Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: motorika 5mj bebe

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno motorika 5mj bebe

ciao!! moj malac dans ima 5mj!! unazad 2,3tj primjetila sam da kad bio bio na meni (a ja sjedila) onak "ležečki" ne sjedeći položaj neg...uf teško opisat al vjerujem da znate....dakle primjetila sam da bi se htio dignuti, sjesti, radit trbušnjake... taman tu negdje smo bili kod Sabola koji kaže da su to neš ko refleksi, a ne i pokušaj "u sjedeći položaj"....e sad...ima par dana da se on oće i s ravnog (npr pod) dić...onak trudi se dignut trup, abdomen...i uspije mu recimo centimetar....al, zato kad je na meni, a ja zavaljena u poluležećem/sjedećem položaju, onda se fakat digne (lakše mu je jer ne leži totalno ravno) u sjedeći položaj.... negdje sam čitala da to je još rano...prije 6mj....dal da mu to dopuštam il???
    i još kad je na trbuhu...spretniji je s nogicama koje sagiba i kao da ih stavlja pod trbuh...i rukicama maše...pa ak mu ja npr stavim svoju ruku kao oslonac za noge "odmigolji" kojih par centimetara...kao da puzi al ko crvić - migolji!!!
    kakva su vaša iskustva....?????

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme...baš smo ga sad gledali na trbuhu...na krevetu..."zmajevski" se trudi...kovitla nogama...sagiba ih...stenje ko veliki....i onda "pukne" jer bi valjda odma tija trčat!!!! Bože je sladak i smišan

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    ajme...baš smo ga sad gledali na trbuhu...na krevetu..."zmajevski" se trudi...kovitla nogama...sagiba ih...stenje ko veliki....i onda "pukne" jer bi valjda odma tija trčat!!!! Bože je sladak i smišan
    I kod nas je ista situacija! Samo smo malo stariji i to je sve počelo puno prije! sad već polako nastoji puzati.....i opire se nogama opasno a baš smo danas došli sa UZV kukova i dr. mi reče da ga još moram povijati široko jer mu je sporije okoštavanje a ja luda ne znam šta da radim, on jednostavno ne podnosi sputavanje...ići ću po drugo mišljenje!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajd još koje iskustvo....smim li uopće dopuštat "sjedeći" prije 6mj????

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima koja mama da se javi?????

može i tata

hvala!!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dijete smijes pustat da sjedi kad se ono samo posjedne.
    prema toj definiciji smjela bi ga pustat.

ALI, problem je sto ovo sto tvoje dijete radi nije pravilno posjedanje, pravilno je ili iz puzeceg polozaja ili polozaja vrtnog patuljka (to je nesto kao kad lezi na boku naslonjen na rukicu).

vidis i sama da se on tako digne jedino kad je u nekom vec plusjedecem polozaju, tako da izbjegavaj takav polozaj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Petra je već normalno sjedila s 6 mjeseci. Tako da mislim da to uopće nije tako rano. Ali prije faze sjedenja ona se okrećala potrbuške, pa dizala na koljena i rukice i "ljuljala se". Izgledalo je skroz smiješno.
    U svakom slučaju poslijedala se iz tog položaja a nikako iz ležećeg.
    Ja sam uvijek prije zamišljala da će se iz ležećeg samo uspraviti i sjesti, tak da sam se bila skroz izbezumila kad se prvi put sjela :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je s 3 mjeseca radio ovo o čemu zmaj priča, trbušnjake i sl. Naravno da tako ne može sjesti. Danas ima 8 i pol mjeseci, "tek" se klati na sve četiri, i uskoro će se sam posjesti, iako je davno "izgledalo" kao da bi on sjedio. Ne posjedam ga.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a kužim da je sve individualno....najžešće mi je što on koristi sve trenutke ne bi li se diga naprid...npr nek leži i ak se igram s njim, držim mu ručice, on odma počinje stenjat, napinjat se ne bi li se pridiga, držeć se za moje ruke...kad sjednem i zavalim leđa skroz unazad (koliko može ova moja odrpana stolica!!), i njega polegnem na se, on odma hop i sjest...je kužim razliku što znači posjest se a što znači ovo "pripomognuto" pridizanje u sjedeći...a što onda? da mu ne dopuštam to???za nekih 10 dana ću do ped pa bum i nju ispitala...
    sva iskustva su wellcome
    hvala

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moja prijateljica je neki dan bila na pregledu kod fizijatra i također joj mali sve ovo radi što si opisala, uostalom tako radi i patrik. njoj je dr. rekla da je to sve dobro i normalno, ali da se beba ne smije posjedati sve dok se ne posjedne sama kako je martinap opisala. neki pedijatri još uvijek navodno preporučuju posjedanje sa 6 mjeseci, ali ova kaže da to nije dobro.
    doktorica je još rekla ako je dijete tebi u krilu i ima oslonac na leđima, a ti sjediš malo ukošeno onda smije "sjediti"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •