Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: primjer iz 24 sata... - porodiljne naknade

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno primjer iz 24 sata... - porodiljne naknade

možda nekom ova informacija dobro dođe:

objavljeno 07.04.2007.

Slušala birokrate i *ostala bez naknade

Obitelj živi od skromne plaće oca Mirze (

Nezaposlenoj Edini Ibrahimović (25) su u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje rekli kako se ne treba prijavljivati na burzu rada dok prima porodiljnu naknadu za danas trogodišnjeg sina Ammara. Poslušala ih je i zbog toga, kad je prije godinu i pol rodila drugog sina Emira, ostala bez ukupno 19.000 kuna porodiljne naknade. Četveročlana obitelj živi od skromne plaće oca Mirze, pa bi im naknada doista pomogla.

I mi smo nazvali oba Zavoda u Splitu i također dobili odgovor da se majke ne trebaju prijavljivati dok primaju porodiljnu naknadu. Direkcija HZZO-a iz Zagreba tvrdi kako to nije točno. Kažu da su djelatnici možda mogli pogriješiti, ali odgovornost prebacuju na HZZ, koji je nadležan za prijave.

- Ne znam ljuti li me više njihovo nepoznavanje zakona ili ravnodušnost birokrata koji su mom sinu uskratili zakonom propisanu naknadu - kaže ogorčeni Mirza.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je odmah teta u zavodu za zapošljavanje rekla da se nakon što me odjave sa zavoda za zdravstvo (s obzirom da mi je ugovor istekao) 45 dana prije termina odmah javim njima jer tako stječem pravo na onih cca.1000,00 kn od zavoda i na kraju na porodiljnu naknadu nakon što rodim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

očito je do zavoda - jer su i novinari provjeravali! :?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

(nažalost) poznato je da ako ti treba kakva informacija/savjet s nekog od državnih 'šaltera' (npr. pri popunjavanju porezne prijave, ostvarivanju prava na raznorazne naknade...), jednostavno preskočiš splitske podružnice i odmah zoveš zagreb...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala sam takvo iskustvo prije 6 godina na HZZO u SPlitu da je to strava. Zbog djelatnice sam tri puta u 8 mj trudnoće dolazila i na kraju sam joj dokazala da sam u pravu i nije mi rekla ni oprostite.
    Pokušavala sam doć do nadređenog i molila da nazove moje u firmi da joj pojasne problem jer ih moji iz firme ne mogu dobit jer ime je telefon stalno zauzet, a nadređena mi je rekla da idem na poštu i zovem svoje u firmi, a da će ona "držat" liniju slobodnu. Baš se pitam kako ona nazove svoje (navodno nema vanjsku, a onda nije bilo mobitela) i šalje trudnicu u 8 mj. trudnoće da šeta okolo i traži poštu, a dolazi treći put. Možda nije vidila da sam trudna HA HA. Ma jeza. Trebaš bit izuzetno agresivan i neugodan ili imat dobru vezu da bi nešto realizira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •