upravo na RTL-u...
upravo na RTL-u...
ajoj, bas mi zao da nisam gledala - moze ukratko poanta priloga![]()
jedna mama s preeeeeeeslatkim sinkom je pričala o tome kako je od nekoliko mjeseci starosti (pa do 16) - imao grozne probleme. crvenilo, svrbež... siroček je nosio rukavice da se ne izgrebe...
onda su skužili da je alergičan na kravlje mlijeko, pa pije rižino. sva prehrana mu je prilagođena (i naravno skupa) - da ne bi jeo mliječno.
pretpostavlja se da mlijeko prerađeno industrijskim putem, od krava koje se hrane "neobičnom" hranom - nije zdravo kao što je nekad bilo.
navodno su djeca koja su alergična na mlijeko - sklonija infekcijama dišnih puteva - čak i astme - jer se neka mliječna sluz zadržava u tim dišnim putevima (a sluz od majčinog mlijeka se može izbaciti).
pijenje mlijeka ne sprečava osteoporozu (za dovoljnu količinu kalcija trebalo bi popiti 12 litara mlijeka dnevno). kinezi nemaju problema s osteoporozom - a ne piju mlijeko (bar ne tak puno).
eto, u prvom naletu ono čega sam se sjetila![]()
Bas mi je drago da se o tome pocelo pricat.
Znala sam sve ovo, al kad to pricam nekim ljudima gledaju me blijedo, ko da sam s Marsa pala i izmisljam gluposti![]()
Nadam se da ce sada i drugi mediji kopirati temu![]()
Thanks sorci![]()
pa možda je još netko gledao. bilo je odmah iza auto sjedalica.
ja ne mogu piti mlijeko, ne smijem ni vrhnje... jedino što mogu je jogurt (ne svaki) i svježi kravlji sir - onaj u listićima. ali, bez ikakvih dodataka. od ostalog krepam.
nisam alergična, ali vjerujem da je to sve češći problem - i ne bih se čudila da i takve alergije proglašavaju ponekad dermatitisom. simptomi koje je ta mama opisala - jako su slični.
Ja sam nedavno kod pedijatrice upoznala ženu kojoj je dijete imalo alergiju na kravlje mlijeko i kao posljedicu toga dobilo astmu.Žena nije dojila nego je curicu hranila adapt.Dijete ima pet godina.Pa si vi sad mislite.
mislim da smo i mi alergicni na kravlje mljeko,pedijatrica nam nije rekla da je AD nego kao neka alergija na nesto :?
jogurte jedemo vec dosta vremena a posto smo bili na adaptiranom probali smo kravlje mljeko i pojavili se lisajevi i crvenilo
naravno odmah prestali i ima vec dosta vremena a lisajevi stalno izbijaju
sad pokusavamo otkrit sta mu jos smeta
dali moze bit alergija na pelud-posto je tata alergican,kao to bi moglo bit
dala nam je Rinolan sirup i da dodemo ako se ne povuce za tjedan dana
mislim da smo i mi alergicni na kravlje mljeko,pedijatrica nam nije rekla da je AD nego kao neka alergija na nesto :?
jogurte jedemo vec dosta vremena a posto smo bili na adaptiranom probali smo kravlje mljeko i pojavili se lisajevi i crvenilo
naravno odmah prestali i ima vec dosta vremena a lisajevi stalno izbijaju
sad pokusavamo otkrit sta mu jos smeta
dali moze bit alergija na pelud-posto je tata alergican,kao to bi moglo bit
dala nam je Rinolan sirup i da dodemo ako se ne povuce za tjedan dana
sorciere prvotno napisa
Sorci, ja isto tako.
AKo popijem gutljaj mlijeka ja sam dead (mogu ga jedino podnijet u kavi, koju doduse isto ne pijem, al slucajno ako se desi)
Mislim da se (ako se dobro sjecam od onog sto sam iscitala na tu temu) treba razdvojiti alergija na kravlje mlijeko od nepodnosenja laktoze (lactose intolerance) jer kod nepodnosenja laktoze osoba ima odredjenu dozu koju moze podnijeti, koja se vremenom moze smanjivati ili povecavati.
Ja sam recimo voljela popiti jogurt, i pasao mi je, al sad vise ni to.
Bijele umake na bazi sira i vrhnja sam obozavala, sad mi je mucno.
Tako da cekam da mi se tolerancija opet vrati na staro![]()
Zasad toleriram samo sir![]()
A astma je povezana sa AD, koji se nakon trece godine djeteta moze razviti u astmu, a u pubertetu u peludnu groznicu.
a je li netko primjetio reklamu prije priloga? DUKAT MLIJEKO - ona uskršnja! ...a jesam se nasmijala![]()