Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Tek smo krenili sa dohranom pa sam u malim problemima

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Tek smo krenili sa dohranom pa sam u malim problemima

Od utorka smo krenili sa dohranom (tad je imao 6 miseci i 5 dana, do tad je samo dojen) - prvo smo počeli sa mrkvicom i naravno prva dva dana je samo malo pojeo, ali nakon toga je pojeo cilu kašicu od 125 ml (za sad mu dajem kupovno dok naše ne naraste) i nakon toga traži još.

Baš je plakao kao da je gladan i onda sam ga podojila i on je pojeo sve kao da nije jeo kašicu (ništa nije ostalo, znam jer sam se pokušala izdojiti).

I što da radim - da li da mu povećam količinu kašice, ili da kašicu pomišam sa nečim (grizom, rižom...) ili da ga i dalje podojim nakon toga?

I primjetila sam da od kad je počeo jesti kašice da je izbacio jedan obrok dojenja (prije ih je imao 6, a sad ih ima 5).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kod nas je slična situacija.
    Luka ima 7 i pol mjeseci i na dva je obroka dnevno. Ne pojede sve (ponekad mu kuham, a ponekad mu dajem kupovne kašice), ali smatram da kolko pojede da mu je dosta, jer ako ga počnem trpati diže mu se želudac.
    Ali nakon svakog obroka slijedi sisa. Ja je volim smatrati desertom. Ko slatki kolač
    Mislim da će nakon nekog vremena početi izbacivati sisu, jer će mu obrok biti dovoljan, a dok on ne zaključi da mu ne treba, nema ništa loše da se nakon obroka zasladi.
    Citiraj željka! prvotno napisa
    I što da radim - da li da mu povećam količinu kašice, ili da kašicu pomišam sa nečim (grizom, rižom...) ili da ga i dalje podojim nakon toga?
    Neka se prvo navikne na osnovne okuse, pa počni miješati.
    A možeš mu u svako jelo staviti malo izdojenog mlijeka.
    Sretno

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemoj povecavati nego nakon svake kasice daj da sisa. marko je do pune godine dana nakon svakog obrok pocicao "cijelu" cicu. uvodi jednu po jednu namirnicu, znaci mozes uvest rizu ali tek sto si pet dana davala mrkvu, tj samo mrkvu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

željka, sisa je i dalje glavna hrana i zato se daje nakon "krutog obroka" (koji se zove dohrana) da beba do kraja utali glad. bebi je do godinu dana mlijeko nuzno i neophodno kao glavna namirnica pa neka te ne buni to sto nakon kasice isprazni cijelu sisu. to je normalno, tako i treba

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure su već rekle - poslje krute hrane cica.
    Osim toga klincima dok su tako mali još ne funkcionira osjećaj sitosti. Ako vole jesti mogli bi pojesti vola. Oni baš ne znaju kad im je dosta.
    Maša sad ima 8mj. i pojela bi obrok koji je dovoljan za mene, ali ja baš ne dam. Jede krutu hranu 2-3 puta na dan iza toga uvjek cica plus ujutro cica, u podne cica, navečer cica (to je ukupno oko 6 cicanja dnevno).
    Kašice radim: voće+žitarice+rižino mlijeko
    povrće+žitarice+meso ili riba

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala cure na odgovorima
    Tako sam i mislila raditi, ali okolina mi govori da mu umišam kekse s tim ili rižu.... a ja mu kekse ne želim uopće davati...rižu da, ali ne još, već za tjedan -dva.

Danas sam krenila sa jabukom i cilo mu se lice osulo odmah dok sam mu davala kašicu (imao je crvene flekice), odmah sam stala sa hranjenjem, podojila sam ga i osip je brzo prošao.

Baš sam se prestrašila kad sam mu vidila lice

Pedijatrica kaže da mu dva-tri dana ne dajem više jabuku, već da se vratimo na mrkvu što ću i uraditi.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

moram se ubaciti sa svojim pitanjem, molim da mi netko odgovori. mi smo na adaptiranom. trebam li nakon krutog obroka također nuditi bočicu? trenutno smo na žitaricama koje razrijedim s mlijekom. npr. neki dan je pojeo skoro 200ml kašice proso/mlijeko/kruška i nakon toga 110ml bočice :? , očekivala sam da će puknuti!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko znam da jer postoji odredjen minimum mlijeka koji je potreban djetetu. sad koji je raspored, ne bi znala.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tonja, ne znam tacno kako to ide sa adaptiranim, ali meni se to cini mnogo 200 ml kasice i 110 ml mleka. :? Vecina beba bi mogla da jede koliko im das, po mom misljenju. A koliko ti beba ima meseci i kakav joj je raspored obroka preko dana? [/img]

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Izvini, tek sam sada videla potpis. Znaci beba je odprilike kao moja! Ali svaka beba je individualana, pa ako moze toliko da pojede, svaka cast!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja prijateljica tvrdi da se adaptirano ne smije dati vise od preporucene dnevne doze, odnosno na kutiji navedenih dnevnih obroka. Ja, nazalost, ne bi znala.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

mum2be, ne gledam puno kutiju jer nismo zapravo nikada ni dostigli tu količinu. događa nam se to da kako uvodimo dohranu, ribek jako smanjuje količinu mlijčnih obroka preko dana. puni obrok pojede tek noću. pokušati ću dohranu dati ne kao međuobrok nego kada je vrijeme za jesti, na kraju mlijeko pa ćemo vidjeti. hvala na odgovorima!

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A jel treba nakon kašice ponuditi malo vode ili je dovoljna cica????

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To sam ja baš pitala na topicu o prokuhanoj vodi - da li odmah iz obroka, koliko često nuditi? Kako ukombinirati cicu i vodu? U čemu početi davati vodu?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja uvijek nakon dohrane ponudim vodu (iz boce s kljunom). I ne nudim cicu odmah, čak ni ako pojede samo zalogaj-dva. Andrija obožava vodu, ali dohranu baš i ne, pa zadnjih dana popije puno više vode nego što pojede dohrane .

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Što se tiče davanja vode. Meni je Toni na dohrani evo ima mjesec dana i jako fino papa, počeli sa žitaricama...Uglavnom, on jaaako pita vodu tijekom hranjenja, na kljunašicu mu dam i najprije puno posrče, a onda se igra, tada nastavim sa žličicom papice...na kraju isto sve zalije s vodom dobro. E da, ne traži cicu nakon obroka, zamislite...samo prvih par dana i katkad vrlo rijetko...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Još me nešto zanima - od kad bi tribali početi sa sa dva obroka kašice dnevno?

Sad opet cicamo 6 puta dnevno, pa sam mislila da mu prijepodne dam povrće (tu sam na forumu pročitala da je povrće najbolje dati ujutro), a u vrime ručka voće.

Kad da krenem sa žitaricama i za koji obrok da mu ih dam?

I što je sa sokićima (mislim na one bez šećera) - da mu ih počnem davati ili da nastavim samo sa vodom?

Bilo je totalno jednostavno dok sam samo dojila, ovako od kad čitam o dohrani i od kad smo krenili sa njom nailazim na različite informacije pa više ne znam što da poslušam

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tako se i meni cinilo komplicirano na pocetku, a mislila sam da cu sve znati. A zakomplicirala sam sama sebi citajuci sva ova pitanja i odgovore na dohrani
    A na kraju se drzis tablice o dohrani i pratis svoje dijete.
    Tako mi papamo ujutro voce (nekad u kombinaciji sa zitaricama), a popodne povrce + žitarice.
    I ja sam naisla na info da je voce najbolje jesti ujutro na taste jer dolazi do najbolje iskoristivosti i hrani zivcani sustav. Ja ga dajem oko 10, 11 sati, ovisi kad je cicao.

S drugim obrokom krenete kad usvoji prvi.

Ja sokice ne dajem, uglavnom vodu, a nekad one (kršitelj koda)ove cajeve, tipa od komoraca i sl.

Ak te jos sto zanima, pitaj

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tako se i meni cinilo komplicirano na pocetku, a mislila sam da cu sve znati. A zakomplicirala sam sama sebi citajuci sva ova pitanja i odgovore na dohrani
    A na kraju se drzis tablice o dohrani i pratis svoje dijete.
    Tako mi papamo ujutro voce (nekad u kombinaciji sa zitaricama), a popodne povrce + žitarice.
    I ja sam naisla na info da je voce najbolje jesti ujutro na taste jer dolazi do najbolje iskoristivosti i hrani zivcani sustav. Ja ga dajem oko 10, 11 sati, ovisi kad je cicao.

S drugim obrokom krenete kad usvoji prvi.

Ja sokice ne dajem, uglavnom vodu, a nekad one (kršitelj koda)ove cajeve, tipa od komoraca i sl.

Ak te jos sto zanima, pitaj

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se javio problem. Naime uzela sam (kršitelj koda)ovu baby rižu. I naravno, s obzirom da dojim želim sve takve kašice raditi na svom mlijeku. Ali ne ide mi izdajanje. Nikad nije išlo. Jednostavno se ne mogu izdojiti. U najboljim danima je to bilo 80ml i to ono što bi skupila kroz cijeli dan. A za jedan obrok je potrebno 200ml. I što sad???? Hoću li ipak u slučaju kašica morati koristiti adaptirano?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koalica, nema smisla da odmah radiš obrok sa 200 ml mlijeka, radiš malu količinu, da bude za par žličica. Izdoji koliko možeš, i s tim napravi kašicu.

Zašto ne skuhaš običnu rižu? Pustiš da se raskuha, i u to eventualno dodaš malo svog mlijeka.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A eto, zato jer nisam dovoljno pametna što i kako :/ Za sad radim s ovo malo mog mlijeka što izdojim. Ma u principu sam sva izbezumljena jer mi je neki dan čudno reagirala na jabuku pa sad pokušavam točno po uputama pedice :/ Uglavnom zbunjena sam

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Podizem temu...Malo citam o nadohrani, informiram se i tak...nije mi jasno, vi pricate da dajete cicu NAKON obroka voca ili povrca. Ali tu na rodinim stranicama pise obrnuto...
    "Prve žličice hrane bi trebale značiti uvođenje nove metode hranjenja, ne zamjena za majčino mlijeko. Zato podojite prvo, zatim ponudite hranu. Na ovaj način vam se proizvodnja mlijeka neće smanjiti a dijete će biti zaineresiranije za istraživanje novog ako nije gladno."

hm, sad mi nije bas jasno :?

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam Janu pocela davati po jednu kasicu dnevno, i to vocnu, kada je imao 6 mjeseci. Ful bi zmiksala krusku, tako da mi je ispadala kao rijetka, kao gusti sok. Dodala sam u to 3 plasmon keksa. Nakon tjedan dana, probali smo sa bananom, a tu sam dodala 2 plasmon keksa, jer je banana manje vodljikava. A treci tjedan sam smiksala krusku i bananu i dodala jos koji keks. A cica? Pa cica je bila i prije, tako da na miru gleda mamu kako priprema, a i poslije da mu kasica ide dole. Kasnije smo kombinirali dva obroka. A sada kada ima gotovo 10 i po mjeseci, jede sve sto i mama i tata, a nakon tih obroka pije vodu iz case (bez kljuna, jer se zakrvari). A opet nakon toga cicu. Cicu trazi i kad je nervozan ili kada ga bole zubi, i po noci kada se probudi... i uvijek! Jucer je jeo i janjetinu i to tako slasno, a poslije se opet napio cice! Cica, Cica...!!! :D

Početno

ljudi dajte mi neki koristan savjet,mali mi ima 5 i pol mjeseci jede mlijeko jedinicu jer ga od dvojke boli trbuh pa je pedijatrica preporucila dohranu kas :? icama.Probali smo i to ali i od toga ga boli trbuscic,jel ima tko slican problem i recite mi sto da radim?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Najbolje da nastavis jedinicom jos malo.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam imala isto iznenađenje sa količinom kad sam počela uvoditi "čvrstu" hranu. Svi su rekli da ne očekujem da pojede puno, a ona je uradila baš to, pojela puno. Uvijek sam davala koliko je htjela, počeli smo samo sa voćnim međuobrokom i slanim obrokom (po savjetu naše pedi) i dan danas nemamo problema (2 godine), osim kad je bolesna, a ni tad se ne sekiram za hranu jer ima od čega izgubiti.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj dkri11 prvotno napisa
    ljudi dajte mi neki koristan savjet,mali mi ima 5 i pol mjeseci jede mlijeko jedinicu jer ga od dvojke boli trbuh pa je pedijatrica preporucila dohranu kas :? icama.Probali smo i to ali i od toga ga boli trbuscic,jel ima tko slican problem i recite mi sto da radim?
    Razgovaraj sa pedijatrom, on je jedini kvalificiran za savjetovanje o prehrani adaptiranim mlijekom.

Početno

Pitala sam pedijatricu pa mi je rekla da sama odlucim sta cu napraviti da ni ona nezna sta da mi kaze. sada smo poceli s dohranom povrcem ali sve mu moram kuhati svijeze jel ga i od gotovih **** kasica isto boli trbuh. :/ :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dkri11 prvotno napisa
    Pitala sam pedijatricu pa mi je rekla da sama odlucim sta cu napraviti da ni ona nezna sta da mi kaze. sada smo poceli s dohranom povrcem ali sve mu moram kuhati svijeze jel ga i od gotovih **** kasica isto boli trbuh. :/ :/
    pokusaj na forumu mame i bebe, tamo imas pdf o adaptiranom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •