Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Klempave usi

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Klempave usi

Drage moje,
    imam jedan problem pa ako je neko imao isti molim da mi se javi,
    naime, imam bebicu od 3 mjeseca i primjetili smo da ima blago klempave usi, stavljamo joj trakice preko dana i nocu kapicu ali se vrti u snu i vjerovatno joj se i uho zavrne, sad joj lijepimo flaster preko usiju ali nekako me strah, imamo malo problema kad joj odljepljujemo, i to se trudimo da nakvasimo kad je kupamo da joj lakse odlijepimo, da li neko ima pametnije rjesenje, i da li ima spasa za njene usi, ili sam zakasnila, nekako se nadam da je to sve mekano i da se da spasiti, unaprijed zahvalna

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znam da bi mi sve da su nam djeca ko iz kataloga ali priroda je takva. Mislim da se nebi trebala opterecivat s tim. Ako te vec smeta...u biti poduzela si sve kaj si mogla!

Jedino ovo sa flasterima mi nikako ne pase s bebom od 3 mj. To ce se sve jos mjenjat. Trakica je ok.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma kakvi flasteri... Moj je dobrano klempav, i to mi je bas simpaticno, ne pada mi na pamet stavljati mu ista, a sumnjam i da pomaze. Bude li on time kasnije iskompleksiran (a nadam se da nece) korekcije cemo tada raditi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

potpisujem summer!
    Priroda je ucinila svoje,ako bude iskompleksiran to se za cas moze rijesit

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kao mala sam imala klempave uši, ali se to sve popravilo s vremenom.
    nisu mi ništ keljili po uhekima, jednostavno sam narasla, a uha se vratila tam di i trebaju

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se Lovro rodio imao je isto blago odmaknute, da ne kažem klempave uši. Stvarno smo ga na početku izmučili sa raznoraznim glupostima. Muka mi je uopće spomenuti ih.

Na kraju mi je patronažna dala izvrstan (jednostavan) savjet. Kad se dijete polegne na bok (Lovro je spavao na boku), malo se odigne glavica i poravnaju se uha. I to je to. Uhica su se ispravila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ne mislite valjda da će djetetu oklempavit uši zato kaj mu se nekad prefrknu? Njima su hrskavice još mekane pa uho stoji u svakakvim položajima. Kad hrskavica otvrne uho dobiva svoj pravi oblik. Mislim da su klempave uši nasljedne.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Na kraju mi je patronažna dala izvrstan (jednostavan) savjet. Kad se dijete polegne na bok (Lovro je spavao na boku), malo se odigne glavica i poravnaju se uha. I to je to. Uhica su se ispravila.

ida se rodila sa savrseno polozenim usima. ali je od jako rane dobi (nekoliko dana) uvijek u snu (spavala na boku) prevrnula uho prema naprijed. ja bih joj redovito lagano podvukla ruku pod glavu i izravnala uho, ona bi ga jos redovitije ponovno prevrnula...

nije bilo sanse da joj ga izravnam a da ga ona ne vrati u "prevrnuti" polozaj...

i eto, danas ima sedam i pol godina i klempave usi ima i dugu kosu i jedini je problem sto joj nece kosa ostat iza uha kad je onako, iz neke navike pokusa stavit... ako ce joj smetat - slobodno neka ih ispravlja kako zna i umije. podrsku nasu uvijek ce imati.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Pa ne mislite valjda da će djetetu oklempavit uši zato kaj mu se nekad prefrknu? Njima su hrskavice još mekane pa uho stoji u svakakvim položajima. Kad hrskavica otvrne uho dobiva svoj pravi oblik. Mislim da su klempave uši nasljedne.
    ida se rodila sa strahovito mekanim usima i nosom. vremenom su joj i hrskavica u nosu i one u usima ocvrsnule. eto, ispalo je da su ove u usima ocvrsnule u "pomaknutom" polozaju

noa i leo su se rodili sa strahovito cvrstim usima i nosevima. noa pogotovo. kad se tek rodio nisam mu mogla prstima stisnuti nosnice. ni makac. vremenom su mu omeksale pa se daju stisnuti...

