Hay!
Kako moj sinek često sisa, nekad svakih sat, nekad dva sata ili rjeđe da prođe tri sata danju, mi nekoliko puta cicamo istu cicu dok se ne isprazni pa onda prelazimo na drugu. Kako vi to radite?
Hay!
Kako moj sinek često sisa, nekad svakih sat, nekad dva sata ili rjeđe da prođe tri sata danju, mi nekoliko puta cicamo istu cicu dok se ne isprazni pa onda prelazimo na drugu. Kako vi to radite?
bok
dobro nam dosla![]()
zanima me par stvari
tebe brine to sto mislis da precesto sisa?
koliko ti je star sin? s koliko se rodio kg a koliko sada ima?
kako dobija na tezini?
koliko ima pokakanih a koliko popiskenih pelena u 24 h?
koliko imate podoja u 24 h i koliko traju?
Ne brini, sve je to ok. Daj mu cicu kad je zatraži, nemoj se opterećivati satom, samo ga drži na istoj cici 2 sata da dođe do zadnjeg, masnog mlijeka i to je to...![]()
Nemoj mene slušati,Zrinka će ti bolje reći...![]()
Ma ne, ne brine me što često sisa. Pa to i jest dojenje na zahtjev. Nego kako vi sa cikama kad bebać često sisa? Koliko puta na istu?
Frenki26 i ja tako radim, do zadnjeg masnog mlijeka, pa sinek ide i 3-4 puta na istu ciku.
[/b]Zrinka
"Prirast" je ok, sinek rođen s 3430, sada s dva mjeseca i jednim tjednom ima 5500. U danu sisamo i po deset puta, neki traju 5 min., a neki i 20 min. Ako ne spava po danu jede češće i kraće sisa, logično mi je to. Zar ne? I obratno, ako spava cca 3 sata jede duže i isprazni 3/4 cike. Noću sisa 3 puta. Ne sumnjam da nije u redu to što radim, no dogodi se da se druga cika jako napuni dok "praznimo" prvu.
Dijelim li iskustvo i s drugim mamama?
Bok simba, super sve radiš![]()
unutar dva-tri sata daješ jednu, pa onda idućih dva-tri sata drugu, pa onda opet prvu i tako... u krug
![]()
Sunčica i ja radimo potpuno isto kao što si opisala. Iako ona ima već 4 mjeseca.simba32 prvotno napisa
ja sam 24h na dan u funkciji.ili jede ili spava, al sve sa cikom u ustima.jucer smo navrsili mjesec dana i dobili smo kg. a papamo svugdje. po restoranima, parkovima, terasama...i to zbog RODA! evo i sad klopamo. mi smo novi, pa pozdrav od mene i bebolinca.
sasa dobrodosli![]()
simba32, da li kada kratko sisa osjetis LD? kakav je LD? jeli prejaki? jel ti se uspostavila proizvodnja? ili jos traje pocetna prepunjenost?
Pozdrav, Sasa, dobrodošla![]()
klara , sun i sasa dobar je osjećaj kad znam da i vi tako radite. :D
I ja sam dosta "visila" na Rodama kao trudnica, ali pasivno, čitajući i educirajući se i zbog vasi moje drage kume koja mi dala puuuno naputaka o uspješnom dojenju ponosna sam mama dvomjesečnog sina kojeg dojim.
leonisa proizvodnja se uspostavila (kuc, kuc u drvo). Prepunjena je dojka kada je sinek dugo na jednoj ciki, a ja čekam da ju isprazni. Ako i osjetim da je mlaz prejak pustim ga da iscuri pa tek onda nastavljamo cikenje.
Pozdrav svima![]()
pa sve znas i sve radis kako spada.beba te jednostavno zeli
![]()