Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Soor - dokle?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i polozaj vam je ok? pravilno prihvaca dojku?
    Zadnja cca dva tjedna imam problema s lijevom stranom- kad je prepunjena (nakon prespavane noci) mu stalno ispada i zagrcava se, cokće i na kraju ili odustane od podoja ili nakon sto ga presvucem krene mirnije pa pojede uz LD. Od tada mi se cini da se znatno smanjila produktivnost te strane iako ju izdojim nakon podoja. Ta strana je inace bila losija. S desnom cikom smo isto imali takvih problema nekoliko dana ali je sad ok. Otkad se to sve pocelo desavati sam promijenila polozaj i dojim ga samo lezeci. Na desnoj strani imam jaki LD, a na lijevoj podoj traje dosta krace. S tim, da dok nisam imala ovih "stranačkih" problema isto sam imala ovakve iste zastoje. Zadnjih deset dana imam jedan jako obilan podoj- po noci kad jede uz jaki LD jedno 10-15 minuta bez prekida. Nakon toga je svaki obrok sve manji i manji, tako da od 12 h pocinju moje muke po lezanju na krevetu. Primijetila sam da su mu pelene, iako popisane, ipak lakse nego inace. U subotu je krenulo dobro, a onda opet sve ispocetka.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vidim da je bebac oko 3 mjeseca. Sad bi vam trebao slijediti skok u razvoju kod bebe i uravnotezenje ponude/potraznje kod tebe. Nadam se da ce se uskoro sve izregulirati, jer ne kuzim bas u cemu je problem. :? Bebac dobro napreduje?

Za prolaktinsku terapiju ti ne znam, to bi mozda trebala popricati s lijecnikom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Vidim da je bebac oko 3 mjeseca. Sad bi vam trebao slijediti skok u razvoju kod bebe i uravnotezenje ponude/potraznje kod tebe. Nadam se da ce se uskoro sve izregulirati, jer ne kuzim bas u cemu je problem. :? Bebac dobro napreduje?
    Je, napreduje dobro. Nadam se da je samo skok i da ce se na kraju ipak to sve uravnoteziti. Jedva cekam.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovo sto si napisala da ti ne lovi dobro, da ti ispada, cokce (prekida se vakum, los polozaj)...probaj polozaj lopte ili unakrsne koljevke ili koljevke, tada imas "kontrolu" nad hvatom, odnosno mozes pridrzavati bebinu glavu i dojku, tako da mu nece ispadati iz usta. (pogotovo polozaj nogometne lopte, u ovom je položaju jako dobra preglednost dojke i bebinih usta pa je dobar za učenje prihvaćanja dojke)

pogle:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    (pogotovo polozaj nogometne lopte, u ovom je položaju jako dobra preglednost dojke i bebinih usta pa je dobar za učenje prihvaćanja dojke)
    Prije mi je taj polozaj najvise odgovarao za dovrsiti podoj da izvuce zadnje mlijeko ili kad bi opcenito bilo nekih problema. Otkad se ovo dogadja nista ne pomaze. Evo danas je najgore, uopce nije zainteresiran za cicanje. Kao nešto kmeči pa mu dam cicat a on gleda okolo, razvlači je, pa se smije i opcenito je cijeli ubrijan. Nemam pojma sto mu je. Imam dojam da danas doslovno nista nije pojeo. Pokusavala sam sve polozaje osim onih unakrsnih. Bez rezultata. A zadnjih pet- sest dana je samo spavao. Probudio bi se, pojedo (nekad bolje, nekad gore) i zaspao. Znas li mozda sto bi moglo biti? Neka promjena u razvoju? Trebam li mozda izdajati ako on ne jede efikasno?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tema vise nije soor kao sto naslov kaze i cini mi se da je nas problem blizi onome sto se pise na "Neće desnu ciku!?!" (varijacija na temu - nece lijevu...), ali vidim da sbuczkow opisuje vrlo slican problem mome skorasnjem, pa cu ipak nastaviti ovdje.

Opet je rano u jutro i opet sam na rubu zivaca. Nocni podoj me je totalno rastresao.
    Moj bebac i desna sika u zadnje vrijeme, nekih 10tak dana, nisu bas u dobrim odnosima. Problem je najizrazeniji u polozaju kolijevke. Sto god da napravim, a pokusavam sve skolski - cekam da otvori usta, ubacim siku tako da ju pravilno uhvati - nakon sto povuce nekoliko puta desi se onaj zvuk od kojeg se najezim kad skuzim da on vuce zrak! Prakticki se samo trebam odmaknuti i sika je van!
    Prije par dana mi se ucinilo da sam skuzila u cemu je problem, citala sam sve cega sam se dohvatila, pa sam zaista pazila na svaki detalj i desio se 1-2 podoja bez tog "srkanja" i onda je opet pocelo sve po starom.

Dojke mi nisu vise prepunjene kao na pocetku (pretpostavljam da sam usla u fazu regulacije ponude i potraznje - jesam li??), dakle problem mu nije sto ne moze zahvatiti. Cak stavise, cini mi se kao da je tada islo bolje, tj. kao da je problem poceo od kako bebac vise nema potrebu zgrabiti i navaliti, nego sad kad izgleda sebe malo ispuhanije kao da je i on popustio.

S lijevom stranom je sve super, samo se fino nakaci bio buden ili kroz san, a bebac inace super napreduje.

Kad ga dojim lezeci ili u polozaju unakrsne kolijevke takodjer je malo bolje, problem tada nije toliko izrazen, ali niti uvijek mogu dojiti u tim polozajima niti sam zadovoljna da se to uopce desava, tim vise sto se radi o relativno novom problemu (10tak dana do 2 tjedna).

Eto, novi problemi i novi izazovi. Bicemo jako zahvalni za pomoc i savjet.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nekako smo ovo pregrmili... cini mi se. Ili se nadam prerano? Ne znam.

Pokusala sam sve moguce polozaje za dojenje i u svakom se manje ili vise desavao spomenuti problem sa srkanjem/mljackanjem. Mislim da bebac jednostavno nije hvatao kako treba, tj. uhvatio bi, ali bi onda nekao uspio donju usnicu uvrnuti unutra!

Danas smo bili na prvom cijepljenju i spomenem nasem doktoru taj problem, na sto je rekao da sacekam jos malo, mozda je to njegovo mrljavljenje samo faza.
    Dosli smo kuci i napokon se desio jedan fini, kontinuirani podoj bez prekida, novih namjestanja u udobniju pozu, ili mog i bebacevog stresa. Nema opustanja dok se ne dese bar jos nekoliko takvih, ali bar napokon primjecujem poboljsanje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    sbuczkow, nije nemoguće da tvoja beba češće "skače", možda on jednostavno tako raste, takav mu je ritam...
    Izgleda da si u pravu.
    Samo sam htjela javiti da je mlijeko krenulo i iako su dojke mekane, prvi put osjecam da "tece iz dubine", kako se to kaze. I koliko god mali vuce, ono izlazi. Jupi! :D Dobio je kilo i petnaest deka ovaj mjesec a kao nije bilo mlijeka dulje od 15 dana. Za riknut...
    Izgleda da ima jako burne skokove u razvoju jer osim ovih problema s cicanjem bude cijeli ili prepospan ili preubrijan... Uglavnom, hvala najljepsa!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto sam dijagnosticirala soor pomoću foruma hvala Rode :D a Nistatin sam nabavila u prahu (šogorica je farmaceut) pa joj samo malo toga stavim na dudu i fino joj makne naslagice iako se njoj ne sviđa okus :D I sada je sve ok, nema zvukova ni naslaga.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •