Results 1 to 6 of 6

Thread: namaz/pasteta/salata od kuhanih jaja?

  1. #1
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default namaz/pasteta/salata od kuhanih jaja?

    uvijek nam ostane toliko kuhanih jaja nakon Uskrsa.

    Imate kakvu ideju sto se od njih moze slozit?

  2. #2
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Evo nekih recepata s tvrdo kuhanim jajima:

    Lionska jaja

    Sastojci: 6 (tvrdo kuhanih) jaja, 2 konzerve lovačke paštete (može i neka vegetarijanska)
    Umak: 3 dl kiselog vrhnja, 1 vrećica parmezana, 2 velike žlice peršina, sol, papar

    Priprava:
    Uzdužno prepoloviti jaja, žutanjke i paštetu pomiješati, napuniti bjelanjak, posložiti u vatrostalnu posudu i preliti s pripremljenim umakom. Staviti 10 minuta u pećnicu na 175'C.

    Tvrdo kuhana jaja u pikantnom umaku

    Sastojci: 4-6 jaja narezati na ploške i preliti s uljem
    Umak: 2 velike žlice krušnih mrvica, 1 žlica sitno kosanog vlasca i isto toliko peršina, 1 velika žlica sardelne paste i 3 dl slatkog vrhnja

    Priprava:
    Kratko zapeći u pećnici.

    Riblja pašteta

    Sastojci: konzerva sardine, kiseli krastavci, 3-5 tvrdo kuhanih jaja, sok od limuna, majoneza, kapari, masline, papar, sol, peršin

    Priprava:
    Sve sastojke pomiješati i dobro izmiksati da se sve dobro poveže u glatku čvrstu masu. Pašteta se stavi u staklenu posudu s poklopcem i drži se u hladnjaku.

    Bakalar na portugalski

    Sastojci: 80 dag omekšanog bakalara, 1/2 kg krumpira, 3 luka, 5 tvrdo kuhanih jaja, 1 češanj češnjaka, peršin, maslinovo ulje

    Priprava:
    Bakalar oprati, narezati na komadiće i potopiti ga u hladnu vodu. Pustiti da voda proključa, kuhati 10 minuta, te ga ocijediti. Krumpir skuhati, ali neka bude što tvrđi te ga potom ocijediti i oguliti. Tvrdo kuhana jaja oguliti i narezati na kolutiće. Fino usitnjeni češnjak i luk pirjati na 3-4 žlice maslinova ulja.
    U vatrostalnu posudu slagati red krumpira, red bakalara, red luka i red jaja. Posoliti i popapriti, pa nastaviti istim redoslijedom dok se ne potroše namirnice. Jelo začiniti maslinovim uljem i zapeći ga 20 minuta na 200'C

    Evo napisala sam, a ti Mony isprobaj. 8)

  3. #3
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Quote Originally Posted by Marna
    Evo napisala sam, a ti Mony isprobaj. 8)

    Hvala

    Kako nam svake godine ostane jako puno kuhanih jaja, vjerojatno cu isprobati nesto.

  4. #4
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    ja obično radim francuski krumpir i jaja u umaku (umak od vrhnja, majoneze i žlice hrena)

  5. #5
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja mislim da ti je puno isplativije ostatak jaja pobacati nego ih utrpavati u prekalorične namaze (znam, znam da si ti tanka ko breza, ali svejedno).

  6. #6

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,938

    Default

    daj ih kokošima

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •