uvijek nam ostane toliko kuhanih jaja nakon Uskrsa.
Imate kakvu ideju sto se od njih moze slozit?
uvijek nam ostane toliko kuhanih jaja nakon Uskrsa.
Imate kakvu ideju sto se od njih moze slozit?
Evo nekih recepata s tvrdo kuhanim jajima:
Lionska jaja
Sastojci: 6 (tvrdo kuhanih) jaja, 2 konzerve lovačke paštete (može i neka vegetarijanska)
Umak: 3 dl kiselog vrhnja, 1 vrećica parmezana, 2 velike žlice peršina, sol, papar
Priprava:
Uzdužno prepoloviti jaja, žutanjke i paštetu pomiješati, napuniti bjelanjak, posložiti u vatrostalnu posudu i preliti s pripremljenim umakom. Staviti 10 minuta u pećnicu na 175'C.
Tvrdo kuhana jaja u pikantnom umaku
Sastojci: 4-6 jaja narezati na ploške i preliti s uljem
Umak: 2 velike žlice krušnih mrvica, 1 žlica sitno kosanog vlasca i isto toliko peršina, 1 velika žlica sardelne paste i 3 dl slatkog vrhnja
Priprava:
Kratko zapeći u pećnici.
Riblja pašteta
Sastojci: konzerva sardine, kiseli krastavci, 3-5 tvrdo kuhanih jaja, sok od limuna, majoneza, kapari, masline, papar, sol, peršin
Priprava:
Sve sastojke pomiješati i dobro izmiksati da se sve dobro poveže u glatku čvrstu masu. Pašteta se stavi u staklenu posudu s poklopcem i drži se u hladnjaku.
Bakalar na portugalski
Sastojci: 80 dag omekšanog bakalara, 1/2 kg krumpira, 3 luka, 5 tvrdo kuhanih jaja, 1 češanj češnjaka, peršin, maslinovo ulje
Priprava:
Bakalar oprati, narezati na komadiće i potopiti ga u hladnu vodu. Pustiti da voda proključa, kuhati 10 minuta, te ga ocijediti. Krumpir skuhati, ali neka bude što tvrđi te ga potom ocijediti i oguliti. Tvrdo kuhana jaja oguliti i narezati na kolutiće. Fino usitnjeni češnjak i luk pirjati na 3-4 žlice maslinova ulja.
U vatrostalnu posudu slagati red krumpira, red bakalara, red luka i red jaja. Posoliti i popapriti, pa nastaviti istim redoslijedom dok se ne potroše namirnice. Jelo začiniti maslinovim uljem i zapeći ga 20 minuta na 200'C
Evo napisala sam, a ti Mony isprobaj. 8)
Originally Posted by Marna
Hvala![]()
Kako nam svake godine ostane jako puno kuhanih jaja, vjerojatno cu isprobati nesto.
ja obično radim francuski krumpir i jaja u umaku (umak od vrhnja, majoneze i žlice hrena)
ja mislim da ti je puno isplativije ostatak jaja pobacati nego ih utrpavati u prekalorične namaze (znam, znam da si ti tanka ko breza, ali svejedno).
daj ih kokošima