Idem redom...

Sto se doziranja tice, pretpostavljam da nekakve veze ima koncentracija same aktivne supstance u lijeku? Nas lijek se zove Nystan, proizvodjac je Squibb (V.Britanija), i pise na kutijici:
"Nystatin 100000 jedinica/ml".
U opisu lijeka pise da se moze davati djeci i do 4 puta, ali se moze smanjiti na 1x za novorodjencad.
Osobno se ne usudim samonicijativno pokusavati bilo sto, na kontroli ce nadam se biti nas lijecnik a ne zamjena, pa cu upitati.

Sad vidim da sam trebala napisati koliko dajemo dnevno - a to je 1 ml, sto odgovara citatu koji je nasla martinaP.

Na osnovu cega nam je dijagnosticirano ako nemamo naslage? Iskustvo lijecnice? Ne znam, zbunjena sam.

Spominjete eksplozivne stolice kao jedan od znakova. Sta znaci eksplozivno?? Meni je moja babica rekla kao posebnu napomenu da pazim kod presvlacenja jer male bebe imaju, citiram, "projectile poo". Definitivno je bilo slucajeva, ali puno prije, kada je stolica bas bila glasna, ali u tom periodu nikakvih znakova problema nismo imali. Ili soor ima nesto poput perioda inkubacije???

I, da ne pisem ponovo, zanima me sljedece:
Citiraj ornela_m prvotno napisa
...
Samo bih jos upitala da budem sigurna: kada namazem bradavice kapima, kod iduceg podoja ne moram ih ispirati (kao sto bi bio slucaj kad koristim kremu)?
Da li da ih mazem nakon svakog podoja?
...