i jos nesto - u nasim obiteljima (mojoj i mm-ovoj) nitko nema klempave usi. ni od starijih ni od djece...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moj je Duje podosta klempav.
    ljudi ga u principu i prepoznaju po tome.
    kad je bio beba trudila sam se da, kad leži, mu poravnam uši, ali, eto, priroda je napravila svoje i sad je on moj mali klempo.
    a uz to su mi uši i velike (kud je tu i mala glava) a sve izgleda slatko. smatram da će kad malo poraste, sve doći na svoje
    http://public.fotki.com/kikulu/6-mjeseci/0000161.htmltu se donekle vidi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    http://public.fotki.com/kikulu/6-mjeseci/0000161.htmltu se donekle vidi
    Ja tu ne vidim ni jedno klempavo dijete.
    Sva sreća da ne znaš kako uha mogu biti klempava, na Dujinu radost .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne brini se jer većina bebica u to dobu imaju blago klempave uši pa ne može znati da li će biti klempo...nama su se ispravile kad sam se ja prestala opterećivati

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se čini da ide i obratno - da se mogu i roditi s ušima uz glavu, ali im od prevrtanja uši malo oklempave. F. se rodio s prekrasnim malim uhama, ali je uvijek ležao na prefrknutom uhu. Isto sam probala to spriječiti s trakicama, pa bi još od trake dobio osip po čelu!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sva sreća da ne znaš kako uha mogu biti klempava, na Dujinu radost .
    ma jesu oba, al se ne vidi dobro
    ali meni je to tako slatko!!!
    Nekako mu stoji (moram naći bolju fotku )

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su sve bebice preslatke,onako krezube,sa kosom ili bez nje,
    s velikim ili malim ušima,bojom kose ili očiju...
    kad malo porastu bit će opet posebni svatko na svoj način,
    po pričanju,osmijehu ili nečem trećem.
    velike i klempave uši dva su mi različita pojma,i
    mislim da se ni trakicom,ni flasterom(!) izravnat/smanjit nemogu,
    jer priroda je odredila kakve će bit.

p.s.i moje starije djete ima veelike uši,ali je presladak!!!
    stoga ne sumnjam da je i tvoja Lara prekrasna.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kada sam bila u rodilištu jedna gospođa je rodila prekrasnu curicu ali su joj prilikom poroda potegnuli bebu za uho (greškom ) i jedno uho joj je bilo jako klempavo. Znam da je ta gospođa jako bila uzrujana ali joj je jedna jako dobra pedijatrica prilikom pregleda rekla da se ne brine , da stavlja traku i stavi nešto kao ljepljivu traku i da će se vratiti. Ne znam da li to može pomoći dijeci koja možda imaju moguću nasljednu crtu.Ali vrijedi pokušati....

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nona od MM je pokušavala s trakicama i kapicama, ali nije pomoglo. MM ima i dan danas malo klempave uši. I nije da ga to posebno smeta u životu.

Negdje sam pročitala da protiv klempavih ušiju pomaže jedino operacija (navodno jako jednostavna). To ako netko baš ima kompleks :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To s ljepljenjem flastera nama smisla također niti trakica neće puno pomoći.Pomoći može dobra frizurica,puno samopouzdanja i eventualno operacija, ali nikako prije 15- 16 godine .

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nikakvi flasteri ne mogu pomoći , zato ne traumatizirajte bebe , na taj način možete naštetiti nježnoj koži uške i napraviti ulkuse :/

što se tiče operacije , iako je preoruka do škole zog ostale djece, ja nikako ne bih preporučila tako rano, ako djetetu bude smetalo - samo će se odlučiti za op. u pubertetu
    Operacija nije tako jednostavna kao što se misli ( svaka operacija nosi rizik komplikacija i neuspjeha na koji i najspretniji kirurg mora uvijek računati )

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam dvojicu prijatelja koji su baš negdje u pubertetu operirali klempave uši jer su im smetale. I nikom ništa! Uši su, ljudi, najmanji problem. Glavno da su nam djeca sretna i zadovoljna, sita i zdrava.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam kupila u dm-u prozirni flaster pakovan u rolici pa sam malome s time lijepila uši i stvarno je pomoglo. taj flaster nije tako čvrst kao obični i lakše se skine.da nisam to radila imao bi uši kao slonić dambo. baš su mu se počele dobrano klempaviti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

slične stvari su mene zanimale prije kojih 1,5 godine. S vremenom je kosica narasla i postala gušća i uopće više ne primjećujem ništa neobično s uhekima

albaalba

Početno

Moja teta je stavljala dugi niz godina svom sinu flastere. Nije upalilo. Danas je dečko od 22 godine i ima iste uši ko sa 3 mjeseca

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    ja sam kupila u dm-u prozirni flaster pakovan u rolici pa sam malome s time lijepila uši i stvarno je pomoglo. taj flaster nije tako čvrst kao obični i lakše se skine.da nisam to radila imao bi uši kao slonić dambo. baš su mu se počele dobrano klempaviti.
    :? :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja se rodila sa ušima skroz uz glavu, ali su joj se nakon misec dana počele odvajat od glave. čak jedno više nego drugo. i sad imam poluklepavo dite. jedno uho strši dok je drugo onako fino ravno (ne baš kako bi volila, jer ja imam fina uheca, ali joj je prihvatljivo odmaknuto od glave). nije mi nikad palo na pamet niti joj lipit uši, niti stavljat trakice niti ništa drugo. pokušavala sam joj dok je spavala uvik ispravljat oba uha, ali eto priroda se pobrinila da jedno maše više nego drugo.
    bude li imala zbog toga komplekse kad odraste, postoji estetska kirurgija i to ćemo sredit.
    svo zlo ovog svita bilo u tom jednom klempavom uhu.
    iskreno, i ja bi volila da joj ne strši ispod kose to uho, ali....šta je tu je. ona mi je najlipša na svitu, i nema lipšeg diteta od nje, i sa takvim nejednakim ušima (kako subjektivno gledanje jedne majke )

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="litala"]

uvijek u snu (spavala na boku) prevrnula uho prema naprijed. ja bih joj redovito lagano podvukla ruku pod glavu i izravnala uho, ona bi ga jos redovitije ponovno prevrnula...

nije bilo sanse da joj ga izravnam a da ga ona ne vrati u "prevrnuti" polozaj...

potpuno ista situacija i kod mene....moja mama nikako nije mogla spriječiti moje uši i mene u namjeri da ih oklempavim
    kad god ona uho ispravi ja bih se u snu vrtila dokle god ga opet ne izvrnem naopako i nisam mogla zaspati drugačije....
    kasnije u vrtiću i u školi sam uvijek bila sa trakicama za kosu i donekle se popravila situacija....sada se više ne primjeti toliko... :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bozi prvotno napisa
    Kada sam bila u rodilištu jedna gospođa je rodila prekrasnu curicu ali su joj prilikom poroda potegnuli bebu za uho (greškom ) i jedno uho joj je bilo jako klempavo.
    Nisam znala da babice mogu biti krive i za klempave uši. :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mojoj maloj curici su uši izgledale klempave dok je bila beba. Poslje je glavica narasla, uši se ispravile, i uopće nije klempava. A i da je, nije važno. Baš mi je bila slatka mala klempica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

majke moje drage ajde da vama napišem što sam napisala lauri na pp :

KLEMPAVE UŠI SU STVAR GENETIKE UVIJEK I BEZUVJETNO(osim ako su poslijedica neke nesreće tipa prometna i sl)KAO KRIVE NOGE I S OBZIROM DA DJECI NE VEŽETE NOGE ZA ŠTAPOVE DA BI IH IZRAVNALI-JER NE MOŽETE!!!!- TAKO MOLIM MOLIM LIJEPO VAS MOLIM PRESTANITE DJECI LIJEPITI UŠI ZA GLAVU JER OSIM ŠTO ĆETE IH OZLIJEDITI NEĆETE NIŠTA DRUGO POSTIĆI.

Nekim klincima se ne vidi odmah po rođenju da su klempava već se pokaže kroz koji mjesec kako se hrskavica uha razvija-dakle dijete ne klempavi jer krivo spava vće jer je genetski tako programirano.

Dalje , za one kojima to jako smeta-jer znamo svi kako djeca znaju biti okrutna i zezati sve koji su drugačiji po bilo čemu-jedino što ispravlja klempava uha je OPERACIJA.

OPERACIJA NIJE KOMPLICIRANA , JEDNOSTAVNA JE , ALI SE DIJETE TREBA USPAVATI I NE RADI SE PRIJE 3 -4 G NIKAKO JER STAVRNO NEMA ZA TO POTREBE , TO JE ČISTO ESTETSKI.

Nakon toga otiđite na bilo koju ORL kliniku i naručite dijete za operaciju.
    Najčešće se dijete operira prije škole.Možete i privatniku.

A flastere bacite u smeće. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

majke moje drage ajde da vama napišem što sam napisala lauri na pp :

KLEMPAVE UŠI SU STVAR GENETIKE UVIJEK I BEZUVJETNO(osim ako su poslijedica neke nesreće tipa prometna i sl)KAO KRIVE NOGE I S OBZIROM DA DJECI NE VEŽETE NOGE ZA ŠTAPOVE DA BI IH IZRAVNALI-JER NE MOŽETE!!!!- TAKO MOLIM MOLIM LIJEPO VAS MOLIM PRESTANITE DJECI LIJEPITI UŠI ZA GLAVU JER OSIM ŠTO ĆETE IH OZLIJEDITI NEĆETE NIŠTA DRUGO POSTIĆI.

Nekim klincima se ne vidi odmah po rođenju da su klempava već se pokaže kroz koji mjesec kako se hrskavica uha razvija-dakle dijete ne klempavi jer krivo spava vće jer je genetski tako programirano.

Dalje , za one kojima to jako smeta-jer znamo svi kako djeca znaju biti okrutna i zezati sve koji su drugačiji po bilo čemu-jedino što ispravlja klempava uha je OPERACIJA.

OPERACIJA NIJE KOMPLICIRANA , JEDNOSTAVNA JE , ALI SE DIJETE TREBA USPAVATI I NE RADI SE PRIJE 3 -4 G NIKAKO JER STAVRNO NEMA ZA TO POTREBE , TO JE ČISTO ESTETSKI.

Nakon toga otiđite na bilo koju ORL kliniku i naručite dijete za operaciju.
    Najčešće se dijete operira prije škole.Možete i privatniku.

A flastere bacite u smeće. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I babice ne mogu biti krive za klempava uha.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam tri ušata klipana pa mi nikad nije palo napamet da ih lijepim selotejpom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bez uvrede, ali ja stvarno mislim da je idiotski lijepiti djeci (pogotovo bebi od 3 mjeseca) usi ili bilo sto drugo kako bi se ispravilo nesto sto je nelijepo u vasim ocima.
    prihvatite i volite svoju djecu onakvom kakva jesu, pa ce i oni voljeti sami sebe i biti zadovoljni.
    isto tako, voditi dijete na plasticnu operaciju smatram takodjer neprikladnim jer mu pokazujes da ti mislis da nesto s njim nije kako treba..pa onda stvarno ne mozete ocekivati da oni vole sebe i budu zadovoljni sobom?
    kad odrastu i budu dovoljno zreli da sami prosude da li im nesto smeta ili ne, neka odlucuju hoce li to ispravljati ili ne.

moja cimerica je odrasla u prekrasnu zenu sa sljepljena tri prsta na svakoj nozi. njeni roditelji su se prema tome odnosili kao da je to najnormalnije, nikad nisu skrivali ili govorili da bi to trebalo ispraviti. ona je uvijek nosila japanke, nije se sramila toga, stovise..bila je na neki nacin ponosna sto je malo drukcija od ostalih - bilo mi je prekrasno vidjeti osobu s tako puno samopouzdanja u sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="ivonna"]bez uvrede, ali ja stvarno mislim da je idiotski lijepiti djeci (pogotovo bebi od 3 mjeseca) usi ili bilo sto drugo kako bi se ispravilo nesto sto je nelijepo u vasim ocima.
    prihvatite i volite svoju djecu onakvom kakva jesu, pa ce i oni voljeti sami sebe i biti zadovoljni.
    isto tako, voditi dijete na plasticnu operaciju smatram takodjer neprikladnim jer mu pokazujes da ti mislis da nesto s njim nije kako treba..pa onda stvarno ne mozete ocekivati da oni vole sebe i budu zadovoljni sobom?
    kad odrastu i budu dovoljno zreli da sami prosude da li im nesto smeta ili ne, neka odlucuju hoce li to ispravljati ili ne.

slažem se od riječi do riječi.
    pa nismo svi isti, osim toga što je lijepo? koji su kriteriji? i tko ih određuje?
    ljepota je u očima onoga koji gleda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledajte moje malo čudovište, kako predivne, velike i klempave uši ima:

http://www.pixilive.com/viewbig.php?...9/5.7._021.jpg

Obožavam njegove uši.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prekrasan je, Luna!
    Djeca dodju u kompletu s usima, ocima, nosevima...predivnima bas onakvi kakvim jesu.
    Evo meni se Kalebove usi ne cine klempavima. Mozda ja imam drugaciju percepciju klempavosti usiju :/
    A i tko bi primijetio kakve su mu usi pored ovih velikih, predivnih okica...

Btw, i ni meni nije normalno lijepiti usi flasterima, nikad cula za to dok ovdje nisam procitala...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Pogledajte moje malo čudovište, kako predivne, velike i klempave uši ima:

http://www.pixilive.com/viewbig.php?...9/5.7._021.jpg

Obožavam njegove uši.
    a di ti tu vidiš klempave uši :?
    moje su ko kod miki mausa

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moju Emanuelu ja u zadnje vrijeme zovem moja mala ćelava klempica. :D

Nama su na ultrazvuku rekli da će Emi imati klempave uši-MM ima malo veće ali gornji dio mu je malo odmaknut pa izgledaju klempave,ali nisu,a ja imam male lijepe uši.

Kada se rodila imala je male predivne uši,do nedavno kada ih je počela čupati savijati,trgati-sada ima 3,5 mjeseca-totalno su joj se isklempavile.

Hrskavica joj je još mekana-i sada ja ne razumijem jednu stvar-ako je ona od lijepih ušiju mogla napraviti klempave-pogotovo desno uho-zašto onda ne bi postojao neki"prirodan" način da joj ih ja ispravim

-znate kakve su curice i kako djeca znaju biti"okrutna" i ne bih željela da u živou zbog toga ima komplekse,a operacija mi je zadnja solucija i to bih joj dozvolila tek sa 16,18g.

Isto joj ispravljam uši kada zaspe na boku.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    -znate kakve su curice i kako djeca znaju biti"okrutna" i ne bih željela da u živou zbog toga ima komplekse
    .
    meni su upravo djeca u školi nabila užasne komplekse koje imam još uvijek
    kad sam počela hodat sa MM, nisam dala da me dira po glavi, kao ja to ne volim
    imam kosu do ramena i nema šanse da se ošišam na kraće da mi se ne bi nedajbože vidjele i nikad ne izlazim iz kuće vezane kose, samo je doma vežem, kada dolaze gosti nosim je raspuštenu
    ma uglavnom, užasno sam zbog toga iskompleksirana i da kojim slučajem imam dijete koje ima takve uši, vjerojatno bih to riješila operacijom prije škole, jer znam kakva su djeca
    ovdje pričam o stvarno jako klempavim ušima

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je vrsnjakinja u osmom razredu isla na takvu operaciju. Nisu je bas zadirkivali, ali je ona bila iskompleksirana i sve je proslo ok. Nitko to nikad nije komentirao, ono: bas su ti lijepe usi nakon operacije i to.

nikolicc

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja sam bila klempica do 21. godine kad sam operirala uši i nevjerojatno koliko sam sad sretnija jer sam se riješila tog kompleksa. Kao klinku me to uopće nije diralo, mami i tati su moja uha uvijek bila preslatka, samo me buraz zvao Dumbo. Oko puberteta me to baš jako počelo mučiti, pa sam ih skrivala na razne načine, ali kad sam se približila dvadesetoj, obećala sam sama sebi da ću to riješiti i tako je i bilo.
    Moram priznati da sam se pribojavala da će djeca naslijediti moje uši, jer znam što znači takav kompleks. Na kraju su ipak pokupile tatina ušesa, ali i da nisu, bile bi mi predivne takve kakve jesu, baš kao što sam i ja bila svojim roditeljima, koji su se uvijek čudili "kaj ja izmišljam", a stvarno sam bila pravi Dumbo.
    Mislim da flasteri i kapice ne mogu nešto bitno promijeniti i da je priroda glavni i odgovorni "krivac". Bitnije je dijete odgajati tako da bar u djetinjstvu ne bude opterećeno time, a u pubertetu ih ionako većina bude iskompleksirana ovim ili onim... i kad bi moje dijete izrazilo želju da se podrvgne operaciji, podržala bih ga, ali nikako ne prerano i tek kad bih bila uvjerena da može shvatiti i prihvatiti sve što takva operacija nosi sa sobom.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam sestričnu od 10g koja je jako klempava ali mala je puna samopouzdanja i govori za sebe da je najljepša u razredu,,ali ja sam sigurna da će se to promjeniti u pubertetu,kada bude svjesnija sebe i vidi "konkurenciju"-na žalost ali tako je to danas.

MM mi je nedavno rekao da je njegova sestra operirala uši ali da za to nitko ne zna u familiji i da bi ga ubila da zna da je meni rekao.
    Inače šogorica mi ima 28g-učiteljica je,još je nisam vidjela sa podignutom kosom-ustvari jesam ali rijetko,uši su joj sada ok,al još uvijek nekako ne voli podizati kosu.

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Zdravo. Ja nemam klempave usi samo malo su mi siljave može nekako to da se napravi da ne budu siljave ali bez operacije. Hvala puno unapred.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •