-
SPERMIOGRAM
Drage cure,
Najnoviji spermiogram MM,molim vas za misljenje:
Kolicina sperme (ccm) - 2,5
Konzistencija. rijetka
Viskozitet: normalan
Ph sperme: 7,6
Broj spermija (mil/ccm: 9
Ejakulat: 22,5
Pokretni spermatozoidi: 70%
Progresivno pokretnih: 25%
Normalni spermiji: 80%
Patoloski oblici: 20%
Molim vas za vase misljenje, posto se spremamo za 4. ICSI, sta vi mislite da li je ovakav nalaz mozda podoban za neki blazi oblik vantjelesne. Ne znam prosto sam zbunjena, a neda mi se traziti po internetu, zato cure koje se dobro razumiju u ovo polje medicine, pls help.
-
Vjerujem da će ti se javiti netko tko je još upoznatiji s ovom temom od mene, no po ovome ja bih rekla da je ovaj nalaz dobar za IVF.
...jeste sve ovo vrijeme radili na popravljanju spermiograma ili je to došlo samo od sebe?
-
MM je pio vit. koje sam ja pokupila od cura ovdje, ali ih pije samo mjesec dana, nismo ocekivali bas nekakav pomak, ovo nas je iznenadilo.
-
koliko se ja razumijem, pokretljivost i oblik su dobri - dapače, super
ne razumijem baš ovo oko broja
-
Mene malo buni ovaj ukupan broj spermija 9??? Da nije pogrešno? MM ima 120 miliona, pa nisu baš oduševljeni sa spermiogramom. Ali, sve ostalo je, čini mi se, OK. Mi idemo na inseminaciju, pa mislim da bi i vi mogli. Ona je malo manje invazivna (ne boli, ne bockaju po jajnicima, i sl.) od IVF, ali je postotak uspješnosti takođe manji - prvi put 10%, ali treći 70%. Kod IVF-a je, mislim 30% uspješnost.
U svakom slučaju, sa nalazom kod ginića, pa neka on predloži najbolje rješenje. Sretno!
-
-
-
Demat, tvoj MM ima i 6x više nego dobar broj spermija (20 mil <normo), možda biolozi nisu bili zadovoljni zbog neke druge reference. Ne znam što je čudno u broju od 9 mil spermija kod para koji je kandidat za icsi? Sarjevo, ne znam koji je prag za klasični ivf, negdje sam čula iznad 10 mil, nisam sigurna..
-
Ne znam ni ja koji je prag za klasicni IVF mi smo do sada imali 3 puta ISCI, zbog jako loseg nalaza MM, ne znam ali ja sam juce uporedila njegove stare nalaze i ovaj novi i vidjela da su mu se svi ti bitni parametri uduplali, imao je 10% progresivno pokretnih a sada ih je 25%, a uzimao je samo vit. koje sam ja pokupila ovdje sa foruma i to samo mjesec dana, juce smo vadili nalaz ne da bi vidjeli jel se to nesto popravilo nego da ga ponesemo u Zagreb jer idemo na konsultacije za sljedeci ICSI.
-
Rodica MM je imala dva spontana u visokim tjednima trudnoće pa bi sada trebali napraviti spermiogram i pretpostavljam analizu ejakulata i bris uretre. Gdje im je to najbolje i najbrže uraditi u Zagrebu?
Koje su uobičajene "muške" pretrage kod spontanih pobačaja?
-
Spermiogram je MM radio u Petrovoj, morao je to tamo obaviti - nalazi odmah isti dan u 14,00 sati, analiza ejakulata isto u Petrovoj ( to smo donijeli sa sobom ), a bris uretre znam da rade u Zavodu za javno zdravstvo - tamo je možda najmanje gužva, a dečko to radi ), za ostalo nisam sigurna - to ti je moje iskustvo
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma