za Sofi nema nikoga osim mame, samo mama..mama će obući šlapice, mama će donijeti žlicu, mama će staviti na kahlicu..ako bi slučajno nešto napravio MM, slijedilo bi jezovito urlanje pa sam ja da to izbjegnem (a i mrzim da plače) sve radila i skakala na svaki princezin mig..
rezultat je da se sad pretvorila u malu manipulatoricu i gnjavež koji je spreman cijeli dan precendrati ako sve nije onako kako je ona zamislila..
..a meni živci nisu baš užad
sad treba ispravljati krive drine pa kad počne cendrati, kažem joj da ću napraviti ono što hoće kada me to LIJEPO zamoli..poslije toga tako tužno tuli kao da joj ne dam da pije vode i ima volje izvoditi tu predstavu i do 45 minuta
MM-u naravno nije takva, on takve stvari ne tolerira

..jedno vrijeme nije htjela ni ostati s MM-om, sad se ja povremeno jednostavno pokupim na dva sata, šećem se po gradu u miru i tišini, a njih dvoje su zajedno
prva dva -tri puta kad sam odlazila, hvatala me za nogu i vukla se za mnom po kući, kao da je ostavljam u sirotištu, ma čudo koji je to glumac

sad me samo pogleda, kaže '..ti ideš mama?' i sve je ok

iz mog iskustva, koliko im dopustiš tako će se ponašati
nije problem u klincima nego u roditeljima, ja jednostavno ne znam povući granicu i biti dosljedno 'stroga'