Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: zivot u neboderu

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    kod mene liftovi crkavaju u paru

neboder,ne hvala
    i to svako malo a nitko od stanara ne želi potpisati suglasnost da kupimo nove liftove......bitno da svi grintaju kad ne rade a to se događa više nego često....

MM i ja smo odlučili graditi kuću i više ne biti u zgradi.....nadam se da ćemo brzo to ostvariti....

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Neboder te ne stedi buke, među toliko stanova uvijek netko nesto busi, popravlja, lupa, slusa muziku. Cak i ako si na 16. katu, npr u Mamutici prema unutra, cut ces buku i viku s onog platoa kao da si na 1.katu.
    Jedina prednost koje se mogu sjetiti je pogled i cistiji zrak nego na nizim katovima (npr neces osjetiti smrad warburga kad ga susjed upali).
    Meni neboderi ulijevaju strah, osim zbog visine i zbor toga sto stvarno svako moze u njega uci, a nisu se jednom desavali napadi na zene u neboderskim liftovima i haustorima.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Mayaa prvotno napisa
    mora da smo bile susjede :/
    ja bila doverska 11.
    jesmo. ja bila 5
    i ja sam vam susjeda...ne baš bliska, ali isti kvart, ista ulica

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Živjela sam u zgradi sa 100 stanova, na 7. katu. Sa 3 strane stanovi sve se čuje i od susjede radio. Prozori i balkoni jedan na drugom. I to s liftom kaj se već pisalo. Sada živin na 4. katu u zgradi s 12 stanova i puno je puno bolje, a MM i ja razmišljamo o kući....Da imamo mali vrt, dvorište, garažu i samo svoj mir...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    i ja sam vam susjeda...ne baš bliska, ali isti kvart, ista ulica
    Mi smo sad na znjanu dole kraj tomija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odrasla sam živeći u neboderu, nisam mislila da je posebno loše, ne bi se vratila više u neboder...nije stvar samo nekog lera, nego...npr. narkomani u portunu...meni nisu bili problem, jer sam se s njima kad su bili dica igrala, oni meni ne bi ništa...al znaš, kad imaš dicu drugačije razmišljaš, zapravo, sve je u redu, do jednog puta...Bila sam u neboderu od cca 75 stanova...previše je tu različitih ljudi na malo mista

Ka šta si rekla, mani se ćorava posla

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ... a pogled na Klek u vedro zimsko predvečerje... ahhhhh...
    tanja, to sto si ti vidjela sigurno nije bio klek
    nema nikakve sanse da vidis klek s bilo kojeg kata i balkona na fallerovom
    mozda okic
    ali klek ne

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Djetinjstvo provela na 8. katu-niti jedne zamjerke.

No treba paziti-bolje u neboder starije gradnje. Onaj iz mog djetinjstva star je sada 50 godina, odlična izolacija od buke, nikad nije krov procurio (moj kat zadnji).
    Nema prašine. Nema kukaca. Nema buke. Nema smoga. Stepenište čisto (nitko ne prolazi-zadnji kat).

U neboderu su ukupno 32 stana-dakle puno djece, a opet se ljudi međusobno znaju i sve je manje-više pod kontrolom, što je danas u doba droge i sličnih stvari vrlo bitno.

Imali smo i prostoriju za igranje s ping-pong stolom...no to je već za neku drugu priču (nekad bilo, sad se spominjalo...)

Već dugo ne živim u neboderu, no vratila bih se bez problema, na visoki kat svakako...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

No da...sad čitam sve postove. Požurila sam s odgovorom, jer mi se neboder po mom iskustvu čini odličnim izborom, no izgleda da je lutrija naletiti na "pravu" zgradu.

"Svoju" osmokatnicu toliko volim da stan dan-danas nisam prodala, iako je u drugoj državi i komplicirano mi ga je održavati.

Stanari bez problema promijenili liftove i stavili novu fasadu iz pričuve, stubište se farba redovito, etažiranje za sve stanare obavila jedna firma.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glasam za neboder - starije gradnje. zadnjih 5 godina sam zivjela u dva nebodera, najprije na 14. a sad na 12. katu. oba puta odlicno iskustvo. visina mi ne smeta, radije bih da sam i vise. od dva lifta po neboderu uvijek jedan radi, a pjesice sam (nedobrovoljno) isla samo dvaput u ovih 5 godina. oba nebodera su stari 30-40 godina.

primijetila sam da su zidovi cisci nego stanovi na niskim katovima, jer ne ulazi smog i ispusni plinovi s ulice. puno je sunca, pogled prekrasan, a nemamo ni zavjese jer nas nitko ne moze vidjeti dok se presetavamo po stanu goli.

zidovi izmedju susjeda su toliko debeli da ih uopce, ali stvarno uopce, ne cujemo. kao da smo sami u zgradi. histericnih susjeda nemamo. sve se dogovaramo bez problema.

jedno vrijeme sam zivjela u stanu u potkrovlju novogradnje od 4 kata, naravno bez lifta. katastrofa, totalni uzas! zidovi tanki kao papir, susjedu cujem kad zvoni mobitel, a kamoli tv i glazba... pjeske svaki dan na 5. kat (4 kata + potkrovlje) bez lifta... fala lijepa, ne treba mi to.

kupili smo novi stan u neboderu, isto starijem, na 4.katu. svi nas uvjeravaju kako je super da smo tako nisko, ali mm i ja bi nekako radije da smo vise... valjda cemo se naviknuti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dok smo ziveli kod MMovih (siri centar grada, deo sa kucama uglavnom) nasa zgrada je bila jedina u kraju dvospratnica, sve ostalo prizemne kuce, a sa druge strane ulice veliki park porodilista. Meni je bilo fenomenalno, kad pogledam kroz prozor sirina, zelenilo, super. Sad sam se vratila u centar grada, zgrada je odlicna, stara, debeli zidovi, ni nemam utisak da imam susede, samo cetiri sprata, mi u prizemlju, ali.... Uvece pored otvorenog prozora imam taj neki osecaj prenaseljenosti, gusto mi je, gusi me. Prekoputa ljudi, vidim im sve kroz prozore, iznad nas ljudi, pored nas ljudi, stalno neki zvuci (mada nam je ulica mirna, nema saobracajne buke) Mozda sam luda, ali meni smeta mnogo ljudi okolo, a kako bih tek u nekom neboderu.... kad su ti ispod, iznad, pored.... ne znam (jos jedan detalj: plasim se visine)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja srećom ne živim u neboderu, ali živi moj nono. Kao mala sam se užasno bojala sama ići u lift. Danas se redovno neboderi vezuju uz traume parkiranja auta, djeca se nemaju gdje igrati, plaćanje tuđe vode, neplaćanje pričuve, problema oko donošenja bilo kakvih odluka vezanih uz održavanje zgrade. Ja nebodere doživaljavam isključivo kao masovne spavaonice, to mi je daleko od prirodnoga.
    Živim u novogradnji sa 6 stanova. Krasno mi je to što sam sa par stepenica u dvorištu, što se moje dijete ima gdje igrati, što u stanu osjećam mir. Nevjerojatno mi je kakav osjećaj mira mogu osjetiti kod novih stanova, za razliku od starijih zgrada koje kao da su prepunjene neke energije prijašnjih i sadašnjih vlasnika.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam protiv nebodera.

MM je cijeli život živio na 9. katu, ja na visokom prizemlju.
    Kad smo kupovali stan, gledali smo sve i svašta, a izbor se suzio na 7. kat od 8 katova-kman, ili prizemlje/VP zgrada od 6 stanova(ova opcija je mm-u bila nezamisliva.
    Odluka je pala na ovo zadnje i (do sad) nismo požalili.
    Ispred dnevnog vrt ograđen kamenim zidićem i bršljanom, sa strane soba VP- neuređeni i neograđeni nazovi vrt, udaljen od parkinga 10-ak metara... a kad dođeš iz spize,parkiraš auto pred zgradom, sve prebaciš u stan, nema nošenja kolica i inih teret, od milja kvart zovemo selo!
    A mm svako malo konstatira kako obožava ovaj naš stan!
    Zrinka, ako imaš imalo izbora, bjež´ od nebodera.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

14. kat evo već 5 godina. Nemam neke zamjerke. U našem neboderu su liftovi noviji i u ovih 5 god je svega par puta lift stajao zbog nekih radova, no na neparnim katovima je radio pa je trebalo samo jedan kat dolje otići.

Susjedi su mi totalno nezainteresirani za komunikaciju veću od Dobar dan! tako da s njima nemam problema većih, a i poprilično su tihi svi redom.

Buka i vjetar su smetali dok nismo promijenili staru stolariju ii stavili PVC. Nakon toga nema ni buke ni vjetra više. :D

Pogled puca na cijeli grad i zakon je!

Jedina zamjerka je što nema teretnih liftova pa veći komadi namještaja nerijetko imaju svega 2-3 cm previše i ne stanu u lift pa se moraju nositi pješke.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cijeli svoj život sam živila u kući osim nekog malo perioda u stanu u staroj austougarskoj vili.U kući mijih roditelja bilo je bez veze jer je to obiteljska kuća u kojoj stanove ima i moja uža obitelj. Međuljudski odnosi su dosta loši tako da bi radije bila stanovala u neboderu. Tamo barem na bi znala susjede osim na dobar dan.Sada stanujem u svojoj kući s velikim vrtom i presretna sam .Ponekad mislim da je to san i da će nestati ujutro.Ali ima i to drugu stranu medalje, a to su skupi troškovi održavanja, skupe režije i sl. ali to je neka druga prića...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Živila u Kineskome zidu (11 katova), 35 godina, Split. Ne znam da li se to broji pod nebodere
    Ali sam stvarno guštala u okolini. Škola blizu, grad blizu, autobusi blizu, Marjan blizu, miran kvart, .... ma milina
    Stanari su nam uvijek bili za pet. Struktura se malo pokvarila tek zadnjih 10-tak godina, kad su neke obitelji prodale stanove iz raznoraznih razloga, ... ali da me se sutra pita, opet bi se tamo vratila :D
    Lift je povremeno zezao, istina, ali štajaznam ... Mogu reć da sam se više namučila u ovoj zgradi di sam sada (Dugo Selo), 3. kat, nema lifta, nego svih ovih godina u Splitu.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

la_mama, i mm je odrastao u kineskom zidu
    i kvart vam je super :D i rado bi opet tu

visoko prizemlje nekako, ne bi, imam strah od provale, osim toga kako ostaviti robu da se susi i otici na posao?

stanovi u prizemlju su mi simpa ali zbog istih razloga ne bi ni njih

sutra idemo vidjeti jedan stan u spinutu
    je, je, neboder je, 15. kat, ali idem bar vidjeti kako izgleda

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bili...
    pogled me oborio :D
    raspored i orijentacija stana - cista petica

i sta kazete, a? nije lose u neboderu'
    uh

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledali i ostale stanove
    ali neboder mi je i dalje ono naj....

cak sam isprintala i ovaj topic da me odvrati od nebodera

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Život u kući sa vrtom je idealn. Živjela sam godinu dana u zgradi sa 5 katova. UŽAS Mali mi je tada tek propuzao. Mi smo bili visoko prizemlje, a "susjedica" iznad naravno sve trese kroz prozor, tepihe, stolnjake, plahte, deke i sve meni kroz prozor u dnevni boravak. A ljudi iznad nje imaju psa, pa ga češljaju i kuglice dlaka lete kroz prozore, tresu njegov ležaj i opet meni u sobu. Načistila sam se ko ludača, da bi onda jednostavno većinom tokom dana imala zatvorene prozore. Itd..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, kod mene u neboderu ne bi bilo takvih problema

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zrinka, ako vas je stan osvojio, uzmite ga.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Zrinka, ako vas je stan osvojio, uzmite ga.
    potpisujem!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    gledali i ostale stanove
    ali neboder mi je i dalje ono naj....
    Onda nema druge nego da na balkonu napravite mali vinograd, da se Mislav osjeca "kao kod kuće"..

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zrinka ja se sjecam posjete jednom kolegi koji je zivio u onim neboderima od dinke kovacica, mislim da je bio split3 (cini mi se da je bio nagraden nazorom ili nekom slicnom godisnjom nagradom)
    stan je bio krasan, a pogled jos bolji.

svje je bilo uredno i kultivirano, doduse prije puno godina, ne znam kako je sada.

meni su neboderi vrlo ok, ako su to dobre kuce, na dobrom mjestu, sa dobrim pogledom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme Zrinka...15. kat ...
    to je kao čardak ni na nebu ni na zemlji ...

Ja se užasavam toga ...
    Iako moja kuma živi na 14., kolegica na 18. - kažu da im je dobro ...
    Jedan detalj - pričala je ova koja živi na 18. (u zgradi, Mamutici) da kada je potres u Zagrebu, ona gleda s prozora u nebodere koji se ljuljaju ... ajme

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cinjenica da se neboder ljulja kad je potres je znak da je kvalitetno gradjen neboder se mora moci ljuljati.
    ja sam se par puta ljuljala na svom 14.katu i bilo mi je bas fora.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kao prvo i ja sam susida sa mertojaka samo ulica nize bila
    odrasla sam na 14.katu na kmanu, bilo mi ok kao maloj, MM u zgb na 21. isto nema zamjerki. onda na mertojaku na 1. koliko god bilo nisko, ima i to svojih mana. sad smo na 7. i ja sam bas zadovoljna. stanara ima svakakvih ali ima i u malim zgradama..liftovvi rade pa ne rade, ali i to je nesto sta prezivis..meni je najvaznije kako ti se svida stan, jel prevelika buka a da ne mozes "ugasiti" je-ono zatvoriti prozore ili sl, kakav je pogled da mozes izaci na teracu na sunce popiti kavu, i kkao ga uredis da bude bas tvoj. zato zrinka ajde na spinut

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •