Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Homeopatija i/ili antibiotici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Homeopatija i/ili antibiotici

Nakon što sam godinu i pol isprobavala homeopatiju na sebi (izuzetno uspješno), odlučila sam da i Maju počnem tako liječiti, pogotovo što je u pitanju njena pedijatrica koja je i homeopat.
    Dosada joj je davala kuglice za dizanje imuniteta i sve je bilo prilično dobro, mada nije baš ni išla u vrtić.
    Sada se prvi put jako razboljela. Ima bronhitis i upalu uha, mada oboje u blažem obliku. Doktorica nas je i pitala hoćemo li klasično ili homeopatiju i odlučila sam se za homeopatiju. Ali čini mi se da pomaka nema, a prošlo je već 6 dana. Napadi kašlja ne traju više tri sata, nego "samo" pola sata, ali se ipak i dalje guši od kašlja.
    Zanimaju me vaša iskustva, jeste li davali homeopatske pripravke djeci za teže bolesti? Znam da ovo ide polakše, al ponekad kad ju vidim kako se davi dođe mi da joj dam Klavocin i odustanem od ovoga.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo uzimali homeopastki lijek za sitne bolesti kao npr. smrkavi nos (pulsatilu). Tek toliko da ne vučemo smrke 10 dana već da se to brže riješi i da dijete može barem lakše disati.
    U početku je to funkcioniralo jako dobro, no u zadnja dva puta stvari su se promijenile.
    Nos je prestao curiti nakon 2-3 dana, veliko poboljšanje, nema prehlade, ali se pojavio kašalj. Sav taj sekret iz nosa koji nije iscurio mora negdje otići i ode u grlo. Grlo se zagnoji i eto kašlja i sirupa. Uvijek smo završili na kraju kod dr.

Još nisam otišla homeopatkonji da mi nešto promijeni jer ne mislimo više uzimati taj lijek. Ali planiram svakako!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Vidim da smo otprilike iste starosti. I mi smo prosli homeopatsku kuru za dizanje imuniteta (3. krajnik je problem) i sada smo na nekim biljnim stvarima. Pulsatilu mu dam cim zasmrca a za kasalj koristom isto homeopatski sirup.

Mi smo od 6 mjeseca o.g. na homeopatiji i od tda nije bio ozbiljno bolestan. Razumijem tvoju dilemu. Ja bih otisla kod vase doc-homeo i porazgovarala s njom pa neka ona odluci.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smokice, meni se cini da vam nije dobro odredjen pripravak.
    Dobro odredjen homeop. pripravak treba dati primjetno poboljsanje unutar 24 sata i gotovo izljecenje nakon 3-4 dana uzimanja.

Medjutim, kad smo mi uzimali homeop pripravak za podizanje imuniteta, rezultat se nije manifestirao neoboljevanjem vec j etok bolesti uvijek bio vrlo kratak i blag. Npr. svaku vrticku virozu Ema je prokuhala na 38.5-39 i drugi dan je bila ko nova - svaka je trajala 1-3 dana dok su druga djeca bila po 7-10 dana doma s upalama uha i bronhitisima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bile smo kod pedijatrice, promijenila nam je pripravak i čini mi se da je već nakon 2-3 sata krenulo na bolje. Vidjet ćemo kako će proći noć, tad je najgore. Ujutro idemo vadit krv, pa ako je krvna slika jako loša, doktorica je sama predložila da krenemo sa Sumamedom. Nadam se da će biti ok.
    BusyBee mi smo baš kao što ti kažeš, obolijevali, ali u puno lakšem obliku. Još joj nije trebao antibiotik do sada. Nadam se da ćemo i ovo proći bez tih gadarija.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kako je prosla noc? Da li ste bolje?

Nadam se da ipak necete zavrsiti na sumamedu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smokice, kako je Maja?
    Možeš li mi poslati broj svoje homeopatice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Noć je prošla puno lakše, samo je jednom imala napad kašlja i to kratki
    Jutros smo vadili krv i sad idemo po nalaze, pa se javimo.
    Apricot imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nalazi poprilična katastrofa. Sedimentacija 55 (max. 20 bi trebalo). Po krvnoj slici izgleda da je lagana upala pluća.
    Uzeli smo recept za antibiotik, al dat ću još malo fore homeopatiji, do sutra. Temperaturu nema. Vedra je i vesela (čitaj divlja ) kao i uvijek. Mislim da joj je ipak bolje, ak se ne nastavi popravljati, pit će antibiotik. Ili da joj ga odmah dam?!? Na sto sam muka.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Majino dobro raspolozenje je odlican znak. I Iv skace sve do 39,5 a iznad klone.
    Sto ste dobili drugo od terapije? Mislim homeopatske?
    Drzite se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam mogla izdržati i dala sam joj antibiotik. Bilo me strašno strah i grizla sam se razmišljajući šta ako joj se pogorša, ja ću biti kriva... a ipak je upala pluća.
    Možda da prvih dana nije bila kod bake, pa da smo prije reagirali i promijenili lijek... Al sad znamo za idući put.
    Hvala vam svima na podršci.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Smokice,
    kako je Maja :? Jel joj lakše od antibiotika ?! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, lakše joj je. Po preporuci doktorice smo zadržali i homeopatiju, kao podršku antibiotiku i već je puno bolje

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

super

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo cesto u slicno dilemi. Da li uzimati antibiotike ili 'samo' homeopatiju i odlucili smo se za oboje. Antibiotici samo u kraaaaaajnjem slucaju, a homopatija ide dalje, pa da vidimo!!!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Odlicno da ste bolje. Saljemo velike

Pojma nemam sto cu napraviti kad dodjem u situaciju za antibiotik. Kod mene nema problema odlucim se za biljni preprat. Dapace djeluju bolje od antibiotika.

Nego nisam sigurna sto s klincima. Naime nemamo srecu da nam je pediatar i homeopat ujednom pa nekako malo kombiniram jednog i dugog. Homeopatiju koristimo za dizanje imuniteta (3. krajnik - prosle vrticke sezone smo popili 8 antibiotika u 10 mjeseci, iako nasa ped. nije pobornik antibiotika - ali imali smo nekoliko bolnih upala uha do 40,5, upalu ovojnice na kuku,...... sve u svemu nikakvu strasnu bolestiinu ali non-stop bolesni) I Iv je bio gotov. Razbolio se ako ste ga "ruzno pogledali". Sada nakon 5 mjeseci homeopatije i biljne terapije stanje se znatno popravilo.

Homeopatica me pitala da li cu se usuditi ne dati antibiotik kada bude frka. I ja sam iskreno odgovorila da ne znam.
    Inace su neke od tih biljnih stvari toliko neukusne da joj jos postavljam uvjet da Iv to uopce zeli uzeti (inace ga previse maltretiram i imamo i dodatnu traumu - mislim nepotrebno)

Eto ja se raspisah ...

Citam da vas je nekoliko s vise iskustva pa vas lijepo molim za iskustva i misljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja je puno bolje. Sad je kod bake, jer ja moram pozavršavati stvari na poslu, pošto me neće biti neko vrijeme. Zato je mene opako zarazila, al ja sam odma udarila po sumamedu.
    Jel se vama čini da je taj Sumamed *ranje? Meni se čini ko da me nikad ne izliječi do kraja.

Početno

Jel se vama čini da je taj Sumamed *ranje? Meni se čini ko da me nikad ne izliječi do kraja.[/quote]

I meni se tako cinilo, tj. bilo bi mi bolje u prvi mah, ali nakon par dana kao da bih imala lagani recidiv koji bi se onda vukao jos neko vrijeme, ali mi je frend farmaceut rekao da je tako s azitromicinom, da se cesto cini kao da nije napravio svoj posao do kraja, ali da zapravo jest. Sad, zasto bas nakon azitromicina ostaje osjecaj nepotpunog izljecenja, ne znam. Mozda zato sto je to antibiotik vrlo sirokog spektra pa ni na koju bolestinu ne djeluje 100%, nego djeluje na svaku po malo, ne znam. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smokice drago mi je da je pčelici bolje, nadam se da ćeš i ti biti kao nova za koji dam. Što se tiče sumameda, ja još jedino vjerujem u taj od svih antibiotika za koje znam..ništa drugo mi ne pomogne..

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je kod homeopatije jako vazno da sami steknemo znanje i, jos vaznije, iskustvo.

homeopat nam moze odrediti lijek, dati smjernice, ali ako se slika promijeni, vjerojatno ce trebati promijeniti i lijek. Ako nema poboljsanja nakon 2-3 davanje, treba promijeniti lijek. ako je krenulo poboljsanje, ne prekidati davanjem lijeka (dok ne "zasteka")...

sa malom djecom je nekad jos teze jer nam neke stvari ne mogu reci. vazno je stalno promatrati dijete, pratiti raspolozenje...

meni jos fali iskustva i prakse pa cesto pojma nemam kak dalje

lakse je i nekomplicirano kada uzmemo antibiotik pa znamo - svakih x sati, y dana...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Thalia imas pp.

MamaRibice apsolutno se slazem da moramo imati solidnu podlogu o homeopatiji ako ju koristimo ( i ja se spremam na tecaj ali nikako da stignem). U smislu neke reekcije primjetis tek kad ih ocekujes. Neke stvari nauscis s vremenom. Uglavnom svaki problem koji vidis ili imas zovi doc.

Ali isto tako mislim da je ipak skolovani homeopat jedino dobro rjesenje za lijecenje, pogotovo kod djece.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

može. hvala.
    volio bih vidjeti članke u kojima se na "evidence based" temeljima preporučuje homeopatija.
    Možda ih stvarno ima, a ne znam za njih jer nisam tražio na pravim mjestima. Rado ću priznati da sam u krivu....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mujica,strpi se još koji tjedan svi če članci i istraživanja ukoro biti dostupna,sa kompletnim imenima autora i časopisa(znanstvenih) u kojim su objavljeni.Sad nemam vremena se detaljno pozabaviti sa tim.
    Zapravo mislim da ti i ja mislimo i želimo isto,a to je da pacijenti dobiju najbolju moguću skrb i da im nitko ne prodaje maglu.

Osnovni problem homeopatije iz mog gledišta nije taj da je ona klinični "nedokaziva"(iako postoji nekoliko studija koje to i pobijau),nego je taj što homeopat koji prepisuje remediju mora posjedovati veliku količinu znanja,a po mogučnostii iskustva da bi odredio točno onu koja je u tom trenutku pacijentu potrebna.Uzimajući u obzir tu činjenicu sam razgovor sa pacijentom mora dugo trajati,a to je nešto za što liječnici nemaju baš previše vremena .

Medicinarima koji su odgojeni na "teoriji mikroorganizma"jako je teško vjerovati da postoji neki drugi način kojim bi ubili neku patogenu ili uvjetno patogenu baktreriju osim da na nju idu antibiotikom,zar ne ?
    Hajdemo poričati sad kao dva potpuna laika,da i široke mase razumiju.

Zamislimo, hipotetski ,da imamo dijete sa akutnom upalom tonzila uzrokovanom beta hemolitičkim streptokokom.
    U klasičnoj medicini (ako bi imali sreće i volje prije antibiotika napraviti bris)dijete bi dobilo penicilinski antibiotik i ako ima dobar imunitet za deset dana bilo bi zdravo.Ako bi mu iz bilo kojeg razloga imunitet bio oslabljen nakon prestanak uzimanja antibiotika streptokok bi se vratio i onda bi mu trebao još antibiotika ili inekcije, itd...
    E ,sad zašto se streptokok vratio ,pa zar dijete nije dobilo antibiotik koji djeluje na dotičnu bakteriju?
    Točno,ali osim ciljane bakterije ,antibiotik je oslabio prirodnu (zaštitnu )floru na tonzilama(f.f. je osnovni mehanizam obrane na tonzilama) i kad je prestalo djelovanje lijeka patogeni organizmi su navalili još jaće.
    Ako razmišljamo kao homeopat ,on bi postupio na drugi način.
    Remedija koju bi homeopat odabrao djelovala bi kao impuls koji bi dao organizmu poticaj da treba poslati dodatne imunološke snage ,tj.pojačati napor izlječenja na mijestu infekcije.F.f. na tonzilama bi se povećala i tako bi se organizam sam riješio patogenog mikroorganizma.
    Naš imunološki tako to radi 24 sata samo mu ponekad treba dodatna pomoć.
    Naravno,ako homeopatska remedija nije dobro odabrana,neće se dogoditi ništa,tj.neće doći do ozdravljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Moralo bi se praćenjem dovoljno velikog broja dokazanih streptokoknih angina, koje su liječene pola penicilinom, a pola homeopatskim remedijama, dokazati da jednako 1. skračuju bolest; 2. skračuju zaraznost za okolinu; spriječavaju reumatsku groznicu; te 4. da imaju jednak utjecaj na ponovno javljanje streptokokne angine nakon izliječenja.
    Dok se to ne dokaže na takvom i sličnim primjerima, bojim se da je riječ o prodavanje magle i zarađivanju na tuđoj nevolji.
    Što se tiče navedenog slučaja ,ja imam doma petogodišnjaka na kojem je izvedeno ispitivanje.

To nije ni dovoljno velik broj za jednu znanasvenu studiju,ali meni je dovoljno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za penicilin se doista dokazalo da skraćuje trajanje bolesti, skračuje zaraznost bolesnika za okolinu, te spriječava nastanak reumatske groznice, kao komplikacije gnojne angine.
    Ali isto tako skraćuje i prosječno vrijeme između dvije bolesti, a to si preskočio napisati.

Dobro je da postoje antibiotici, ali je loše što ih se trpa "preventivno".

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Moralo bi se praćenjem dovoljno velikog broja dokazanih streptokoknih angina, koje su liječene pola penicilinom, a pola homeopatskim remedijama, dokazati da jednako 1. skračuju bolest; 2. skračuju zaraznost za okolinu; spriječavaju reumatsku groznicu; te 4. da imaju jednak utjecaj na ponovno javljanje streptokokne angine nakon izliječenja.
    Dok se to ne dokaže na takvom i sličnim primjerima, bojim se da je riječ o prodavanje magle i zarađivanju na tuđoj nevolji.
    Što se tiče navedenog slučaja ,ja imam doma petogodišnjaka na kojem je izvedeno ispitivanje.

To nije ni dovoljno velik broj za jednu znanasvenu studiju,ali meni je dovoljno.
    evo možeš, for the record, pribrojiti još jednu ( tada) 5-godišnjakinju koja je strep B infekciju izliječila homeopatijom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    evo možeš, for the record, pribrojiti još jednu ( tada) 5-godišnjakinju koja je strep B infekciju izliječila homeopatijom.
    Super. Sad stvarno imamo reprezentativan uzorak.
    Ali da se ne zanesemo velikim statističkim obradama ovih četvero-petero dječice, odakle znaš da ju je izliječila homeopatija? Zar misliš da ne bi ozdravila i bez čudotvornih homeopatskih pripravaka?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujica, stvar je u brzini oporavka.
    od cudotvornog homeopatskog pripravka.

jos jednom cu reci, preporucam citanje znanstvano-popularne lektire s podrucja fizike, pa ondak proucavanje kakve to veze ima s homeopatijom. toliko od mene.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odakle znaš da ju je izliječila homeopatija?
    isto pitanje ondak molim ponoviti kad netko nakon antibiotika ozdravi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    odakle znaš da ju je izliječila homeopatija?
    isto pitanje ondak molim ponoviti kad netko nakon antibiotika ozdravi.
    s tim da hoomeopatija nema nuspojava.

i da statisticki pribrojim hoomeopatsko izljecenje upala uha. viseputno.
    a ako je bilo "samo od sebe" bas me veseli da nismo uzimali antibiotik (sa svim njegovim nuspojavam), pa kada nam zaista bude nuzno trebao da i djeluje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paz' vamo:
    Homeopatija opravdana kao prvi izbor kod otitisa
    (ako netko ima account neka mi pliiiizzz skine)

Streptokoki grupe A rano tretirani antibiotikom ne ostavljaju nikakav imunitet
    (ovdje nema homeopatije)

Ubi se tražeći, a nemam pojma gdje su mi isparili materijali o antibijoticima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jos je jedna, tada trogodisnjakinja, izlijecila strept. upalu (sarlah) homeopatijom.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Paz' vamo:
    Homeopatija opravdana kao prvi izbor kod otitisa
    (ako netko ima account neka mi pliiiizzz skine)
    Nemam racun, ali posle malo traganja po Internetu, nasla sam stranicu jednog od autora tog rada. Da mi treba rad, ja bih mu se obratila licno elektronskom postom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I mi se prijavljujemo 8) (dvogodišnjak u jaslicama, nekoliko puta izbjegli antibiotik- uho, grlo, nos )

S tim da, Seni, nisam ziher da nema nuspojava; odnosno možda nema nuspojava, ali nekako mi se čini logično da bi krivo propisana terapija koja se primjenjuje neko vrijeme, mogla malo utjecati u krivom smjeru, ne misliš? (nemam činjenice, samo razmišljam )

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo da malo podignem temu iz "mrtvih"
    :D

dakle, upravo imam dilemu.

Jure već 4. dan ima temp koja se kreće od 38-39.1
    spuštala sam je po potrebi eferalgan čepićima.

jučer kod spec ORL na pregledu rekla je da mu je desno uho jako crveno i prepisala Cedax, uprkos tome što mu je ks uredna (leukociti i crp, sedimentaciju nismo vadili), uz to dosta kašlje produktivno.

na 100 muka sam i odlučila sam pričekati dan-dva i dati priliku homeopatiji i narodnoj medicini.

njemu je kao konstitucijski lijek određen phosphorus c30, ali čini mi se da kod ovih akutnih stanja od njega nema pomoći :/

uglavnom, jutros mu je temp bila 38.6 nakon 2 pa za 15 min opet 2 globulice belladone pala je na 37.6.

ali, sad se žali da ga boli i drugo uho pa ću popodne opet do ped.

teta u ljekarni mi dala flu relief i uhobolju da se riješe bolovi.

i sad ni sama ne znam da li dati ab, da li poslušati tetu iz ljekarne ili davati samo konstitucijski(čini mi se da mu on pomogne samo na samom početku, a sad se već zakuhalo) :/

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Belladonna
    Za početni stadij bolesti koja se pojavi naglo. Bol je intenzivna i može se iz uha protezati dolje u vrat, grlo ili lice. Vanjsko uho je crveno, još se nije formirao gnoj. Popraćeno naglom pojavom visoke temperature.

Aconite
    Također za početni stadij bolesti koja se pojavi naglo, pogotovo ako se pojavi nakon izlaganja hladnom vjetru ili nakon doživljenog šoka. Uho je crveno i vruće. Može biti popraćeno visokom temperaturom, te često strahom i panikom.

Ferrum phosphoricum
    Koristi se u početku bolesti. Bolest se ne razvije tako naglo, temperatura nije tako visoka i cjelokupno stanje je manje intenzivno od Belladonne i Aconite. Također probati u početku bolesti kada nema karakterističnih simptoma.

Pulsatilla
    Pulsatilla je najčešće indicirana remedija kod upala uha. Izlučevine iz nosa su guste i žuto-zelene. Također iz uha može curiti gusti žuto-zeleni gnoj. Bol može biti jaka, a može biti odsutna. Bol je jača po noći i na toplom. Žele svježi zrak i nisu žedni. Djeca koja trebaju Pulsatillu su blaga, nježna i plačljiva. Ako su razdražljiva to je cmizdrava razdražljivost prije nego ljuta ili agresivna kao kod Hepar sulph ili Chamomilla. Ova djeca žele da ih se drži, mazi i pazi.

Chamomilla
    Dijete je jako osjetljivo na bol, bol je nepodnošljiva. Gora je kada se sagnu i na hladnom zraku, a bolja od topline i kada dobro umotaju glavu. Uho ili obraz je crveno i vruće, a drugo hladno i blijedo, ili su oba obraza crvena. Mogu imati vrućicu s vrućom i oznojenom glavom i žeđi. Najjača karakteristika djece koja trebaju ovu remediju je razdražljivost i ljutnja. Obično ljutito plaču i vrište, ne žele da ih se dira i ne daju se utješiti. Ne znaju što bi od bolova - zahtijevaju da im nešto date, a onda to odbiju i bace, a mogu vas i udariti zbog sitnice. Jedino što im odgovara jest da ih se nosi, ali i to samo nakratko.

Mercurius
    Ovo je remedija za kasniju fazu upale uha kada se već formirao gnoj. U gnoju može biti krvi i može imati neugodan miris. Znojenje je obilno i također neugodnog mirisa, kao i zadah iz usta. Slina se stvara u velikim količinama. Jezik može biti odebljao i imati otiske zuba sa strane. Bolovi su oštri i gori od topline, a posebno topline kreveta. Mogu se protezati prema licu i zubima. Osjećaj hladnoće u uhu. Limfne žlijezde vrata mogu biti bolne i natečene (Hepar sulph, Sil). Žedni su. Umorni su i polako odgovaraju na pitanja. Mogu biti razdražljivi i impulsivni.

Hepar sulph
    Remedija za srednju ili kasnu fazu prehlade i upale uha kada je gusta, obojena izlučevina iz nosa prisutna danima prije ili za vrijeme upale uha, te kada je upala uznapredovala toliko da se formirao gnoj. Gnoj može biti bijel, krvav, a u kasnijim fazama zelen, rijedak i neugodnog mirisa. Jako su zimogrozni, te im hladne aplikacije ili hladan zrak smetaju. Žele da u sobi bude toplo i puno pokrivača. Bol je vrlo intenzivna i gora po noći. Simptomi su slični kao kod Silicea, ali su intenzivniji, i dijete je iritabilnije. Vrlo su ljutiti, razdražljivi, sve im smeta i vrlo osjetljivi na dodir. Emocionalno stanje je slično Chamomilli, ali će dijete ipak manje vrištati, udarati i bacati stvari.

Silicea
    U srednjim i kasnim fazama upale uha kada se formirao gnoj. Bol nije tako intenzivna kao kod nekih drugih remedija. Obično dođe po noći i gore je od hladnih aplikacija, kretanja, dugog sjedenja i buke. Bol iza uha u mastoidnom djelu. Škakljanje u uhu (Merc, Hepar sulph). Osjećaj začepljenosti u uhu koji prođe nakon zijevanja ili gutanja. Vrlo su zimogrozni i žele tople pokrivače, te nešto toplo na uhu. Znoje se po glavi ili dlanovima i stopalima. Dijete je blago i cmizdravo kao i Pulsatilla, ali je manje zainteresirano za maženje i pažnju. Karakterističan je umor i fizička slabost, bolest ih može skroz izmoriti.

Lycopodium
    Remedija za bilo koju fazu uhobolje. Dijete je obično razdražljivo i voli naređivati, nezadovoljno, nesigurno i boji se mraka. Desno uho boli jače, ili u početku boli desno a onda pređe i na lijevo.

Sulphur

Uši jako svrbe, a zatim počnu boljeti ako ih se pokuša češati. Iscjedak je prljavog izgleda, neugodnog mirisa, ponekad kiselog. Mogu imati goruće bolove i osjećaj prisutnosti vode u uhu. Obično je dobar za vruću, neurednu djecu kojoj ne smeta prljavština. Također za posljedice “potiskivanja” sekreta iz uha lijekovima.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokusaj prema gore navedenim simptomima naci pravi lijek.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mama ribice

prema ovome odgovarao bi mu lycopodium

on gnoja nema...bar mu ne izlaz iz ušiju :/

sad ga pipam i da ga desno više ne boli, al boli lijevo

u kojoj potenciji i kako piti taj lycopodium :?

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

C30

Mozes mu za pocetak dati 2-3 puta u razmaku od npr. pol sata. Nakon toga mozda 3 puta dnevno.

Ali - ak dodje do poboljsanja odmah nakon prvog davanja, ne ponoviti.
    Homeopatiju bi trebalo davati do poboljsanja i onda pricekati, kad dodje do stagnacije ili pogorsanja, ponoviti. Treba pratiti simptome i ravnati se prema njima.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala

a što je s homeopatijom i kapulom (lukom)

kad ga boli uho, stavljam mu sjeckanu kapulu na uho, smijem li to raditi radi homeopatije?
    smijem li mu prsa mazati eukaliptusovim balzamom od dr theissa?

da li zabrana upotrebe preparata intezivnog mirisa za liječenja homeopatijom traje stalno ili samo 15 min prije i poslije uzimanja pripravka :?

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo prije i nakon uzimanja.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo, da javim razvoj situacije.

jure je prizdravio.

temp nema, povremeno zakašlje produktivno, uši da ne bole, možda samo malo kad ga povučem za njih.

davala sam mu: flu relief, uhobolju i belladonu. citrofit 3 x dnevno.

ali, sad je kaja zafibrala, kašlje, zeleno iz nosa.
    jutros od 11 sam joj skidala temp belladonom, svakih 20 minuta, ali bezuspješno, jer joj je u 13 temp bila 39 i dala sam joj čepić.

sad joj opet raste, belladona ne pomaže

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije nužno Belladona za skidanje temperature, ako je bezuspješno pripravak je očito pogrešan. Ja T. skidam temperaturu s Pulsatillom i on je baš dijete iz opisa koji je kopirala MamaRibice "... su blaga, nježna i plačljiva... ...Ova djeca žele da ih se drži, mazi i pazi." pa ako prepoznaješ malenu u tome, možeš probati skidati temperaturu s tim pripravkom. Preporučila bih ti svakako knjigu Romane Đekić "Homeopatija za svakoga" baš za tu prvu pomoć i snalaženje među pripravcima.

Inače, ja konstitucijski dajem 3-4 puta dnevno kad se neka bolest tek počne zakuhavati i otkako to uzima nijednom se ništa nije zakompliciralo. Možda vam i potencija ne odgovara? Mi smo svašta isprobavali dok nismo došli do kombinacije koja nam dosta odgovara, a mislim da ima i još mjesta za poboljšanje. Puno pomaže zapisivanje simptoma i reakcija na pripravke i što više to pratiš, više stvari ćeš znati uočiti i sama. Vjerujem da je strašno bitan angažman roditelja jer smo mi ti koji prenosimo informacije i vidimo što se dešava iz prve ruke.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Nije nužno Belladona za skidanje temperature, ako je bezuspješno pripravak je očito pogrešan. Ja T. skidam temperaturu s Pulsatillom i on je baš dijete iz opisa koji je kopirala MamaRibice "... su blaga, nježna i plačljiva... ...Ova djeca žele da ih se drži, mazi i pazi." pa ako prepoznaješ malenu u tome, možeš probati skidati temperaturu s tim pripravkom. Preporučila bih ti svakako knjigu Romane Đekić "Homeopatija za svakoga" baš za tu prvu pomoć i snalaženje među pripravcima.

Inače, ja konstitucijski dajem 3-4 puta dnevno kad se neka bolest tek počne zakuhavati i otkako to uzima nijednom se ništa nije zakompliciralo. Možda vam i potencija ne odgovara? Mi smo svašta isprobavali dok nismo došli do kombinacije koja nam dosta odgovara, a mislim da ima i još mjesta za poboljšanje. Puno pomaže zapisivanje simptoma i reakcija na pripravke i što više to pratiš, više stvari ćeš znati uočiti i sama. Vjerujem da je strašno bitan angažman roditelja jer smo mi ti koji prenosimo informacije i vidimo što se dešava iz prve ruke.
    pametno zboriš

da, kaja je dok je bolesna, upravo takva, plačljiva, hoće se nositi, traži pažnju...

i još nešto.

evo, probudila se sa 37.8, da li joj već sad početi "skidati" temp ili vrijedi pravilo kao i za panadol :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi homeopatiju koristimo pod istim uvjetima kao i npr.paracetamol.
    Temperaturu u pravilu ne skidamo dok god je dobro opće stanje organizma .U svakom slučaju bolje je čekati dok ti nije jasna slika,ako stanje nije teško.
    Osim toga ,vrlo često se događa da remedije je dobra iako se temperatura u brojkama nije spustila(ili se spustila minimalno),ali je opće stanje puno bolje.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

izgleda da ona nije ni pulsatilla dijete

jutros od 9-10 sam joj spuštala temp sa njom svakih 15 minuta, a umjesto da se spusti, narasla je sa 38.2 na 38.5
    uglavnom, dala sam joj još jednu globulucu i uspavala je vidit ćemo za 20-ak min kad se probudi, možda se probudi zdrava :/

doma još imam flu relief, chamomilu i thymo :/

tete u apoteci rekoše da "flu" diže iz mrtvih, skida temp... al njoj nije pomogao.
    uz to kašljeeeee, okice su joj vodene, podočnjaci crveni, grintava je, plačljiva, ne može se sama zaigrati

i svima

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

molžda ipak je pulsatilla dijete :/

evo se probudila i temp joj je spala na 37.9 :D

dkle, stanje se poboljšalo.
    znači, sad ne dajem ništa , ako se pogorša, opet jednu po jednu globulicu...do poboljšanja.
    ipak, trebalo joj je sat ipo (i 5 globulica pulsatille 30C da joj temp prvo poraste sa 38.2 na 38.5, a zatim se spusti na 37.9)

je li to ok :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

wana, ako već ne želiš pedijatru na tvom mjestu bih otišla kod homeopatice, ovakvo kombiniranje na svoju ruku mi se baš ne čini idealno.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo se popela na 38.8 :/ pa sam joj opet dala pulsatillu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    wana, ako već ne želiš pedijatru na tvom mjestu bih otišla kod homeopatice, ovakvo kombiniranje na svoju ruku mi se baš ne čini idealno.
    Slažem se.To sam zaboravila i napisati...
    Toliko pripravaka ,pa bili oni i homeopatija nikako nije dobar način.
    Svakako konzultirajte homeopata i nabavite nekoliko dobrih knjiga prve pomoći.Što se tiče teta u ljekarni i pripravaka ,moje mišljenje je da one u pravilu nemaju iskustva niti znanja o osnovnim principima.
    Pročitaj na kombiniranim pripravcima koliko je remedija u njima pa će ti biti jasno koliko ste energija smiksali zajedno u kratkom vremenu...
    Čak i da je neka od remedija u kombinaciji dobra nećete znati koja,moguće je da je potencija preniska...
    Ako nemate iskustava i literaturu,ja bih radije ništa ili paracetamol...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •