-
Janjetina??
Kako nisam uspjela naći gdje bih u nedjelju na Uskrs kupila već gotovu janjetinu s ražnja, bacam se u izazov pečenja finog mesa u rerni
Može neka preporuka gdje se može kupiti fina domaća janjetina, mesnice na tržnicama??
Sve ideje kako da meso ispadne sočno, a ipak s malo korice su dobrodošle. Za sad sam na receptu iz prve knjige Jamie Olivera, janjetina s ruzmarinom, prekrivena folijom, a onda pred kraj samo malo zapeći bez folije.
-
U principu pčeš ko i svako meso. S obzirom da je mlado meso, ispeče se brto, pa pazi da ne prepečeš. Najbolje je staviti ga na dno tepsije, pokriti krumpirima, pa negdje pred kraj, kad su krumpiri već porumenili, izvadiš meso od ispod i staviš na vrh da se zapeče i uhvati koricu...
dobar tek!
-
Ja je pečem isto kao i odojka ( ako je mlada). Na srednjoj rešetki na 180 sat i pol sa podljevanjem, zatim na 200 još oko 1 sat. Krumpir skuham i stavim zadnjih pola sata sa janjetinom da se zapeće. Ako mi ne stane kad izvadim janjetinu ubacm krumpir i pojačam. Dok narežem meso krumpir je gotov.
Baš se peće!
-
Ja janjetinu pečem danas (na Uskrs kasno doručkujemo, najedemo se pa nam je ručak vrlo lagan).
Jučer navečer sam je dobro nasolila.
Peći ću je lagano na 180 stupnjeva. Koliko kila, toliko sati. Pred kraj ću je malo podliti pivom da se uhvati reš korica i pojačati temperaturu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma