Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: bronhitis, lijekovi, doziranje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno bronhitis, lijekovi, doziranje

Semi se inhalira sultanolom i flixotide. Ne znam kako se isti lijekovi zovu na hrvatskom i da li ih neko od vase djece koristi protiv bronhitisa :?

interesuje me koje lijekove vasa djeca koriste i kako dozirate??? Doktor mi je na godisnjem,a Samija je opet sahvatalo

ja ga inhaliram (po savjetu ljekara od ranije) tri puta dnevno, a svaki sprej prsnem (kako drugacije da kazem ) po dva puta.

e, jutros mi se nije ucinilo strasnim pa sam naprskala po jedan put sultanol i jedan put flixotide. Medjutim, morat cu povecat dozu jer ga je jos vise stislo.

takodjer me interesuje da li svaki put idete ljekaru kada djecu stisnu bronhiji, ili odmah inhalirate.
    Ja sam ranije prvo Samija vodila ljekaru, ali smo zato svaki put zavrsili u bolnici. Skoro mi je ljekar dao dozvlu da kada primijetim da ga pocinje stiskat da ga sama inhaliram. Medjutim, nekako uvijek mislim da mu je to previse lijekova

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da bi bila sigurna u davanje lijekova, prva i osnovna stvar je kvalitetno obraditi dijete kod doktora u što spadaju i redovite kontrole na koje se dovodi dijete. flixotide je lijek koji se uzima kontinuirano kroz neko vrijeme i čiju kolićinu određuje liječnik. važno je uzimati redovito dozu i tako održavati bolest pod kontrolom.
    dali ste bili kod liječnika specijalista za bolesti dišnih puteva?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    da bi bila sigurna u davanje lijekova, prva i osnovna stvar je kvalitetno obraditi dijete kod doktora u što spadaju i redovite kontrole na koje se dovodi dijete. flixotide je lijek koji se uzima kontinuirano kroz neko vrijeme i čiju kolićinu određuje liječnik. važno je uzimati redovito dozu i tako održavati bolest pod kontrolom.
    dali ste bili kod liječnika specijalista za bolesti dišnih puteva?
    ma jesmo. Bili smo dva puta u Klinici jer je zavrsio na inhalacijama i tamo lezao po pet dana, a i ovaj Samijev pedijatar je inace i specijalista za disajne puteve. I to odlican.
    On mi je rekao kad osjetim da ga je stislo da ga sama inhaliram. Odvela bih ja njega sad njemu, ali je covjek na godisnjem do utorka.

On nam je rekao da kada se vec pocne sa inhalacijama ne smije prekidat dvije sedmice jer se bolest moze vratit.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm mi kada smo bili na flixotidu morali smo biti vise mjeseci, mislim da i drugi su tako... i kad nema i kad ima napada.. ne prekida se cim je bolje. drugo je ventolin, njega uzimamo samo kad je u spazmu... sada smo bili od 1.12. do 1.4 na singulairu mikrogranulama i flixonase a sada smo i bez singulaira, ... od 1.1o smo opet na profilaxi - singulairu ili flixotidu vec kak nam dok veli...
    uglavnom flixotide treba uzimat u kontinuitetu duze vremena da bi djelovao, on nema trenutno djelovanje ko ventolin...isto i singulair i dr lijekovi iste vrste
    zato mislim da flixotide ti nije bas dobro malo davat malo ne i mijenjat dozu svaki dan drugacije jer ti nema koristi od toga... ovaj drugi lijek ne znam sto je -ako je bronhodilator ko ventolin onda ok, onda on djeluje trenutno ali flixotide je kortikosteroid koji ima funkciju u kontinuitetu cuvanja od napada astme kao i singulair i sl,..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nasla sam
    Sultanol je za smanjenje upale i za izbacivanje slajma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •