Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Sto od robice kupiti za ljetu (lipanjsku) bebu?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Sto od robice kupiti za ljetu (lipanjsku) bebu?

Mojem momcicu je termin krajem lipnja, a posto je prosla beba bila zimska i minijaturna (nesto vise od 2kg, rodena 37+4), nisam bas sigurna sto kupiti.

Znam da bebe jos ne reguliraju toplinu, dakle bi li trebalo bi uzeti bar za pocetak nesto dugih bodija/benkica i hlacica? Sto ste vi uzimali za ljetnu novorodencad i koliko cega?

Takoder ne znam koji broj uzeti. Pikulica je bila 44cm i cak i najmanje krpice smo podfrkavali, no ova trudnoca je normalna, a malac veliki i super raste, tako da nema naznake da bi bio bas tako mini beba. Razmisljala sam o br.50 ili 56, sto vi mislite?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bodi dugi rukav, kupi u zari, bar sam ja one na preklop, 56 broj u bitinkod njih j od 0 do 3 mj. I lagane hkacice, i ja sam kupila u intersparu, al to imas svugdi one tanke pidjamice pamucne i moj je cilo lito bio u tome. Kupi tanku frotirnu dekicu da se ne znoji, par malih carapica...i to je to. Baziraj se na pamuk.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Savjetujem ti da vidis na nasoj forumskoj burzi tko prodaje robicu za novorodjencad ili da stavis oglas da kupujes lot. Ne isplati se uopce kupovati sve novo, ajde nesto za pokazat se ali stvarno ima krasne nosene robice koja izgleda kao nova. Moja je starija, lipanjska beba, vec je pocetkom 7.mjeseca bilo jako toplo tako da je bila u bodicu bez rukava i laganim zoknicama a nekad i bosa. Za pokrivanje smo koristili lagane pamucne dekice ili tetra pelene. Romperi su mi super stvar i toga bih si ja isto nabavila na tvom mjestu. I recimo 2 majicice na kopcanje sprijeda s dugim rukavima ako bas zatreba. Bodica sigurno imas nesto unisex. A ako bas bude "zahladilo", posaljes nekoga da ti uzme nesto deblje al ja bi se bazirala na kratkim rukavima, bez rukava i kratkim hlacicama i eventualno par onih laganih hlacica sa stopalima ili pidjamica dugih rukava sa stopalima

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da ti ne treba velicina manja od 56

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

PIsem stoput kak se cega sjetim Ma gledaj da imas bebu obuci slojevito. Zato su meni super majice dugih rukava ali da su na kopcanje, kao vestice

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam danas radila popis i mozgala sto trebam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam svoju lipanjsku bebu držala u dugim rukavima prvih 4-5 dana, kasnije samo kratki rukavi ili čak bodi bez rukava - užasne vrućine su bile.
    Nabavi si ipak par bodića s dugima, ali više onih s kratkima, uz poneku laganu majicu na kopčanje s rukavima koju možeš staviti navečer po potrebi. Isto tako i poneke lagane hlačice i čarapice. Meni je bilo lakše samo zamotati je u sasvim tanki frotirski ručnik za bebe.
    Brzo će prerasti te male bodiće pa potpisujem onaj dio o forumskoj burzi.
    Topliju robicu mislim da ne trebaš kupovati manju od veličine za 6-9 mjeseci (br.74), bar iz mog iskustva bebe tu veličinu malo komotnije mogu obući već s 4 mj.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kupi malo 50 i vise 56. Moji vec s tri mjesecca nisu stali u 50
    a za ljetnu bebu bi kupila bodice bez rukava, bodice s dugim rukavima, pamucne tanke hlacice sa stopalima, kratke pamucne hlacice, pamucne majcice s kratkim rukavima i jedan ili maks dva dvodjelna (hlace sa stoplaima +majcica) flis odjelca.

Po meni je idealna kombinacija za malo manje vruce ljetne dane bodic dugi rukav (ali tanki) i te hlacice sa stopalicama, a za bas vruce dane samo bodic bez rukava. Ako lagano pirka pokrijes tetrom a ispod nje je i dalje toplo. Toplije odjelce bi koristila za hladnije noci jer se moji nikad nisu voljeli pokrivati, pa da im bude toplo ili ako je neki bas hladniji dan (npr proslo ljeto se nismo skuhali, dapace )

ja sam uvijek koristila dvodjelna odjelca, oni romperi i sl u jednom komadu mi je ziva muka za otkapcati a hlacice svuces u jednom potezu. I naravno kad procuri dolje ne mijenjas gornji dio i obrnuto kad se sav zabljuca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je isto kraj lipnja,skroz kraj.

prva dva mjesca bio u bodiju i peleni pokriven s tankom pelenom

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Potpis na Jelenu.
    Samo je prvih par dana za noc imao,dugi rukav. Bile su velike vrucine i vec nakon par dana bio je samo u bodiju i carapicama.
    Cak je iz rodilista izasao samo u bodiju bez hlacica i bez kape jer je bilo nesnosno vruce.

Mislim da bi trebalo imati dva tri bodija dugi rukav br.50, isto tako 56. Tanjih hlacica, jedan dugi gornji dio za svaki slucaj.
    Mi smo 56 nosili skroz do mjesec i pol dana. Imala sam.dosta bodija kratki rukav (oko 6,7) , dvoje kratke hlacice. Dvoje duge tanke hlacice bez zatvorenih prstiju.
    Pokrivala sam ga tetra pelenom il ful tankom pamucnom dekicom.
    Ako nemas posudjeno nempj puno ni kupovati jer cas posla je otic i nadokupit ako vidis da ti fali, a djeca su razlicita i razlicito napreduju. Neki su s mjesec dana vec u 62 i nema sanse navuc im 56.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, hvala vam puno na razmisljanjima i savjetima. Imam sad malo bolju predodzbu sto uzeti. Nissm ni mislila kupovati previse novih stvari. Kupit cu sigurno ponesto novoga, a sad kad otprilike imam ideju sto uzeti, oglasit cu i na burzi da trazim, pa uzeti neki lot stvari ili pojedinacnih, kad vidim sto tko ima. Imam i sama robice od Pikulice, koju je nosila doslovce jednom ili ni jednom. Tako je to s bebama.

Mislim da ce najveci izazov po vrucinama biti dvostruko prematanje, koje ovaj put ne mislim propustiti, kao s malom. S njom su u rodilistu rekli da nema potrebe i to je rezultiralo time da se jedva izvukla od nosenja remencica kasnijim visemjesecnim dvostrukim prematanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Bodi dugi rukav, kupi u zari, bar sam ja one na preklop, 56 broj u bitinkod njih j od 0 do 3 mj. I lagane hkacice, i ja sam kupila u intersparu, al to imas svugdi one tanke pidjamice pamucne i moj je cilo lito bio u tome. Kupi tanku frotirnu dekicu da se ne znoji, par malih carapica...i to je to. Baziraj se na pamuk.
    I ja najviše volim Zarine bodije, ali njih treba kupovati broj veće, jer se malo skupe od pranja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svoju lipanjsku bebu držala u dugim rukavima prvih 4-5 dana, kasnije samo kratki rukavi ili čak bodi bez rukava - užasne vrućine su bile.
    Nabavi si ipak par bodića s dugima, ali više onih s kratkima, uz poneku laganu majicu na kopčanje s rukavima koju možeš staviti navečer po potrebi. Isto tako i poneke lagane hlačice i čarapice. Meni je bilo lakše samo zamotati je u sasvim tanki frotirski ručnik za bebe.
    Brzo će prerasti te male bodiće pa potpisujem onaj dio o forumskoj burzi.
    Topliju robicu mislim da ne trebaš kupovati manju od veličine za 6-9 mjeseci (br.74), bar iz mog iskustva bebe tu veličinu malo komotnije mogu obući već s 4 mj.
    Isto ovako.
    Beba rođena isti dan, iste godine kao i pomikakina.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

osim ako ljeto bude kao prošlo
    moja se nanosila i dugih rukava

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što se tiče veličine, meni je kod oba djeteta najmanji broj bio 56, nikako manje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ce najveci izazov po vrucinama biti dvostruko prematanje, koje ovaj put ne mislim propustiti, kao s malom. S njom su u rodilistu rekli da nema potrebe i to je rezultiralo time da se jedva izvukla od nosenja remencica kasnijim visemjesecnim dvostrukim prematanjem.
    To je već druga tema, ali mislim da to nema puno veze :/ sigurno je bilo tih tema i na forumu, ne stignem tražiti. I od raznih pedijatara sam čula različita mišljenja.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    To je već druga tema, ali mislim da to nema puno veze :/ sigurno je bilo tih tema i na forumu, ne stignem tražiti. I od raznih pedijatara sam čula različita mišljenja.
    I ja ovako mislim. Mladjeg uopce nisam duplo prematala a stariju vrlo kratko jer je bilo nenormalno vruce i patronazna mi je rekla da ne mucim dijete. Jedan dr. ortoped je izjavio da tko ima problema, ne moze ih rijesiti s prematanjem i da to bas nema puno smisla. Ali necu ja pametovati, svatko neka radi kako misli da treba.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sonata, hvala na tom iskustvu. Nama je ortoped dao dvostruko prematanje kao zadnji izbor prije remencica i spasilo nas je, tako da definitivno ima smisla tako prematati.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    sonata, hvala na tom iskustvu. Nama je ortoped dao dvostruko prematanje kao zadnji izbor prije remencica i spasilo nas je, tako da definitivno ima smisla tako prematati.
    Drago mi je da ste uspjeli!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Podizemo temu

Za curicu sam uzela gegice bez stopala.doli normalne male carapice.i body dugi rukav i kapica tanka.ovisi o vrimenu.al ako je beba u kosari nema smisla pregrijavat ju.postepeno ju u body kratki rukav staviti.
    Uglavno rukav vise nego nas.
    Ako su hladne rukebi noge bebu toplijr obuci.ako se znoji iza vrata onda ju malo skinuti.

Ono sto su meni rekli u bolnici kad sam rodila prvo...mjeriti bebi temp u guzu.nesmije pasti temp ispod 36,5 jer bi se podhladilo a nesmije prelaziti 37,5 da se ne pregrije.i to je to

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

samo po ručicama se teško orijentirat, mojoj su kao bebici često bile hladne jer ih stavi u usta, a i njima je cirkulacija drugačija
    pipaj vrh leđa

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bas zeznuto.meni je onda najtocnije mjeriti temp bebi.
    Od frendice dica se stalno znoje i vruce im je i kad triba i kad netriba.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam nedavno na rodinom štandu u st-u uzela 3 benkice dugi rukav na vezanje, bez nogavica i jedne pamučne hlačice sa stopalima. Sve je veličine 56, a manje ni ne mislim da će mi trebati. Ako to za početak i bude malo veliko, uvijek se rukav može malo podvrnuti, al bebe brzo rastu pa će to brzo i prerast. To mi je za prvu ruku kad se tek rodi da ima tu najmanju veličinu, al ću dobit robice tako da ću dalje vidit što još trebam kupit.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Bas zeznuto.meni je onda najtocnije mjeriti temp bebi.
    Od frendice dica se stalno znoje i vruce im je i kad triba i kad netriba.
    Pa nećeš djetetu stalno mjerit temperaturu da vidiš jel joj vruće ili hladno. Ocijenit ćeš sama. Mojoj prijateljcii je termin isti dan kad i tebi (možda budete skupa u sobi), pripremile smo bodije dugih rukava i tutice na tregere, sa stopalima. Ili bodije bez rukava a tutice dugih rukava. Sve od tankog pamuka. I uvijek nešto na stopalima, ili čarapice ili je tutica sa stopalima. Mislim da treba dva tanka sloja i dugi rukav, a kasnije će se postepeno skidati, kako bude vruće i kako beba bude veća. Ipak je to 6. mj, nije toliko vruće.

Ja sam sina rodila u 8. mj i on je bio u kratkim rukavima ali opet dva sloja tankog pamuka (bodi kratkih rukava a tutica bez rukava preko). isto sam imala tanku dekicu za svaki slučaj. A bilo je stvarno vruće.

Vidi se po djetetu odgovara li mu, pipaj stopala i ruke, gledaj izgled lica i usana.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislila sam izmjeriti ponekad temp kad mijenjam pelenu.nije problem.sa sinom se nisam usudila mjeriti temp.
    Nisam kupila bodi bez rukava.da njih nosi ispod body kratki ili dugi rukav.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se isto mislile što uzeti i pripremiti. Taj 6. mj zna biti svakakav, moglo bi biti vruće ko usred ljeta, a moglo bi biti i prohladno. U svakom slučaju noći još neće biti vruće, a ni jutra. Pa smo nekako zaključile da je najbolja kombinacija ova koju sam napisala. A to za mjerenje temperature, samo da bi vidila da li je bebi vruće ili hladno..pa izludit ćeš se. (Osim što je to tlaka i bebi)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    ...

Ono sto su meni rekli u bolnici kad sam rodila prvo...mjeriti bebi temp u guzu.nesmije pasti temp ispod 36,5 jer bi se podhladilo a nesmije prelaziti 37,5 da se ne pregrije.i to je to
    Meni ovo spada u rang maltretiranja bebe. Bez uvrede. Mjerit non stop temperaturu i to u guzi?! Ja sam to mjerila samo ak bi beba gorila u temperaturi. Niti jednoj se taj postupak nije svidjao.
    Ak je prevruce oznoje se (bar moji), ak je prehladno a budni su to sam brzo primijetila jer su tesko htjeli bit budni a da mi nisu negdje na rukama pa ih grijem tijelom. Ak spavaju onda za svaki slucaj pokrijem.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nijr nikakva uvreda.nisam to radila prvom djetetu.bilo me uzasno strah izmjeriti temp.i srica da nakraju jesam jer smo ga u zadnji tren dovezli u bolnicu.jer je vec jaka sepsa nastupila.to nema veze sa odjecom.
    ali vjerojatno mi je to podsvjesno pa sad mislim da to nije uopce problem.i da mogu bebi mjeriti temp i tako provjeriti stanje.ali to ako mi bude cudna.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zene dajte se malo opustite.
    Ja sam prvo dijete rodila kraj sestog mjeseca, iz bolnice smo izsli samo u bodiju dugoh rukava i s tankim carapicama na nogamax a rukave mu je med. Sestra u bolnici podfrknula. Jedan sloj robe.
    Zelim reci da mozda prvo vrijeme im je ok dugi rukav, ali po tim vrucinama kakva dva sloja robe.

Ok prvih par dana kad im cirkulacija jos ne radi treba pripaziti, ali vrlo brzo se oni reguliraju i treba ih oblaciti kao i sebe. Ev pokriti laganom tetricom ili dekicom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •