Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Seboroični dermatitis

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Seboroični dermatitis

Hay!
    Znam da je ova tema česta i da ima dosta toga o s.d. na netu, ali ja opet o tome jer me zanimaju iskustva.
    Sinu dva mjeseca starom dijagnosticirali s.d. Koža se peruta. Kupali se par dana u vodi s maslinovim uljem, a sada po savjetu i preporuci dermatologinje kupamo se u Eucerinovoj uljnoj kupki, mažemo tijelo probnim uzorkom Eucerin losiona. Moramo koristiti samo medicinsku kozmetiku.
    Bepanten krema i mast nam u osnovnoj njezi kože.
    Kakva su vaša iskustva s Eucerinom? I s njegom posebno suhe kože? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja Klara ima blagi neurodermitis (ima 4 mjeseca, a pojavilo se s 2 i pol mjeseca) - crvenilo i suhoća na pojedinim mjestima po rukama, na sikama i trbuhu. Mi koristimo, po preporuci liječnika, A-DERMU exomega: kupku za kupanje i kremu za tijelo i lice. I moram reći da sam s tim prezadovoljna. Jer sad ima samo stvarno blago crvenilo i čim redovno mažem (i ujutro i navečer) odmah se povuče.
    A imala je prvo baš jako na laktovima, uzasno perutavo i hrapavao, i isprobavala sam mazati i sa svojim mlijekom i kupku s maslinovim uljem, i dok nisam 2-3 dana redovno ujutro i navečer namazala s tom kremom od Aderme, nije se povuklo. A poslije mazanja - potpuno nestalo.
    Sad moram paziti što ja jedem, pa ovisno o tome njoj bude jače ili slabije (ali više uopće nema po laktovima, i to sad malo crvenila i suhoće kože je ništa naspram toga što je bilo) - sto manje mlijeka, bez oraha, badema, citrusnog voća i tako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam seb.d. unazad dvije-tri godine. Dermatologica mi je između ostalog prepisala Uriage Cu- Zn kremu, koja se koristi i za djecu. Njom Martinu namažem crvenilo na guzi koje povremeno izbije i već do sljedećeg previjanja nestane. Moram priznati da ima puno bolji učinak na njegovoj koži nego na mojoj. Pakovanje od 100 ml košta 160 kn, ali namaže se tanko tako da tuba nama dvojima traje nekoliko mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve ide u prilog priči dokice kako ćemo morati isprobavati proizvode dok ne nađemo što nam najbolje odgovara. Svaka koža priča za sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •