Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: 8,5 mjeseci i neće jesti ništa od dohrane

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno 8,5 mjeseci i neće jesti ništa od dohrane

Ne znam više što da radim .

Počeli smo s dohranom malo nakon 6 mjeseci, i išlo je nekako. Ne baš osobito uspješno, ali pojeo bi par žličica, a neke stvari je rado jeo (jabuka, kruška, riža, rižine pahuljice na mom mlijeku). Čak je bio počeo jesti po malo i povrće. A onda je (prije cca 2 tjedna), prestao. Neće apsolutno ništa na žličicu uzeti u usta (osim vode - vodu obožava). Tada su ga par dana mučili zubići, i jasno mi je da mu tada nije bilo do jela. Ali do danas se ništa nije popravilo, čak je i gore. A zubi ga više ne muče.

Ako mu nešto slučajno uspijem staviti u usta, uglavnom to i proguta. Zna kako hranu pljucnuti van, npr. palenta i brokula su prije van nego unutra, znači nije stvar u tome da on ne zna pljucnuti. Manje komadiće proguta bez problema, odavno se ne davi npr. komadićem nezgnječene mrkve.

Mene ne muči to što on trenutno ne jede, ne mislim da je gladan, i znam da mu je samo dojenje (još uvijek) dovoljno. Ali me strah što ako se ovo nastavi, za čas će doći vrijeme za jaslice.

Jasno mi je da ga ne mogu natjrati da jede.

Ima li tko sličnih iskustava ?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i kod nas ti je tako. trenutno nas muče zubići, ali F od početka nije bila preluda za dohranom. cica joj je bila i ostala najomiljenija.
    ali ja i dalje kuham ručak svaki dan, večeru, nudim joj, iako pojede svega par žličica. jesam li te utješila
    ja se toliko ne opterećujem s time, koliko moja okolina.
    njima je nepojmljivo da beba od 8mj može papati samo cicu pa me čudno gledaju :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pridružujem se ovom klubu! Mislim da tu nema neke pomoći! Počet će jesti kad-tad nadam se. Za sad samo cica i cica, a tu i tamo nešto pojede i to po mogućnosti voće i žitarice. Jedni vrijeme je jeo po 10tak žlica, a sad ima dana da proguta 2 žličice i gotovo... Gladan nije, bucmast je i sretan pa vjerujem da nema problema...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure, nemate razloga za brigu

Dora je sa godinu dana znala biti i po 2-3 dana zaredom samo na cici, a onda je samo odjednom počela jesti sve odreda.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da Vas malo utješim.

Mi smo počeli sa dohranom sa 7 mjeseci. Nije prihvaćao ništa. Malo bi stavio u usta i uglavnom je sve završilo vani. Kuhala sam, radila kašice, kupovala kašice, s mojim mlijekom, s vodom - ma sve kombinacije. Ako je koji put pojeo žličicu, dvije, odmah sam drugi dan radila isto, no vrlo često bez očekivanog rezultata.

Tako je bilo do njegovih 11,5 mjeseci!

Jedan dan navečer, već se spremamo polako na spavanje i sjetim se da mu taj dan nismo ništa ponudili. Bilo je kasno, nije mi se dalo kuhati povrće za koje sam vjerovala da će (kao i dan prije) završiti u smeću i dala mi jednu kupovnu voćnu kašicu - pojeo je cijelu! I od toga dana on najnormalnije jede - prihvatio je sve povrće, voće i žitarice koje smo mu dali, bez imalo frke jede meso i ribu. S time da smo mi i onda polako dodavali namirnice kao da je tek počeo s dohranom (što u biti i je).

No i dan danas se desi da mu ne paše ništa osim cike.

I da, bio je zdrav, pristojno je napredovao u težini, normalno je rastao u visinu, nije bio bolestan, željezo je bilo u redu i bio je jakooo živahan tako da se nisam previše opterećivala s time kad će početi jesti.

Samo strpljenja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo imali u toj dobi takve nekakve faze, u jednom periodu smo skužili da mu je neukusno to što mu nudim, našu hranu je njupao a svoje niti pogledati .. uh onda sam skužila da ipak začini imaju svoju svrhu, u smislu da baš nije potpuno bljutavo, iako sam svuda čitala da bi to trebalo djeci baš odgovarati.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Cure, nemate razloga za brigu

Dora je sa godinu dana znala biti i po 2-3 dana zaredom samo na cici, a onda je samo odjednom počela jesti sve odreda.
    i kod nas je tako...mislim, nismo dosli do onoga da je pocela odjednom jesti sve od reda ali smo na putu.
    ima dana kad se prezderava a ima kada samo ciki.
    sredina je kad pojede par zalogaja i dalje cika.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ipak se čini da su zubi u pitanju, iako je dobre volje i ok spava. Prošli tjedan izašla mu je gornja dvojka, upravo izlazi jedna gornja jedinica, a druga će za par dana, a i druga gornja dvojka će uskoro... Mišek mali, 4 zuba odjednom...

Nadam se da će nakon što izađu i dohrana krenuti na bolje.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

11 mjeseci i nece jesti nista o dohrane
    zapravo, ponekad se dogodi da pojede cijelih 100g vocne kasice u istom danu - i onda se pitamo sto mu se to desilo.
    pa sutradan opet iskljucivo doji.
    jedino obozava vodu, i potrgat ce se da dodje do rakijske stamplice iz koje pije. ponekad mu tako uspijemo 'podvaliti' i nesto sto nije voda, a tekuce je (npr juhica ili rijetka kasica)
    vise se ne opterecujem oko toga. cak mu i ne nudim precesto. ponekad mu ponudim malo nase hrane. dobro napreduje, bucmast je, razigran, pocinje vec pomalo i hodati.
    on zna najbolje sto mu treba. jednog dana ce to biti i dohrana

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    zapravo, ponekad se dogodi da pojede cijelih 100g vocne kasice u istom danu - i onda se pitamo sto mu se to desilo.
    jedino obozava vodu, i potrgat ce se da dodje do rakijske stamplice iz koje pije. ponekad mu tako uspijemo 'podvaliti' i nesto sto nije voda, a tekuce je (npr juhica ili rijetka kasica)
    vise se ne opterecujem oko toga. cak mu i ne nudim precesto. ponekad mu ponudim malo nase hrane. dobro napreduje, bucmast je, razigran, pocinje vec pomalo i hodati.
    Skroz potpisujem Felix.
    Samo što kod K. više nema šanse da slučajno smaže citavu kašicu. Do sada to nam se dogodilo dvaput. Sada čim vidi žličicu razljuti se i nema šanse da mu nešto uguramo u usta. Probala sam mu davati prstima, ali to isto više ne hoda. Ta faza da baš ništa neće (prije je nešto tu i tamo i pojeo) traje već nekih 20-ak dana. A vodu bi pio stalno da se njega pita, pije iz one male janine bočice i to mu je fora..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

N je mala buca koja s 8 mjeseci i dalje skoro pa isključivo doji.Od "dohrane" je pojela možda 3 žličice. Kod nje nije stvar u tome da joj je nešto bljutavo, nekusno i sl.(bar mislim), jer na sve što je probala reakcija je bila tako sočan "bljaaaak" kao da joj nudim limun, a ne npr. slatku finu krušku. Vodu pije iz čaše i obožava ju.
    Sad, ja znam da je sve to u redu, da će počet jest kad bude spremna, ali zanima me je li bolje da joj nudim hranu svaki dan, kao što sad radim, ili da malo preskočim par dana.Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo sedam mjeseci i dar dana, ali dohrana nam nije jača strana. Sika je još uvijek naj-naj važnija i ukusnija !!! U početku nije željela ništa prihvatiti ( počeli s sokovima , pa voće, zatim slano) Sad smo kao prihvatili voće ali samo određeno (šipak-jabuka, jabuka-piškote, banana,šliva) uspijemo pojesti pola male bočice cca 50ml + 30 ml kasnije iz drugog puta. Sokove ne želi vidjeti (kao ni čaj i vodu ) A slano uredno povrati kada osjeti na jeziku hranu !!!
    U svakom slučaju nadam se da će uskoro prihvatiti nešto slanao !

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Topic sam otvorila prije 8 dana. U međuvremenu je opet počeo jesti na žlicu, povrće je tako-tako, ali pojede solidno ako dodam malo jogurta (solidno znači 50-tak ml kašice od povrća, sa ili bez mesa). Voće i mliječne kašice tamani. :D

Eto kako se u kratko vrijeme sve promijeni (ali sad imamo novu situaciju - dosta manje doji ).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas je situacija ista kao i kod vecine. Danas je treci dan da ne jede nista. Ja isto tipam na gornje jedinice.

Ipak mi je malo lakse kad vidim da nismo jedini, i da je prolazno.
    Meni je problem sto nemam bas puno mljeka, iscica me skroz. Voda je zakon :D

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto samo da se upišem na listu.
    10 i pol mjeseci, a o dohrani ne vrijedi ni zboriti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: 8,5 mjeseci i neće jesti ništa od dohrane

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ne znam više što da radim .

Počeli smo s dohranom malo nakon 6 mjeseci, i išlo je nekako. Ne baš osobito uspješno, ali pojeo bi par žličica, a neke stvari je rado jeo (jabuka, kruška, riža, rižine pahuljice na mom mlijeku). Čak je bio počeo jesti po malo i povrće. A onda je (prije cca 2 tjedna), prestao. Neće apsolutno ništa na žličicu uzeti u usta (osim vode - vodu obožava). Tada su ga par dana mučili zubići, i jasno mi je da mu tada nije bilo do jela. Ali do danas se ništa nije popravilo, čak je i gore. A zubi ga više ne muče.

Ako mu nešto slučajno uspijem staviti u usta, uglavnom to i proguta. Zna kako hranu pljucnuti van, npr. palenta i brokula su prije van nego unutra, znači nije stvar u tome da on ne zna pljucnuti. Manje komadiće proguta bez problema, odavno se ne davi npr. komadićem nezgnječene mrkve.
    Hi .moja mrvica puni 7 mj i vec je nesto vise od mjesec na dohrani i ja presretna sto bi bake rekle- da se ne urekne- Kad sam pocinjala davati blitvu doslovno ju je pljuvao ali bi ga stavila skoro u lezeci polozaj pa bi vise ulazilo samo nego sto bi gutao.nakon par dana se navikao.Kako imam sve domace i od samog pocetka nisam uvodila namirnicu po namirn icu vec od jednom par njih.
    Skuham zajedno krumpir ,mrkvu,blitvu.tikvice,grah.
    mrkvu i krumpir zgnjecim viljuskom i dodam par kapi masl.ulja a ostatak izmiksam s uljem takodje.Sad trenutno mi pojede do ruba dubokog tanjura.Za sada nista ne bira.Pedijatrica mi rekla da je prerano za grah ali ako mu ne smeta da mogu nastavit .Od sutra pocinjem kuhati juhice od puretine,piletine ili janjetine to su mi savjetovali.
    Mene ne muči to što on trenutno ne jede, ne mislim da je gladan, i znam da mu je samo dojenje (još uvijek) dovoljno. Ali me strah što ako se ovo nastavi, za čas će doći vrijeme za jaslice.

Jasno mi je da ga ne mogu natjrati da jede.

Ima li tko sličnih iskustava ?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hi .moja mrvica puni 7 mj i vec je nesto vise od mjesec na dohrani i ja presretna sto bi bake rekle- da se ne urekne- Kad sam pocinjala davati blitvu doslovno ju je pljuvao ali bi ga stavila skoro u lezeci polozaj pa bi vise ulazilo samo nego sto bi gutao.nakon par dana se navikao.Kako imam sve domace i od samog pocetka nisam uvodila namirnicu po namirn icu vec od jednom par njih.
    Skuham zajedno krumpir ,mrkvu,blitvu.tikvice,grah.
    mrkvu i krumpir zgnjecim viljuskom i dodam par kapi masl.ulja a ostatak izmiksam s uljem takodje.Sad trenutno mi pojede do ruba dubokog tanjura.Za sada nista ne bira.Pedijatrica mi rekla da je prerano za grah ali ako mu ne smeta da mogu nastavit .Od sutra pocinjem kuhati juhice od puretine,piletine ili janjetine to su mi savjetovali.

sorry gore sam sve zbrckala.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a mi poceli pre tri dana sa dohranom-do tad je sisao(ima 6meseci i 5dana) i ne ide nikako..probao je jabuku i sargarepu-kuvano,pasirano,sveze,sokic i uopste nije zadovoljan..znaci bice bolje kad on bude smatrao da treba

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo počeli s dohranom sa 6 mjeseci i super je krenulo. Cijeli 7 mjesec nije htio apsolutno ništa staviti u usta, ali u tih mjesec dana mu je izbilo 6 zubića, nakon toga je opet počeo normalno jesti. Sada imamo tri obroka na dan i još nam se desi da preskače neki od njih. A dosta ovisi i o tome da li je previše gladan ili previše pospan, onda ne želi ništa nego cicu. U međuvremenu smo dobili još dva zubića, i naravno dan-dva pred izbijanje također nije želio jesti. Strah nas je jedino što će biti kada se budem trebala vratiti na posao, ali valjda će se do tada ustaliti.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jedan post utjehe. tocno na rodjendan je poceo JESTI - i od tada jede. sad s 14 mjeseci zna pojesti i vise nego sto ocekivamo, a omiljenu hranu, npr ribu mlati bez treptaja oka, samo zijeva ko mali somic za jos...
    sve dodje na svoje, onda kada je vrijeme.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad s 14 mjeseci zna pojesti i vise nego sto ocekivamo
    majko moja nepismena.. ocekujemo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slično i kod Josipa, na početku dohrane pojeo je dnevno par žličica, onda je počeo svakim danom sve više, da bi zadnjih par dana jedva što okusio osim cice, ali prije par dana izašao mu 5. zubić, a vidim da i 6. ide, dakle, vjerojatno su zubići razlog. Vidjet ćemo što dalje. Najgore mi je što svi oko mene očekuju da on već jede pileće batake i samo se čude što je još uvijek uglavnom na cici. Zato nastojim izbjegavat takve ljude.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo stvarno na sto muka, ne znam po koji put pišem ovakav post :/

sven ima godinu i dva tjedna i 8,5 kila. ne znam koliko je dug, jer je imao temperaturu pa se nakon vaganja i pregledavanja ušiju rasplakao i nismo ga mjerili. dobro, inače je sitan, ali sad je stvarno mršavko. ništa ne jede. ništa. osim jogurta. jogurt hoće i to je to. prije bi pojeo malo banane ili sa sirom ili s breskvom. sad-ništa. niente. zilch. nada.
    jučer nas je doktorica pošpotala da mu moramo dati jesti i nek mu skuhamo juhicu i smiksamo ako neće žvakati, ali nije to. on neće jesti. gura žlicu rukom i viče "nene" i ako mu guramo žlicu, sve prospe. normalno.

jel ima nešto što se djeci daje za apetit? borovnice? mislim, šta god mu dali, moramo dati na usta, a neće uzeti ništa šta mu se ne sviđa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thalia, M je 2 mj. mlađi i ista stvar. Već sam se počela zabrinjavati, ali id e na bolje. Danas mi baš nije bilo mlijeka jer je bio budan skoro cijeli dan, pa je valjda od silne gladi počeo mlatiti proso na rižinom mlijeku i rižoto.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad citam te postove bas me strah da se i meni to ne desi jer mali zasad tako super jede da me strah da se ne pokvari. on je sad jos mali pa mu mogu uvaliti al vidim po postovima da cim su stariji i kuze pomalo necu ni svu hranu :? hmmm...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo takodje imali i padove i uspone sto se tice jela.Mislim da se ne treba previse brinuti.to su uglavnom faze.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nika će sutra imati 8 mj. i do sada je pojela sve skupa možda 5 žlica dohrane. Otvara usta, ali uopće ne guta, samo pretura po ustima i na kraju sve završi vani . Isto je i kad joj ja kuham i kad joj dam kupovnu kašicu.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i kod nas je ista situacija.evo,prošli tjedan recimo,otvarao je usta čim bi vidio žlicu,sad već tri dana čim ju ugleda,stisne usta i pljucka.nema šanse da mu uvalim.samo bi cicao.kad ga dignem,počne mi majcu lizat.otvara usta i ljuti se.nadam se da će opet krenuti po starom.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad mu je 8 mjeseci

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram i Maju staviti u ovu skupinu "8 mjeseci i ne jede nista" ... osim banane banane su zakon, za bananu se progovori i kaze AMMMM

Malo karikirano ali istinito. Bilo koja hrana do dvije zlicice moze u usta (onda pljune van jer nije fino) tri minute kasnije pojede cijelu bananu :/ i popije vode i jos onda doji. Prije dva tjedna je htjela jesti i jabuke i breskve sad ni to ne dolazi u obzir. I izlaze joj istovremeno tri zubica van (mozda stvarno to ima neke veze).

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica ima skoro 8 mjeseci (6.5 prilagođeno) i nedavno smo počeli s dohranom. Pojede par žličica, onih malenih za kavu, više kao igru. I dosta. Ne brinem se previše oko toga jer lijepo nepreduje. Pedijetrica je ionako rekla neka idemo polako. Jedino mi ljudi znaju reći da je moram naučiti da jede prije jaslica. Ali zašto bi to i tamo bio problem, najgore što mi se može desiti je da prvih mjesec dana nosim tetama bočicu s mlijekom.
    Kad sam ja bila dijete mojima je najveća briga bilo to što nijsam htjela jesti (onliko koliko su mislili da bi trebala). Kod MM je bila ista situacija. Pokušat ću ne ponoviti tu vječnu brigu oko hrane i brojenje žlica :/

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo prije par dana i mi ispunili uvjet da se potpišemo u ovaj topic. Stvarno više ne znam što bih, bio je jedan period (oko tjedan dana) kad je nešto malo i pojeo, ali sada više ništa! Osim što popije malo vode, ništa osim cice ne dolazi u obzir. Sa skoro 9 mjeseci on skoro pa isključivo doji!
    Svaki dan se dobro naoružam strpljenjem, sjedim s njim po sat vremena dok na kraju od toga ne bude ništa. Već sam na rubu živaca i često naše hranjenje završava obostranim plakanjem.

Dobivam 1000 savjeta, mama kaže da se ne brinem i da će kad tad početi, sveki misli da je to zato što ja vjerojatno imam kvalitetno mlijeko pa mi zato ne traži drugu hranu (nemojte mi zamjeriti što ju nisam htjela razuvjeravati ), a svi ostali uglavnom misle da je to zato što mu sve nudim neslano (povrće) ili bez petit keksa (voće) ili zato što sam čekala 6 i pol mjeseci da započnemo s dohranom, ili...
    Sad više ni sama ne znam, što se mene tiče, dojenje mi nije problem ali bojim se da ne dobiva dovoljno vitamina iz mlijeka. Što je od ovoga najmanja šteta za zdravlje
    a)pustiti ga ovako samo na mlijeku,
    b)pokušavati mu silom ugurati hranu ili
    c)malo začiniti hranu u nadi da će je takvu prihvatiti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    mama kaže da se ne brinem i da će kad tad početi,
    U pravu je

Glasam za :

a)pustiti ga ovako samo na mlijeku,
    i nuditi mu dohranu svaki-svako drugi dan (što ne znači da ga moraš nutkati sat vremena, od toga može samo zamrziti i žlicu i dohranu).

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

LIMA, nemoj se ništa uzrujavati.

Mama ti je u pravu, počet će kad-tad.
    Mislim da oni drugi savjeti nisu dobri - soliti i stavljati začine ne smijemo do godine dana, a kekse baš ne smatram zdravom hranom, to je škrob, možda i zaslađivači.

Rekla bih da se ne moraš brinuti zbog vitamina, kojih u tvom mlijeku ima. Dohrana se uvodi prvenstveno zato što mlijeko energetski više ne ispunjava potrebe dojenčeta, a i zbog željeza (mineral).
    Ovakvih iskustava je na forumu već bilo (isključivo dojenje i do godine dana).

Poznato je da sila rađa averziju. Savjetuje se stvoriti ugodnu atmosferu, atmosferu otkrivanja i igre. Možeš mu dati komadić nečega (vidi: fingerfood) da se time malo igra, pa će vjerojatno početi to i žvakati.

Moja malena dobije volju za jelom kad i mi jedemo. Ustanovilo se da je za djecu dobro kad jedu zajedno s roditeljima (može jesti TM ili baka).

Uvjerena sam da će i tvoj sinčić prihvatiti dohranu. Savjetuje se novu hranu uvoditi postupno, u malim količinama, razrijeđenu i pojedinačno. Najbolje je razrijediti onim što dijete već poznaje, a to je tvoje izdojeno mlijeko. Vidjet ćeš, prste će polizati!
    Moja malena je najviše voljela kukuruzne i rižine pahuljice, jer su uvijek bile s mojim mlijekom. I drugo sam ispočetka razrjeđivala (kad sam vidjela da jede, više mi se nije dalo razrjeđivati ).

Isto tako, mi smo pjevali i kreveljili se, pa me MM prozvao "velikim Muppetom".

Najteže je bilo da proba prvu žlicu, a onda, ako joj se svidi...

Osim toga, neka djeca više vole kupovne kašice, možeš probati.

E, da. Neće ni moja cura papati ako je od jutra puno dojila, hoće obično par sati nakon toga. Ujutro dojimo oko 6, pa oko 8, onda u 11 hoće kašicu. Ako ti bebač non-stop doji, nije ni gladan! Piše da bi trebalo početi s 1 obrokom dohrane (uz 3-4 podoja po 250 ml ).

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure hvala, prvenstveno na riječima utjehe, tako nešto mi je i trebalo. Ja sam stvarno probala sve, znala sam razrijediti tako da bude skoro sve mlijeko ali ništa! Čim osjeti neki novi okus više neće. Pokušala sam i s kupovnim kašicama i od njih ništa. Hoće samo i jedino vodu, čak sam probala iscijediti jabuku, krušku ili marelicu u vodu pa da popije sok, ali i to nula bodova!
    Inače, nahranim ga i ja oko 8 pa mu oko 11 pokušam ponuditi ali neće i gotovo. MM i ja se kreveljimo, napadno mljackamo ali taj mali mudrijaš stisne usta i ne mogu mu ništa ugurati. Samo da ga vidite, inače kad se kreveljimo on se kida od smijeha, ali kad je nuđenje hrane u pitanju, totalno nas ignorira i pravi se cool, gleda kao nešto sa strane, a ako nam se i nasmije to je onda stisnutih usta, ma za krepat!
    On je toliko uporan u svome da ja uvijek na kraju popustim, a kad nakon toga počne sisati, onako kao da mu je to sve na svijetu, i hrana i utjeha i sve, a cicu stisne s obje ruke (da mu slučajno ne pobjegne ) dođe mi da zaplačem i mislim kako koliko god željela da počne jesti, ovo će mi jednom jako nedostajati.

Neki kažu da treba biti gladan, pokušala sam i kad je sit, i polusit, i gladan ali ništa! MM i ja smo čvrsto odlučili da nećemo začinjati hranu bez obzira na sve. Mislim da to tako i krene, daješ mu ono što voli samo da ga podmitiš ne bi li jeo, a onda se čudiš kasnije zašto neće jesti "zdravu" hranu, već samo junk food.
    A ništa, ja ću i dalje nuditi pa kad bude.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad smo 8,5 mjeseci i ima već par dana kako samo dojimo.eventualno nešto malo vode između i ništa drugo.ali baš ništa.
    prije je pomagalo glupiranja,smijanja ili kad bi mu dala pola žličice vode pola hrane,ali sad je to prokužio i nema šanse da popusti.
    kaka normalno,pelene su popišane.
    pokušavam se ne nervirati i stvarno me zanima dokad će tako??

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

samo da vas utješim...ja imam tri takva zezala i već sam doslovno luda :/...samo sad više ne žele ni milijeko, a kamoli kaj drugo

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj..i ja se prikljucujem tim problemima..mi smo poceli dohranu malo nakon napunjenih 6.mjeseci i od pocetka bas ne ide nekako..ali sto vrijeme odmice cini mi se da je sve gore :/ ..jednom mi je popala cijelu kasicu jabuka i kruska (onu malu u plast.pakiranju) a inace je to max.3-5 zlicica.
    zabrinjava me to sto se njoj u pravilu povraca ako kasica nije smiksana u apsolutno glatku masu..pa zar ona ne bi trebala polako vec sama zvakati hranu a ne da ne podnosi mrvice od npr. mrkvice!?
    ispocetka je veselo otvarala usta ali kada bi osjetila hranu gurala bi ju van gadjenje a sada vise ni ne zeli otvoriti usta prilicno sam jadna i bez volje za nove pokusaje jer mi se cini da ona jednostavno nije spremna..inace dobro napreduje, obozava dojiti i to moze svaki puta kada joj ponudim. najvise brinem sto ce biti ako to ne dodje na svoje s godinu dana..sto ce tada papati? tim vise da ja ne namjeravam dojiti jos dugo nakon navrsene godine.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš smo se lijepo sve ovdje našle.sretna sam da nas ima više s nejedačima,jer sam tada sigurna da se radi o fazi.
    Hello Kitty,meni je na početku dohrane super jeo,bananu i mrkvu sam mu samo druckala,onda je nakon par tjedana počeo pljuvati,pa sam mu miksala i nekoliko dana je bilo dobro.a sad neće ni miksano,ni druckano,ni tekuće,ni tvrdo.ni sa žlicom,ni s prsta,nikako...
    pije vodu i ciki,sad već ima sigurno tjedan dana,možda i više.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rayna evo meni se i tu potvrdjuje pravilo da kod mog dijeteta vrijedi jedino pravilo da nema pravila - danas je popapala skoro cijelu kasicu - tu u plasticnoj casici :shock: i to ponovno vani..pa si sve mislim da ju pocnem hraniti kasicama samo vani :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kakve su to kašice u plastičnom pakiranju?

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma nista specijalno, izgleda kao puding a unutra je kasica, 4 su u paketu,kostaju u dm 14kn, a najjeftiniji su u mulleru oko 11kn, od (kršitelj koda) ima 3vrste, ne kuzim na koju foru ali to jedino hoce jesti , za sada je probala samo krusku i jabuku, a ima jos: kruska, jabuka i breskva i cini mi se : kruska, jabuka i malina..nisam ziher

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A mene zanima koliko beba koja je dojena treba imati obroka dohrane dnevno i sa koliko mj. Zara je još na jednom voćnom obroku i to ne ide baš glatko.Ono kako kad,s koliko mj koliko dohrane...znaci kako i kad povećati,koliko treba do godine dana dijete jesti dohrane

ajme Z mi tu skače pča se uopće ne mogu skoncentrirati

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se i mi tu javimo (možda će nam biti lakše )
    Ivo ima 7,5 mj i nema nikakve šanse da mu se stavi i najmanja žličica bilo čega u usta.
    Probali smo SVE i sa mojim m i bez, i voće i povrće, kuhano, kupovno, kreveljenjem gladnog, sitog...ma ni sama ne znam...
    Samo vodu hoće i to kao da je bio žedan prvih 6 mj. ....

ništa me ne tješi to što vidim da ima nekih koji su počeli tek sa godinu dana :/

mene je strah da mu mm neće biti dovoljno uskoro (št se tiče vitamina, minerala i sl.)... :?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo na portalu novog teksta o dohrani!

:D

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jučer sam otkrila da je Sunčici puno zanimljivije kad joj dam npr komad breskve nego kad ju pokušavam nahraniti kašicom od breskve. Doduše poslje papanja treba prati i nju i hranilicu i pod, ali nešto završi i u trbuščiću.

Inače skoro smo se i mi prijavlie u ovaj topic, ali ipak je krenulo, prijavljujem oko 50ml popapane smiksane juhe od povrća i mesa :D

mayamaya

Početno

Ovo sto mi se dogadja s Andrejem - cini se - nije iznimka..
    za 10 dana krece u jaslice, sad ima 11,5 mjeseci,
    i vec par tjedana nece bas jesti ni na zlicicu ni na bocicu, samo ga dojenje zanima! zadnja 3 dana bas nista osim dojenja...
    svi mi savjetuju da ga odviknem, ali ne bih - voljela bih zadrzati samo jutarnje i vecernje dojenje - iskreno, pojma nemam kako ce to ici - mlijeka imam puno i bio bi grijeh prestati s dojenjem.
    ali, zabrinjava me je li mu to dovoljno? valjda jest, inace bi trazio jos..
    pedijatrica kaze da po noci ne bi smio jesti, da mu dam vodu ili caj, ali kako kad on nece na bocicu nista, vodu samo preko sportskog cepa ili case, no po noci je prepospan da to prihvati..
    ludnica! ali ipak sam smirenija nakon sto sam sve ovo procitala..
    u vrticu ce se valjda tete snaci.

quote="toma_06"]Da Vas malo utješim.

Mi smo počeli sa dohranom sa 7 mjeseci. Nije prihvaćao ništa. Malo bi stavio u usta i uglavnom je sve završilo vani. Kuhala sam, radila kašice, kupovala kašice, s mojim mlijekom, s vodom - ma sve kombinacije. Ako je koji put pojeo žličicu, dvije, odmah sam drugi dan radila isto, no vrlo često bez očekivanog rezultata.

Tako je bilo do njegovih 11,5 mjeseci!

Jedan dan navečer, već se spremamo polako na spavanje i sjetim se da mu taj dan nismo ništa ponudili. Bilo je kasno, nije mi se dalo kuhati povrće za koje sam vjerovala da će (kao i dan prije) završiti u smeću i dala mi jednu kupovnu voćnu kašicu - pojeo je cijelu! I od toga dana on najnormalnije jede - prihvatio je sve povrće, voće i žitarice koje smo mu dali, bez imalo frke jede meso i ribu. S time da smo mi i onda polako dodavali namirnice kao da je tek počeo s dohranom (što u biti i je).

No i dan danas se desi da mu ne paše ništa osim cike.

I da, bio je zdrav, pristojno je napredovao u težini, normalno je rastao u visinu, nije bio bolestan, željezo je bilo u redu i bio je jakooo živahan tako da se nisam previše opterećivala s time kad će početi jesti.

Samo strpljenja [/quote]

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Dobro, možda se i ne trebam zabrinjavati....dečko je zdrav i napredan, ima 10 kg (zadnjih pola dobio u 2 mjeseca) i dug je 76 cm. No, mali neće jesti ništa osim mlijeka...nekako sam mislila da bi trebao imati u ovo doba 2 obroka druge hrane, ali on sve odbija. Uredno jede otprilike svaka 3 sata - mlijeko. Kroz dan popije i 1000 ml (dojili smo 7,5 mjeseci što smatram velikim uspjehom i imali smo i problema, pa sam sretna zbog toga).
    Sad ima 4 zuba i jedino što prihvaća je jabuka - ali ne izmiksana, nego kriška jabuke koju s oduševljenjem grize, a onda sve - pljune.
    Sad - da li se trebam brinuti, da li ima još takvih -"hoću samo mlijeko i ja sretan"?
    Onda me ljudi pitaju pa čime hranim bebu kad je toliko jak, a samo odgovorim - mlijekom. A sad je već pravi mršavko odnosu kakav je bio prije.
    Sad - kaj uopće mogu napraviti? Neću mu silom gurati jelo u usta, a opet, zar nije vrijeme da mali zaista polako počinje jesti nešto "konkretno"?
    Moram se sad skinuti i interneta, pa ću tek sutra moći pogledati odgovore.
    Zahvaljujem na svakom unaprijed!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

smajlic,vjerujem da si procitala postove gore.
    tu smo se svi nasli.

ja cu jos samo dodat,jer cini mi se da sam prije pisala kad je L imao 8 mjeseci,da sad ima 9 i pol i da smo tek sad polako poceli s jednim vocnim obrokom.ustvari to je prije pola obroka neg jedan.

zizitop

Početno

Da se i ja pridružim. Iako, nekako imam osjećaj da sam još u goroj situaciji od svih vas ovdje, naime, imam bebu od 5.5 mjeseci koja neće jesti NIŠTA. Nažalost ne dojim više, na adaptiranom je, i odbija mlijeko, s pedicom smo odlučili ići na dohranu, možda joj se to svidi, ali neće ni to, neće voće, povrće, kupovne kašice, domaće. Ona jednostavno ne želi ništa osim vode ili čaja. To traje već dva tjedna. RAdili smo pretrage krvi i urina, urinokulture, sve u redu. Počela je padati na težini.
    Svi savjetuju da se djete ne tjera jesti, jesti će kad bude gladno, probali smo i to. Prošla su skoro dva dana a da nije željela ništa u usta a onda mi više nismo izdržali pa joj na prijevaru ponoći uvalili mljeko. SAda ni to više ne pali.
    Istina, u ta dva tjeda su joj izašle donje jedinice, druga izlazi sada, pa se pitam, je li moguće da od zubića dijete potpuno odbije hranu, ali potpuno, znači, ništa osim vode ili rijetkog čaja????

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •