Ja sam odrasla u zgradi od 9 katova i opet živim u zgradi. S liftom, koji me spašava. Nemam ništa protiv nebodera. Mislim da je super pogled na višim katovima, a susjeda u okolini stana opet ne može biti više nego u zgradi. Kad čuješ susjede da lupaju, barem te ne peče savjest kad tvoja djeca lupaju.
Mislim da nema nikakve razlike između zgrade i nebodera, osim eventualno tog s liftom. Ali neboderi obično imaju više liftova. I, za razliku od socijalizma, u današnje vrijeme servis liftova izlazi odmah na poziv na popravak. Jedino ako je u Splitu drugačije.![]()
Pitaj u tom neboderu nekog susjeda koliko često se kvari lift. I takve zgradurine znaju imati u prizemlju prostorije za bicikle i dječja kolica za koje ključ imaju samo stanari pa ne moraš tegliti gore.
Da je lijepo živjeti u kući vjerujem i nadam se jednog dana, ali gro ljudi živi u zgradama pa nisu umrli od suživota sa susjedima i liftovima.
Možeš imati grozne susjede i u kući. Recimo da mu se baš kosi ispod tvog prozora u 7 am vikendom ili da baš mora popraviti karburator na autu.
![]()

Odgovori s citatom