Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: SD - plačanje poroda

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno SD - plačanje poroda

Imam maleni problemčić... u 38 sam tjednu trudnoće, do 30 tjedna sam trudnoću vodila kod privatnika, a od tada sam na SD kod dr. Ujevića(mlađeg). I jučer odem na pregled, i tamo u čekaonici jedna trudnica sjedne do mene i tako povedemo priču. Uglavnom, pita ona mene da li hoču da mi Ujević bude na porodu.. i ja velim naravno, a ona mene pita koliko sam platila??!!?? Ostala sam šokirana. Istina, njega nisam nikada pitala da li će mi osobno on prisustvovati na porodu ( a vjerovatno i neću nakon ove informacije) ali me žena šokirala. Ima li netko iskustava ili nekakvih saznanja o ovome?

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam komentar.
    Sramota.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a kaj je sramota? ne kužim....
    postoji mogućnost da ti bude na porodu ako mu uletiš u smjenu; a ako ne, štanga. zakaj misliš da bi netko dolazi npr. usred noći ako mu to nije obaveza? pa znate koliko svaki od njih ima pacjentica? komotno bi svi mogli dežurati od 0-24.

po meni je sramotno jedino to kaj to kod nas nije uređeno zakonom; bilo bi mi ok da se zna npr. to košta toliko i toliko. hoćete svog doktora na porodu bez obzira kad vas uhvate trudovi? izvolite račun-platite. onda bi to bilo ok; oni bi zaradili, ali bi i mi bile sigurne u uslugu koju smo platile.

guranje kovertica u bilo koju svrhu mi je odvratno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja je frendicu porodio upravo dr Ujević, rodila je na carski rez na koji je bial naručena, tako da nije bilo velikih iznenađenja.

Ono što mi je rekla da ju je dirnulo jest da je već mislila pripremiti novce kad joj je rečeno da davanje novaca ne dolazi u obzir, jer da on samo radi svoj posao. Tako da me iznenađuje tvoj post.

Trudnoću je vodila također kod socijalnog ginekologa i to njegove supruge u DZ Siget s kojom je također bila jako zadovoljna.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemogu oni dolaziti u bonicu kada hoće i raditi kada njima to odgovara. Postoji raspored dežurstava pa ako želiš roditi u njegovoj smjeni morati ćeš na inducirani porod...a sad da li se to plača ili ne.... :/
    Ja sam rodila na SD-u ali nisam ništa plaćala (čak mi se portefilo da sam rodila uu smjeni svog doktora )

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    a kaj je sramota? ne kužim....
    postoji mogućnost da ti bude na porodu ako mu uletiš u smjenu; a ako ne, štanga. zakaj misliš da bi netko dolazi npr. usred noći ako mu to nije obaveza? pa znate koliko svaki od njih ima pacjentica? komotno bi svi mogli dežurati od 0-24.

po meni je sramotno jedino to kaj to kod nas nije uređeno zakonom; bilo bi mi ok da se zna npr. to košta toliko i toliko. hoćete svog doktora na porodu bez obzira kad vas uhvate trudovi? izvolite račun-platite. onda bi to bilo ok; oni bi zaradili, ali bi i mi bile sigurne u uslugu koju smo platile.

Sramota je upravo to što si i ti sama objasnila da nemamo uređeno u zdravstvu. Meni se nije dalo obrazlagati kao tebi, niti mi se da raspravljati.
    Sramota što ljudi nude ekstra novac- famozne kovertice.
    Meni se mito gadi kao i oni koji podmićuju i primaju.
    Iz početnog posta nema dokaza da je ta sugovornica platila: imamo samo njeno razmišljanje: Aha- oćeš Ujevića? A koliko si mu platila?(...da mu i ja platim...)
    To sam tako shvatila- takvo razmišljanje je sramotno.
    Ono što ulijeva nadu je kuruzin post i iskustvo njene prijateljice za navedenog liječnika- to uklanja mogućnost mitologije kod imenovanog i ne zaslužuje da ga se blati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa

Slazem se. Ja npr. radje odem na pregled privatno, platim, dobijem racun, podnesem ga za povrat poreza. Dobijem ljubaznu uslugu, bez cekanja. Umjesto da nekog "podmazem", opet cekam u prepunim cekaonicama, usluga tak-tak...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Nemogu oni dolaziti u bonicu kada hoće i raditi kada njima to odgovara.
    pa to ni meni nije jasno! kaj sad znači da ja nekome i platim :? da ga nazovem u 3 ujutro i on bu došel? i kaj bu rekel tam? evo, ja bio malo u prolazu....?
    ili se oni međusobno pokrivaju? jer ako je tako onda je to već organizirani kriminal

bauba, nisam se mislila svađati; samo me iznerviraju ti komentari tipa "čuo sam da se mora platiti...." kome, kako, gdje, zašto? ja sam čula samo za jedan konkretan slučaj u svojoj okolini kad je doktor otvoreno tražio lovu, s tim da nisam sigurna da ti ljudi ne pretjeruju. dosta ljudi iz moje bliže i dalje obitelji se puno teplo po bolnicama i nikad nitko nije tražio lovu. a tretman je bio ok. tak da sve te priče rekla-kazala su mi :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako je tu riječ o istom dr. Ujeviću sa SDa kojeg i ja upoznah, meni je on nespojiv s plavom kovertom :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    ako je tu riječ o istom dr. Ujeviću sa SDa kojeg i ja upoznah, meni je on nespojiv s plavom kovertom :?
    Ovako curke. Ja u niti jednom trenutku nisam napisala da se radi o mitu kod dotičnog dr. tako da vas molim da to niti ne stavljate u takav kontekst...samo sam pitala da li netko zna da li se takve usluge ( ginić koji je vodio trudnoču dolazi na porod ) plačaju ili mi je trudnica dala krivu informaciju. Hvala !!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u hrvatskom sustavu zdravstvene zaštite NE postoji usluga koju spominješ
    Citiraj ncimpric prvotno napisa
    takve usluge ( ginić koji je vodio trudnoču dolazi na porod ) plačaju
    pa se onda takvo što od pacijenta niti ne može naplatiti jer toga nema u cjeniku. Ne možeš dobiti uplatnicu ispisanu na memorandumu bolnice, sa žigom i potpisom, kad uplatiš neki novac za dolazak određenog doktora u bolnicu kada TI rađaš. Sve ostalo je mito, rad na crno ili što već, sviđali se nama ti izrazi ili ne.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam 100 % provjerenu informaciju da ako zoveš dr. Ujevića na porod plaćaš, ukoliko je njegova smjena u vrijeme poroda onda naravno ništa jer to je njegov posao. To i pozdravljam, i oni su ljudi i imaju svoje radno vrijeme, a sve ekstra neka naplate kao i svako drugo zanimanje! Mislim da je slučaj i sa svim ostalim doktorima, ne samo dr. Ujević.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    To i pozdravljam, i oni su ljudi i imaju svoje radno vrijeme, a sve ekstra neka naplate kao i svako drugo zanimanje!
    da, ali ako je regulirano zakonom! neka izdaju racun, plate porez... ovo sto rade je MITO, protuzakonito, kaznjivo djelo...
    dok god podupiremo takav sustav, dok god mito i korupciju smatramo normalnim, ne mozemo se zaliti sto nam je zdravstveni sustav takav kakav je.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa meni je normalno da ako želiš određenog doktora na porodu da mu platiš da dođe. Ne kužim zašto to nije legalno i zakonom uređeno. Vani se to tak radi (rodila moja sestrična vani pa znam).
    Isto kao i što želim određenog ginekologa da mi prati trudnoću pa lijepo idem kod njeg na preglede, dam 500KN i samostalno biram kome ću vjerovati.
    Uostalom zašto bi me morao poroditi dr kog vidim prvi put? Moje tijelo, moj izbor.

A što se dr. Ujevića tiče mogu samo komentirati da je krasan čovjek (isto kao i žena) i da ne vjerujem u ikakve priče o njemu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    pa meni je normalno da ako želiš određenog doktora na porodu da mu platiš da dođe. Ne kužim zašto to nije legalno i zakonom uređeno. Vani se to tak radi (rodila moja sestrična vani pa znam).

Znas li koliko bi to uopce moglo kostati? (mislim u hrvatskim uvjetima, a ne kolko kosta vani)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa meni je normalno da ako želiš određenog doktora na porodu da mu platiš da dođe. Ne kužim zašto to nije legalno i zakonom uređeno. Vani se to tak radi (rodila moja sestrična vani pa znam). .
    zbog toga sto zasad u hrvatskoj NIJE ZAKONOM UREĐENO. kad bude - super. ali sada je ilegalno. to je mito, korupcija, djelo kaznjivo zatvorom.

Isto kao i što želim određenog ginekologa da mi prati trudnoću pa lijepo idem kod njeg na preglede, dam 500KN i samostalno biram kome ću vjerovati..
    to mozes zbog toga sto to JEST LEGALNO - doticni doktor bi trebao na tih 500 kn platiti porez, prijaviti financijski izvjestaj na kraju godine, njegova je privatna ordinacija uredno prijavljena, itd.

Uostalom zašto bi me morao poroditi dr kog vidim prvi put? Moje tijelo, moj izbor.
    tvoje tijelo, tvoj izbor da, ali u okviru zakonskog sustava. tvoj je izbor u smislu da mozes odbiti intervencije i postupke koji se vrse na tvom tijelu ili tvog djeteta, mozes zatraziti promjenu zdravstvenog radnika koji prisustvuje tvom porodu (i doci ce onaj koji je trenutno takodjer dezuran) ali ne mozes odabrati tko ce ti biti na porodu jer trenutno nas zdravstveni sustav tako ne funkcionira.

Citiraj zbrasic prvotno napisa
    Znas li koliko bi to uopce moglo kostati? (mislim u hrvatskim uvjetima, a ne kolko kosta vani)
    svaki post u kojem se odgovara na ovo pitanje ciframa, bit ce izbrisan. takodjer, ukoliko topic ode u ovom smjeru, bit ce zakljucan. ako bas morate, posaljite si privatne poruke.
    pravila rodinog foruma iskljucuju komentiranje i podrzavanje nezakonitih postupaka. molim da se toga drzite.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sorry, malo sam se zaboravila....

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve ok

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Felix slažem se sa svim što si napisala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni kao osobi koja je dva puta rodila vani jos uvjek nije jasno zasto vam je vazno koji vam je doktor prisutan pri porodu. Pa neradja on nego vi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vjeruj mi, ako rađaš u Hrvatskoj, jako ti je važno. Ne znam, možda sam ja imala negativno iskustvo, ali mislim da je pri samom činu rađanja, osim rađanja,bitan odnos liječnika i sestara prema pacijentici. Ako se prema ženi koja rađa odnose kao prema "mašini za rađanje" (bez imalo ljudskosti, osjećaja, topline,...), ona će svejedno roditi, ali joj neće ostati to u nekom sjećanju.
    Naravno, tu pretpostavljam da je liječnik koji ti vodi trudnoću, tvoj izbor, "fin, pristojan i stručan..." i da želiš da ti on bude na porodu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

natasa, pa valjda si procitala dovoljno prica s poroda u hr rodilistima da bi ti bilo jasno da je ITEKAKO vazno tko je uz tebe dok radjas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •