to noćnim preznojavanjem kada sam morala svakih nekoliko mjenjati ručnike ispod sebe, jer se s mene doslovno cijedilo.

Sada sam napomenula svom dr. da već sada jako natičem, ali nikakve reakcije od njega, i znam da će me na sljedećim kontrolama slati na OGGT.
    Prilično sam ljuta na nereagiranje svog dr., ali ne znam kako da si onda sama pomognem, jer stvarno nema smisla....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma meni su to isto čiste gluposti kaj se snebivaju doktori oko kila 8) ....kaj da mi same hoćemo da se one slažu na nas....ja sam u 1.trudnoći ušla u trudnoću s par kilica viška i doc je skoro opal u nesvjest kad sam mu na drugi pregled došla sa +3, isto mi je objašnjavao o štetnosti za bebu i teži porod i bla,bla,bla štatijaznam :shock: ...i na kraju ja lepo imala 16 kilica viška, u porodu ošlo 10, a ovih 6 ošlo za 3-4 mjeseca. :D ...naravno i s bebom i s porodom je bilo sve u redu...ovu trudnoću sam započela čak lakša nego prethodnu i za sad dobivam puno sporije kile al to opet ne mora značit da ću dobit 10 kila....ja mislim da ovaj put idu kilice sporije gore jer ipak imam doma jedno malo dete za kojim treba trčkarat a uz to malička još ciki a već sam i 2 put na žalost bila nekaj virozna pa baš ni apetita nisam imala...a opće se oko tog neću sekirat a naročito zato kaj znam žene koje su dobile i po 33 kile i rodile normalno, zdravu decu i skinule kile odma ko od šale 8) ...

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a kaj doktori gledaju kao pocetnu tezinu?
    jer mene je sestra pitala na 1. pregledu kolko sam imala prije trudnoce, ja velim 55, ona zapise, al na tom 1. pregledu sam na njenoj vagi imala 58.
    i sad dal moja doktorica zbraja pocevsi od tih 58 ili od onih 55 koje su bile onak okvirno bezveze ispaljene i izmjerene ko zna kad na mojoj vagi s puno manje odjece?

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ah, ja sam prije par dana dobila jezikovu juhu...
    Visoka sam 175 cm, startala sa 64 kg (izgled- više mršava nego normalna). Sa 24 tjedna +7 kg, makar mi nikako nije jasno kako jer sam sa 20 tj bila na +4. A da vidite kako se hranim... kruh samo ujutro i to malo, za ručak nešto zbilja lagano- uglavnom lagano spremljeno meso i povrće, krumpir samo kuhan, a tjestenine minimalno, popodne komad voća, za večeru samo salate i voće ili jogurt ili Muessli... možda sam u cijeloj trudnoći pojela par kolača, uopće mi se ne jede slatko! Još k tome i radim i dosta se krećem. I zbilja mi nije jasno odakle mi tih +7 kg. A kaj je najbolje, ne znam ni gdje su, jer osim u trbuhu i prsima nisam nigdje ništa dobila- bedra i guza su mi nimalo do minimalno veće, još mi se vidi struk, u licu sam ista ko i prije, ne naotičem...a da ne pričam o komentarima ljudi, tipa: prekrasno izgledaš, pa samo ti trbuh raste...
    Kak to vama zvuči? Mene je doc pošteno naživcirao sa svojim komentarima, a ja ne znam kako uopće mogu jesti manje, kad sam ionako više gladna nego sita!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nemoj ni slucajno jesti manje od ovog kolko sad jedes. meni se barem (u usporedbi sa mnom) cini da je to nekako malo i disciplinirano (doduse ne znam ja kolko ti toga koliicinski pojedes) a ginica pusti na miru, sta te briga!
    tako sam i ja na polovici trudnoce malo buknula, ni sama ne znam kako ni zasto.
    moja sestra se u 1. trudnoci udebljala 22kg, a u 2. 24kg i sve njene frendice isto oko 20kg i sve su se vratile sad na staru kilazu. dakle ne treba se obzderavat, to nikako, ali slusaj tijelo kolko ono samo trazi, a broj na vagi nista ne znaci.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa i ja tak nekak mislim... Ni količinski ne jedem puno (a uostalom, ako pojedem 1 paradajz ili 5 njih- koja je to kalorijska razlika molim lijepo... ionak je to samo voda i vitamini i malo vlakana...).
    Meni je bitno da beba raste i da je zdrava, lupa me neumorno, UZV je savršen uvijek!
    A i ja sam sa sobom jako zadovoljna, dapače čak sam jako ponosno otišla na pregled i mislila da će me pohvaliti kak lijepo izgledam, a kad ono... Onda sam ja takva iznervirana i izvrijeđana otišla na posao, gdje mi je jedan kolega koji inače voli mršavice rekao "jesi trudna, ali bi se za tobom okrenuo na ulici". To mi je malo poboljšalo raspoloženje
    Imaš ti pravo, kaj se ja sekiram. Bitno da je sa trudnoćom sve ok!

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nemojte se zivcirati ja sam sad u 38 tj dobila sam do sad 20kg a od 25 tj mi doktor pise u preporuku dijetu sa smijeskom a sto je najsmjesnije od svega je da kad sam najmanje jela dobila najvise kila uglavnom ono sto sam htjela reci je da dok god vam ne smetaju kile koje ste dobile to je uredu i svaki doktor ima drugacije kriterije za kilazu i nemozete ih zadovoljiti

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma moja dokica je super. Kad sam u 5. mjesecu dobila 6 kg odjednom samo me pogledala :shock: doslovno ovako i rekla pola kroz šalu a pola ozbiljno: Ajme, koliko si to kila dobila? A zašto sada kad ne dobivam ništa skoro već 2 mjeseca ništa ne komentira? To me više zabrinjava.
    Ali uostalom sve je to tako individualno. Jučer mi je jedan doc/frend na kavi rekao da se o kilama u trudnoći ne treba raspravljati kao ni o ukusima jer svaka žena ima drugačiju priču o načinu, količini i rasporedu dobijanja kila a isto tako o gubljenju istih nakon trudnoće.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam u prvoj trudnoći dobila 28kg. zamisli to :shock: .
    sad sam 27+1 i dobila sam 9 kg. ali sada nosim blizance.ma bitno je da se ne pretjeruje sa slatkim. puno voća i povrća(lako je reći).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

upravo citam casopis o bebama i dosla sam do zanimljivog clanka o dobivanju kila u trudnoci.
    Imaju tablicu koja prikazuje "preporucenu" kilazu koja se dobije u trudnoci ovisno o kilazi koju je zena imala prije trudnoce.

index=visina tezina (kg) / visina2 (m2)

pr. zena 1.65 m, 60 kg , index= 60/1.65x1.65 = 22

Ako je index izmedju 18.5-24.9 (normalna kilaza) - pozeljne dobivene kile 11.4-16 kg
    index manji od 18.5 - pozeljno je dobiti 12.5-18 kg kg
    index veci od 25 - pozeljno je dobiti 7-11.5 kg

napominju da je svaka zena drugacija i da tablica nije pravilo.... pa sad kome se da racunat za, eto, info vise

uzeto iz "bimbisani e belli"

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam taman usla u 8.mj. i imam 12kg "prirasta" (sto ne smatram da je puno il se ja to samo uspjesno tjesim) i uzasavaju me glupavi komentari ljudi koji me pitaju kolko jos dana? ja kazem: "jos 2 mj" pa se sokiraju. a takvih ljudi je u proslom tjednu bilo 6ero. grrrr...

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam u prvoj trudnoći dobila 28 kg....stoga 12kg je savršeno. :D

Mirkany

Početno

Kod vas mi se sve cini super normalno.Ja sam u 26-om tjednu tj uskoro ulazim u 7-mi mjesec i trudnocu sam pocela sa 74 kg a sad imam 89; :shock: Ukupno znaci sam dobila 15 kg,vec sad! Brinem se,ali ne toliko bas.Znam da ce kile poslije poroda ici dole kako-tako,ako Bog da.
    Mislila sam da nikad ne bih mogla biti ovakva u trudnoci,ali sta cu kad mi je mucnina samo kad sam gladna.I niti jednom do sada nisam povratila.Sve je to razlicito od zene do zene.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čujte mene i onda ste sve mršave i pod kontrolom....
    evo 20 tj + 2 i 88 kg počela sam sa 73 kg (koliko je izvagano kod doktora, na mojoj vagi 70)....
    kad sam bila u 16 tj doc mi je rekao da malo obuzdam kile jer sam tjedno počela dobivati 1 kg i ja se stvarno obuzdavala (bila sam više gladna nego sita). Išla spavati krulji u želucu - budim se krulji isto... nakon 4 tj dobila 3 kg i kaj da se sada radi :?
    Pojadala sam mu se i rekao mi da se ne brinem jako i da papam puno voća i povrća.. sad ćemo baš vidjeti za 4 tj...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja se cak malo zabrinula da sam dobila premalo, al onda je rekla da ipak nema veze jer cu vjerojatno dobiti jos nekoliko pa ce biti taman.

Tako mi je naporno to jedenje non stop...stalno sam gladna, stalno moram misliti sta cu jesti....to mi je NAPORNO.
    Ne da mi se ni zvakati vise, jedem mehanicki samo da se toga rijesim, da prestanem biti gladna.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja san stalno gladna!!! po svojoj vagi san +4/5 u 14. tjedana al me zeza šta mi je gin uvik u popodnevnim satima nakon ručka pa odma iman više

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam zatrudnila sa 65kg i sad sam u 24 tjednu i vec imam 77kg
    znaci da sam do sad dobila 12 kg
    puno ali sta mogu, ne jedem prekovise ali kile se slazu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj se ginić hvatao za glavu svaki put kad bi me vidio

a da dobivam previše zaključio je već u drugom misecu trudnoće.
    na kraju je odustao od finog upozorenja pa je probao sa vrijeđanjem (slonice, vidi se ko prase si, sva si napuhana ko žaba....), ali ni to nije pomoglo.

ja jesam jela, ali imam osjećaj da sam se i od zraka debljala.
    jednom sam na pregledu bila u petak popodne, pa opet u ponediljak popodne. i u ta tri dana dobila 3 kila. strašno.

ostala sam trudna sa 64, a išla rodit sa 96.
    mislim da je suvišno govorit kako me gledao ginića sa dobivenih 32 kila. :shock:

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma samo nek se oni love za glavu :shock: . Bolje da vi dobijete na težini nego da vas grde i kopčaju na flašu zato što ne dobivate na težini.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Gogica 24 prvotno napisa
    Ma samo nek se oni love za glavu :shock: . Bolje da vi dobijete na težini nego da vas grde i kopčaju na flašu zato što ne dobivate na težini.
    potpisujem Ja bi skakala od sreće da se izvučem iz "minusa"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i mene sa pozitivnim iskustvom - u prva tri mjeseca dobila 4 kile, a u idućih mjesec i pol još 4,5! ja na pregledu prekjučer i vidim da doktorica nema namjeru komentirati moje kile pa ja nju sama pitam što misli o mojoj kilaži, a ona će meni: "a draga moja, kada ćete se debljati ako ne sad? samo pazite da ne pretjerate jako i sve će biti u redu." Baš me ugodno iznenadila, a i inače je super doktorica koja ima stav: "Sve je dopušteno što Vam godi (osim sunčanja)".

zaba

Početno

moj dr, koji je inace jaaaako pedantan i temeljit za 2 kg u jednom mjesecu rekao mi je: ma vi ste visoki. mene moje tijelo uopste ne slusa. od polovine drugog do polivine treceg mjeseca imala sam mucnine po cijeli dan, nisam mogla skoro nista jesti, samo malo povrca ili hljeba jednom do dva puta dnevno. dobijem tri kg. kad su mi prosle mucnine jela sam sve, i slatkise i ostalu hranu u normalnim kolicinama - dobijem 400 grama za mjesec dana

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja mislim da je bolje da je doktor malo strozi po pitanju kilaze nego kao moj, koji je tek pred kraj nesto sebi u bradu mrmljao o tome kako bih trebala biti manje debela Pocela sam sa 60 kg a rodila s 94 kg. Ne moram uopce pricati kako mi je tesko bilo izdrzati zadnjih mjesec dana, pa sve one otekline (zadrzavanje vode zbog lose tj preslatke, prekaloricne hrane i sokica), a da ne govorimo o dugom skidanju kila. Jos nisam na predtrudnickoj, imam 62 kg i planiram trudnocu, koja sigurno nece biti tao nesmotrena po pitanju kilograma, kao prva.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ostala sam trudna sa 64, a išla rodit sa 96.
    mislim da je suvišno govorit kako me gledao ginića sa dobivenih 32 kila. :shock:
    Zanima me jesi li uspjela sve istopiti nakon poroda
    Mislim da sam na tvom putu - za 16tj dobila 9,5 kg! A samo jedem kad sam gladna :D Moja filozofija je da nisam to ja gladna nego beba

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kada sam se potužila ginekologu da me brine to što sam u 10 tjedana dobila 4-5 kg on je na to samo odmahnuo glavom i nasmijao se! :shock:

ni privatni nije ouno komentirao a ja nisam baš mršavica! :/

u prvoj trudnoći startala sam sa 54 kg na 170 cm i dobila 30 kg! :shock:

kunem se da se ne sjećam nikakvih prežderavanja kao ni sada ali meni se u trudnići izgleda sve lijepi samo tako! :shock:

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ivana b prvotno napisa
    A samo jedem kad sam gladna Very Happy
    U tome i je problem!!Trebas jesti vise puta dnevno u malim obrocima,jer kad ogladnis pojedes puno vise nego sto ti u biti organizmu treba!Ja sam se pocela tako hraniti i evo vaga miruje!!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ico,pa i jedem ..glavni obroci su mi mali i jedem uglavnom kuhano jer već osjećam pritisak na želudac pa ne mogu puno pojesti a osobito ne tešku hranu radi žgaravice.Jedino se za marendu napucam ponekad salame (ali ona je izvor bjelančevina pa me ne peče savjest ).
    Međuobroka imam dosta i tad jedem voće,bademe,mrkvu,krastavce,jogurte(obične)..
    Ne znam kako mi se lijepe kile,valjda je to genetski (moja mama je u sve 3 trudnoće dobila oko 25kg iako nije jela za dvoje)!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kad san zatrudnila informirala san se o prehrani u T i pročitala da treba više puta po malo ali... šta mi tako teško pada stat pa je na kraju ispalo više puta po puno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •