Lijepo molim ako mi netko moze predloziti tip AS za decka, 8. mjeseci, 9 kg. Nemam pojma koje su dobre i sigurne I gdje da ih kupim. Auto je Renault Clio, ako je to vazno...
Hvala puno!
Lijepo molim ako mi netko moze predloziti tip AS za decka, 8. mjeseci, 9 kg. Nemam pojma koje su dobre i sigurne I gdje da ih kupim. Auto je Renault Clio, ako je to vazno...
Hvala puno!
U čemu se je dječak do sada vozio?
Ukoliko imate autosjedalicu 0-9 (10/13)kg koja se montira u obrnutom smjeru vožnje, vjerujem da mu još odgovara te da nema potrebe prijeći na autosjedalicu namijenjenu većoj djeci (9-18kg). Za autosjedalicu 9-18 kg koja se montira u smjeru vožnje, potrebno je da dijete ima najmanje 9kg, da samostalno ustaje na noge (bilo bi dobro da već hoda) i da ima više od godinu dana.
Prije kupnje potrebno je autosjedalicu provjeriti i montirati u vlastitom automobilu jer mnoge autosjedalice ne sjedaju dobro na svako sjedište.
Za početak pogledaj nekoliko tekstova na portalu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1280
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1282
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1283
itd.
Pitaj dalje ...
ivarice, sori što ulijećem, ali je li neophodno da dijete uz sve ove uvijete ima i godinu dana.
moj bejbi puzi od šestog mjeseca, a sa sedam se počeo dizati na noge. za dva dana puni osam mjeseci i ima devet kila, diže se na noge čak i uz goli zid. može li on u ovu kategoriju od 9 nadalje?
9 kg i samostalno ustajanje je minimalni uvjet za vožnju u AS 9-18kg, ali bi bilo bolje sačekati da dijete ima bar godinu dana.
Za dijete je bolje čim duže biti u smjeru obrnuto smjeru vožnje i prelazak u veću AS tek kada više ne stane u AS gupe 0/0+.
ja mislim da cemo mi imati problem
naime imamo pp primo viaggio koja je dosta manja as
nemamo 9 kg, al cemo uskoro godinu dana i stoji i koraca uz namjestaj
glavica mu dode pa skoro vec do ruba (nema jos 70 cm) a citala sam da mu nesmije prelaziti vise od 2 cm
jel ga mogu nekako drugacije posjesti unutra :?
Postoje i kombinirane sjedalice, 0-18 kg, koje se mogu montirati obrnuto od smjera voznje dok beba jos ne ustaje samostalno, a poslije kad beba to savlada montiraju se u smjeru voznje. Mislim da bi takva bila dobra za vas slucaj.
Zar kombinirane nisu do 9 kg u smjeru suprotnom vožnji ? Mislim da to treba provjerit na uputama AS-e. Jer u tom slučaju možda bolje da još uvijek stoji u onoj 0-13kg ...
Pobucala sam ono gore
![]()
Znaci, dijete samostalno ustaje, a jos nema 9 kg (a ne obrnuto)
pa treba biti obrnuto od smjera voznje dok ne dodje do 9 kg.
Za postaviti sjedalicu u smjeru voznje trebaju biti ispunjena oba uvjeta.
Sad ja vise nisam sigurna koliko se razumijemo.![]()
Znaci, kombinirana (0-18 kg) je OK za tvoj slucaj, ali montirana obrnuto od smjera voznje dok dijete ne dodje do 9 kg.
Dia, i mi imamo sličan problem. Prerastao je stolicu po visini, a nema još težinu nite ne stoji samostalno. U nedjelju je u Rijeci bio pregled AS i tamo su mi savjetnice pokazale Nania autosjedalicu, baš su je montirale u jedan auto, kažu da je u redu, da čvrsto stoji i da joj ništa ne nedostaje. Jedna forumašica mi je napisala da joj se ne sviđa kako se podešavaju remeni, a meni se baš ne sviđa što je tkanina čista plastika i nisam oduševljena. Ipak, mislim da ćemo ju na kraju uzeti i sašiti neku navlaku da bude udobnija, glavno da je sigurna... prednost joj je cijena pa ako ne budemo zadovoljni možemo za mjesec-dva kupovati opet 9-18.Originally Posted by Dia
Mozda proizvodjac ima originalnu navlaku od boljeg materijala?sašiti neku navlaku da bude udobnija
Ne preporuca se siti nesto na svoju ruku.
natasam... kuzim ja tebe al mi je malo glupo kupovati opet sjedalicu od 0-... kad imam ovu koja ide do 13kg
a onda kad preraste ovu od 18kg uzet opet novu :/
ili ce sudeci po mjerama ta do 18kg sluziti do njegovih 6kg (iliti do koliko se mora voziti u njoj)
frendica ima maxi cosi i bas sam gledala kolio je njena visa, tj. taj naslon
Kuzim i ja tebe.![]()
Dijete ti je ocito kao moje prvo: visina odeeee, a tezina nikako.
Medjutim, u toj kombiniranoj moze biti dok mu sredina usiju ne dodje do gornjeg ruba sjedalice, a tezina ce mu sada ici sporije nego prvih godinu dana. Znaci, vjerojatno ce je koristiti sljedece dvije godine, mozda i duze.
Recimo, moja Leda ima skoro 5.5 godina i 17 kg - da nije visinom prerasla tu 0-18 kg jos bi mogla biti u njoj. Prebacila sam je u booster sa nepunih 4 godine.
da ispravim sebe htjela sam reci da bi mogao biti u njoj do 6 godina, a ne kg...moja sestra je krenula u skolu sa 18kg![]()
ja se nekako nadam da cemo uskoro doci do tih 9 kg (sad ima 7.620g) tj. prije nego ode toliko u visinu da ovu preraste
zapravo mi nije jasno kako primo viaggio ide do 13 kg, a po visini je tako mala
budem ga pofotkala u sjedalici, trenutno je u autu
Curke a da pokusate promjeniti nagib? Pogledajte na postolju!
a kako i nagib moze pomoci?
razmisljala sam da ga malo vise spustim prema dolje, al moram otpustiti onda remene, a to onda vise nije sigurno :?
Nataša, možeš li mi objasniti zašto? Ne mogu zamisliti kako to umanjuje sigurnost, što sam previdjela? Ne mogu naći ništa o proizvođaču pa da vidim za dodatnu opremu.Originally Posted by NatasaM...
evo i nas takodjer sa PV 0-13kg- vec 4 mj. stoji na 8,5kg, duga je 75cm i jos se samostalno ne dize (iako se sinoc digla, ali to nije to) i kad je stavim najvisi dio glave (tjeme) je u ravnini vrha AS ali se ona UVIJEK spiga dole, spuza se i onda jos ima lufta...i sad sam u nedoumici. mislim da bi se uskoro mogla poceti dizati ali tezina...mora li biti BAS 9 ili moze obucena imati 9? tipa, ima 8,8kg obucena i sitaOriginally Posted by Dia
![]()
u ovu AS kad je stavim dok ju ne zavezem ona se dize, skroz. mislim da joj dopustim da bi se digla i u stojeci (preko rucke od AS i naslona).
koliko "sigurno" mora biti to dizanje i kilaza...ona mora imati 9 ili zajedno s oblekom?
Sorry, nisam prije vidila pitanje.Nataša, možeš li mi objasniti zašto? Ne mogu zamisliti kako to umanjuje sigurnost, što sam previdjela?
Ne samo da original navlaka najbolje pristaje na sjedalicu, nego je i materijal prikladan, tj. vatrootporan.
Leonisa, mozes kupiti kombiniranu AS 0-18 kg i smontirati je obrnuto od smjera voznje, a kad cura popuni uvjete (samostalno ustajanje + 9 kg) smontiras je u smjeru voznje.
sad meni nije jasno
sekin mali ima 8,400
nije propuzo a noge su mu vijecno van sjedalice pa se odguruje a as je dosta dugacka
ima 6 mj
kaj da i oni predju na kombiniranu?
Natasa, tnx.
ujko, nisu bitne noge vec vrh glave.
Leonisa, ne mogu vjerovati da ni Lea još nema 9 kila, ona mi baš izgleda bucmastije o Fride. Mi imamo isti problem, stoji na nekih 8700 već ohoho. Već odavno ustaje i hoda uz namještaj ali kilaža ni crc ni mrc a jede više od brata joj.
Ona još stane bez problema u malu auto sjedalicu, jedini je problem što je posuđena od prijatelja koji će uskoro dobiti drugu bebu i sjedalicu ćemo im trebati vratiti, veću smo već kupili ranije misleći da ćemo je s godinom dana sigurno prebaciti u nju. Taman mi se sad još kupuje i kombinirana.![]()
Čime da je hranim da nabere tih par stotina grama? Slaninicom?![]()
![]()
![]()
![]()
evo ja pocela s jogurtom i sopam je kruhom![]()
ni meni se ne kupuje kombinirana za tako kratak period.
a Lea...valjda ima lake kost![]()
Laik, možda pitam glupo pitanje, ali koje marke sjedalica imaju te kombinirane AS ili se tako nazivaju sve u kategoriji 0-18kg, a koje se mogu montirati u 2 smjera? Eh, sad ni ja ne kužim svoje pitanje, ali molim malo pojašnjenje?
Sjedalice 9-18kg i one 0-18 kg izgledaju isto, ali im u uputama i (najcesce) na naljepnici na sjedalici pise kilaza. Razlika je u tome sto se one 9-18 kg mogu smontirati samo u smjeru voznje, a 0-18kg mogu i obrnuto od smjera voznje.
Kombinirane sjedalice
Grupa je 0 i I, od 0-18 kg.
Marke - kod nas ih ima malo, Brevi ima neku, zatim Bebe Comfort Iseos, zatim Concord Ultimax...(mislim da concord nema u hr, nego u slo), nešto se negdje pričalo za kiku...
Kad ih tražite naglasite grupu i za koliko kila je (0-18 kg), te da se as montira u oba smjera.
Ima i drugih kombiniranih, npr. za grupe I, II, III idu od 09-36 kg, no njih baš ne preporučamo jer najčešće nemaju vlastite pojaseve što je vrlo važno za dijecu do 18 kg, oni se moraju vezati integriranim pojasom.
Kad kupite kombiniranu 0-18 kg, onda vam nije potrebna as 09-18.
Materijal za sjedalicu, kako je Nataša rekla, on je od specijalnog materijala, koji nije zapaljiv te je testiran na razno razne testove.
A prilikom šivanja home made navlake, problem je i u utorima koji ne mogu nikako biti na odgovarajućem mjestu te tu dolazi do ometanja putanja trake pojasa. Što je izuzetno važno.
Jedan primjer iz vlastitog iskustva... Ja imam original jastucic koji ide na as 09-18 kg, on se zaveže kroz utore gdje ide pojas od autosjedalice. Skužila sam da me malo pojas zeza no jučer je došlo do problema.
Mi se vozimo, Tim je zaspao i skuzim kako mu je pojas pao preko ramena, koju sam facu imala :shock:, sva sreca da su bili radovi na cesti jer smo taman izlazili na autoput, pa smo stajali i to sam mu odmah namjestila.
Taj jastucic je original za moju sjedalicu no napravio je kaos, pošamerio je put pojasa i ode pojas preko ramena.