Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 113

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2005/2006 (5. dio)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo i nas...

preživljavamo prvu jasličku crijevnu virozu...
    u petak smo otputovali u rijeku, subotu uživali na suncu... korzo, kostrena... a u nedjelju ujutro je krenulo s povraćanjem prvi put, pa drugi... pa nije htio jesti... i onda smo se spakirali natrag kući, stigli u zg poslijepodne kad su krenuli proljevi... prvi, drugi, treći... htio je piti samo vodu... i tek oko 7 navečer je pojeo malo mrkvice i riže... naravno - dojio je n puta i po danu, a noću svakih sat i pol...
    jučer ujutro 3 proljeva za redom, i odbijao jesti ali i piti, pa smo u panici otišli u klaićevu... tamo ga je pogledala jedna simpa pedijatrica, izvadili mu KKS, GUK i ABS - blaga hipoglikemija i poremećeni elektroliti... njen savjet - u infektivnu na infuziju...
    nismo poslušali - bila sam stalno s mamom na telefonu (VMS s 38 god iskustva na pedijatriji), pa smo ga maltretirali s rehidromixom, čajem, prežganom... siroček, nije htio niš jesti ni piti, pa smo mu sa špricom uštrcavali - to je prestrašno... plače on, plačem ja...
    sinoć je opet kakoa ali to više nije bio čisti proljev, a isto se ponovilo i danas 3 puta...
    srećom je danas F super volje, vraća mu se pomalo apetit - jeo je 1/2 uobičajenog, i puno je pio... čak je htio i čaj piti... istina, na žličicu, ali i to je nešto...
    mm ostao na bolovanju, ja na poslu, sutra mi dolazi mama
    eto, sreća u nesreći je da se nisam stigla prežderavati za uskrs... :/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

drndalica - razumijem te... moj F je isto alergičan na KM, soju, a ne smije ni jaja ni ribu...
    srećom, obožava povrće, meso i krumpir... nikad nije probao ništa drugo osim lešo, s mals. uljem i nesoljeno... voće ne obožava, ali jede... za kruhom je doslovce lud... slatko (kolači, čokolada, keksi...) nije probao...

kad mu ponudim nešto naše, nafrlji nosić i isplazi se... neki put mi je zbog toga bed, jer ne znam kako će u jaslicama...
    a i to je priča za sebe - tamo niti ne pije niti ne jede...
    sreća da doji, ali samo dok spava, budan neće :/ ...

probaj s povrćem, pa mu daj na komadiće da sam jede...
    F obožava hvatati makarone ili fusille po tanjuru...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo prehlađeni. (i Keti i ja..)
    Jučer joj je počeo curiti nosić, kiše.. Navečer je i povraćala, al onda je lijepo ajala s nama. Samo se budila jednom-dvaput i popila čaja. To mi je glavni znak da se i ne osjeća dobro. Neće piti čaj kad je zdrava.
    Meni samo malo curi nos, ali me glava rastura (možda i nju, al nema šanse da to doznam).

Ujutro je papala griz od pira, pa se nadam da joj ipak nije tak loše. Sad jurca okolo..

Eh.. kako ne volim kad su bolesni..

Inače, Keti je puna provala. Raspričala se skroz...

Uzme knjigu, slikovnicu, časopis, sjedne se i lista. Onda izjavi "ja čitam".
    Objašnjava i komentira sve što radi.. pjeva brojalice..
    Svako malo sam u potrazi za novima. Pokušavam naći nešto što se i meni sviđa.. kad ih već ko jukebox moram ponavljati na zahtjev.
    (trenutno pjevamo "bila mama Kukunka")

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajoj bubanima! za ozdravljenje

Drndalica: - to ti moje muke opisuješ Gab nije alergičan, tako da stvarno može sve jesti, ali neće. Još baki i hoće nešto pojesti (npr. jučer je pojeo grašak i meso - jest da je protestirao, ali je ipak jeo), ali dočim sam ja doma, onda hoće samo cicu. Kako ja nisam radila ni u petak, tako je on do nedjelje navečer nije pojeo ama baš ništa krutoga. Vratili smo se 1/2 godine unazad. A ja se osjećam iscrpljeno od silnog nacicavanja i prilično nesigurno.
    Moji (mama, brat i šogi) vele da Gab sam po sebi ni neće prestati dojiti - a ja iznutra vrištim jer mi srce govori drugačije. Nikako ga ne bih htjela odbijati od cice, ali kako ga dojiti 3-4 puta dnevno i da ostale obroke jede žlicom? Nudimo mu stvarno svašta: i obavezno dobije dio našeg ručka na tanjur pa on to vrlo uspješno lovi vilicom po tanjuru, donese do usta, i onda vrati natrag na tanjur.
    A onda ga pogledam (znaju cure) pa ne vidim da mu išta fali: nikako ga ne bih čak ni mršavim proglasila. Stvarno sam totalno :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Franu velike puse ozdravilice ah joj. dobro je imati te mame iskusne med. sestre (i moja je VMS s tih puno nekih godina iskustva)!
    Keti, isto puse u nosić da se odštopa i ne zeza!
    Drndalica, moja Mi ti meni baš neće jesti ali zato baki koja ju čuva jede super! obožava špinat npr. i sve juhice ali ne voli meso. to se mora teže zamaskirati u saftiće od povrća i maslinovog ulja...ali sve to jede baki a kad ja skuham max 5 žlica i gotovo! ili diže moju majicu ili se odmah moramo igrati nešto... uglavnom, kao i Gab, kad je samnom siki...Oli, i ja imam feeling da će ona sama nekako i nekad prestati sikiti. meni je gušt i njoj je pa se ne nerviramo. ima ih koji se šokiraju da tak veliku curku i dalje dojim ali ima i koji se dive, ali najmanje je važno što svi misle. kad ja vidim tu malu facicu kako spokojno dudli... i potpisujem - Gab izgleda super! onako pravo muški fit 8) nikako mršavo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Franu velike puse ozdravilice ah joj. dobro je imati te mame iskusne med. sestre (i moja je VMS s tih puno nekih godina iskustva)!
    Keti, isto puse u nosić da se odštopa i ne zeza!
    Drndalica, moja Mi ti meni baš neće jesti ali zato baki koja ju čuva jede super! obožava špinat npr. i sve juhice ali ne voli meso. to se mora teže zamaskirati u saftiće od povrća i maslinovog ulja...ali sve to jede baki a kad ja skuham max 5 žlica i gotovo! ili diže moju majicu ili se odmah moramo igrati nešto... uglavnom, kao i Gab, kad je samnom siki...Oli, i ja imam feeling da će ona sama nekako i nekad prestati sikiti. meni je gušt i njoj je pa se ne nerviramo. ima ih koji se šokiraju da tak veliku curku i dalje dojim ali ima i koji se dive, ali najmanje je važno što svi misle. kad ja vidim tu malu facicu kako spokojno dudli... i potpisujem - Gab izgleda super! onako pravo muški fit 8) nikako mršavo...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bok svima!
    Samo brzinski se javljamo :D
    Proveli smo dva predivna dana s Cekanom i njenom prekrasnom dječicom!!! :D :D :D
    Puse svima a posebno bubanima da što prije ozdrave!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto nas... danas baš nismo imali lijepo iskustvo u jaslicama...
    Gizel mora svaki mjesec na vađenje urina i totalno je istramautizirana kad je netko na silu premotava, a upravo su to tete i učinile...

ja sam došla, a ona je vrištala... one meni objašnjavaju šta je sve radila, između ostalog da se pokakala...

i pitam ja njih kako je prošlo premotavanje, a ona veli da jako teško, i da je morala druga teta doći u pomoć i ... uopće si ne želim zamišljati...

jadna moja mala!

točno znam kako na to reagira i poslije toga je nitko ne može smiriti, ni ja kao mama!

zar te odgajateljice ne znaju to polako putem igre... pa imala sam i dadilje pa je sve bilo ok... samo se treba usput igrati, pjevati, zainteresirati se za nešto, a one su je dvije na silu prematale dok je ona vrištala
    a to joj je najbolnija točka

i tak smo sada opet na nuli...
    razočarana sam s tetama... iskreno, nisam tako zamišljala odgajateljice, a posebno dok zbog upravo takvih stvari odlučiš na privatni vrtić... ne isplati se to! ajoj...
    a ima tu i drugih stvari, dok sam i ja bila unutra, bile su beba na prilagođavanju i vrištala... nitko se nije obazirao na njih! onda sam si ja curicu uzela k sebi i s njom se igrala i mala se non stop smijala... znači da je moguće da se smiri i da joj bude lijepo, ali to nitko ne radi!!!
    zar to tako u svim vrtićima :?

svim bubanima, brzo ozdravite!
    mi smo sretne jer je danas 8 dan a nemamo prvi puta nuspojave na cjepljenje :D
    kuc -kuc -kuc- da se ne ureknem!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Adrijana, a kaj Gizel nije trebala imati tete čuvalice? Kako to da si se ipak odlučila za vrtić?
    Grozno mi čitati što pišeš o ponašanju teta u jaslicama..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dadilje su bile privremeno rješenje jer su prošli ispitni rokovi... privremeno rješenje dok ne upadnemo u jaslice...
    sad cure moraju učiti za ispite!

i sad idemo u privatne gdje su 3 tete na 12 djece... al imam osjećaj da je to tetama posao radi posla, a ne posao radi ljubavi... a kolko čujem... i drugi vele da tako to funkcionira mislim, u drugim vrtićima

ma ima puno stvari koje mi se sviđaju u tom vrtiću, al ova ljudska komponenta možda malo manje... vidjet ćemo kak će biti sutra, nadam se da nije zbog današnjeg dana Gizel stvorila odbojnost prema jaslicama!

ma ok, tete se trude "kolko mogu" al mogu one to i bolje...
    sutra je druga smjena ujutro, pa ćemo vidjeti... malo ću se porazgovarati s njima o tom presvlačenju...

ako neće ići... možda se ipak odlučim za stalnu dadilju... pa sve ispočetka
    dok je imala dadilje baš je bila jako zadovoljna...

joj, bake, dede... zakaj ste tak daleko?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj kod nas se mogu žalit na sitnice, ali stvarno su obzirni prema djeci, dok smo bili na privikavanju, jadne tete su znale i po dvoje na rukama nosat i smirivat. Stvarno ih moram pohvalit zbog toga
    a što se presvlačenja tiče, tetu sam zamolila - dok sam ga dizala u 12 da ga samo proba stavit na stolić da vidi kako će reagirat, i tako svaki dan dok se ne navikne da ga presvuče bez plača...ja sam opet imala viziju privikavanja da se na sve mora priviknut - marenda, ručak, presvlačenje, vodala sam ga da vidi krevetiće, i sakrivali smo se oko njih. Ali mi smo imali više od mjesec dana za prilagodbu :/ .
    da mi je samo znati ko je izmislio jaslice od 1g i vraćanje na posao od 1g. totalna glupost.....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    da mi je samo znati ko je izmislio jaslice od 1g i vraćanje na posao od 1g. totalna glupost.....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo da se i ja na kratko javim.. Ivor je imao neku 24-satnu virozu, dobio temp ničim izazvan i prošli noć smo se borili s tom nesretnicom (temperaturom) ali danas je već super. Samo što neće ništa jesti (da se pridružimo klubu).
    E ne znam jeste li ovo negdje već pročitale ali javio mi MM:
    "Vlada će izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju najkasnije od 1. siječnja ukinuti gornju granicu za porodiljne naknade od 4.250 kuna i svim osobama na porodiljnom dopustu prvih šest mjeseci isplaćivati punu plaću koju su dotad zarađivali."
    :D

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    "Vlada će izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju najkasnije od 1. siječnja ukinuti gornju granicu za porodiljne naknade od 4.250 kuna i svim osobama na porodiljnom dopustu prvih šest mjeseci isplaćivati punu plaću koju su dotad zarađivali."
    :D
    bravo Rode!

Puse Ivoru, i D ništa 3 dana nije jeo, al je pio......tolitar dnevno.

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da se malo i ja javim i za promjenu pohvalim
    mi stojimo :D
    Neki vele napokon i tjeraju je da hoda pa sam ali mamina curica nikog ne sluša ona tjera po svom sad samo stoji i kad ju niko ne gnjavi pokušava napravit korak u stranu par puta je i uspjela ali jos je nesigurna a ja cvjetam
    Joj da ipak je uspjela stati na noge bez cipelica sto su neki smatrali nemogucim!
    svim bubanim

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    E ne znam jeste li ovo negdje već pročitale ali javio mi MM: "Vlada će izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju najkasnije od 1. siječnja ukinuti gornju granicu za porodiljne naknade od 4.250 kuna i svim osobama na porodiljnom dopustu prvih šest mjeseci isplaćivati punu plaću koju su dotad zarađivali." :D
    :D jedino što me to neće kačit... a koliko bi nofca imali...

mi i dalje sračkamo... danas 5x, ali više nije tekuće i ne smrdi... srećom, mališa je super volje, 24/7 u pogonu, a vodu pije na litre... čak gutne ponekad i čaja (šipak i/ili crni)... mislim da će mrkvicu zamrzit...

puse bubanima

još veće puse jasličarima...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bok svima! Sretan Uskrs - sa zakašnjenjem jer nisam imala kompić. A sad se javljam jer sam dobila prijenosno računalo - koonačno!
    Mi smo ipak završili na Krku jer sam ja slobodna do ponedjeljaka. Došli smo na par dana al je ovdje taako lijepo da nam se ne da doma. Ela je non stop vani - u vrtu, na plaži, uživa. Kad je pitamo ''kako Ela uživa?'' ona nasloni glavicu na nas, na priostirku ili što je već u blizini i zažmiri s osmjehom na licu... Jedini je problem što smo ponijeli robice za samo par dana pa smo skoro sve umazali... Moje dijete mene sve, ali baš sve razumije. Čak ako ne želimo da nešto skuži, moramo pazit što ćemo reći jer se buni... n.pr. ''idemo nešto pojesti pa ćemo poslije van'' - ona odmah počinje mljackat i uzima cipelice i pokušava ih obući i vuče nas van... ili ''moram poslije uključit mašinu'' ona ide do kupaone i uključuje (naravno da ne može jer nije uljučeno u struju) ali zbilja sve kuži. Riječnik nam nije baš velik, ali je počela izgovarati prve slogove za hrpu riječi ili ih oponaša pantomimom (tipa klimanja glave za da i ne, donese stvar i pokaže što s njom i sl) ili smišlja onomatopejske nazive. Dođe do mene i brzo otvara i zatvara dlan što znači da je vidjela leptira ( n.pr. u šetnji s tatom). Ima hrpu takvih gesti. Kako je mi razumijemo mislim da zato baš i ne govori puno jer je odmah razumijemo. Najslađe mi je, naravno, kad dođe do mene i klimne glavom par puta - to znači da hoće ciku! Naravno da se sva rastopim!

Baš mi je bed slušat kako su mišići bubani i ono o jaslicama, grr!

Mi papamo skoro sve, naravno ne začinjeno. Štos je u tome da mora izgledati kao da svi jedemo isto - pa smo počeli tako i kuhat. Odvojimo za Elu dio, pa sebi doradimo.
    Probali smo i čokoladu, najprije onaj (kršitelj koda)ić, pa kinder tek toliko da registriramo da ne smeta. Sad smo konačno probali i kuhanu šunku. Najbolje mi je to što joj svi nose čokoladu a onda to fino mama popapa.

Ja se raspisala - kad mi je gušt na mom novom kompiću, još da imam brži internet... pa da mi se vaše sličice brže otvaraju...

Pusa svima!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dobar dan svima!
    Kod nas prekrasan dan :D
    Magriz, tek sam sad temeljito pročitala post . Puse malenome, jadničak, dobro se namučio . Bitno da je bolje .
    Jučer u mi dođe D u posjete na poslu, i kažem daj mami BA - pusu, a on nasloni usne na moje lice i cmokne me onako pravo . Cmokne nonu a ona udri u smjeh a on cmok, cmok, cmok i izljubi je svu! Joj, cili dan je sve redom cmakao . Preslatki su, premedeni!!!
    I naš Karlo, Cekanin, za popapati je! Pravi je frajer, nema uopće bebi face, pravi je momčić, ozbiljni. Čini mi se da tek sad počinjem shvaćati radost majčinstva...rastop totalni!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Magriz - beš me zanima kako će Franu biti s bakom!
    Svim bubanima puno pusica ozdravilica!
    Snoopy - Kako su samo slatke te male puse! Prave!

Da se pohvalim: jučer je Gab prvi puta prijavio da je kakao :D I to dva puta: ujutzro mami, a navečer meni. Kaže O! i hvata se za gaće, u stilu "pune su"

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bravo Gab!
    Ja D svaki put kad kaka pitam Doki je kakao? Ali za sad nikakvih znakova da kuži što se događa....joj zašto imam osjećaj da se još dugo nećemo rješit pelena...pa noćna mu je tolko teška da bi mogla čovika srušit da ga gađam njome :/ . Ali probamo svakako ovog ljeta, pa što bude :D

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bravo Gab!
    Ja D svaki put kad kaka pitam Doki je kakao? Ali za sad nikakvih znakova da kuži što se događa....joj zašto imam osjećaj da se još dugo nećemo rješit pelena...pa noćna mu je tolko teška da bi mogla čovika srušit da ga gađam njome :/ . Ali probamo svakako ovog ljeta, pa što bude :D

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a ja misla da se ovo nemože meni dogodit

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Da se pohvalim: jučer je Gab prvi puta prijavio da je kakao :D I to dva puta: ujutzro mami, a navečer meni. Kaže O! i hvata se za gaće, u stilu "pune su"
    Bravo Gab!
    Ivor ne kaže nego počne prduckati i onda ga stavimo na tutu i najčešće obavi svoje. Svi mi govore da ga bezveze forsiram, da je još mali za to (?) i da oni to još ne kuže, ali činjenica je da se ne sjećam kad je zadnji put kakio u pelenu i meni je to super, ako ništa drugo, ne moram prati pelene od kakice 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Gab kaki u tri stenjanja, tako da ga ne stignem skinuti, ali je i ovo jako bitno. Inače, i brat i ja (a pitajte vaše mame) smo skinuli pelene s godinu dana, tako da ne mislim da je prerano. Pogotovo za platnenaše. A budemo probali ovo ljeto. Naravno neću forsirati, ali dok oni vole sjediti ne tuti, ne mislim da je to ikakvo forisranje.... A i lakše je prati pelene 8)
    A noćna pelena je kako kada: noćas je promočio zeleni racman - ful do čička je bila mokra. A neke noći kao da je svega jednom ili dva puta piškio...

Mali princ

Početno

Pozdrav svima!

Mi do sada nismo često pisali,ali vas puno čitamo. Baš planiramo sljedeći tjedan predati papire za jaslice.....uz ovo što sam malo prije pročitala hvata me već trta. Kako je vama to prošlo? Matija bi polako krenuo na jesen, a u 12. će navršit dvije godine.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puse ozdravilice za Frana, Keti i Sanju! Max je isto prošli tjedan je 2 puta povraćao (ali samo nakon mlijeka i jogurta) i imao 1 dan češće stolice. Možda je i to bila neka viroza.
    Gab, bravo za kakač!
    Drndalica, ne znam kaj bi ti savjetovala, vjerojatno si sve probala tipa da jede sam, da začiniš, da jede u društvu nekog drugog klinca...
    Kupili Maxu kacigu i sjedalicu za bicikl pa ga tata vozio danas skoro 2 sata i uživa.
    Sanja, u hervisu u city centru sam vidjela tricikl, malo je glomazan, retro stil, meni je zakon a mm-u se ne sviđa.
    Ja sam tak tužna jer uopće ne vidim dijete svoje. Cijeli tjedan ga mm digne u 3 i vani je s Maxom dok ja ne dođem u 16:30, nahranim ga, presvučem, dojimo i on u 6 zaspi i ne budi se do jutra (samo par puta za cickanje). Nema igre, izlaska....
    Snoopy i Cekana, baš mi je drago da ste se konačno u živo vidjele.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

danas je bilo puno bolje u jaslicama... rekla sam tetama da posebno paze kod presvlačenja... i ko za inat 2 puta se pokakala i bilo je puno bolje... a i ta teta mi je omiljenija od ostalih...

veli teta da je stvarno super, al da se zna nekad malo zaplakati kad počne zbor plača... kad svi, onda i ona... ta navika mi baš nije dobrodošla...

al danas kad je jela jabuke doma je sjela za svoj stolac i papala (baš kao što su je naučili u jaslicama ) i govori pas... a mi smo je samo učili vau, vau...

mene zanima nešto drugo? tamo ima djece koja već idu u jaslice par mjeseci i oni još uvijek plaču cijeli dan? to je normalno? ja sam mislila tjedan-dva? ali par mjeseci ? :shock: sam...

pa to je čisto 8satno mučenje dječice... to tak sve po svud?
    kad god dođem, a to su različita vremena jer svaki dan produžavamo pojedinci plaču i plaču i plaču...
    da vam djete ide u jaslice 3 mjeseca i svaki dan uporno plače, vi bi ga i dalje ostavili u jaslicama?

vrtić je super stvar, al ovi mali su premali za vrtiće njima treba ljubav a ne društvo....
    gledajući ih... stvarno su premali za takvo što... bar da imamo porodiljni 2 godine, i to bi puno pomoglo... ah... bah...

bubanima da što prije ozdrave...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro drage moje!
    D se probudio prije 7 pa smo se skupa oblačili za vrtić i ganjali po kući :D . danas sam mu prvi put nakon zime skinula štramplice jer je postalo stvarno vruće.
    Baš sam jutros pričala s mm da ovo ljeto idemo u akciju odvikavanja od pelena, pa šta bude dobro bude.
    Drage moje ja sam ovo ljeto promaknuta u šeficu i sad bi kao morala naređivat i držat lekcije kad je to potrebno... e pa sad je potrebno a ja od nekakvog boss autoriteta nemam ni a . I cijelo jutro se smišljam kako očitati lekciju i objasniti da neke stvari stvarno više nemogu ići ovako i pojedoh se živa .
    Ivček, koliko ste plčatili komplet sjedalica + kaciga? Naša cila family ima bicikle, pa se spremam u nabavku da se i D može s nama vozat.
    Puse svima

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gab kaki u tri stenjanja, tako da ga ne stignem skinuti, ali je i ovo jako bitno. Inače, i brat i ja (a pitajte vaše mame) smo skinuli pelene s godinu dana, tako da ne mislim da je prerano. Pogotovo za platnenaše. A budemo probali ovo ljeto. Naravno neću forsirati, ali dok oni vole sjediti ne tuti, ne mislim da je to ikakvo forisranje.... A i lakše je prati pelene 8)
    A noćna pelena je kako kada: noćas je promočio zeleni racman - ful do čička je bila mokra. A neke noći kao da je svega jednom ili dva puta piškio...
    Potpuno se slažem s tobom Oli. Meni je moja mama rekla kako smo sestra i ja s godinu i pol bile bez pelena i zato to što ja Ivora stavljam na tutu od 8mj života nije uopće čudno i podržava to. Dok ima nekih koji misle da sam luda! Najbolje mi je kad pokazujem slike nekome (Ivorove) i sad ima jedna gdje on sjedi na tutu (što je meni već skroz normalno jer to radimo svakodnevno) i onda ti ljudi počnu "Pa on je već na tuti?!" a ja na to skroz normalno "pa da, već od 8mj" i onda me čudno gledaju misleći da mučim dijete. Ali on fakat želi sjediti i čim se počne dizati, gotovo je, ne forsam ga da sjedi dalje ako neće.
    Mali princ, welcome back! Volovčica mi je super kvart, imam baku tamo (u Kutinskoj) i dosta sam vremena provodila tamo u djetinjstvu.
    Ivček, potpuno te kužim. Ja isto razmišljam kako mi nedostaje Ivor. Max stvarno rano zaspe! Ja se s Ivorom barem do 9 igram. A kako spava u jaslicama, jednom?
    ...danas sam mu prvi put nakon zime skinula štramplice jer je postalo stvarno vruće.
    Baš sam si ja jutros razmišljala da li da mu obučem ili ne? I onda sam ipak još obukla, nekako mi ujutro bude hladno kad ga šaljem baki i dedi. Snoopygirl, u kojoj djelatnosti radiš? Baš sam se uvijek to pitala kad čitam tvoje postove (još od ljeta )

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala01 - recepcioner u hotelu. Sad sam voditelj recepcije i prodaje. Problem je u tome što nemogu i neznam 'zapovjedat'. Mislim, uvjek se stavim u poziciju da netko to govori meni, pa hoću biti blaga, ne zlonamjerna, a da me osoba shvati kako treba a da se ne uvrijedi. alaj sam ga zakomplicirala .
    Kod nas je baš zavrućilo, ja sam u samo jednoj majičici išla na posao.
    Ali sam mu obukla dokoljenke, za čarapice mi je još malo, prerano..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš vas čitam pa mi nije jasno: Gabu sam jutros obukla bodi, hlače i kratke čarapice, majicu kratkih rukava i jaknicu (ali to samo za ujutro)! Štrample sam mu već odavno skinula...

Sad sam se sjetila: kako je ova zima bila blaga, stvarno je štrample malo nosio, a sjetila sam se Džez kada nas je pitala da koja je to fora štraple za sv. Nikolu!? Eto u čemu je fora: kupim mu štrample da bi zima bila blaga!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bok svima
    jučer nije radio internet na poslu pa vas tek danas čitam. bravo Gab i Ivor za tute i kake! baš si mislim o tuti i pelenama... Mili nikako neće sjediti na tuti. tu i tamo smo je stavili čisto da proba ali njoj je to totalno dosadno (nema pimpija da se zabavi ) kako gleda mene kad piškim nekad, kupila sam joj onu sjedalicu za wc u obliku patkice (jer patkice o b o ž a v a i onda govori pa-pa-pa) ali nece sjediti na wc-u. malo je plaši čak. tako da ne forsamo ništa. tu i tamo joj ponudim ali neće. zato jako voli biti gola i piškiti naokolo i mi bi sad s toplijim vremenom rado počeli s bezpelenaštvom. kupili smo joj 2 kompletića gaćica i potkošuljica (kako li je slatka u tome!!! ta mala guza bez pelenica) i sva je bila važna kad smo joj to obukli!
    i mi smo skinula štramplice i ušli u dokoljenkice i kupili proljetne polu-sandalice broj 23!!! mislim da su joj predugačke ipak ali ima bucmastu nogicu pa su joj manje bile premale...mislim da ću otići kod valeka u ilicu da joj napravi cipke po mjeri. čujem da košta isto ko i ove ciciban - oko 350 kuna.
    mali detalj, danas je petak 13...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drage zimskice, upravo sam u Vjesniku pročitala članak o dogradnji na pedijatriji u Klaićevoj bolnici gdje rade prostor za igru i učenje za djecu, za boravak s roditeljima i sobe za ostanak mame u bolnici. ima i broj telefona na koji se mogu donirati sredstva, oko 6 kuna je minuta zgodno nasnimljenog teksta a broj je 060 600 444. Zovite!!!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    neka je 13, ali je zato PETAK!!!.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni nažalost petak niš ne znači

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Problem je u tome što nemogu i neznam 'zapovjedat'. Mislim, uvjek se stavim u poziciju da netko to govori meni, pa hoću biti blaga, ne zlonamjerna, a da me osoba shvati kako treba a da se ne uvrijedi. alaj sam ga zakomplicirala
    aj, ja ću te naučit... ne tome da budeš zlonamjerna, to nisam...

moj F više ne sraćka... :D
    skoro pa mu se vratio apetit... navijen je na 220V... ali drugi tjedan opet u jaslice...

štrampice... već tjedan dana ih ne nosimo po vani, a doma nismo uopće...
    jedino nikako da mu skinem bodić dugih rukava ispod majice... ali nije ni topli ni znojan...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joj, žemske božje!!! opet vi o štramplama mi to NEMAMO!!!... ni jedan jedini par... a kamoli to nosit do danas :shock:

sorry snoopyćka

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme - dugi rukav??? A ja mislim kupiti potkošulje, jer mi se čini da će mu uskoro biti vruće... :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kad smo već kod oblačenja: u čemu spavaju? Izraslo mi dijete iz onih jednodijelnih pidžama, a i ne sviđa mi se kako u njima baulja po stanu nakon kupanja, jer mu se kliže, a ne mogu mu na to obući papuče. (da: ne idemo u krevet odmah nakon kupanja, već prvo runda igranja, pa čitanja, pa tek onda krevet ). Dobila sam jednu "pravu" pidžamu, pa sad mislim da mu kupim još koju takvu (dvodjelna, bez stopala)... Vi? još uvijek u jednodijelnima?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eh vi s dečkima! a curice i šoseki - ja sam Mi kupila jučer neke tanke kao najlonkice da možemo obući šosek jer ipak za gole nožice još nije. i ja glasam za potkošuljice! a mi smo i usred zime imali bodić kratkih rukava pa majicu. piđamice - mi spavamo u onim H&Movskim jednodijelnim ali nemaju stopala Oli. i mislim da su joj jaakoo udobne - ko male vrecice bez icega u struku.
    puse za vikend!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    neka je 13, ali je zato PETAK!!!.
    ja,ja... pričala sam kako moram diplomirati...
    e, taj je dan bio danas... a nisam...

praksa koju smo morali obaviti nije završena, neki 3D skener se pokvario i poslali ga u Francusku na popravak...
    al išla sam gledati ostale, kako je to tužno bez mene...

šalim se, bude drugi mjesec... VALJDA :/
    ne mogu se ni približno ufurati u te osjećaje diplomiranja jer su me ovi jaslički skroz srozali... teško je to...

danas je bilo bolje (ili nije?)
    kad smo došli nije htjela unutra i počela se plakati...
    a kad sam dolazila po nju sam se sjela ispod prozora da čujem kako reagira... bila je dobra i zaigrana, al čim me teta vidjela i rekla Giz da ima nešto za nju... ova u plač... a tako je bilo i jučer... očito baš ne podnosi tete, ne smiju joj ni progovoriti, djecu obožava... da mi je znati s kim se onda mazi
    sad je vikend pa ćemo uživat... malo bez jaslica, možda osjeti nostalgiju za njima do ponedjeljka da, baš...

mi smo isto danas skinuli štrampice
    nosili smo ih do sad uključujući i kapu jer me bilo strah jer se cijepila... i prvi puta da je prošlo fenomenalno...
    i mi imamo najlonke još od prošlog ljeta ... čak smo i pokupovali tako prekrasne špangice...

a spavamo oduvijek u laganim pamučnim tankim trenirkicama, onda kad se probudi je samo premotam a ne presvlačim... pa na večer opet nova...
    inače, nema šanse da ostane pod poplonom, uvijek ga odgurne sa sebe...
    spava s menom u krevetu, mm radi noćne pa mi je šmrc... ona jedino blago navečer... šmrc

danas sam se konačno išla rolati s kolicima, uživala je... što je promjena, jer baš ne voli kolica...

idemo na tuširanje , para s tople vode mi je nezamjenjivo djelotvorno sredstvo za učinkovito ovlaživanje i čišćenje nosića

UGODAN VIKEND SVIMA! [/b]

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da se uključimo u rasprave:
    - body dugih rukava nismo nikako nosile, samo kratki rukav i iznad majica dugih rukava
    - štramplice smo skinuli već odavno jer je prevruće, a prije smo ih nosili uglavnom vani (za šetnje), sad nosi male čarapice
    - najlonke joj nemam namjeru priuštiti jer preferiram pamuk
    - kapicu sam joj odavno skinula

u jaslicama je prevruće pa ćemo joj ubuduće skinit i majicu da ostane samo u bodiju kratkih rukava..
    inače, teta mi danas jako hvali curu, da im je počela pjevat pa bi je najradije snimili da mi pokažu
    A ja je još nisam čula kako pjeva pa mi sad žao..
    sutra namjeravamo posjetit zoo..
    ugodan vikend i odmorite se!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro
    svi se navukoše na moje štramplice
    Kod nas uvjek, ma baš uvjek puše ( javit će vam ceki ), tako da kad zadere bura, možete se obuć neznamkako sve propuše. Znam, jer sam bila u ZG na -17 i bilo mi je ugodnije nego kod nas 0 a dere bura :/ .
    Nosimo bodić dugih rukava, preko majičicu, ak je jako vruće, skidamo majičicu. a nogice su mu uvjek bile hladne, pa mi ga bilo žao, još pogotovo u kolicima kad sjedne, pa mu se hlače dignu.
    Ceki, di si draga, daj nam slikice da se malo hvalimo
    Mi odavna spavamo u dvodjelim piđamicama, ispod body dugih rukava i čarapice. Nismo koristili vreću
    cmok

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

e i kapicu skinuli, tek nedavno, jer zna jako puhat

opet ja o vremenskim prilikama, očito sam pogriješila profesiju

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo naaaaas :D :D :D

Nisam još ništa pročitala, samo prijavljujemo da smo doma i evo vam stavljamao nekoliko slikica da vidite kako smo uživali - ovako su prohujali naši proljetni praznici

Karlo ima desetak novih riječi

Detalje ćemo detaljno opisati. Puse svima

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro!
    Cekana, slike su predivne, sad mi dođe da cmoljim što je tako brzo prošlo .
    idem radit pa se čujemo kasnije.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro!
    Cekiiii! Slike su superrrrr: K. mi sve više i više nalikuje na tebe, D. je baš krasna velika cura, a Dokija sam jedva prepoznala! Baš mi je nekako naglo narastao (to je zato jer Snoopy ne stavlja sličice dovoljno često ) i sav je Snoppy

svima

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cekana, prava inspiracija! ja bi odmah troje djece i odmah bi sad na more...Snoopy, super je vidjeti tebe i Dokija

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cekana... slikice su mrak
    ali ipak, kupanje? meni more mora biti +25 da bi skočila unutra... (a nekad sam sezonu otvarala za uskrsa i trajala je do jeseni)

snoopy - doky je već tako veliki...

nas je bolest prošla, ali još malo nosić curi, pa ćemo sutra u jaslice... bojim se da će adaptacija iz početka :/ srećom, mm radi popodne a i tu je baka, pa će ovaj tjedan lakše progurati...

noćas je odspavao od 22-06 kad je meni zvonio sat, podojila sam ga i vratila u kinderbet, i nastavili (i F i mm) do 08.30 :shock: kuc-kuc da ne ureknem

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da znate samo kakav je Doki šarmer a Snoopy zrači.... baš onako kako sam ju zamišljala. Kućica i vrt su joj kao u bajkama. I ništa joj više ne mojte vjerovati kad vam se bude žalila :D

Kako su nas samo srdačno primili, svi ukućani, a ima ih ima.... Moj javni naklon za hendlanje suživota četiri generacije zajedno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •